Samhold og glede på rulleskøyter
FOTO: Girls on Wheels
I hjertet av Bærum finner vi Girls on Wheels, Norges første og største forening for barn og unge på rulleskøyter. Med over 70 påmeldte hver mandag på UFB Arena Bekkestua og nye foreningslokaler på Fornebu, har Girls on Wheels blitt et samlingspunkt for unge jenter som ønsker å oppleve gleden ved rulleskøyter.
Lytt til teksten som lydklipp:
Fra Fornebu til Island
Hva er Girls on Wheels?
Samhold og inkludering
Lokalt engasjement
Fremtidsplaner
FAKTA OM GIRLS ON WHEELS
- 1. Norges første og største forening for barn og unge på rulleskøyter: Girls on Wheels har over 70 påmeldte hver mandag på UFB Arena Bekkestua i Bærum.
- 2. Gratis utstyr: Foreningen låner ut alt nødvendig utstyr gratis, inkludert rulleskøyter og beskyttelse.
- 3. Sertifisert rulleskøyteverksted: Girls on Wheels har et eget verksted godkjent av de største leverandørene i verden, hvor de monterer og reparerer rulleskøyter.
- 4. Internasjonal anerkjennelse: Foreningen har inspirert lignende initiativer i andre land, inkludert en avdeling på Island og et prosjekt i Paris.
- 5. Mangfoldige aktiviteter: Girls on Wheels tilbyr ramp skating, street skating, dans på rulleskøyter, workshops, og sosiale arrangementer.
Bli med!
Girls on Wheels inviterer alle jenter mellom 12 og 16 år til å bli med. Man kan komme på gratis prøvetime, og hvis man vil melde seg på gjør man det via nettsiden. Deltakerne trenger ingen spesielle ferdigheter for å være med. Trykk her!
Whip it (2009) trailer
Hva er roller derby?
FOTO: Girls on Wheels
Aasta Hansteen og jakten på søsterskapet
Av Marta Breen
En biografisk tegneserie som også viser viktige scener i norsk kvinnekamp. Aasta Hansteen (1824–1908) var et av de mest særegne, sammensatte og talentfulle mennesker som er født i Norge. Hun var en pioner på flere områder, både som portrettmaler, forfatter og kvinnesaksforkjemper. Hansteen føyde seg ikke etter datidens underdanige kvinneideal, og hennes fritalenhet førte til at hun ble utskjelt i sin samtid. Hun ble forfulgt og plaget av guttegjenger på Karl Johans gate og mobbet i avisspaltene. Dette var bakgrunnen for at hun flyttet til USA, nær sagt som en feministisk flyktning. Da hun kom tilbake til Norge ni år senere, hadde mye forandret seg. En gryende kvinnesaksbølge var etablert, og Aasta Hansteen ble mottatt som en levende legende. Hun fant et søsterskap av kvinner som sloss for verdiene som hun selv hadde kjempet for. Aasta Hansteen er gjerne blitt framstilt som en halvgal dame som slo etter mannfolk med paraplyen sin, men med dagens blikk framstår hun snarere som en rettferdighetssøkende og høyt begavet kvinne, med ideer som lå langt forut sin egen tid.