Hopp til innholdet
Hjem/Aktuelt/

Nå er Faktafyk #10:2024 her!

Nyhet
15. januar
2024

Nå er Faktafyk #10:2024 her!

ILLUSTRASJON: Maia Arstad

Nå er Faktafyk på vei ut til ungdom over hele landet! Artiklene er allerede tilgjengelige på nett.

Foreningen !les
Forfatter
Faktafyk er et sakprosamagasin for ungdom som kommer ut én gang i året. Sakprosa er saktekster som handler om virkeligheten vi lever i. For eksempel nyheter, debattartikler, leserinnlegg, kåseri og essay.
Temaet i den tiende utgaven av Faktafyk er ytringsfrihet. De to første artiklene og det første bokutdraget tar dette temaet for seg direkte. Du kan også lese om kunstig intelligens, flyktninger, e-sport, fotball, Fosen-saken, klima, musikk og økonomi. Vi håper du finner noe som interesserer deg i magasinet! Alle artiklene er spilt inn på lyd, så du kan lytte dersom du heller ønsker det.
I tillegg kan du finne boktips som passer til temaene magasinet tar opp. Synes du det er interessant å lese om musikk? Da kan kanskje Arif. Falle på plass eller Det som spiser meg være ei bok for deg!
Faktafyk vil gjerne publisere tekster fra yngre stemmer i neste utgave, som vil komme ut i januar 2025. Hvis du er mellom 13 og 19 år og brenner for å skrive vil vi gjerne høre fra deg! Du kan ta kontakt med redaktør Marte Waagaard på vikar@foreningenles.no. 😊

Les og lytt til hele magasinet her!

Les også