Hopp til innholdet
Hjem/Aktuelt/

Idrettens lesedag

Nyhet
6. juni
2024

Idrettens lesedag

6. juni er idrettens lesedag! Her kan du få boktips til bøker som handler om idrett, høre hva forskjellige idrettsutøvere tenker om forholdet mellom lesing og å prestere på banen, eller kanskje du vil gjøre en styrkeøkt med håndballspiller Bjarte Myrhol hvor du bruker bøker som vekter? ⚽📚

Foreningen !les
Forfatter
I forbindelse med idrettens lesedag, spurte vi noen idrettsutøvere hvordan lesing kan hjelpe dem i treningen og hvilken bok de leser nå.

Hva leser idrettsutøvere?

Det er mange bøker som handler om idrett! Både skjønnlitterære bøker og sakprosabøker. Her har du noen. Tenk deg for eksempel at det eneste du vil er å delta i Norgesmesterskapet i klatring, men så finner du ut at du er i ferd med å bli pappa, som Even i Uke 40 eller at du er fast på fotballaget, men så kommer en ny spiller og tar plassen din, som Mehmet i Høyt press.

Styrkeøkt med Bjarte Myrhol

Håndballspiller Bjarte Myrhol tar deg her gjennom en styrkeøkt. Du kan gjøre den med klassen din, noen venner eller for deg selv. 😄

Lytt til teksten som lydklipp:

Kunsten å fly

Av Birk Ruud og Lasse Lønnebotn

Hvordan kan du klare å stenge all støy ute for å prestere når det gjelder som mest? Birk Ruud er en av verdens råeste utøvere i ekstremsporten freeski, og han er kjent for å gjøre det umulige mulig på ski. Drevet av en intens idrettsglede og vinnervilje har Birk vunnet historiens første OL-gull i big air, VM-gull og X Games. Kunsten å fly er Birks egen fortelling om hvordan han trener og tenker for å bli verdens beste. Om å overvinne frykt og motgang, om å tørre å stå for sine egne meninger, og om den største prøvelsen av alle: Da han mistet faren sin i forkant av OL i Beijing, der Birk senere skulle ta gull. Boken er skrevet i samarbeid med journalist og forfatter Lasse Lønnebotn.

Les også