Hopp til innholdet
Hjem/Aktuelt/

Nominasjonsjuryen anbefaler

Boktips
26. januar
2024
Uprisen
2024

Nominasjonsjuryen anbefaler

Nominasjonsjuryen i arbeid. Foto: Vibeke Røgler / Foreningen !les

Nominasjonsjuryen satt sammen hele 24. januar og snakket om alle fjorårets bøker. De vil gjerne anbefale fem andre bøker, som ikke ble nominert, men som fikk god omtale av mange anmeldere.

Foreningen !les
Forfatter

Mørkalven 2. Trofeet

Trofeet er skrevet av Helen Kaldheim og er bok 2 i mangaserien, Mørkalven. Dette er Norges første mangaserie! Den handler om mørkalven Caim som blir solgt som slave sammen med fangen, Marie. Vi valgte ikke denne boken fordi den er litt barnslig, men selv om den ikke er blant de fem nominerte, vil vi gjerne anbefale den likevel. En annen grunn er at den har verdens kleineste cover, en lettkledd dame med hale. Hvis du skal lese denne i offentligheten, ta med deg bokbind.

Melat, Hedda og Frida i nominasjonsjuryen. Foto: Vibeke Røgler

Gangster

Den actionfylte boka Gangster av Jan Tore Noreng er en lettlest bok. Sander fyller snart 18 år og har blitt dratt inn narkomiljøet. Alt går på skinner for Sander, frem til han en dag blir tatt. Hvordan skal han komme seg ut av knipa? Vi anbefaler denne boka til alle ungdommer som er glade i spenningsbøker.

Sølvstrupen

Sølvstrupen er bok 2 i trilogien, Vardari. Denne spenningsfylte boken handler om Juva som er en «rødjeger» som jakter på de «ulvesyke», men når Sølvstrupen kommer, så er Juva nødt til å jakte på de «varige». Vi har valgt å anbefale denne fordi den er veldig godt skrevet, engasjerende, fantasifull, spennende og kjekk.

Heidrun og Jakob i nominasjonsjuryen. Foto: Vibeke Røgler

Uke 40

Uke 40 er skrevet av Taran L. Bjørnstad. Selv om Uke 40 ikke ble topp 5 anbefaler vi virkelig å lese boken. Boken har alt fra viktige temaer til realistiske situasjoner, og et originalt perspektiv.

Hex

Hex er en roman skrevet av Sigbjørn Mostue. Den handler om Diana som opplever noe forferdelig på en fest, etter dette oppdager hun noe annerledes i speilbildet sitt. Hva har skjedd? Vi vil anbefale denne boken fordi den er original og fantasifull, spennende og har flere viktige tema.

Nominasjonsjuryen i arbeid. Foto: Vibeke Røgler / Foreningen !les

Les også