Hopp til innholdet
Hjem/Boker/

Mørkalven 2. Trofeet

Mørkalven 2. Trofeet

Utgitt av Egmont

Språk Norsk (bokmål)

Utgivelsesår: 2023

2 kommentarer

Om boken

Mørkalven Caim er fanget og blir solgt som slave i kongeriket Ruter. Men der går han for en absurd høy pris, uvanlig som han er. Sammen med en slavejente må han prøve å flykte fra de fæle tyrannene i Ruter - og komme seg til Joker. Det eneste stedet han kan få være i fred.

Topp tre tagger

Forelsket

Sint

Elsker

Kommentarer (2)

Lett å lese

Madde

26.10.2023

GladGlad

omg...
mørkalven 2
my lord and savior..
hva skulle jeg gjort uten denne boken
takk forfatter...

mikkel

20.10.2023

Elsker Elsker
FlauFlau
Se alle kommentarer

Anmeldelser (51)

"Mørkalven 2", værre enn den forrige?

Mikkel

Askvoll skule

3.01.2024

Etter å ha lest begge bøkene i "Mørkalven" serien så langt, har jeg noen ting jeg ønsker å få av hjertet. Denne anmeldelsen kommer hovedsaklig til å kritisere den andre boken i serien, men mye gjelder også den første.

Jeg begynner med illustrasjonene. Jeg synes rett og slett de er upassende, særlig siden boken er rettet mot yngre barn. Mange av karakterende i boken har det som i samfunnet vårt blir sett på som "perfekte kropper". Dette er ekstremt usunt for yngre barn, særlig jenter.

Handlingen i boken er ikke stort mye mer barnevennlig. To slaver som skal flykte i steden for å bli solgt, mens de begge er halvnakne? Høres ikke ut som en bok som skal fremmes, med 5 stjerner til og med.

Halvnakne tegninger og slavehandel som tema, høres ikke ut som en bok som hører hjemme i et skolebibliotek. Jeg har selv sett boken i biblioteket på min skole, så ikke prøv dere. Synes ikke denne fortjener verken 5 stjerner eller å bli presset frem så kraftig som den nå har.

1/5 stjerner, burde ha høyere aldersgrense.

Mørkalven 2

Cornelia

Wang ung Hamar

13.12.2023

Boken «Mørkalven 2» handler om «Norge første mangaskaper er endelig her». Boken handler om den spesielle mørkalven og at det er stort mangel på mørkalver. En av hovedpersonene Caim blir fanget og solgt som slave i Ruternasjonen. Han blir solgt for en høy pris fordi han er så uvanlig. Sammen med fangen Mariie må han prøve å flykte fra de fæle tyrannene i Ruter. Boken handler mye om at de skal komme seg til Joker nasjonen, det eneste stedet Caim kan få være i fred.

Boken er en sjanger av tegneserie, og jeg likte bildene tegningene veldig godt, det var tydelige bilder og gjorde boka mye mer interessant. Det var ganske lett å lese boka fordi det er en tegneserie. Boka er en spennende bok når man skjønner inneholde og historien. Jeg selv er ikke så interessert i denne type sjanger og det var flere ganger jeg ikke skjønte helt hva som var betydningen, fordi jeg ikke levde meg helt inn i historien. Men jeg som ikke er helt interessert i disse type sjangere, likte og forsto boken overraskede bra. Boken var helt grei spennende, det kunne kanskje vært litt mer situasjoner og konflikter men alt i alt en bra bok

Terningkast 4

Mørkalven 2

Copter

Julsundet skole

11.12.2023

Mørkalven 2: Trofeet
Skrevet av Helen Kaldheim.

Mørkalven Caim er fanget og blir solgt som slave i Ruternasjonen. Der går han for en absurd høy pris, uvanlig som han er.

Boken handler om skapninger som blir tatt til slave for å jobbe for ruternasjonen. Temaet i denne boken er ensomhet. Mens du leser boken så merker du at den prøver å ta opp ensomhet.
Den var lett å lese. jeg syns den var bra å gøy å lese fordi den hadde mange bilder og det var lite tekst som gjør det gøyere og enklere å lese syns jeg.
Jeg gir den terningkast 4/6


Mørkalven sin vei til frihet

Erik

Austbø skole

11.12.2023

Mørkalven 2 handler om en Mørkalv som heter Caim som prøver og finne den hemmelige Jokernasjonen, men så blir han kidnappet og solgt som slave av kidnapperne. Jeg likte boka veldig godt på grunn av at den er veldig bra tegnet og den er veldig god til å bygge opp historien litt etter litt. Jeg er jo selv en ganske stor manga fan og det er litt naturlig at jeg liker Norges første mange sin fortsettelse. Til og med hvis du ikke har lest manga før, eller hvis du ikke er en stor fan av det så syns jag at alle burde lese denne boka samme hvilken alder.

Terningkast:5

Midt på treet

Aksel

Flåtestad skole

11.12.2023Mørkealven er en fargerik tegneserie som handler om livet i rutersystemet. Ruter systemet er en dimensjon i alveland hvor det for det meste bor hvitalver og rike slaveeiere. For flere hundre år siden var tidene helt annerledes enn nå. Det var mørkealvene som styrte og de brukte hvitalvene som slaver. Etter et tragisk angrep på mørkealvene, grunnet sinnet over den tidligere slavehandelen så ble alle unntatt en utryddet. Caim er den aller siste mørkealven og er nå tatt til slaveri. Eieren hans Bård har funnet opp en sinnsyk klonemaskin for å klone masse kopier av Caim og gjøre han selv søkkrik. Caim kan ikke la dette skje og må finne en måte å rømme på.

Denne boka passer godt for folk som ikke er veldig glad i å lese langt, men liker mer illustrasjoner. Jeg liker at måten bildeutsnittene bytter på hele tiden gjør det mer spennende og uforutsigbart. Bruken av masse farger er også veldig unik og gjør det mer fengende å lese. Jeg et personlig ikke så glad i tegneserier, men tror denne er helt perfekt for folk som liker det.

Hovedgrunnen til at jeg ikke likte den så godt er at historien ikke er så fengende. Jeg mener det mangler mye informasjon om de forskjellige karakterene, og historien kunne bli bygd på mye mer.

Jeg gir den terningkast 3.

Bør lese boka om du liker anime eller manga, eller generelt fantasy

Inga

Surnadal barne- og ungdomsskole

8.12.2023

Jeg syns at boka var ganske bra. Den handler om at blant annet Caim og noen flere ble kidnappet, og skulle selges som slave på en auksjon. Siden han er den siste mørkalven som er igjen etter krigen kostet han veldig mye, men ble også solgt fort. I boka får vi også bli kjendt med en som heter Mariie som også ble tatt som fange.

Jeg, personlig, likte ikke alle karakterene like mye, som foreksempel Mariie, siden hun er litt... seksuell, men det er bare min personlige mening.

I klassen vår fikk vi bare toerboka, og ikke eneren. Jeg tror det skjedde på flere skoler også. Men heldigvis lånte jeg eneren fra biblioteket. Jeg tror boka har vært veldig forvirrende uten kontekst fra enerboka.

Jeg elsker tegnestilen og jeg vil gi boka terningkast 5.

Mørkalven2

Sturla

Rana ungdomsskole

7.12.2023

Her skriver du: Mørkalven 2.
Jeg synes egentlig at boka var veldig bra foreløpig. Boka stater ret på handling med at vi får vite at det er noen slaver som skal seles for penger. Di prøver og rømme det er en som nesten klarer det men han blir stoppet når han flyr da tror jeg at han Bråd vart skut i lufta når han flyr unna. Bråd holde på å dø når en anen man skule vaske han.
Det var en dame som heter Rina som ble forbenet under frokosten på broren sin. Han broren skal lære han Bråd mørk magi.
Kongen vart forbenet når noen ødelagt steinen hanes vet ikke va steinen er til men den er borte.

Terningkast 4. bra innhold.

Litt uavnlig tegneserie med mange nye elementer

Pia

Vardal ungdomsskole

6.12.2023

Mørkalven 2 er skrevet og illustrert ev Helen Kaldheim. Det er Norges første mangla bok.

Boken handlar om Caim og vennene hans som har blitt tatt til fange og ble tatt til slaver. De skal bli solgt på en auksjon. Det viser seg at siden han er den eneste mørkaleven igjen i hele verden, så ble han solgt fort. Han og en av vennene hans, Marie ble song til en som heter Bård. Bård har tenkt til å klone Caim og selge klonene, for så å bli rik. Da lager de en plan om hvordan de skal rømme.
Jeg syntes at den var lett å lese siden det er en tegneserie og de var forståelig skrivet. Fin skriftstørrelse og generelt bra illustrert. Kult hvordan de har tegnet alle karakterene med variasjonen på utseende og elementer, noen er alver, noen er demoner og noen er skogskapeninger. Handlingene og hva som ville skje var veldig uforutsigbart og skater derfor en viss spenning. Samtidig syntes jeg at den var litt rar og ikke noe spesielt for meg. Kan skjønne at andre kan like den, spesielt de som liker denne sjangeren sånn generelt, men jeg har aldri interessert meg for Mangasjangeren og heller ikke hatt noe sansen for den før. Mange av folkene i boken er kanskje litt lettkledde og de drepe andre skapninger , derfor passer romanen for ungdommer og oppover best. Det kan også være litt upassende og gjøre noen ukomfortable. Ikke så veldig barnevennlig altså.

Det er litt spennende når man skjønner historien og kan sikkert være lett for mange å leve seg inn i. Jeg skal ikke dømme den fort hardt siden jeg ikke er den personen som liker sjangeren sånn generelt heller. Dette er jo også Norges første Manga-bok, noe som er litt kult og spennendes.

Jeg ville ha gitt den terning kast 3

Mørkealven 2

Theo V

Julsundet skole

5.12.2023

Mørkalven 2 er skrevet av Helen Kaldheim og er en fantasybok. Boken handler om en jente og en gutt som hadde blitt kidnappet å skulle flykte derfra. Jeg likte ikke boka så veldig godt, fordi jeg ikke liker å lese så veldig godt. Likevel synes jeg handlingen var ganske grei. Jeg likte også hvordan bildene var. Jeg gir boken terningkast 3

Helt ok

Tona Rittner

Hellerasten skole

5.12.2023

Mørkalven 2 er laget av Helen Kaldheim. Forlaget er EGMONT.

Den handler om en mørkalv som blir solgt som en slave i kongeriket ruter. Siden han var den siste mørkalven, solgte de han for en veldig høy pris. Han ble sendt til en rik mann kalt Bård. Der ble han kjent med en jente Mariie som også var en slave. De planla å rømme til kløver nasjonen og søstra til Bård, Gina hjalp de med det. Mørkalven synes det var rart at han ikke måtte gjøre ting for Bård som å lage mat eller rydde, Bård hadde kjøpt andre slaver for de jobbene. Eneste de gjorde der var å spise god mat og bada. Han kjøpte mørkalven for å klone han og lage flere mørkalver.

Jeg synes at boka var litt kjedelig, de møtte ikke på så mange spennende hendelser. Den kunne vært mye bedre hvis den hadde noen plot twists. Boka var ganske enkel å lese, man kan bli ferdig med den på noen timer.

Jeg likte tegningene og hvordan de forklarte situasjoner som ansikts utrykkene.
Jeg gir boka terningkast 3.

Mørkalven 2 trofeet

Dennis

Surnadal barne- og ungdomsskole

29.11.2023

Boka er en fantasybok med at alt er oppdiktet, boka handler om 2 som har blitt tatt til fange og blir solgt som slaver til Bård Senneh. Under boka så får vi se forskjellige måter de har tenkt å rømme på, helt til Bård Senneh forklarer mørk magi til en av dem er grei kunne ha vert lit mere å vite på starten av boka, det er ikke mulig å hvite en ting i boka hvis du ikke har lest den første boken i serien. Serien har så langt 2 bøker, (MØRKALVEN 1 ALENE og MØRKALVEN 2 TROFEET). Boka får en terning kast 4, ikke det beste jeg har lest, men den er ikke kjedelig.

kjedelig tegneserie

leon

Hellerasten skole

29.11.2023

Mørkalven 2 er skrevet av Helen Kaldheim og er lagt ut av Egmont.
Boka er med i en serie . Dette er den andre boka i serien. Serien heter mørkalven. Det er en tegneserie
Boka har ganske mange bilder, som du kan se på underveis. Forsiden er litt kjedelig, det er ikke så mange farger og bare en person der, Men forsiden passer ganske bra med innholdet.
Boka handler om at mørkalven caim og mariie må prøve å flykte fra tyrannene i ruter- og komme seg til joker. Det eneste stedet han kan få være i fred.
Boka startet litt tregt, det var ikke så mye som skjedde på starten. Jeg synes boka ikke hadde så mange spennings punkter, meste parten av boka var ganske kjedelig.
Jeg synes boka slutta ganske brått, boka bare plutselig stoppa når det ble spennende og jeg synes Boka var ganske lett å legge fra seg siden det var ikke så mye spenning og jeg liker ikke å lese generelt.

Jeg synes boka ikke var troverdig, fordi det er masse dyr eller skapninger som ikke finne i virkelig heten og det er teknologi som ikke finnes.
Boka var ganske lett å lese siden det ikke var så mye tekst og meste parten av boka var snakke bobler.
Denne boka ligner på mange andre tegneserier, den har ganske mange fantasi figurer som andre bøker har.
Bokas svakhet var at den ikke så mange spennings topper, det gjorde sånn at jeg ikke fikk lyst til å lese den igjen.
Terning kast 3/6

Lettlest, treg og dårlig humor

Sondre Emil Jensen Abrahamsen

Rana ungdomsskole

29.11.2023

Mørkalven 2 er en grafisk roman av Helen Kaldheim. Sjangeren er drama med litt innspill humor. Boken handler om Caim (mørkalven) og Mariie som blir fanget av noen tyver, og de blir de solgt på slaveauksjon. Hva skal de gjøre får å slippe fri?

Boka startet rett inni handlingen, og det var veldig lite spenning. Den sluttet akkurat slik jeg forventet at den skulle slutte. Boken var for meg veldig forutsigbar og ikke spennende. Og det var veldig lett og legge den i fra meg.

Jeg synes derimot at det var veldig gode illustrasjoner i den. De hjalp meg til å få med innholdet, og de var veldig bra tegnet. Boken er ganske lett å lese fordi det er lite tekst og bare 160 sider.

Jeg ville ikke anbefalt denne boken til ungdom under 12 år. Dette mener jeg fordi karakterene er lettkledde, og de bruker en del banneord.

Terningkast :2


Helt grei

Ole Christian

Ve skole

28.11.2023

Jeg synes denne boken er enkel å lese fordi det er en tegneserie. Den er også litt rar. Det er litt spesielt å lage en sånn bok for barn når den har så mye lettkledde folk som den har. Den har jo noen ting som er upassende for noen barn. Det er mange lettkledde mennesker og de dreper hverandre, det er ikke så veldig barnevennlig. Den kan kanskje passe litt eldre mennesker, kanskje ungdom.

Litt spennende er det jo at man får liksom med seg alt som skjer i denne historien veldig enkelt siden det er en tegnebok. Dette er Norges første manga-bok som er litt spesielt.

terningkast - 3

litt kjedelig

geir anders

Grøtte skole

24.11.2023

Jeg synes boka er litt kjedelig for den passer mere til 3-8 åringer. Det er tegneserie. Det er lite tekst Den handler om drama. 3/6

Norsk manga med veldig gode tegninger

Nicolai

Hellerasten skole

22.11.2023

"Mørkalven 2" er skrevet og illustrert av Helen Kaldheim. Den er gitt ut av Egmont. Boka handler om Caim som er slave og skal bli solgt på an auksjon. Det viser seg at han er den eneste mørkalven igjen i hele verden og han blir solgt ganske fort. Hva skal Caim gjøre nå?
Mørkalven er den andre boka i serien så hvis du ikke har lest den først så mangler du jo litt info, men det er ikke boka sin feil. Boka går rett inn i handlingen med død og fordervelse, men etter det går det veldig tregt. Den første mørkalven boka handlet veldig mye om hvordan rasisme er et stort problem nå til dags, men denne boka handlet ikke like mye om det og det liker jeg.
Det som drar boka litt ned er at det er ikke så mye action. Spenningskurven fantes på en måte ikke fordi det ingenting som ble bygd opp. Høydepunktet var veldig forutsigbart, så det var ikke så engasjerende å lese fordi jeg følte at jeg visste hva som kom til å skje. I tillegg slutter boka veldig brått.
Illustrasjonen i boka er veldig bra. Ansiktsuttrykkene på personene popper liksom ut og er veldig overreagerende, men det er jo en bra ting. Du kan klart og tydelig se hvordan karakterene føler seg fordi illustratøren putter så mye kraft i fargene og det setter virkelig tonen.
Jeg syntes ikke den burde nomineres til uprisen fordi spenningskurven var litt død
Terningkast 4

The last survivor

Toshe

Borge ungdomsskole

21.11.2023

The last survivor

Bok er skrevet at Helen Kaldheim og denne boka er Norges første manga bok.

Boka handler om Caim som er en mørkalv. Han er den siste mørkealven. Han er vokst opp i kløver nasjonen. Han blir kjent med en jente som heter Marie og de blir fanget og solgt som slaver til en mann som heter Bård. Han har tenkt til å klone Caim og selge kloner av han. Caim og Marie kommer på en plan om hvordan de skal rømme. Etter at de har rømt så går de sammen til hjemmet til Marie i joker nasjonen.Boka var veldig lett å lese og boka hadde bra ordvalg. Bildene var veldig forståelige. Den var korte setninger i hver snakkeboble og de var veldig bra valgte onomatopoetikon. Språket er pent og viser at det er et bra miljø og stemning. Måten boka er skrevet på gjør den så spenene, den er så spennende og så forståelig. Det er helt fantastisk hvordan de har tegnet karakterene, noen er alver noen er demoner og noen er til og med skogskapninger. Dialogen mellom Caim og Marie er beskrevet tydelige og korte replikker.Temaet i denne boka er ensomhet. Mens du leser boka så merker du at boka prøver å ta opp ensomhet. Det er en gutt som er den siste av hans type og han skiller seg ut fra alle andre. Selv om temaet er ensom het så er fortsatt boka veldig spennende.Jeg likte boka veldig mye fordi den var spennende og jeg føler at det er veldig mye historie bak denne boka. For eksempel når Bård snakker om hvordan alle mørke alver ble utrydda på grunn av krig. Det finnes jo også en bok som kom før denne som heter Mørkealven. Mens du leser boka så for du med deg veldig mye av det som skjedde før i boka. Jeg gir boka terningkast 5.

mørkalven 2

jørgen

Wang ung Hamar

21.11.2023

Mørkaleven

Boken handler om Caim og Mariie som blir fanget og solgt til en hersker i ruternasjonen. De to prøver og flykte til kløvernasjonen. Boken er en tegneserie som er lett å lese med fin størrelse på teksten. Når jeg leser tegneserier hender det at teksten blir litt liten og vanskelig og se, men forfatteren i boken har gjort en god jobb med og finne den perfekte skrift størrelsen.Jeg gir boken et terningkast 4

Boken er både skrevet og illustrert av Helen kaldheim

Boken er egnet for ungdommer

Det er kule og engasjerende bilder

Det blir bare mer og mer spennende ut over i boken

Boken er lett å lese siden den er en tegneserie noe som passer for de fleste ungdommer og fin strøelse på skriften.

Lettlest og for alle

Sigrid

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Mørkealven 2 «trofeet» er Norges første manga innenfor fantasy sjangeren og er skrevet av Helen Kaldheim. Den handler om mørkealven Caim som blir tatt til fange. Får de solgt han? Målet hans er i hvert fall å komme seg fri. Men han vil ikke rømme uten Mariie.

Boka er lettlest og for både gutter og jenter. Han blir fanget som slave. Det var veldig vanskelig å forstå starten siden det startet rett i handlingen, men det ble lettere forstå etter hvert. Jeg har ikke lest den første boka i serien, så hvis jeg hadde lest den først kan det hende det hadde vært litt lettere å forstå.
Det kom mange nye karakterer som var veldig like hverandre så det var vanskelig å holde styr på hvem som var hvem. Boka har veldig mye fine farger og tegninger og er kanskje en av de bøkene jeg har lest som er mest fargerik. Boka handler om det å holde sammen.

Boka gikk veldig rett fram og det var ikke så veldig mye som skjedde. Det var bare et sted i boka jeg syns det skjedde noe spennende. Jeg tror at denne boka passer best til de i alderen 8-12.

Jeg gir denne boka terningkast 4 fordi den er lettlest så de aller fleste kan lese den uten at det blir for slitsomt og det var mye farger.

Spennende og nytt!

Bettina

Ve skole

14.11.2023

Mørkalven 2 (Trofeet) er fortsettelsen av Mørkalven 1 (Alene) Det er Norges første manga, og den er superspennende. Det er en lettvint bok å lese hvis du ikke orker å lese lange, tykke bøker med mye skrift. Det er kule tegninger og veldig mye spenning. Det er litt vanskelig å forstå noen ting på begynnelsen av boka fordi jeg ikke hadde lest den første boken, men det var ikke vanskelig å komme inn i historien i det hele tatt.
Boken tok ikke så lang tid å lese, som er ganske bra hvis man ikke liker å bruke lang tid på en bok. Det var noe spennende som skjedde hele tiden, så det var ikke kjedelig å lese.
Denne boken var også veldig unik og interessant. Veldig forskjellig fra andre norske bøker på en god måte fordi det var nytt og spennende med manga fra Norge.
Det var ikke noe spesielt jeg syntes var negativt med boken. Jeg mener at boken burde bli nominert. Terningkast 6.

Gode tegninger med lite handling

Christoffer

Hedrum ungdomsskole

13.11.2023

Jeg synes boken og historien var greit selv om jeg ikke har lest den første boken så var det ikke så vanskelig å forstå. Ordene var forståelige for meg, så det var ikke så vanskelig å forstå historien. Historien synes jeg var bra og ganske moro. Det jeg synes er best med boken er hvordan de har tegnet karakterene og hvordan teksten ser ut og. Strekene er presise og linjene er smooth. Det jeg ikke liker med boken er at det ikke skjer så mye spennende ting synes jeg, det skjer bare prating og ikke mye slåssing. Og det blir bare en person som dør på starten og det er det eneste som dør så hvis du liker spennende bøker så synes jeg ikke dette passer veldig for deg. Denne boken er mest mystisk og mer fantasi enn spennende. Men jeg liker boka uansett. Og jeg synes det er bra for å være Norges første manga-bok.

Jeg gir boken et terningkast nr 4. Fordi jeg liker ikke hvordan boken er svak med handling, det er mye snakking, men ikke så mye handling som skjer. Men det som er bra med boken er at det er lett å forstå hva de mener og lett å forstå ordene. Jeg liker ikke denne boken, men jeg tror en 10 år gammel eller yngre hadde likt den hvis de liker fantasi, men ikke så mye handling.

Kjedelig bok

Bjørnar

Surnadal barne- og ungdomsskole

13.11.2023

Mørkalven 2 er en fantasy-bok. Det er mange overnaturlige ting som skjer, og karakterene er overnaturlige skapninger.
Boken handler om en mørkalv som blir tatt til fange. Han blir satt til å arbeide som slave for rike folk. Mørkalven og vennene hans må prøve å komme seg bort.
Boka starter ganske tregt og blir aldri mer spennende. Spenningskurven er ganske flat, og høydepunktet var forutsigbart og lite spennende. Boken slutter veldig brått, men boken var aldri interessant nok til at jeg brydde meg om at den sluttet på en «spennende» måte. Det var overraskende lett å legge fra seg boken, det var en lettelse når det ble friminutt og vi kunne slutte å lese. Boken henger sammen ganske godt og språket passer målgruppen.
Terningkast 2

Lettlest og fengende

Anne Marie

Grøtte skole

10.11.2023

Dette var en lettlest og fengende bok skrevet av Helene Kaldheim.

Det er en fantasi bok og består av både bilder og tekst.

Boken handler om en alv som blir tatt til fange og i senere tid solgt som slave.

Mørkalven Caim og fangen Mariie prøver og flykte fra de fæle tyrannene i Ruter- og komme seg til joker. Det er det ensete stedet han kan være i fred.

Dette er en fin bok for folk som har dysleksi eller trenger visualisering når de leser men boken kan også passe barn over 6 år.

Jeg syntes denne boken var super bra og den hadde ikke så mye tekst så det var ikke vanskelig å lese. Det var vanskelig å legge i fra seg boka når man først hadde begynt med den.

Boken startet litt treigt, men den ble bedre jo mer jeg leste.

Jeg syntes karakterene var kule, og det var nokk informasjon til å vite hva som skjedde til enhver tid. Det er ikke noe å klage om boken i det hele tatt, den var helt perfekt for meg.

Anbefales på det sterkeste til de som liker tegneserier.

Jeg syntes boken absolutt burde nomineres til uprisen.

Terningkast 5

mørkalven

samuel

Bøler skole

9.11.2023

Mørkalven bok rapport

Mørkalven er en fantasi bok som handler om Caim som har blitt en slave og skal bli solgt i ruternasjonen, så møter han en annen alv, og boka handler litt om rasisme og slaveri.
Jeg syntes at mørkalven var ganske bra ikke helt min type bok, men den var spennende og lese.
Jeg syntes at den var bra fordi den ikke hadde for mye tekst eller bilder det var bra mengde med begge to, og den var bra PGA den ikke var så lang, men de gjorde den spennende uten å ha for mye sider og for mye tekst.

Jeg syntes at det burde tatt litt lengre tid og komme inn i historien, det gikk 5 sider så var man rett inn i masse. Jeg likte den også for di den er veldig lettlest og bra for de som ikke er kjempeglad i å lese.
Jeg syntes at boka fortjener og være med i uprisen, men det eneste <er at boka kanskje ikke passer for alle fordi ikke alle liker fantasi og urealistiske bøker.
Jeg gir den en 5 ut av 10 fordi det ikke var helt min type bok.

denne tror jeg mange unge vill like

Benjamin

Hellerasten skole

8.11.2023

jeg likte mørkalven 2 egentlig ganske godt. Historien var spennende og bildene var fantasi fulle. Syntes at slutten var litt billig og ikke ga så mye mening, men det er min mening. Dette er også en tegneserie som gjør den lett å lese.
Karakterene har godt fremvist personlighet og hva som skjer på bildene er også godt fremvist, Med både sterke og svake farger. Den ene tingen jeg stusser litt på er hvorfor alle i boka er veldig godt trent og alle damene har dobbel D vis dere skjønner men det er bare min tanke. Ellers er handingen i boka spennende jeg har ikke lest den første men klarte fortsatt og kose meg gjennom denne absurde verdenen.
Den passer også for både gutter og jenter noe som er et stort +
Kan jo spoile så mye og si at de blir solgt som slaver og heldigvis for dem blir ingen av hovedpersonene behandla dårlig.
og i konkusjon vill jeg gji den en terningkast 4.

Den mest fargerike boka

Oliver G

Hellerasten skole

3.11.2023

Bokanmelelse av Oliver G

Forfatter: Helen Kaldheim
Forlag: Egmont
Serie: Mørkalven 2 er en del av serien «Mørkalven», som bok nr. 2.
Sjanger: Det er en fantasi sjanger

Boka starter ganske bra. den gir mening fra mørkalven 1 den gir en sånn følelse at du har lyst til, og lese boka.
Høydepunktet var veldig spennende, og det var vanskelig å legge fra seg boka. På slutten da ble den bare mer og mer spennende, og så på slutten roer det seg ned. Jeg håper det kommer en bok nr. 3 i serien.

Boka hadde en veldig uventet brått slutt den var spennene hele veien til slutten den hadde faktisk en veldig fin slutt fordi jeg synes at den boka her var veldig bra, men det var en ting som var litt irriterende det var at han Caim, hovedkarakteren, var emo og jeg liker ikke emoer så det var litt dumt, men boka hadde en uventet slutt.

Jeg kunne legge fra meg boka ganske lett hvis jeg ikke hadde lest lenge, men hvis jeg hadde lest en god stund da ble det en utfordring å lukke boka.

Det var et veldig fint miljø i boka, veldig fin natur og karakterene levde veldig fint noen steder i de skogene. Noen av fargene i tegningene gjorde det spennende. Jeg liker at det ikke er så mye tekst i snakkeboblene, noe som gjorde at jeg kunne se mer på fargene og tegningene. Da kjedet jeg meg ikke når jeg leste.

De brukte mye bannord i boka sånne ord vi bruker i dag, og det var en ting jeg ikke så for meg når jeg så boka. boka har veldig mye fantasi, men den ligner på litt sånn harry potter aktig. Boka handler om en mørkalv som blir til en slave. Jeg fant aldri ut om Caim var en mørkalv eler ikke fordi han sa i boka at han var en hvitalv, men jeg vet ikke om han er en mørkalv. også kommer hoved personen Marie, og mørkalven heter Caim. Den handler, også om at Caim, og Marie blir venner, og Caim får masse magi og Marie er bare helt vanlig, Men de rømmer fra slottet fordi de ikke ville være slaver. Caim og Marie møter hverandre ved fange hullet til kongen. Kongen er slemmingen i boka han selger slaver som de er ting liksom og det er ikke greit. Men han driver med slave aksjon. slave aksjon er når man selger slaver for høyre og høyre pris.

Terningkast: 4

En god bok.

Sebastian

Hellerasten skole

3.11.2023

Mørkalven 2 handler om mørkalven Caim som blir solgt på auksjon som slave sammen med fangen Mariie. Caim og Mariie må prøve å ødelegge den magisk stein og flykte til Joker nasjonen før å være trygg.

Jeg syntes at Mørkalven 2 var ganske bra. Den var lett å skjønne og hadde mye spenning. Jeg syntes disse karakterene sin personlighet føltes ganske ekte som gjorde boka mye bedre å lese. Personlig så liker jeg ikke manga så veldig godt, men denne boka likte jeg ganske godt fordi den var spennende, fine karakterer, lett å skjønne og hadde mange bilder. Jeg syntes mørkalven 2 er en bra bok for ungdom fordi den har fine karakterer, mye spenning, mange bilder og den er lett å skjønne. Jeg ville gitt denne boka terningkast 4,5/6.

Jeg syntes Mørkalven 2 burde bli nominert som beste bok fordi den hadde mye spenning, fine karakterer og den var ganske lett å skjønne.

En bok for alle

Kaja

Ve skole

3.11.2023

Denne boken er en lettlest bok som passer for alle, både gutter og jenter. Jeg likte denne boken veldig godt fordi det er en tegneserie og derfor har mange bilder. Bildene var fine og lette å forstå. Dette er en av de bøkene jeg har klart å lese hele av, og til og med husket jeg masse.

Noe jeg ikke likte så godt var at den begynte midt i en handling og det skjedde noe hele tiden, så derfor var det litt vanskelig å få med seg ting i begynnelsen, men jeg kom fort inn i det.

Jeg trodde egentlig ikke at dette var min type bok, men den var fengende og vanskelig å legge fra seg. På slutten av boka kom det en setning du måtte tenke litt over og stille deg selv noen spørsmål.

Den handlet om slaveri og at de kjøper slaver. Det var forskjellige typer vesener og alle ville ha mørk alven fordi det var den siste. De måtte hjelpe hverandre med å rømme.

Jeg anbefaler denne boken til uprisen og gir den terningkast 4.

Mørkalven 2, en bok verdt å lese

Theodor SLydal Frisnes

Bud barne- og ungdomsskole

2.11.2023

Boka jeg har lest heter Mørkalven 2 «Trofeet». Den er skrevet av forfatter Helen Kaldheim. Sjangeren til denne boken er fantasy. Boken er på hele 160 sider. Jeg vil nå skrive kort hva boken handler om.

Handlingsreferat
Boka handler om Caim og Mariie. De har blitt tatt som slaver, og blir kjøpt for en uvanlig høy pris. Når de kommer til huset til kjøperen, så får dem et slavemerke. Litt senere så tar Caim og Mariie et bad. Det ble de tvunget til å gjøre. Den handler så om at de prøver å komme seg vekk fra dette stedet.

Hvordan opplevde jeg boka?
Jeg likte boka godt. Det var bra historie og bra figurdesign. Historien var bra fordi det skjedde veldig mye, spesielt på slutten. Boka begynte også rett på, med at de ble tatt som slaver. Det likte jeg godt. Boken slutter ved at Caim og Marie kommer seg vekk. Denne avslutningen likte jeg, fordi den den endte godt.

Hva er det beste med boka?
Det må være at historien var så god. Jeg syns absolutt at andre må lese denne boka, og den bør også nomineres til Uprisen.

Terningkast 6Mørkalven i klesskapet

Cathy

Vardal ungdomsskole

2.11.2023

Mørkalven 2 er den andre boka i Norges første manga serie laget av Helen Kaldheim. Mørkalven Caim er den siste av sitt slag. Han blir solgt som en slave i en ulovlig aksjon. På aksjonen blir han kjent med Mariie. En ukjent kjøper velger å by på Caim til en urimelig høy pris. Det Caim ikke vet er at han skal bli brukt til noe stort. Noe som kommer til å tjene en stor penge. Sammen Mariie bestemmer de seg for å prøve å rømme, får de det til? Eller forblir han et trofé?

Jeg syntes boka var ganske bra. Boka starter rett i en handling. Det var litt brått på syntes jeg. På starten forsto jeg ikke noe som helst. Det kom nye karakterer hele tiden og karakterene så ganske like ut, så det var veldig vanskelig å holde styr på hva som skjedde med hvem. Likevel syntes jeg boka var ganske bra. Jeg likte spesielt slutten veldig godt. Den var veldig overraskende og uforventet. Det gjorde at jeg ble ganske nysgjerrig på hva som kommer til å skje videre. Spenningskurven var ikke så veldig høy. Jeg følte ikke at boka var så spennende at jeg ikke klarte å legge fra meg boka. Jeg kommer til å ville lese 3-ern, men bare fordi jeg lurer på hva som skjer videre. Ikke fordi jeg likte helheten i boka.

Tegningene var veldig detaljerte og bra, men karakterene var litt lettkledde. Jeg føler boka ligner litt på andre bøker fordi det handler om nasjoner og verdener der de blir delt inn i forskjellige kategorier. Jeg gir boka terningkast 4. Den kunne vært en 5-er, men da hadde det bare vært fordi jeg likte slutten.

mørkalven 2

ludvik

Bøler skole

31.10.2023

Mørkalven er en nydelig bok og jeg likte denne boken godt på grunn av alle spørsmålene du stiller deg selv når du leser den. Boken er finn for mange, men språket er litt stygt. Man kan lære litt av denne boken, boken er litt om rasisme og slaveri. Hvordan de kom opp om denne fantasien og verden med alver.


Boken handler om en verden hvor det lever alver, det finnes mange forskjellige alver. Hoved personen er enn veldig kjelden alv, en mørkalv. Mørkalver døde ut for lenge siden og han er det eneste, etter det vi vet. Han rømte fra byen sinn fordi han ble mobbet for å være en mørkalv. Han blir fanget av noen som skal selle han.
Denne boken er noe man kan lære mye av samtidig som å ha det gøy. Rasisme er en dårlig ting, og jeg liker at denne boken har litt om det fordi det er ikke mange som tenker på det, men det kjer jo hver eneste dag og veldig få prøver å hjelpe. Jeg synes at det var fint at denne boken har litt om dette, det er en mørkalv og han blir fanget og solgt og han blir mobbet for å vare en annen type alv som er litt mørkere. Boka har også om slaveri hvordan han blir solgt videre. Det er litt spørsmål som man stiller seg selv i denne boka. Hva kjer nå? hva tenker han at han skal gjøre? er han den eneste mørkalven? eller kommer han til å finne et sted å bo?
Det er en veldig fin bok for mange, men har litt stykt ordbruk, så jeg mener den er en bra bok å lese vis du liker fantasi, tegneserier, magi og alver så er den en kul bok for deg, men det er litt banning i boka. Jeg anbefaler denne boken vis baning ikke er et problem og du ikke lærer at banning er en bra ting.

Jeg likte denne boken godt. Jeg anbefaler den for mange og tenker at den er fin. Den har om mye seriøst som slaveri og rasisme, men det gjør den bra. Jeg vil gi denne boken terningkast 4/6 fordi den er fin for å lære og man kan vite litt m hvordan den virkelig verden er på en fin måte, du kan også ha det gøy å lese dem.

For mye gutter i bar overkropp

Julian

Grøtte skole

30.10.2023

Jeg synes det et altfor mye bilder av gutter i bar overkropp, og for lite av jenter for min smak. Boken passer mest sannsynlig for folk som liker gutter i bar overkropp. Selve innholdet i boken med tanke på historien var veldig spennende og artig å lese.
Jeg synes det er bra med farger og bilder, det er også veldig fint siden rutene i tegneserien er så bra plassert. Dette gjør boka mye bedre for min del. Jeg synes også at det er en perfekt mengde med sider og det var litt artig at det var noen tegninger i slutten av boka.
Jeg synes det er ganske spennende med tanke på at det handler om at Caim blir fanget og solgt som slave.

Jeg synes forfatteren har gjort en super jobb og derfor gir jeg boka terning kast 4.


Ikke noe for meg

Alexander Lee

Tjøme ungdomsskole

27.10.2023

Mørkalven: Trofeet er en Fantasy og andre boka i en manga serie skrevet av Helene Kaldheim. Den boka jeg leste handlet om Caim som ble fanget og da solgt som slave sammen med en slavejente på en auksjon. Etter det så lever de som slaver, men de pønsker ut en plan for å komme seg vekk fra stedet de er.

Som jeg har nevnt er boken en Fantasy. Jeg er ikke noe stor fan av Fantasy bøker og spesielt ikke manga, eneste jeg synes er positivt med manga er at det er enkelt å lese gjennom og bli ferdig med. Det er en sjanger som jeg ikke kan henge helt med på. Jeg har også sagt at boka er nummer to i en bokserie, og de henger jo alltid sammen med hverandre. Jeg tenker at det hadde vært enklere for meg om jeg hadde lest bok én og forstått bakgrunnen til Mørkalven: Trofeet.

Noe bra med boken er vel kvaliteten på tegningene, selv om jeg syntes at mange av tegningene var rare. Alt annet enn kvaliteten liker jeg ikke, sånn som stilen på tegningene, fordi jeg liker ikke hvordan manga tegninger ser ut. De er litt overdrevne, synes jeg.

Alt i alt så likte jeg ikke boken og synes ikke at den er noe for meg, så derfor gir jeg den et terningkast 2 på grunn av at den er lettlest og har god kvalitet på tegningene.

mørkalven

Petrine

Finnsnes ungdomsskole

27.10.2023

Boken er en tegneserie som handler om Caim som blir solgt som slave i kongeriket Ruter. Caim og en slavejente prøver å rømme til et annet kongerike der de kan leve fritt. Boken er med i en bokserie og dette var bok 2 av 3.
Denne boken var virkelig ikke noe for meg. Den startet midt i handlingen og sluttet brått, dette gjorde at det var vanskelig å bli grepet av boken. Jeg synes at det var en dårlig historie, det skjedde lite og boken var vanskelig å leve seg inn i. Illustrasjonene var derimot bra, og karakterene hadde gode ansiktsuttrykk som passet med hva de sa. Boken var kort og tok ikke langt tid å lese, dette kan for noen være positivt. Jeg anbefaler ikke å lese denne boken.
Jeg synes ikke at denne boken passer inn i prisen «årets ungdomsbok» og burde av alle disse grunnene ikke nomineres til u-prisen. Terningkast: 2.

Mørkalven

Madde

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

Denne boken var egentlig ganske bra, den er veldig lettlest og kjempe fin for de som ikke er så glad i å lese. Jeg liker tegneserier fordi de er så lette å lese og man blir fort ferdig med å lese den. Fin bok, kanskje ikke min type men den er lett å lese.

Skjer ikke bare i fantasy

Alina

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

I boka blir man introdusert til forskjellige karakterer. De har alle sin egen personlighet. Hovedkarakteren, Caim, er blitt fanget og solgt til å være slave. Han er den siste mørkealven etter hele rasen hans ble drept av hvitalver. Han har blitt kjent med en jente, Mariee. De begge planlegger å rømme men det vil ikke bli enkelt.

Boka har enormt gode farger og livlig tegnestil. Det var vakkert å lese når hver side hadde sine egene mesterverk. Forfatteren greide veldig godt å beskrive forskjellige følelser med farger. Hele boka viste en helt annet univers og det var så fascinerende. Tankene til karakterene blir noen ganger tegnet opp i bakrunnen, det gir mer liv i situasjonen og det er enkelt å skille mellom tanker og virkelighet. Historien som ble fortalt var ganske så interessant og har mange forskjellige måter den kan ende på, det gjør boka veldig gøy å lese. Det at boka handler om slaver gir meg litt tanker. Det er jo ikke bare i fantasi verdenen hvor slaver befinner seg, det var jo ikke lenge siden folk ble solgt til arbeid. I boka nevnes det veldig mye om raser. Når de skal by på slaver deles dem ofte opp i raser. Jeg merker at det er litt uretferdig at noen skal være mer verdt en andre når de unansett jobber ufrivillig. Det virker som om at alle rasene i de forkjellige nasjonene har konflikter immelom seg som da igjen kan ble gjenkjennet i hverdagslivet.

I boka nevner slave eieren til Caim at de kjøper slaver til å lage produkter som de da selger for lav pris, de som kjøper ser da bort ifra slavearbeidet når de får noe ut av det de også. Han nevner at det er ulovelig men de bryr seg egentlig ikke, fordi de er gjerrige. Det minner meg veldig om i fattige land der produsenter driver med barnearbeid. Jeg synes at historie settingen passer også veldig bra med det realistiske. Man kan da også tenke, hva hvis dette var virkelig, så grusomt å bli solgt til slavearbeid. Derfor liker jeg veldig godt situasjonene karakterene er settet opp i.

Jeg likte veldig godt alle småsituasjonene og det ble aldri kjedelig å lese. Det var mye humor, litt romantikk men mest drama som gikk igjen. Jeg synes at boka fortjener skrytet og at det var en veldig artig bok å lese. Det jeg kan kritisere litt på er det med handlingene. Jeg synte at noen få ganger skjedde ting litt for kjapt og jeg måtte lese opp igjen siden for å henge med. Alt ifra det var den en god opplevelse med lesing. Boka er lang nokk til å fortelle en historie og den var bra planlegget. Slutten synes jeg var veldig god og gjorde meg veldig interessert til å lese mer. Boka vekker leselyst. Terningkast 5.

Mye bra detaljer

Malene

Vardal ungdomsskole

25.10.2023

Dette er den andre boka i mangaserien Mørkalven. Den er skrevet av Helen Kaldheim som ønsker å bidra til større utbredelse av manga blant ungdom i Norge, og det kan hun komme langt med, med denne bokserien. Jeg har ikke lest Mørkalven 1 enda, men det skal jeg så snart som mulig.

Vi møter den siste mørkalven som er igjen på jorda, Caim. Vi møter også fangen Mariie, som er av den pene og populære typen. Caim og Mariie blir solgt som slaver i ruternasjonen. Caim ble kjøpt av en rik sirene ved navn Bård. Men Caim nekter å dra uten Mariie fordi de må holde sammen. Bård får Mariie gratis og med på kjøpet, men velger å gi henne til søsteren sin Gina. Caim må prøve å tenke ut noe smart så han og Mariie kan rømme fra Ruter, og komme seg videre på reisen sin.
Caim prøver å finne den hemmelige Jokernasjonen, men det viser seg at det må han ha hjelp av Mariie til.

Boka handler dypest sett om slaveri og å holde sammen.
Jeg er ikke egentlig den typen som liker å lese tegneserier, og hvert fall ikke Manga, men denne boka gjorde meg litt mer positivt retta mot det. Jeg digga tegnestilen og alle detaljene i boka, det gjorde det mye morsommere å lese.

Jeg gir den terningkast 4.
Den var veldig bra og jeg syntes absolutt den burde nomineres til uprisen. Den hadde hvert en 5-er hvis boka ikke hadde gått så rett fram. Hvis Caim kanskje hadde møtt på flere utfordringer eller problemer.

Vurdering av Mørkalven

Daniils

Bøler skole

25.10.2023

- Hva syns jeg om denne boka/tegneserien.

- Jeg opplevde at boka/tegneserien er imponerende og lese, men det tar fort tid og lese boka/tegneserien.

- Jeg levde meg inn og kan se handlingen, men det ligner mest på en historie som ikke kunne skje i virkeligheten. Jeg ble mest berørt av stilen av tegningen og farge plassering det ser veldig fint ut.

- Jeg syns at forfatteren brukte tiden godt fordi det tar lang ting og tegne bra karakterer og skrive en bra tegneserie som jeg tror at mange kan like denne boka/tegneserien.

- Jeg syns at denne boka/tegneserien typen er mest som fantasi. Jeg syns at det er en bra fantasibok og lese det er mye som skjer i boka som kunne ikke bli i livet, men bare i fantasibøker/tegneserier. (Gjennom hele boka/tegneserien gir fortellingen en imponerende ny ansvaret bilde av en konflikt.)

- Det som er at det var veldig spennende og lese boka/tegneserien er at det er spenene og vite mer som skjer videre og vite hva som skjer med karakterene videre i boka/tegneserien. Det er derfor jeg hadde lyst og bla boka videre.

- Det som står på spill i boka/tegneserie, er at hoved karakteren kom fra et ant fylke til en ant fylke der de kriger med hans fylke og etter på viste det kongen så han tok han som slave til seg selv og lagde kloner som folk kunne kjøpe.

- Jeg syns at det var bra at boka/tegneserie varte lengere når det var slutt fordi da har forfatteren forsett på boka/tegneserien som kommer etter på mørkalven 3. Jeg syns at det er bra fordi man kan se hva som skal skje videre i handlingen av boka/tegneserien.

- Jeg har ikke lært noe nytt fra denne boka/tegneserien, men man kan lære seg mer og skrive bra tegneserier/bøker og historier også kan man lære og tegne bedre karakterer og lære seg pute farger i forskjellige karakterer eller bak runder tegneserien/tegningene.

- Jeg syns at boka fortjener terningkast 5. Fordi boka/tegneserien er veldig spennende og imponerende å lese. Det er en bra tegneserie og bra tegnet karakterene og stilen til tegneserien. Farger passer veldig godt sammen med tegneserien/boka og karakterene. Jeg syns at boka/tegneserien er veldig bra og kanskje fortjener u-prisen. Det eneste jeg ikke likte i boka/tegneserien er at på slutten av boka stopper det mitt imellom og begynner med den tredje mørkalven boka/tegneserien og da kan man misforstå noen ting fordi det passer ikke sammen med siden, Det ligner at det blir hoppet frem noen sider.

- Takk for meg!

En fargerik bok

Adam

Hellerasten skole

25.10.2023

Mørkealven 2 tok meg med på en magisk fantasy verden, der hovedpersonen Caim ble solgt som slave i kongeriket Ruter. Caim må prøve å flykte fra kongeriket Ruter å komme seg til Joker sammen med en annen slavejente.

Forfatteren er flink til å beskrive ting. Det gjorde bokens verden mer levende. Hovedpersonen, Caim, virket ekte men litt overreagerende. Jeg kunne tenke meg å bli kjent med ham i virkeligheten. Han hadde problemer og utfordringer jeg kunne forstå. Bokens historie var full av overraskelser. Den holdt meg interessert hele tiden. Jeg visste aldri hva som ville skje etterpå. Boken snakker om ting som jeg bryr meg om, som vennskap og problemene han hadde. Det ga meg noe å tenke på etter at boken var ferdig. Boken fikk meg til å føle mange forskjellige ting. Noen ganger var jeg spent, andre ganger trist, og noen ganger glad. Den traff følelsene mine.

Til sammen er Mørkealven en god bok. Den har flotte beskrivelser, troverdige karakterer, artig handling og viktige temaer. Den er en bok for ungdom og alle som liker å lese fargerike Fantasy bøker. Jeg vil anbefale den til andre lesere. Jeg vil derfor gi boken et terningkast 5.Den bør nomineres til årets upris.

Skjer lite

Tomine

Ve skole

24.10.2023

Mørkalven 2 er en kort tegneseriebok om gutten kalt Caim. Han har blitt tatt til fange av en selger. Caim er den siste igjen av arten mørk alv, og målet hans er å komme seg fri.

Denne boken er veldig spesiell laget, jeg får ikke så mange følelser når jeg leser den, og spennende var den heller ikke. Jeg blir ikke dratt inn i den, og får rett og slett aldri veldig lyst til å ta den opp og fortsette å lese. Jeg føler at måten denne tegneserien er lagd på er veldig brukt opp. Det er så mange punkter som går igjen og igjen, og den er rett og slett ikke noe gøy å lese.

Noe annet jeg ikke liker ved boken er humoren, den er generelt veldig dårlig og jeg forstår den virkelig ikke. Språkvalget de bruker er også ekstremt dårlig, og måten de formulerer ordene på gir ikke mening. Språket sammen med handlingene passer heller ikke sammen.

Hvis jeg skal trekke frem noe som er bra ved boken så må det være tegningene, bruk av farger, og bruk av perspektiv. Figurene er jeg ikke særlig fan av. De kunne vært tegnet på en bedre måte, mener jeg.

Så kort oppsummert er det ikke mye ved boken jeg liker, jeg mener at boken er mer skrevet for mye yngre barn og ikke ungdommer. Den traff ikke meg, og burde ikke bli nominert til uprisen.

Terningkast 2


kul tegneserie

Cecilia

Bø ungdomsskole

23.10.2023

Mørkalven 2

Jeg leser veldig mange tegneserier og denne en av de beste jeg har lest.
Denne boken er en kort tegneserie som handler om en gutt som hetter Caim, men Caim blir tatt til fange også blir han solgt til en rik mann, som han prøver å flykte fra

Denne boken likte jeg veldig godt og denne boken gav meg veldig mange forskjellige følelser.
Dette er en veldig bra bok, og spesielt for de som liker tegneserier og manga.

Det var veldig mye bra innhold i denne boken, det var ikke for lite skrift men ikke for mye, og det var veldig bra bilder som passet til innholdet.
Jeg gir denne terningkast 6/6


Over forventingene, men ikke fan

Isabell

Tjøme ungdomsskole

23.10.2023

«Trofeet» er andre boken i tegneserien Mørkalven, som er skrevet og tegnet av Helen Kaldheim. Dette er fortsettelsen til Norges første manga. Den handler om Caim som blir fanget og solgt som slave i Ruternasjonen. Han blir solgt for en uvanlig høy pris ettersom han er en Mørkalv. Sammen med Mariie må de prøve å flykte fra tyrannene og komme seg til Jokernasjonen.

Personlig hadde jeg en lav forventning til boken, da jeg ikke er fan av tegneserier eller manga, men den gikk langt over forventingene. Den hadde gode tegninger som var fargerike og interessante. Det var lett å skjønne hva som skjedde, og hva serieskaperen ville vise i tegningene sine.

Tegneserien hadde fin tematikk da den tok for seg slaveri og makt som følger med penger. Jeg syntes boken var realistisk, og det høres rart ut, men den speiler store problemer vi sliter med i dag inn i verden som ikke er så ulik vår, foruten skapningene og magien.

Boken inneholdt både sympatiske karakterer, men også karakterer som vokste og lærte seg forskjellen på rett og galt. Det var et stort spekter av karakterer, men dette var like negativt som positivt fordi jeg syntes det var vanskelig å henge med, men dette kan ha med at jeg ikke har lest bok nummer en.

En annen ting som var negativt, var at mot slutten av tegneserien synes jeg serieskaperen hastet altfor mye. Hun kunne laget den lenger og med litt mer spenning i avslutningen, da jeg tror dette ville forbedret leseopplevelsen.

Alt i alt er «trofeet» er fin manga tegneserie som gikk langt over mine forventinger. Den var fint tegnet og hadde mange forskjellige karakterer. Tematikken i boken var meget fin, og jeg syntes den speilet store problemer vi sliter med i dag. Det negative med boken var at den gikk litt fort iblant og mot slutten var det mye hast. Selv om boken imponerte meg, i og med at det er en manga tegneserie, så er jeg dessverre fortsatt ikke en fan av tegneserier. Jeg syntes det er en bra bok, men jeg syntes ikke den bør nomineres til Uprisen. Jeg gir den terningkast 3.

Bra bok om fantasy

Sondre

Bryne ungdomsskule

20.10.2023

Denne boka handlar om Caim. Caim er ein mørkalv, siste av sit slag.

Etter at Caim rømte frå sin heim så blei han fanga og teken til eit anna rike og solgt som slave. Han prøver å rømme frå dei som kjøpte han. Det er ei spennande historie.

Eg liker denne boka på grunn av den hadde ikkje mye tekst på kvar side, det var mange bilder og bokan var enkel og forstå.

Tenrningkast 5/6

merklig alve bok

Oliver

Flåtestad skole

20.10.2023

Mørkalven 2 av Helen Kaldheim er en kort tegneserie om en gutt med navn Caim, han har blitt tatt til fange av en selger. Caim er den siste av en sjelden art som heter mørkalv, og handler om at han skal flykte fra fangenskap av sin eier.

Denne boken er veldig spesielt lagd. Den gir meg forsellige følelser, de er ikke positive. Jeg har lest tegneserier før og likt mange av bøkene, men denne boken er ikke så spesielt god. Historebyggingen er veldig mye brukt i andre bøker, og jeg er lei av den type fortellinger. Den er repetitiv og kjedelig i mange punkter i historien.

Jeg har heller ikke lest den første boken, så jeg forstod ikke så mye av plottet. Men det jeg forstod var ikke noe bra innhold.

Det jeg likte med boken var att tegningene var fine, noen var ganske overseksualisert, men resten var bra tegnet.

Det jeg ikke likte med denne boken er att den ikke er særlig original. Det er ekstremt dårlig humor og det treffer meg ikke helt, jeg vil si att det ikke er humor engang fordi det som skal være morsomt i boken er ikke litt morsomt engang. Karakterene er heller ikke så bra lagd. Jeg kan ikke kjenne meg så mye igjen i hva de tenker om forseligge ting og hvorfor de gjør dit og hvorfor de gjør dat, og hvilke valg de tar i sitasjoner.

Så for å oppsummere er det lite jeg liker, og deretter mye jeg ikke liker med denne boken. Boken burde blitt anbefalt til barn til 7-11 år, kanskje de liker humoren.

Jeg gir Mørkalven 2 et terningkast 1.

den var ganske bra!

Mirabell

Vardal ungdomsskole

19.10.2023

Boka er er manga, dette er den andre boka i serien Mørkalven, skrevet av Helen Kaldheim. Caim er 17 år og er den aller siste mørkalven. Han har blitt fanget, og satt til salgs på en budrunde. Han har fått seg en ny venn Mariie. Mangaen var veldig lettlest, passe lett å skjønne hva som foregår. Det er jo andre boka i serien. Det var litt vanskelig å skjønne hva som skjedde starten, men lettere etterhvert. Jeg gir terning kast 4, det var en grei bok, men ikke nok spenning for min del. Jeg liker godt at Helen har lagt en karakter info ting, med favoritt mat og info om dem. Hun har også lagt til noen sketsjer som hun hadde av karakterene. Tegningene er pene og detaljerte, generelt en pen bok.

Super tegneserie

Eivind

Hellerasten skole

13.10.2023

Jeg har lest tegneserien Mørkalven 2 som er Skrevet av Helen Kaldheim. Denne tegneserien handler om den siste mørkalven som blir tatt i fange for å selges til slaveri. Han blir solgt for mange penger sammen med en venn og de må finne seg en måte og rømme på. Denne boka handler om de som prøver å komme seg ut på en smart måte.

Jeg synes dette er en bra bok fordi boka har gode beskrivelser med ansiktsuttrykk for hva som skjer, med mange gode bilder og bra tekst. Det gjør at det er enkelt å se hva de tenker og liker som er en stor del i tegneserier. Det er mye forskjellige farger som passer godt til det man leser. Det er brukt mye mørk lilla og grå-beige og lyse farger som passer så godt sammen med det som skjer fordi det treffer med det som skjer og jeg liker att det er mye farger. Dette er en god bok spesielt for de som liker tegneserier eller manga.

Jeg synes denne boka bør bli nominert til Uprisen fordi det er en god bok til ungdommer og den forteller veldig godt med spesielt bildene.
Terningkast 6/6

Gutten som var en alv

David

St. Franciskus

12.10.2023
Mørkalven er en Fantasy og drama bok.

Caim er en fin gutt, men liker seg ikke i denne verdenen. Han får en ide av å finne et sted som hetter jokernasjonen, men på veien dit så må han igjennom mye tøft og tungt. Han blir tatt av noen andre alver og leder han til et sted han aldri hadde vært før i hele sitt liv.

Det som er spesielt med den boka er at du ikke kan legge den ifra deg. Man måtte tvinge seg selv hvis du skal la være å lese. Jeg kunne ikke legge den ifra meg når jeg begynte. Så måtte jeg lese hele boka ferdig.

Det er en veldig god bok. Den har mye Fantasy du kommer deg inni bokverden. Du blir dratt med fort når du begynner med den.Terningkast 6

den rare boka mørkalven 2

Markus 8kl

Stadtlandet skule

6.10.2023

det var ein bra bok noke side var lit sus men det var ein veldig bra bok eg skule ønske at det var lit fleire side. Boka var så spenenes det var svert vanskelig å lege veg boka for eg lurte på om mariie og caim kom seg ek fra slavelivt og heim til der dei bor og det var lit trist at boka slutet når det blei lit spenande eg vil gjerne lese den neste boka

Det var litt kleint å putte en bok med et slikt cover i sekken.

Amalie brattrud kvernsveen

Vardal ungdomsskole

6.10.2023

Mørkalven 2
I den andre boken av denne serien følger vi Caims tvungen reise gjennom enda en av de 4 nasjonene. Nå har han havnet i riket til sirenene. I den første boka så vi at han ble tatt til fange av slavekaprere, og i denne boka får vi se utviklingen av det. Vi blir vist hvordan sirenefolket seller og behandler slaver. Vi utforsker Caims krefter og lærer om den forferdelige måten riket er styrt på.
Personlig har ikke jeg lest manga. Jeg har aldri heller hatt lyst til og gjøre det, ,en denne bok serien gir meg lyst til og gjøre akkurat det. Selv om jeg ikke er særlig fan av den mangalignende stilen, men som en fantasy fan, elsker jeg historien. Både oppbyggingen av riket og karakterene er helt fantastisk detaljert, og man kan se hvor mye tid og efort forfatteren har puttet i der. (Jeg liker den lille tegningen forfatteren har puttet av seg selv på slutten av begge bøkene.)
Men, jeg har en liten kommentar. Det var litt kleint og putte en bok med et slikt cover i sekken, og noen av tegningene i boka var lit for…. Umm ja.
Alt i alt, var dette en bokserie jeg gleder meg til og lese mere av. Selv om denne boka ikke er like bra som den første, var den fin og lese. Terningkast 5/6

Mørkalven.

Sofia

Vardal ungdomsskole

29.09.2023

Jeg gir boken terningkast 5 fordi den var bra, og jeg liker veldig sånne bøker. Jeg tror boka er en fantasybok jeg tror at forfatteren hadde en liten fantasi i hodet sitt, som endte opp med at hu bare plutselig begynte å få masse bilder i hodet. Jeg levde meg skikkelig inn i handlinga. Jeg tror at forfatteren hadde brukt veldig mye tid på det fordi jeg tror hu kanskje likte å skrive bøker. jeg syns hovedpersonene syns jeg burde blir kjent med, de er veldig fine. Det som ga med til å å bla videre var med en gang jeg leste en setning så syns jeg den var så spennene. Det som fikk meg til å reagere sånn var jo Marie og ble tatt til fange , jeg syns det var veldig dumt at dem ble tatt til fange de var veldig hyggelige jeg syns boka ikke er kjedelig i det hele tatt, den er veldig fin bok boka varte etter at den var slutt, jeg lærte meg ikke om noe ny angående meg. Språket passer fint til hovedpersonene jeg tror dette ikke kunne ha skjedd i virkeligheten. Boka er ikke skadelig når man leser det. Boka er veldig lett å lese.

Mørkalven- en spennende bok for de som liker Fantasy

Jasper

Flåtestad skole

25.09.2023

Mørkalven- en spennende bok for de som liker Fantasy

Jeg har lest boken "Mørkalven". Den handler om Cam en mørk alv den siste av sitt slag som blir solgt som slave. Han krever at de kjøper en som heter Mariie eller så tar han selvmord. Mariie og Cam pønsker ut en plan for og rømme, men klarer de det?

Boken er skrevet på bokmål og det er et veldig enkelt språk med stor skrift som gjør at den er lettlest. Boken er en tegneserieroman. Jeg ville anbefalt alle som liker Fantasy og lese den, fordi den har en spenne start, som er midt i handlingen. Tekstboksene og fargende passer veldig bra til personlighetene til karakterene. I denne boka har forfatteren gjort mye bra blant annet snakkebobler når det gjelder språk og utrykk og farger. Bildeutsnittet gjorde boka lett og interessant og lese, med normalperspektiv kunne man se mer utrykk og følelser i bilde det gjorde at man måtte se nøye på alt og at man kunne leve seg mer inn i boka. jeg tenker at temaet i boken er og å kunne samarbeide til tross for forskjeller i rase og hudfarge.

Forfatteren er god til å få fram ulike handlinger. Gjennom hele boka gir fortellinga et stort bilde av konflikt mellom de rike og slavene. Det kommer et vende punkt i boka da de Cam begynner og finne på en måte og rømme. Siden historien foregår på en annen planet trenger man ikke å tenke på om magien ville funket i den virkelige verden. Begynnelsen startet rett i handling som jeg syntes er veldig bra. Hovedpersonene er veldig interessante, og man får lært mye om dem i boka. Jeg syntes spennings kurven er ganske høy gjennom hele, det er nesten en Cliff-hanger på hver side siden man vet aldri hva som skjer. Jeg syntes språket i boka er veldig passende, og den passer godt til alle fra 7 år og opp.

Jeg mener at «Mørkalven» kommer til å komme høyt opp på pallen siden den er meget bra skrevet og alle karakterene er interessante når det gjelder personlighet og fargebruk. Jeg gir denne boka et terningkast: 6

Se alle anmeldelser