Hopp til innholdet
Hjem/Aktuelt/

Hvordan er det å delta i Uprisen?

Podkast
26. oktober
2023
Uprisen
2024

Hvordan er det å delta i Uprisen?

Foto: Johanne Pedersen

Hvordan er det å delta i Uprisen som kritikerklasse og hva gjør man når man sitter i Nominasjonsjuryen? Dette er noe av det Kimmie, Ava og Iris fra Rana ungdomsskole prater om i den nyeste episoden av podkasten Unge!leser.

Foreningen !les
Forfatter
På Rana ungdomsskole i Nordland er 9. trinn i full gang med å lese og anmelde årets ungdomsbøker i Uprisen. Dette er andre året skolen deltar med kritikerklasse. Iris Vestlund i 10G, satt i Nominasjonsjuryen i fjor. I denne podkastepisoden prater hun med to elever fra kritikerklassene på 9. trinn, Kimmie-Larine Bredesen og Ava Drageset Tråslett, om hvordan det er å delta i Uprisen og om hva de synes om den uprisenaktuelle boka «Uke 40» av Taran L. Bjørnstad.
Tusen takk til Iris, Ava og Kimmie for en superfin podkastepisode!

Lytt til teksten som lydklipp:

Hvordan søker du deg til nominasjonsjuryen?

Uke 40

Av Taran L. Bjørnstad

Even går siste året på videregående. Han satser på NM-kvalifisering i klatring, planlegger russetiden og skal snart på sesjon. Så møter han Iben, som er to år eldre, studerer filosofi, og er utenomjordisk vakker. Hun snur livet hans på hodet. Taran Bjørnstad skriver rått, ærlig og innsiktsfullt om å være ung og forelsket den ene dagen - for så å skulle være noens pappa den neste.

Les også