Hopp til innholdet
Hjem/Aktuelt/

Boktips fra #leselyst24

Boktips
8. mars
2024

Boktips fra #leselyst24

FOTO: Drammensbiblioteket

Her får du noen boktips fra ungdommene bak leselystkampanjen #leselyst24! ✨📚

Foreningen !les
Forfatter

Konkurranse!

Hvis du bor i Drammen, Øvre Eiker, Kongsberg eller Holmestrand kan du delta i en konkurranse for å vinne to kinobilletter ved å anbefale en bok på Instagram under hashtaggen #leselyst24. Les mer og finn flere boktips her.
En morsom og hjertevarmende bok som følger Ahmed gjennom hans oppvekst i Norge som norsk-pakistansk. Boka gir et unikt innblikk i hverdagslivet til en ungdom med flerkulturell bakgrunn. Den er en favoritt hos mange unge og anbefales på det sterkeste.
En bok for deg som rett og slett sliter med å være ungdom. Det er lett å bli overveldet når man kroppen er fylt med hormoner, og tiden kan være fylt med utforsking av rus, alkohol, vennskap, kjærlighet og alt annet livet innebærer. Det føles som å lese et brev fra en god venn. Ved å lese brevene fra Charlie, hovedpersonen, blir vi dratt med i den ukonvensjonelle tankegangen hans og i livet hans, som er fylt med alt det man kan forvente av et ungdomsliv: festing, dramaer og traumer.
Morrigan skal dø på sin ellevte fødselsdag, men blir reddet akkurat i tide og tatt med til en skjult by, kalt Ingenlund. Hun blir aspiranten til Jupiter Nord og må hun være med i en konkurranse for folk som har krefter, uten krefter selv. En favoritt!
En romanse som får deg til å hylgrine. Jeg selv brukte dager på å komme over denne boka. Den er trist, men vakker.
Dette er min favorittbok og er en utrolig god og spennende fantasy-roman. Celaena Sardothien er en 18 år gammel snikmorder som må delta i en konkurranse om å bli kongens forkjemper for å vinne tilbake friheten sin.
Denne boka forteller historien bak det tilsynelatende glamorøse livet til hovedpersonen. Den har mange minneverdige og interessante karakterer, og flere avsløringer og vrier man ikke ser komme.
En berg-og-dalbane med både morsomme og triste øyeblikk. Det er en vakker kjærlighetshistorie mellom to ungdommer som vokste opp sammen og ble så splittet fra hverandre. Den er vakkert og lett skrevet med mange fine sitater.
Heatwave forteller historien om en sjenert tenåring som begår en stor feil mens han er på ferie med familien sin. Dette er en veldig spennende ungdomsbok, man har ikke lyst til å slutte å lese når man først har begynt. Boken er ganske kort og enkel å lese.
Boken handler om et fremtidig dystopi-samfunn, hvor såkalte ljåer får jobb med å drepe folk. Det er fordi ingen dør lenger. Denne boka passer for de mellom 14 til 16 år.
Boken er den første i en serie på 8 bøker, og den handler om Lena som forelsker seg i kronprinsen. En slags moderne Askepottfortelling. Jeg liker boken fordi den er interessant og trendy. Boken har korte kapitler og er passe lang med 240 sider..

Les også