Hopp til innholdet
Hjem/Aktuelt/

Engelske boktips

Boktips
23. oktober
2023

Engelske boktips

Foto: Chad Stokes

Nazvir, Julie og Nathalie går i 9C på Hedrum skole i Larvik. Klassen deres er plukket ut til å være kritikerklasse for Uprisen. På bildene viser de fram de norske bøkene de leser akkurat nå, men de liker bedre å lese engelsk. Her får du deres beste tips.

Foreningen !les
Forfatter

Nazvir anbefaler

To all the boys I loved before av Jenny Han
«Hvis du liker romantikk og drama. Boka handler om Lara som skriver kjærlighetsbrev til alle guttene hun er interessert i. Søstra er litt sneaky, og hun sender brevene i posten, noe Lara ikke hadde tenkt å gjøre. Det blir MYE drama. Det er også laget film av den»

Nazvir leser "Dronningen", men anbefaler "To all the boys I loved before" Foto: Chad Stokes

Julie anbefaler

Beyond the Wand – The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard av Tom Felton
«Jeg liker Harry Potter, men kan også anbefale selvbiografien til Tom Felton, en av skuespillerne i filmen. Den likte jeg godt. Han forteller om livet sitt underveis når de spilte inn filmene og i tida etterpå.Mange av skuespillerne hadde det vanskelig etterpå. De hadde vært del av et filmset siden de var tolv år, og så plutselig var det borte.»

Julie leser "Blodmåne", men anbefaler "Beyond the Wand" Foto: Chad Stokes

Nathalie anbefaler

Little Women av Louisa May Alcott
«Jeg liker klassikere, og Little Women er ei bok for alle kvinner og feminister. Den handler om fire søstre som har ulike mål i livet. Ei vil bli forfatter, ei vil gifte seg og ei vil bli rik. De «hater» litt på hverandre fordi de vil forskjellige ting og det er også vanskelig å velge fritt i den tida de vokser opp.»

Nathalie leser "Universalkraft", men anbefaler "Little Women" Foto: Chad Stokes

Hva er en kritikerklasse? Se her

Les også