Hopp til innholdet
Hjem/Aktuelt/

Jonas har skrevet månedens anmeldelse i oktober

Intervju
3. november
2023
Uprisen
2024

Jonas har skrevet månedens anmeldelse i oktober

Foto: Silje Mellqvist

Månedens kritiker i oktober er Jonas i 10D på Flåtestad ungdomsskole. Jonas leser vanligvis ikke, han bruker mesteparten av fritida si på PC-spill og film.

Foreningen !les
Forfatter
"Nagel. Storm og skygger" får terningkast 1 og krass kritikk av Jonas. Hovedinnvendingen hans er at handlingen går for fort framover, slik at verken oppbygning av spenning eller utvikling av personer fungerer. Han skriver at "det gikk for fort til å føle på noe som helst".
Den mest underholdende delen av Jonas sin tekst er når han beskriver hvordan karakterene i tegneserien tar dårlige valg. Spesielt oppgitt er han over at de velger å gå inn i skogen alene, de klarer rett og slett "ikke å bruke den dysfunksjonelle tingen i hodet som de kaller en hjerne".

– Hva synes du om å være med å bestemme hvilken ungdomsbok som er best?

Helt greit. Vi har ikke gjort så mye annet i klassen enn å lese en bok hver og skrive en anmeldelse. Jeg valgte Nagel, fordi tegneserier er korte og går fort å lese. Jeg hadde ingenting i mot å skrive selve anmeldelsen.

-Har du et tips til andre som skal skrive anmeldelser?

Det er viktig å skriv dine sanne tanker. Du må ikke holde tilbake.
Boka er altfor kort til å prøve seg på en bra start, midt og slutt. Samtidig er dette samme grunnen som hvorfor det er vanskelig å se om karakterene endrer seg gjennom historien. Selve lesingen var greit, men historien gikk for fort og slutten var skuffende.
(Utdrag fra Jonas sin anmeldelse av Nagel. Storm og skygger)

– Siden du ikke leser, hvilke filmer liker du å se?

Jeg ser mest action og sci-fi. For eksempel er "Arcane" en serie jeg liker fordi den går dypt inn i karakterene, i hva slags motiver de har og hvilke følelser de har for hverandre, samtidig som det er mye action.


Nagel. Storm og skygger

Av Sigbjørn Lilleeng

Nordheim og Aradan feirer fred og velstand etter den store krigen mot skrømtene, men noe ulmer utenfor bymurene. Skygger beveger seg i Storskogen, og Fenris er i ferd med å våkne. Utskuddene Brage, Farah og Nagel må hanskes med mobbing, fremmedfrykt, monstre, feige voksne og en mystisk forbannelse. Kan de redde en verden som egentlig ikke har en plass for dem?

Les også