Hopp til innholdet
Hjem/Aktuelt/

Elevreportere dekket Uprisen på Lillehammer

Artikkel
26. mai
2023
Uprisen
2023

Elevreportere dekket Uprisen på Lillehammer

FOTO: Hanna Beitrusten

Lotte Gustavsen, Amalie Larsgaard, Hannah Roset, Miriam Wolff Farstad og Emmeli Hanna Leon var i år våre utegående reportere på Lillehammer under Litteraturfestivalen. Til vanlig er de elever ved Li skole i Nittedal, og skolebibliotekarer ved Norges eneste elevstyrte skolebibliotek, Liblioteket. I løpet av to dager dekket de uprisenarrangementene, både ved å produsere tekster, ta bilder og styre SoMe-kontoene til Foreningen !les.

Emmeli Hanna Leon, Lotte Gustavsen, Hannah Roset-Aag
Forfatter

Juryklassene ankommer Lillehammer

Når vi møter skolene som ankommer Lillehammer stasjon, er det mange spente elever. Noen gleder seg og er nervøse for storjurymøte, og noen er her bare for pizzaen. Elevene sier togturen gikk fint, og at det var mye prating, spenning og at det gikk fortere enn forventet.

Før storjurymøte

Det er spenning og nervøsitet mellom alle parrene som skal møtes i dette hemmelige møte. Dette har de aldri gjort før, og det får nervene til å gå litt ekstra i spenn. De er klare for å argumentere for sin favoritt, og noen har til og med lagt en plan for argumentasjonen. Parrene møtes fra forskjellige skoler i ett hyggelig lokale, og blir litt kjent for å lette litt på spenningen.
De to representantene fra Møre og Romsdal har hver sin favorittbok; Heiloen, og Splintra. Disse likte de fordi den ene var fra dagliglivet, og realistisk. Den andre ble en favoritt fordi krigsromaner var interessant.

Klart for storjuryen 2023. Foto: Emmeli Hanna Leon

På pizzafest

Det ble super stemning blant ungdommene!
Julian 15 år – «jeg har møtt mange nye, og gleder meg masse til å spise pizza»
Modou 15 år – «jeg gleder meg til pizza og jeg har kost meg masse med gutta!»
Tobias 14 år – «dette har vært et supert opplegg, jeg har det så fint!»
Artur 15 år – «jeg vil beskrive dette arrangementet som spennende, kult og gøy»

Pizzafest for juryklassene på Dansarvollen på Maihaugen. Foto: Sigrun Feiring

Les også