Hopp til innholdet
Hjem/Boker/

Grip den føkkings dagen

Grip den føkkings dagen

Utgitt av Aschehoug

Antall sider: 213

Språk Norsk (bokmål)

Utgivelsesår: 2023

Om boken

Amalie skal flytte på hybel med sin beste venninne, hun skal begynne på kunstlinja og endelig starter et nytt og voksent liv.
Men ingenting blir som hun har tenkt.

For plutselig er hun ikke best i klassen til å tegne og mamma ringer er trist hver eneste dag. Og den ene Amalie hadde regnet med, forsvinner akkurat i det hun trenger henne som mest.

En bok om å føle seg ensom for første gang i livet, om å forstå hva klisjéene betyr og om å bli sin egen beste venn.

Topp tagg

Flau

Anmeldelser (59)

Grip den føkkings dagen

Nichita

Ve skole

15.12.2023

Boken handler om to jenter som flytter hjemmefra og begynner på en helt ny skole.
Jente Nr 1 finner masse venner og fester hver helg.
Jente Nr 2 derimot er ikke like flink på å finne venner.
Ho går på tegne linjen og finner kanskje sånn 1-2 venner gjennom tid.
ho føler seg litt alene siden bestevennen har funnet andre venner og er nesten bare med de nye vennene.
Etter en stund drar jente nr 2 på fest med jente nr 1 og der har hun sex med en gutt.
Neste dag tar hun en graviditetstest og finner ut at hun ikke er gravid.
Jeg synes at boken er laget på en litt enkel måte som gjør at den er lett å lese og det liker jeg.
Min mening er at jeg synes at det er lite som skjer og litt lite spenning.
Boken er en tegneserie med mye bilder og ganske lite tekst.
Jeg anbefaler denne boken til ungdommer mellom 12-15 som kanskje ikke er så glade i å lese.
Det er en bok med mye fine farger som virkelig lyser opp boken.
Den har en liten spenningstopp og det er egentlig ikke mye som skjer i boken.
Min mening er at hvis forfatteren hadde kanskje litt mer spenning så hadde boken vært veldig bra og flere hadde lest den.
Jeg opplevede boken som kanskje litt interessant.
Jeg ville gitt terningkast en 3.

Litt av det bra og litt av det dårlige

Anne

Vinstra ungdomsskole

14.12.2023

Grip den fuckings dagen er ein tegneserie skrevet av Kjersti Synneva Moen. I tegneserien møter vi Amalie ho flytter in på hybel med hennes venninne da ho skal begynne på skole. Dei møter på mange utfordrande ting gjennom boken.

Boken starter i ein butikk ganske roleg og uten spenning med ein samtale mellom Amalie og Vilja. Gjennom boken var det ingen store overraskelser og det var enkelt å legge den fra seg. Slutten kom ganske fort vist man ikkje følgde godt med og las nøye.
Boken liknar ikkje på nokon andre tegneserier eg har lest før og stort set fungerte den godt i ein heilhet.

Boken var ganske enkel å lese da det var mye Bilder og relativt lite tekst. Språkbruken passer bra inn i boken men var ikkje skrevet på ein serlig intressant måte. Tegningene var ikkje dei beste da dei var rotete og i min meining rare.

Boken handlar om temaa kjærleik og vennskap. Eg trur at forfattaren vil få fram at alt er mulig berre du prøver dit beste og aldri gir opp. Gjennom boken kan man finne ting man kan kjenne seg selv igjen i . Det som ikkje var så bra var at nokon gonger kunne det komme ord eller setningar der det var vanskelig å lese kva som stod. Eg kan ikkje si at den er kjempe bra og at du må lese den men det er nokon nyttige ting som kan vere spennande for den rette personen.

Eg gir boken terningkast 4.

Jeg eller de

Thea Johanne

Vinstra ungdomsskole

14.12.2023

«Grip den føkkings dagen» er en tegneserieroman som er skrevet av Kjersti Synneva Moen. Tegneserien handler om Amalie som flytter på hybel med venninna si for å begynne på skole. I tegneserien får vi høre om ulike temaer som er vanlig i ungdomstida som vennskap, festing, kjærester, skole og vanskelige foreldre.
Amalie og bestevenninna hennes Vilja møter på mange utfordringer i møte med nye folk og lærere. Det er vanskelig å finne plassen sin, for Amalie får seg ikke så godt med i miljøet på skolen og på fritida. I starten av boka er ikke Vilja en særlig god venn for Amalie, men etterhvert begynner hun å innse at hun ikke har vært der for henne i Amalie sine vanskelige tider.

Vårt første møte med Amalie og Vilja var i en butikk, jeg tror det var en bruktbutikk. Boka begynner rolig og uten stor spenning. Det kommer ingen store overraskelser, og jeg hadde ikke problemer med å legge fra meg boka. Jeg synes boka var helt ok – verken den beste jeg har lest eller den verste.
I og med at jeg ikke har lest noen tegneserieroman før, så lignet ikke denne boken på noe jeg tidligere har lest.

Jeg synes boka var lett å lese fordi det var lite tekst og det var mange bilder. Jeg synest tegningene var litt dårlige fordi det var litt rotete og personene var litt rart tegna, de var sure og hadde rare ører, noe som gjorde noe med leseopplevelsen.

Boka «Grip den føkkings dagen» handler om tema kjærlighet, vennskap og skole. Jeg tror at boka vil fortelle oss at du kan få til det du vil, fordi hovedpersonen gjør mye feil, men det går bra til slutt.
Det som var best med boka var at den handlet om temaer vi kan kjenne oss igjen i, og det som var utfordrende var at teksten noen steder kunne være litt vanskelig å lese.

Jeg vil gi denne boka terningkast 4.

Bortkastet tid

Wilhelm

Rana ungdomsskole

14.12.2023

Grip den fuckings dagen denne boken suger i denne boka er det karakterer som heter Amalie oh hun ser ikke ut som en vanlig menneske hun ser ut som en ape. Når man leser denne boken skjønner man ingen ting den er så rar at når man leser den så følger man ikke med og det skjer ingenting spesielt i boken.

Grip den dagen

Martin

Vinstra ungdomsskole

13.12.2023

Grip den føkkings dagen

Amalie skal flytte sammen med sin beste venninne, starte på kunstlinja, bli voksen, framtida ser strøken ut. Men mamma skjønner ingenting, Amalie er ikke flinkest til å tegne lenger og når hun trenger en venn, er hun helt alene. Alle inspo-quotes om livet kan ta seg en bolle, blanke ark er faktisk tomme.

Det var ei bra bok med mye bilder. Den er en lettlest bok, og jeg syns den er bra lagd, men a den kunne hatt litt mer tekst.

Anmeldelse av grip den føkkingsdagen

Johannes toxe

Vinstra ungdomsskole

13.12.2023

Bok anmeldelse
Boken heiter «Grip den føkkings dagen» og er skrevet av Kjersti Synneva Moen.

Boken grip den føkkings dagen er ein grafisk roman, som handler om Amalie, og vilja som akuratt har flyttet hjemme fra og bor sammen i hybel. Dei starter også på ny skole, og prøver sitt beste for, og finne nye venner, vilja finner venner veldig fort og henger masse med dei nye vennene, Amalie finner ein venn som heiter Iver, Amalie liker ikke så veldig godt Iver i starten, men det blir bedre etterhvert.

Eg syns denne boken startet veldig lett lest og fortsatte lett lest resten av boken, det startet veldig fort og man kom Fort inn i handlingen, eg syns dei beskrev veldig bra korleis ting skjedde og kortiden skjedde. Boken slutter ganske fort, men viss man leste den nøye og fulgte med kunne man merke når boken kom til ein slutt.
Eg vart ganske innlevet i denne boken, og syns denne boken var litt vanskelig og legge fra seg måtte lese ferdig siden liksom. Syns at denne boken har både mye av indre og ytre spenning.
Viss eg skulle hatt gitt denne boken eit terningkast hadde deg gitt terningkast 4 boken kunne vært lengre og litt vanskeligere skrevet

Lett bok, lite spenning

Malin

Ve skole

13.12.2023


Grip den føkkings dagen er en bok for deg som liker tegneserier. Den har et viktig innhold. Om du er som meg, som ikke er så glad i lange kjedelige bøker, er tegneserier supert for deg. Jeg synes overskriften og forsiden virket veldig interessant, så derfor valgte jeg denne boken. Bildene og fargene er blitt brukt på en veldig god måte.

Jeg synes denne boken har et veldig ungdommelig innhold. Den ville passet for ungdom mellom 12-16 år. For å forstå innholdet i boken må du være litt eldre for å skjønne. Selve boken og historien ga ikke så veldig mye mening eller jeg skjønte innholdet, men det var bare historien som ikke hang helt sammen. Jeg synes ikke det var noe spennende fordi det ikke skjedde noen ting som fanget oppmerksomheten min. Jeg synes at hovedpersonen burde utviklet seg litt mer og at det burde skjedd litt flere spennende ting i hverdagen hennes. Boken minnet meg mer om en dagbok med et kjedelig liv enn en bok med en fortelling. Så det syntes jeg var litt dumt.

Innledningen var sånn passe bra, men hun kunne også gjort den litt mer spennende. Den var litt kjedelig å begynne med, det som på en måte reddet innledningen var tegningene. Fargene og tegningene synes jeg var veldig fine og de ga mening til hva som skjedde. De forklarte mye med lite skrift og kontrasten på bildene var veldig bra. På de tegningene der hun var glad var det sterke og glade farger, mens når hun var lei seg eller litt mer deppa ble mørkere farger brukt.

Hvis boken skulle fått terningkast hadde jeg gitt den terningkast 3-4, fordi boken har et viktig innhold med fine tegninger, men litt kjedelig fortelling.


Grafisk roman om tenåringsliv

Erle

Fyrstikkalleen skole

11.12.2023

Grip den føkkings dagen er en grafisk roman skrevet av Kjersti Synneva Moen. Boka handler om Amalie som skal flytte på hybel med bestevennen sin Vilja får å gå på videregående. Amalie skal begynne på kunst, design og arkitektur linja på videregående, hun føler hun ikke passer in i klassen som gjør skolestart vanskelig. Hun ender opp med å føle seg ensom, fordi Vilja finner seg fortere til rette i den nye klassen og da får mange nye venner å være med.

Boka er en grafisk roman, boka kombinerer bilder med tekst.

Igjennom hele boka ser vi skisseboken til Amalie. Den representerer livet til Amalie, hva hun tenker på og føler. Den er nesten som en dagbok som ikke skrives i, men tegnes. Gjennom den ser vi hvordan Amalie jobber med kunsten sin hele tiden, selv om hun ikke får det helt til på skolen. Til slutt blir skisseboken veldig viktig – og det som gjør at det løsner for henne på skolen.

Selv om hun ikke tegner sånn som alle andre, får hun fortsatt vist kunnskapen sin.


Jeg liker tegnestilen, det er veldig fine og litt alternative tegninger, i motsetning til andre tegna bøker. De føles litt mer ekte. Perspektivene i bildene er forskjellige fra rute til rute, noe som gjør at man ser følelsene og personligheten til karakterene. De kommer til live.


Alt i alt er boka lett å lese og når du først begynner er det vanskelig å slutte. Og temaet er ganske typisk tenåringsbok, men på samme tid er litt fremmed tema.

Jeg ville anbefalt boken til andre på min alder siden du kan lære mye av de hvis du ser litt dypere inn i bokens mening , jeg gir boka en terning kast 4.
Spennende tegneserie for ungdom

Ingrid

Tydal barne- og ungdomsskole

11.12.2023

Grip den føkkings dagen er en tegneserie med en smule drama. Boken handler om Amalie som starter på videregående. Amalie virker som en snill jente med lite venner, jeg får inntrykk av at hun er ensom og alene. Vi fikk se tegningene som Amalie hadde tegnet i en skisse-bok. Det gjorde at jeg fikk se andre følelser som Amalie tenkte og hadde.

Jeg syntes boken var spennende, handlingen startet ganske raskt og det skjedde mye. Boken hadde et sterkt budskap, den sier hvordan det er å starte på vgs med få venner. De detaljrike tegningene viste hvordan settingen var i de forskjellige situasjonene. Jeg likte fargebruken og tegningene i boken.

Det var en spenningskurve gjennom hele boken. Ville Amalie klare seg på skolen? Var hun gravid? Jeg likte de forskjellige vendepunktene i boken, og jeg hadde ikke trodd boken skulle ende slik den gjorde.

I boken får vi møte Iver. Iver virker urealistisk og selvopptatt. Han kommer med kleine quotes og er en såkalt tik tok kunstner. Jeg vil ikke si at han gjorde boken dårlig, han gjorde det spennende å følge med.

Det er tydelig at boken er rettet mot ungdom, jeg får litt lyst til å vite hva forfatteren tenkte med denne boken. Var hun bevisst på at ungdom ikke snakker sånn som Iver? Har hun noe kontakt med ungdom? For i boken virker det ikke slik, men jeg tror forfatteren gjorde dette bevisst, og for å gjøre det mere spennende å følge med.

Hvis du er ute etter en spennende tegneserie bok, er dette boken for deg.

Jeg likte hele historien og selve boken

5/6

Bra tegneserie, men lite spenning

Hedda

Vinstra ungdomsskole

8.12.2023

Boka «grip den føkkings dagen» er en tegneserie skrevet av Kjersti Synneva Moen. Grip den føkkings dagen handler om to veninner som skal flytte på hybel for å starte på videregående. De to jentene heter Amalie og Vilja. Amalie og Vilja lager en to do-list til å henge på veggen for å ha en evig påminnelse. Der står det blant annet at de skal ha pizza og gossip hver eneste fredag, men etter som de starter på skolen glemmer Vilja avtalen hver fredag og begynner å henge med nye venner i stedet. Lenger inn i boka føler Amalie seg mer og mer ensom fordi Vilja har fått nye venner.

Boka starter ganske rett på, men den har god beskrivelse så jeg skjønte veldig fort hva boka handler om. Grip den føkkings dagen beskriver mye om hvordan livet faktisk kan være med tanke på at Amalie føler seg ensom fordi venninna hennes får seg nye venner å henge med.
Boka slutter egentlig ganske fort og på ett litt dårlig tidspunkt. Jeg personlig syns ikke det var vanskelig å legge fra seg boka, men den var jo spennende. Fargene og tegningen i boka hadde mye å si for hvordan det var å lese. Tegningene gjordet det mye gøyere. Boka er skrevet så det er enkelt for folk å lese boka, men de har brukt noen engelske ord som kan være litt vanskelig, språket er skrevet så det passer veldig bra inn i boka. Alt i alt likte jeg boka nokså godt. Terningkast 4

Trudde dei var bff!

Leah Isabell

Vinstra ungdomsskole

8.12.2023

Eg har nå lese tegneserien “Grip den fuckings dagen” av forfattaren Kjersti Synneva Moen.

Tegneserien handlar om Amalie og besteveninna hennar, Vilja. Dei skulle flytte saman for å gå på skule og gjere alt saman, men det blir dessverre ikkje heilt slik som Amalie hadde sett for seg. Vilja finner det meire interessant å vere med dei nye vennane i staden for Amalie.
I teikneserien blir vi også kjend med Iver som er klassekamerat med Amalie.

Dette er ein teikneserie med mykje fargar og detaljar, noko som gjorde boka litt betre. Teikningane var ikkje så fine, men det var noko av sjarmen.

Boka startar ganske rett inn i handlinga. Eg tykjer boka var noko uinteressant i starten, men den vart meir fengande og spennande etter kvart. Etter mi meining var det litt for mykje som skjedde undervegs i boka, noko som gjorde at den ble noko uoversiktleg og rotete. Det var nokre overraskande momentan i boka, men det var for det meste forutsigbart og ganske åpenbart kva som kom til å skje. Eg tykjer blandt anna at det var brått og uventet at Amalie trudde ho var gravid etter at ho hadde vorre på fest.
Boka slutter brått, og etter mi meining på eit litt dårlig tidspunkt.

Eg tykjer ikkje boka var så vanskeleg og legge fra seg, men ho var greit spenande og underhaldande for meg. Mykje av det som kom fram i boka var gjenkjennbart for meg, sidan handlinga baserte seg på ungdomstida til Vilja og Amalie. Dette gjorde det litt ekstra gøy.

Eg leser ikkje så ofte tegneserie så eg synes det blei litt rotete, men det gikk heilt fint. Boka minna meg ikkje om nokon andre bøk eg har lese, så det var toppers! Denne boka er nok så realistisk, og kan minnest om kvardagen til mange unge. Språkbruken passar også godt inn i denne boka.

Etter som at boka er ein teikneserieroman får den fram mykje spenande. Boka har mykje farger som gjer at boka blir morosamare å lese. Det er heller ikkje så mykje tekst i boblane, noko som eg likar veldig godt.

Så “grip den fuckings dagen” handlar om Amalie og Vilja som flyttar saman for og gå på skule saman. Eg trur forfattaren har skreve denne boka for og få fleire ungdommer til og lese. Eg trur det er viktig med slike bøker som seier hvordan det eigentleg er og være ung idag. Det beste med boka må nok vere når Amalie og Vilja blir venner igjen. Denne boka burde bli nominert til Uprisen. Eg gir boka terningkast 4.

Denne boka vil eg anbefale

Cassandra

Bryne ungdomsskule

7.12.2023

Eg syns boka var bra, den har ikkje for mykje tekst på kvar side og den har mykje bilder, som er positivt.

Boka handlar om to jenter som skal begynne på vidergåande etter sommaren, i løpet av sommaren har dei flytta saman og lagt mange planer for året. Når dei begynner på skolen så går dei på to forskjellige linjer, og får andre venner. Ho eine får det ganske bra til sosialt, mens ho andre slit litt med å skaffe seg venner. Ho som ikkje har så mange venner, blei ofte aleine heime fordi ho andre alltid hadde planer med venner og droppa mange av planane dei to hadde saman, for å vere med andre. Det skaper irritasjon og uenigheiter.
Eg syntes boka passar for elevar på ungdomsskolen, og eg gjer boka terningkast 4,5.

Lettlest men ganske grei

Danica Milenkovic

Rana ungdomsskole

7.12.2023

Boken handler om to venner som har flyttet inn i en hybel og valgte forskjellige studie linjer på vgs.
Hoved person valgte kunstlinja når vennen hennes (Vilja) valgte musikklinja, Amalie som er hovedperson klarte ikke å få seg så mange venner når vennen hennes fikk seg mange nye venner. Vennen hadde aldri tid til Amalie lenger.
Sjangeren til denne boken er grafisk roman. Noen ganger føler jeg at bildene forteller mer enn teksten.

Jeg syns at boken «Grip den føkkings dagen» er ganske spennende. Siden boken er en tegneserie er det ganske enkelt å leve seg selv inn i boken. Denne boken er ganske enkel å lese. Jeg liker veldig godt bøker som er enkel å lese så denne boken var bra for meg. boken hadde ikke noen store plot twister, men selv om den ikke hadde noen plot twist syns jeg boken var ganske bra.
Jeg trur at denne boken hadde passet best til ungdommer siden de kanskje kan kjenne seg igjen i teksten fordi den handler om litt ensomhet og å miste en venn.

En ting jeg ikke likte med boken var at den var ganske kort. Det tok meg ca 1 time å lese boken ferdig.
Jeg syntes at boken hadde et viktig tema. Forfatteren kunne ha fått fram mye mer. Fordi det var en treig start men så skjedde det veldig mye på slutten.
Selv om jeg likte boken trur jeg ikke den hadde passet for så mange ungdommer siden den er ganske kort og litt for enkel å lese. Jeg gir boken en terningkast 3. Jeg føler at boken «Grip den føkkings dagen» ikke burde bli nominert til uprisen.

En dårlig bok

Vitalii

Hellerasten skole

5.12.2023

Boka handler om en ting og slutten handler om en ant.
Boka var lett å lese og den var kort.
Terningkast 2.

Øyemagnet

Sanne

Tjøme ungdomsskole

4.12.2023

Grip den føkkings dagen er en bildebok laget av forfatteren Kjersti Synneva Moens. Kort fortalt handler boka om en jente som heter Amalie og bestevennen hennes. De starter på to forskjellige linjer på videregående, og før det hadde de lagd en plakat der det for eksempel sto at de skulle få nye venner. Bestevennen hennes får seg nye venner på skolen, og hun henger med de såpass mye at hun nesten aldri er hjemme. Det gjør sånn at Amalie begynner å føle seg ensom som da også gjør sånn at hun ikke klarer å fokusere på skolen, men så ender det med at hun forteller bestevenninna hvordan hun har det og ordner opp i det.

De tingene som jeg syntes var bra med denne boka var at den er spennende, enkel å følge med på også skjer det noe nesten hele tiden. Jeg følte egentlig ikke at jeg kunne relatere til noe som helst i den boka, eller faktisk så var det en ting jeg fant meg selv igjen i. Det var at hovedkarakteren likte å tegne og være kreativ som jeg også er veldig glad i.

Jeg syntes at hovedkarakteren Amalie virka som en snill jente, men jeg tror ikke vi hadde passa som venner. Hun virka litt for dramatisk for meg, men ellers virker hun som er kul jente. På starten virka hun som hun ikke var så dramatisk siden hun var veldig optimistisk, glad og som hun var en god venn siden hun og vennen hadde lagd en liste der det for eksempel sto at de skulle være glad på vegne av hverandre.

Hvorfor jeg liker denne boka er fordi den er en bildebok som jeg liker og som jeg synes er enklere å forstå. Den har noe som skjer hele tiden så da blir den ikke så kjedelig.

Forfatteren lagde en bra og passende avslutning for boka. Jeg syntes at boka hadde et bra budskap, også var det et budskap man kunne relatere bra til. Budskapet jeg tolker er at selv om man er venn med noen som får/har andre venner betyr det ikke at de har glemt deg eller erstattet deg. Jeg gir denne boka terningkast 5.

Grip den føkkings dagen

Tiril

Wang ung Hamar

4.12.2023Boka er en tegneserie som har drama i seg.

Amanda skal endelig flytte hjemme i fra. Hun og beste venninnene flytter for og gå på kunstlinje. Hun finner ut at hun ikke var flinkest lenger, når hun trenger en mamma og bestevennen sin er hun alene. Mamma skjønner ingen til og er opptatt hele tiden, og bestevennen din har fått seg nye venner og er aldri hjemme lengre.

Boka er spennende og har et relevant tema i seg i dagens samfunn. Det har en sendingskurv som går veldig opp og ned. Det er veldig rolig noen gang er, og det er veldig spennende noen ganger. Tema er noe mange kan kjenne seg igjen i. Boka var vanskelig og lese tekste fordi jeg har dysleksi det det veldig rotete. Boka var veldig langvarig. Boka var vanskelig å lese for og få med seg handlingen.Jeg gir boka terningkast 3

Lett å kjenne seg igjen

Mathilde 8b

Bø ungdomsskole

30.11.2023

"Grip den føkkings dagen" er en tegneseriebok skrevet av Kjersti Synneva Moen, den handler om Amalie som skal flytte sammen med bestevennen sin Vilja.
Amalie skal starte på kunst linja og kjenner ingen, hun blir kjent med en som heter Iver, men han er en selvopptatt person. Hun og Vilja er ikke så mye i lag lengre, fordi Vilja har fått nye venner.
Jeg syns denne boka var bra men jeg er ikke så stor fan av tegneseriebøker, jeg liker bedre og lage mine egne bilder. Jeg likte at skriften var stor og god å lese, jeg likte også at det var en del tekst.
Handlingen var god og jeg kunne kjenne meg igjen i noe av det. Det var lett å vite hvem som var hvem i historien.
Jeg vil gi boka terningkast 5

Brå slutt, men viktig innhold

Noah Solli-Haugli

Rana ungdomsskole

28.11.2023

Det er en grafisk roman og sjangeren er drama.

Boka handler kort fortalt om Amalie som flytter hjemmefra, og inn sammen med venninnen hennes. De skal gå kunst, design og arkitektur på videregåendeskolen. Hun og venninnen kom ikke i samme klasse og Amalie har ingen venner i den nye klassen sin.

Boka starter med at Amalie og venninna hennes er på en butikk. Starten var ganske lett, og jeg kom fort inn i handlinga. Jeg syns ikke at handlinga bygde seg opp mot et høydepunkt, men noen plasser hendte det ting som overrasker meg. Slutten var skuffende. Jeg følte at den sluttet veldig brått, men alikevell syntes jeg at historien hang godt i hop. Det som boka inneholder er noe som faktisk kunn ha skjedd. Jeg syns det gikk treigt å lese boken.


Jeg har lest grafisk roman før og opplever flere ganger at bildene sier mer enn teksten. Det gjorde jeg også denne gangen, bildene var til god støtte.

Denna boken handler vel om hvordan det er og begynne på videregående. Det er jo derfor et aktuelt tema for ungdomsskoleelever.

Jeg synes at andre burde prøve og lese boken, men for at det skal være gøy å lese denne boken må man like sjangeren grafisk roman.

Jeg gir denne boka terningkast 3

Er denne boken verdt å lese?

Emilia

Bøler skole

22.11.2023

«Grip den Føkkings Dagen» er skrevet av Kjersti Synneva Moen og er en tegneserie. Den handler om en jente som heter Amalie og livet hennes etter hun flytter inn med beste venninnen sin for å begynne på videregående. Amalie starter på kunstlinja og venninnen hennes driver med musikk. Alt ser ut til å gå strøkent helt til Mamma ikke skjønner noen ting, Amalie er ikke den flinkeste til å tegne og hver gang hun trenger en venn til å snakke med, så er hun alene.

Tegneserien har ca. 200 sider og er på bokmål. Den viser fint hvordan det kan føles å plutselig føle seg alene når du flytter til et nytt sted med mange nye folk. Forfatteren har en morsom type stil på hvordan hun tegner. Den er både litt rotete, men i tillegg veldig søt. Hun har gjort en god jobb med å vise hvordan en ungdom som starter på en ny skole har det.

Jeg syntes at boken er ganske gripende. Du blir ikke sliten av å lese den, men det er nok mest på grunn av tegningene. Og at man har jo så klart lyst til å se hva som skjer på neste side. Jeg likte designe på de forskjellige karakterene og hvordan de alle var forskjellige. Boken er enkel, men ikke enkel nok for barn under 11 år til å lese. Den viser ting som kanskje ikke en 11 åring vet hva er. Så derfor ville jeg nok anbefalt den til ungdommer over 12. Terningkastet jeg gir boken blir en fem. Jeg har egentlig ikke så mye ønsker/klager om boken fordi jeg likte den utrolig godt. Denne kan leses av både de som liker lange bøker og de som liker enkle bøker.

Hilsen Emilia, 9B, bøler skole.


Grip den føkkings dagen

joakim

Wang ung Hamar

21.11.2023

Tegneserien “grip den føkkings dagen” skrevet av Kjersti Synneva Moen handler om Amalie som flytter ut med venninna si, hun starter på kunstlinjen på VGS imens hun prøver å finne seg selv.Jeg syntes boka var kjedelig fordi den hadde nesten ikke noen spenningskurver, tørr engelsk, ikke noe spennende bilder. Dette er en tegneserie bok som passer perfekt for folk som ikke liker å lese men liker å se på bilder. Personlig var ikke boka for meg.

Terningkast: 3

Lett å lese

Ane Stø

Vinstra ungdomsskole

20.11.2023

Eg har lese “Grip den føkkings dagen” av Kjersti Synneva Moen. Boka handlar om ei jente som heiter Amalie som skal begynne på kunstlinja på ein ny skule. Amalie skal flytte inn med venninna si Vilja. Dei skriv ei liste med ting dei vil gjere saman. Amalie er så spent på korleis alt vil bli, men alt blei heilt annleis og vanskelegare enn det ho hadde sett for seg.

Eg syns boka har fine bilete som passar til teksta. Forfattaren lagar gode setningar og bruker eit språk som ungdommen forstår. På grunn av bileta kan du forstå mykje meir enn utan bilete. Boka er enkel å lese og det er enkelt å komme inn i boka. Boka er kort og det tok ikkje lang tid å lese ho.

Sjølv om boka er ein teikneserie og er enkel å lese, går forfattaren inn på tema som ungdommar kan føle på. Slik som at Amalie føler at Vilja ikkje har tid til ho, og at det er vanskeleg å få nye venner. Da Amalie og Vilja først flytta saman hadde dei planar om å gjere alt saman. Dei laga til og med ei liste over ting dei ville oppnå på den nye skulen. Fredagar skulle vere skravlekveld med pizza og kos, men Vilja gløymde av det heile tida. Dette fekk Amalie til å komme i dårlegare humør og ho følte seg enda meir aleine. I tillegg det som skjer med Vilja synest Amalie det er vanskeleg å få seg nye venner på skolen. Eg føler at mange ungdommar føler på dette, kanskje spesielt eldre ungdom som kanskje skal flytte heime i frå og byrje på ny skule.

Eg gir boka terningkast 5/6 fordi eg synest forfattaren har klart å få så viktige tema inn i ei så kort bok. Forfattaren har gjort det interesant å lese ved å ha gode bilete og god tekst. Eg ville anbefalt denne boka for ungdom i alder 13 og oppover.

Nye venner er fint men ikke glem de gamle

Nora

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Grip den føkkings dagen

Denne boka handler om to bestevenninner som heter Amalie og Vilja. De har drømt og maset om å flytte hjemmefra for å gå på skole. Til en dag da det faktisk skjer.
De går hver sin linje men deler hybel. Amalie trodde de skulle stå sammen i alt og lære nye ting sammen. Mens Vilja mente at de burde finne nye venner og nytt liv. Hun la ikke merke til de små tingene som skjedde i Amalie sitt liv.

Denne boka var ganske lett og forstå hva som skjer og hva som hadde skjedd. Jeg føler at det er en voksen om ikke har satte seg helt inn i hvordan ungdomsgenerasjonen til dags funker og er. Det er mange engelske ord som blir brukt og det gjør jo vi og bruker engelske ord men vi bruker ikke de ordene som brukes i denne boka. Så det var litt vanskelig å forstå hva de snakka om noen steder. Jeg likte veldig godt hvordan fasene i boka går. Kronologisk rekkefølge. Budskapet i denne boka er at det er bra og finne nye venner men man må ikke glemme de gamle, og at man må være forsiktig med valgene man tar og tørre å si sin mening og gjøre ting som er bra for deg selv.
Hvis jeg skulle ha gitt denne boka ett terningkast hadde jeg gitt den en 4 av 6 det var en bra bok og den har ett bra budskap.

Den Føkkings Dagen

Lucas

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Den Føkkings Dagen

Dette er en veldig ungdomsvennlig dramabok som er skrevet av Kjersti Synneva Moen.

Denne boka handler om en jente som skulle flytte inn i et kollektiv sammen med bestevenninna Vilja. Begge hadde gledet seg til å begynne på nye skoler. De skulle ikke gå på samme skole så begge gledet seg til å få en ny start med nye venner, men det viser seg at dette ikke skulle bli like lett for begge. Mens Vilja er ute og koser seg med nye venner sitter Amalie inne og ser på Netflix alene.

Jeg gir romanen terningkast sterk 4. Jeg syns dette er en en veldig passende ungdomsbok og den er veldig lett å lese. Jeg liker spesielt godt slutten fordi den viser at ting går som oftest bra til slutt. Grunnen til at boka ikke får mer en terningkast 4 er at det er litt får lite action for min smak, og starten er litt treg.

Lett lest bok med fengende tema

Viljar

Rana ungdomsskole

14.11.2023

Boken er en tegneserie, den handler om Amalie som går kunst på vidregående, Amalie har flyttet inn I en hybel med venninnen sin. Amalie føler at hun passer ikke helt inn i klassen siden hun ikke er så flink til å tegne lenger. Amalie og venninnen hennes har litt forskjellige syn på hvordan det er å bo sammen.


Boken er en lett bok å lese, med ikke så mye tekst med mer bilder med fine tegninger. Tegningene/bildene hjelpte til å lese boken, tegningene var ikke så detaljerte og haddeikke så sterke farger. Denne boken passer bedre til ungdommen, siden mange ungdommer kan relaterer til denne boken, fordi den handler om ensomhet og vennskap.

Jeg gir denne boken en ternings kast 3 fordi den er lett og lese, men de var lite spenning.
Jeg synes grip den fuckings dagen burde ikke bli nominert til uprisen.

Ingen spenning

Mirabell

Vardal ungdomsskole

13.11.2023

Grip den føkkings dagen er en tegneserie, skrevet og tegnet av Kjersti Synneva Moen. Amalie er en jente som går førte året på videregående og har akkurat flyttet inn med bestevennen Vilja. De setter seg ned og planlegger hvordan de nesten ukene funker, fredager pizza og gossip. Amalie går kunst linja, men har ingen som hun kjenner fra før der. Tegneserien er super lettlest, men forvirrende. Den har ingen spenningskurve eller en plot i det hele tatt, du blir bare tatt med i 2 måneder av noen sitt liv. Den har bare masse motiverende quotes som ikke passer inn. Jeg gir terningkast 3, den hadde ingen spenning, litt rare setninger og tegninger. Den var egentlig bare veldig kjedelig, også var det nesten litt det samme som skjedde hele tiden. Det føltes som om boka bevegde seg litt for fort, jeg fikk ikke tid til å leve meg inn i boka, før det var over til neste dag.

Grip den føkkings dagen.

Julie

Vinstra ungdomsskole

13.11.2023

Boka handler om Amalie og vennen Vilja som er 16 år og har flyttet inn i en hybel for å gå på videregående. Vilja går musikklinja og Amalie går kunstlinja. Vilja får fort mange venner og er borte hver dag. Amalie er hjemme hver dag, hun er litt ensom. Hun vil også slutte på kunst fordi hun føler at hun ikke er god nok på grunn av Iver som er kjempegod til å tengene og male. Han er ego og har mange «likes» på tik tok.


Boka er en tegneserie som er lett og lese. Boka er også ganske kort og tok under 1time å lese.
Jeg syns nesten at boken var for kort. Den var også ganske forutsigbar. Boka kan passe for de som liker enkle tegneserier. Jeg syns boken var grei å lese og litt spennende. Den hadde noen små spenningstopper, men spenningstoppene var ganske forutsigbare de også. Boka hadde et viktig tema, men jeg føler at forfatteren kunne fått det fram mye bedre en det hun har, men fortsatt bra. Boka hadde realistisk skrevet tekst som gjorde at de noen ganger var litt vanskelig å lese, men kult at forfatteren har brukt det for å illustrere det som en slags dagbok.


Jeg syns boka passer for de som er mellom 13-15 år på grunn av tema, men teksten, og tekstmengden passer kanskje bedre for de som er litt yngre. Boka blir litt for enkel og kort for en tenåring.

Terningkast 3

En urealistisk bok

Sebastian

Hellerasten skole

10.11.2023


Grip den føkkings dagen handler om Amalie som skal flytte inn sammen med bestevenninna si. De lager en plan om å være sammen hver fredag, men den planen funker ikke så bra fordi bestevenninna er alltid borte som gjør at Amalie føler seg ensom.

Grip den Føkkings dagen er en middels bok. Jeg ville ikke ha sagt at den er bra, men ikke dårlig heller. Jeg synes boka har greie karakterer, men jeg synes replikkene deres er litt rare. av og til høres de ikke så troverdige ut. Personlig synes jeg at tegningene er litt urealistiske fordi det tar bort litt av lese-gleden. Jeg ville ikke ha anbefalt denne til ungdom fordi den er litt for lite realistisk og jeg synes at den hadde et litt uinteressant plot. Jeg gir denne boka terningkast 2,5/6.

Jeg syntes ikke Grip Den Føkkings Dagen burde bli nominert til Uprisen fordi den hadde litt urealistiske bilder, litt uinteressant plot og var litt rar.

Å gripe denne boka

Thea

Hellerasten skole

10.11.2023

Boken handler om Amalie som starter på kunstlinja og flytter hjemmefra med bestevennen. Når bestevennen blir mer populær og opptatt, føler hun seg mer ensom enn noen gang.

Det var litt vanskelig å finne ut hva jeg mente om boka siden det var flere ting som jeg følte skjedde på en gang. Boka var enkel å lese, men jeg følte ennå at det gikk litt fort.

Karakterene var interessante, men det var ikke mye fordypelse i selve personlighetene dems, som bestevennen til Amalie.

Det er fult mulig at folk som dette finnes, men jeg er ikke helt sikker.

Temaet var ok, men er ikke helt for meg.

Jeg synes at boken burde bli nominert til Uprisen siden temaet kan være noe for andre, og historien i seg selv er ok.
Terningkast 3/6.

"hva er forklaringen"

fardosa

Hedrum ungdomsskole

9.11.2023

Amalie er ivrig fordi hun skal flytte ut med bestevenninna hennes og starte på kunstlinja. I starten så går alt fint, de har det bra og det er mye moro. Uten at Amalie merker det så tar alt en omvei og går galt.

Jeg synes at det var en veldig fin bok med masse bilder og litt moro. Det har blitt brukt masse ord som flest ungdommer i dag bruker i hverdagen som jeg synes er veldig bra og at ungdommer kan kjenne seg igjen i boka noen ganger. Jeg synes at det var litt for mange bilder uten forklaringer så man må bruke egne tanker på å finne ut . Det er både bra og dårlig på sine måter. Jeg gir det en terningkast 5 ut av 6 fordi det er en veldig bra ungdomsbok som bruker masse ord som ungdommer bruker og inneholder litt sånn ungdom humor. Det er både en blid, ensom og trist bok samtidig. Med det så mener jeg at det forandrer seg på en måte. At man kan liksom føle følelsene dems og hvordan de har det. Man kan virkelig kjenne seg igjen noen ganger. Det er masse spenning og man vet aldri hva som kommer. Jeg ga den ikke en terningkast 6 fordi jeg synes det ville vært bedre med litt mindre bilder og mer forklaring. Det kan også hende noen ganger jeg ikke kan tolke bildet riktig og vite hva er den riktige forklaringen.

Live Laugh Love

Emily

Sommerlyst

9.11.2023

Amalie og Vilja har flyttet sammen i en hybel. Amalie skal begynne på kunst-linja og er veldig spent. Likevel går det ikke så bra alikevel. i motsetnings fra Vilja som har begynt på musikklinja og trives kjempegodt. Vilja er med venner vær dag Amalie er alene hjemme. Amalie føler seg ensom og er ofte hjemme alene med tegne boka. Hun føler seg ensom på skolen og gleder seg til å komme hjem å være med Vilja, men Vilja er ute med venner.Amalie føler at hun ligger bak på presentasjonen og hun føler seg bare verre og verre.

Denne boka var artig og interessant. jeg fikk bare lyst til å lese mer og mer og det var veldig fine bilder. det var en bok som gikk fort og lese med interessante bilder. jeg kjente at jeg fikk kjenne på følelsene til Hovedkarakteren og Kjente meg litt igjen. Det var veldig fine tegninger og noen ganger måtte jeg flire. Jeg syntes at tegningene ga mening og jeg fikk lyst til å begynne å tegne bare å lese boka.

Oppsummering
Det var en Artig, følsom, fin, Bra tegninger, Fikk meg til å kjenne følelsene til karakterene, spennende, koselig, men den kunne ha vart litt lengere. Terningkast 5

Grip den føkkings dagen

Emilie stø

Vinstra ungdomsskole

8.11.2023

Anmeldelse «grip den føkkings dagen»

Boken hadler om èin jente som skal flytte vekk for og gå på skole, hun flytter ihop med bestevennen hennes og skal starte på kunstlinja.
Eg opplevde boka som litt kjedelig, for det skjedde liksom ingenting spennene i boka, men den hadde mange bilder som hørte til budskapet.
Bok var bra fordi det var mange bilder, men litt dårlig fordi det skjedde ingenting, men eg synes boka fikk fram at det ikke er like enkelt for alle og starte på ny skole med nye folk, og at mange kan føle på ensomhet noen ganger.
Boka var ganske enkel og lese, så den er fin for folk som egentlig ikke liker og lese, men eg ville ikke lest boken om igjen.

Grip den føkkings dagen anmeldelse

Aaron

Bøler skole

8.11.2023

‘Grip den føkkings dagen’ forteller om Amalie, ei jente som har startet på videregående, og hun har flyttet inn hos sin beste venninne. Når Amalie begynner i timen på hennes kunstlinje hun møter en gutt som er veldig flink å tegne, hun blir usikker i seg selv og tegninger hennes takket være ham, i denne boka Amalie prøver å overvinne hennes usikkerhet og løse problemene sine.
Boka er skrevet av Kjersti Synneva Moen i 2023, det har 212 sider og det er fylt med fantastiske tegninger. Kjersti er en freelance illustratør i Oslo, hun har jobbet med mange plakater for offentlige arrangementer i byen.
Jeg likte den boka ganske godt, men den er ikke helt perfekt. Jeg likte at Amalies tanker ble vist til oss som tegninger i skisseboka hennes, det er en veldig fin måte for å representere en karakters følelse på. Handlingen er veldig jordnær, og det lar det til å føle som noe som faktisk skjer, og kunne skjer med hvem som helst. Men samtidig, på grunn av det, føles plottet litt forutsigbar og ikke så interessant, som om det er ikke noe spesielt med denne boka. Det er ikke noe boka som får deg å føle mange ting, det er en rask lesing med lett språk, du kunne bli ferdig med det i en time og jeg liker det for denne boka, det er ikke for langt og ikke for kort, bare greit.
Alt i alt, det er en fin bok, jeg tror der er ganske mange folk som kan forholde seg til det, vi alle føler seg som Amalie noe dager. Denne boka viser også at kunst kommer i mange ulike former, det er et veldig godt budskap for en bok å ha. Den stigende handlingen, den fallende handlingen og oppløsninger føltes passende for boken. Jeg liker denne boka ganske godt, men jeg tror ikke at den er nok god til å være dette årets boka.

Grip den føkkings dagen

Lukas Kristiansen

Wang ung Hamar

8.11.2023

Jeg gir ternings kast 5.Den handler om at Amalie skal starte på en ny skole og skal derfor flytte med beste venninna si Vilja. Etter vert så begynner skolen da får Vilja seg mange nye venner og Amalie sliter litt med og få seg venner så hun føler seg ensom. Hun likte også og tegne så når hun gikk hjem så tegnet hu som regel.

Så kom det et framlegge som di hadde hatt litt over en måned på og bli ferdig, men det framlegget hadde Amalie glemt, men hu hadde en skisse bok hun tegnet alt i. På fremlegget så brukte hun den boka og hun fikk masse skryt av læreren sin etter framlegget.

Jeg synes boka er vert og lese det er lite tekst og mange bilder. Forfatteren bruker et språk som vi ungdommer bruker i dag. Så vis du ikke er så glad i å lese så anbefaler jeg denne boka til deg. En ting som ikke var så bra med boka var at di sa ikke hva skolen het og hvordan den så ut.

Helt ok bok.

Mathias

Vinstra ungdomsskole

7.11.2023

“Grip den føkkings dagen” av Kjersti Synneva Moen handler om om ei jente som heter Amalie. Hun skal flytte inn i en liten hybel med venninna si og begynne på kunstlinja. Der opplever hun blant annet at det er mange folk som er bedre til å tegne enn det hun er.

Boka er ikke for lang eller for kort, og boka er sånn at når du leser den så vil du lese mer. "Grip den føkkings dagen" er raskere å lese enn andre bøker, og det gjorde at jeg likte å lese den. Jeg syns nesten den ble ferdig for fort.

Denne boka blir som en tegneserie på grunn av bildene. Bildene forklarer også like mye som teksta. Men da bruker man ikke så mye fantasi som en bok uten bilder.

Boka bruker en del slang-ord. Det fikk meg til å føle at handlinga kunne utspilt seg i vår tid. Det er en ganske realistisk bok, syns jeg, fordi det mange hendelser som ungdommer kan kjenne seg igjen i.

Jeg gir denne boka terningkast 4/6

En dårlig bok

Simen

Bøler skole

7.11.2023

Grip den føkkings dagen er en lettlest tegneserie som handler om to jenter som heter Amalie og Vilja som skal begynne på en ny skole. Boken starter med at jentene flytter inn til stedet de skal bo og vi får derfor ikke vite noe om fortiden til jentene. Det er null info om Vilja fra før de flyttet. Det vi får vite om Amalie er at hun har en mor og en lillebror. Amalie begynner på kunst og Vilja på musikk. Vilja får mange nye venner og Amalie får ingen. Dette får Amalie til å føle seg alene.
Jeg syntes boka var dårlig fordi det var vanskelig å leve seg inn i boka, selv om det handler om noe som skjer med mange. Den handlet alt for mye om sidekarakteren Iver. Boken hoppet fort fram i tid og det var vanskelig å vite når ting skjedde i forhold til hverandre. Det skjedde sikkert mye, men det som skjedde var kjedelig.
Boka hadde mye potensial på grunn av den handlet om ensomhet på et nytt sted.
Boka kunne nesten ikke vært utført verre.
Jeg gir boka terningkast 2.

Ensom, men kul

Frida

Bø ungdomsskole

6.11.2023

"Grip den føkkings dagen" er en tegneseriebok som handler om Amalie, som nettopp har flyttet på hybel i lag med beste venninnen sin. Amalie skal begynne på kunstlinja på vgs. Hun er gira i starten, men etter vert innser hun at det kanskje ikke var så gøy å bli voksen allikevel… Venninnen hennes får nye venner med en gang og er nesten aldri hjemme. Amalie sliter litt mer med å få skikkelige venner og føler seg veldig ensom.

Dette var en veldig god bok. Det er nok mange som relaterer til Amalie, og hvem liker ikke å lese en bok de relaterer med, liksom? Kapitlene var kreative. En nye side i dagboka på en måte. Jeg likte veldig godt tegningene i boka. Det som var ganske irriterende er at alle bokstavene i boka er skrevet med store bokstaver, unntatt i 'ene. For eksempel: "TEGNiNG" og "MiNUTTER". Og noen ganger var det vanskelig å lese skriften i boka. Det er jo ganske kult at skriften i boka skal se realistisk ut, men noen ganger ble det litt vel realistisk, på en måte. Skriften var litt for tett og litt for skeiv. Men det var jo ikke noe stort problem, så klart. Det gikk helt fint visst du bare leste ordet to/tre ganger.

Handlingen i boka var interessant. Livet til Amalie var jo ikke perfekt, og det gjør det ekstra gøy å lese. Veldig lettlest bok, og det er jo meningen. Visst du er glad i realistiske (i handlingen, ikke tegningene) tegneserier, så er denne helt super!

Terningkast: 5

Grei tegneserie, men manglet høydepunkt

Maia Sofie

Austbø skole

6.11.2023

Grip den føkkings dagen

Av Kjersti Synneva Moen


Først og fremst vil jeg begynne med at jeg har veldig blandede meninger om denne boken. Hovedpersonen i boka er Amalie. Hun skal flytte sammen med venninnen Vilja for å bo sammen i en studentbolig. Amalie skal gå på kunstlinja mens Vilja går på musikklinja. Vilja har to venner fra før som hun kjenner, men Amalie har ikke noen. Dette ender opp med at Vilja nesten aldri er hjemme lenger, på grunn av at hun er opptatt med andre venner.

Jeg vil si at boken handler om ensomhet og vennskap. Handlingen i boken er fin med et fint budskap, men jeg synes at det blir litt mye av det samme. Denne boken hadde kanskje passet bedre for en yngre aldersgruppe. For dem som er glad i tegneserier vil denne boken være midt i blinken, med masse flotte tegninger. Det eneste som plaget meg litt, var at jeg ikke satt og kjente på den spenningen med hva som kom til å skje neste gang, jeg tok boken opp i en time for å lese. Det kunne kanskje vært et større høydepunkt i boken, fordi det ble litt mye likhet. Boken fikk også en brå slutt.

Terningkastet Grip den føkkings dagen får av meg, en solid treer. Grunnen til dette er at jeg likte tegningene og boken generelt, men det ble litt kjedelig uten noe særlig høydepunkt.Kan man bare glemme alt,eller?

Shayar

Borge ungdomsskole

3.11.2023

Boka handler om Amalie som nettopp har begynt på videregående skole. Amalie har flyttet inn med bestevenninnen hennes i en leilighet ved siden av skolen. Amalie og bestevenninnen hennes har store planer for fremtiden, Amalie gleder seg skikkelig fordi hun har valgt kunstlinjen mens bestevenninnen har valgt musikk. Men alt går ikke så bra når Amalie finner ut at hun er mye dårligere enn alle de andre der. Amalie sliter med å finne venner imens vennen hennes stor trives der.

Boka var veldig enkel å lese fordi det var mest bilder og veldig lite tekst. Det var også ganske lette ord, men en del av setningene ga ikke så mye mening som de sitatene "when you are given one, life on earth is" Boken beskriver godt hvordan Amalie har det inne i seg og rundt seg bland de hun omgås med. Denne boken har mange sånne “inspo quotes” Som for eksempel “Grip den føkkings dagen”. Denne boken er som et Donald duck blad, men for ungdommer.

Denne boken forklarer ganske godt hvordan noen kan ha det når de flytter hjemme fra og du tror alt skal gå bra. I boken så ser vi hvordan Amalie handler presset og prøver å bli så god som hun greier. Dette kan være et godt eksempel når du begynner i en hel ny klasse og kjenner ingen.

Boka var ikke så spennende på starten, men bygger seg opp til slutten. Boken begynner midt i handlingen altså in media res med at Amalie og bestevenninnen legger fra seg ting på skapene i den nye leiligheten. Når du leser boken så skjønner du hvor viktig det er å ha venner, og ha alltid noen du kan snakke med om du har problem eller noe lignende. Man kunne trodd boken var basert på en sann historie fordi den hørtes veldig sann ut. Boken er vanskelig å slippe løs på fordi du vil alltid vite hva som skjer videre med Amalie. I denne boken er det 2 store vendepunkter som forandrer veldig mye. Avslutningen til denne boken likte jeg godt fordi den var uventet.

Forfatteren Kjersti Synneva moen er en ung illustratør og tegneserieskaper. Det er ikke så mye info om henne fordi dette er hennes aller første bok som hun har publisert.

Boken “Grin den føkkings dagen” er en bok som viser hvor viktig det er å ha noen til å snakke med og åpne opp til. Boken kan veldig godt relatere til dagens ungdom som føler seg ensom og har det ikke så bra. Jeg ville anbefalt denne boken fordi den har en god moral, enkel å lese og tar ikke lang tid å gjøre ferdig.Terningkast 5
Drama

Anna

Borge ungdomsskole

2.11.2023

Bok: Grip den føkkings dagenForfatter: Kjersti Synneva moen.Sjangeren er drama og humor.Det er en tegneserie som handler om dagen hvordan den er for andre. Og at det er en føkkings dag som det handler om der.

Jeg liker tegneserier derfor passer boka for meg. Hvordan det er satt opp er lett å forstå. Tegningene er morsomme. Fin fargebruk. Liker handlingen. Lett å kjenne seg igjen i.Jeg vil gi den terningkast: 6: dette er grunnen: den er veldig morsom har veldig mye humor i seg og drama og det er enkelt og forstå så elsker den boka.

grip den føkkings dagen (av kjersti Synneva moem)

Ludvik

Bøler skole

2.11.2023

Grip den føkkings dagen er en grei bok, jeg likte den ikke så godt. Det er noen ting jeg tenker a denne boken er bra, men for meg så var den dårlig. Jeg tror denne boken er bra for de som sliter litt med venner.

Boken handler om to venniner som bor sammen, Amalie og Vilja. De har nettopp flyttet inn. Vilja har valgt musikk som hennes tema, og Amalie har valgt KDA (kunst, design og arkitektur). Vilja har det bra videre i boka, hun har mange venner og har det bra og gøy i timene hennes. Amalie har det litt være, vi ser litt mer av hun enn Vilja og amalie sliter litt med venner og klarer ikke helt og bli kjent med andre. Når hun kommer hjem så finner hun ut at venninen hennes Vilja har fått mange venner og henger mere med dem enn Amalie. Amalie blir ensom og vet ikke va hun skal gjøre.

Jeg synes denne boken er bra for andre, men min mening er at den er ikke så bra. Starten var bra, men når man kom lenger i boken så ble det litt dårlig. Denne boken er en fin bok, men litt kjedelig. Det er mye drama, det er noen deler hvor man lurer litt på hva som skjer og hva som kommer til og skje. Denne boken er en bok som kan være bra vis det minner litt om dit liv, men vis det ikke gjør det så kan den være litt kjedelig. Jeg tror meningen med boken er å få frem at å snakke med dem er det beste du kan gjøre.

Boken var fin, det gikk lit opp og ned om hva jeg synes om den, men så møter jeg på midten og gir den en 3/6. Jeg synes det er en passende bok fordi den fikk meg til og lure litt og da måtte jeg lese den, men slutten var litt enkel og vite. Man viste på en måte hva som skulle skje så den var ikke så spenene som man skulle trodd.

grip den føkkings dagen

klara

Bøler skole

2.11.2023

Amalie er en jente som har flytta hjemmefra for å starte på vgs. Bestevenninna tilpasser seg fort og de to jentene er mindre og mindre sammen, imens sliter Amalie med både kjærlighetslivet og begynner å innse at kunstlinja kanskje ikke er noe for henne, var det virkelig lurt og flytte i det hele tatt?
Jeg mener boka startet veldig bra, jeg fikk fort kontroll på karakterene og fikk god innsikt på problemene som var og flytte for og starte på vgs. Jeg har hørt samme historie i mange tennåringsbøker, så ble litt skuffa, men underveis i boka mener jeg forfatteren greide og gjøre det veldig originalt, jeg likte at boka viser forskjellige sider på og starte på vgs. og at mange kan kjenne seg igjen i situasjonene til Amalie
Jeg syntes det var veldig bra at denne boken var en tegneserie, illustratøren greide og vise masse følelser i tegningene. Og det gjorde at jeg forsto meg veldig på karakterene uten så veldig mye tekst. Det var også bilder av skisseboka til Amalie noen ganger i boken som viste hvordan Amalie følte seg, og hvordan hun utvikler seg.
Jeg likte boken veldig godt. jeg pleier egentlig ikke like og lese tegneserier, men denne fikk alt til og følles ekte. Jeg følte meg ikke som en karakter i boken eller som Amalie. Men heller at jeg så på en slags film mens jeg leste boka.


venner uvenner

sander dyrvik

Grøtte skole

1.11.2023

Venner uvenner

Boken er godt målgruppe-rettet. Den appellerer til barn i alderen 9-13 år og tar opp temaer som vennskap og løftebrudd, som er relevante for denne aldersgruppen.

Boken formidler viktige budskap om vennskap og verdien av å holde løfter. Dette kan hjelpe unge lesere med å reflektere over egne handlinger og valg.

Teksten i boken er enkel og lettlest, noe som gjør den tilgjengelig for målgruppen.

Forbedringspotensial:

tegningene i boken kunne vært mer realistiske og at karakterene ser ut til å endre utseende på en måte som kan forstyrre leseropplevelsen. Det kan være lit skarpere/realistiske bilder/tegninger kunne forbedret bokens leseopplevelse.

Boken har en hektisk tidsflyt som hopper fra en uke til en anen måned, og det kan være utfordrende for leserne å følge med på hva som skjer når. boken kunne dra nytte av tydeligere tidsangivelser for å forbedre forståelsen av tidsperspektivet.

Samlet sett er "Grip den føkings dagen" en bok som formidler verdifulle budskap til unge lesere. Den har potensial til å engasjere barn i alderen 9-13 år og oppfordrer dem til å reflektere over vennskap og løftebrudd. Med noen justeringer i tegningene og tidsangivelser, kan boken bli enda mer engasjerende for sin målgruppe.

Grip den føkkings dagen – En bra tegneserie

Patryk Franciszek Mojeszczyk

Flåtestad skole

1.11.2023

Boka "Grip den føkkings dagen" handler om en jente som heter Amalie. Hun skal begynne på kunstlinja sammen med venninna si. De bor sammen på hybel og de kjøper inn masse ting til hybelen. De lager også liste med "Inspo-quotes" og ting de skal gjøre som for eksempel at de skal spise pizza og snakke gossip hver eneste fredag. Men dessverre skjer det ikke så mye fordi venninna til Amalie henger alltid med folk fra klassen. I klassen møter vi en kar som heter Iver. Han er kjempeflink til å tegne på forskjellige måter og er veldig flink. Amalie finner ut at hun kanskje ikke er så flink på å tegne som de andre, når hun får en oppgave, om å tegne en biografi......

Dette er en bok om kunst, gjøre dumme ting, ensomhet og om å prøve å være venn med seg selv. Noen ting jeg likte med boka var hvordan den var visuelt. Den brukte forskjellige måter på å fortelle ting på, ikke bare med tekst. Jeg likte også alle tegningene i boka fordi tegningene hadde en varm fargepalett. Derfor var veldig fint å se på tegningene i boka. Jeg likte også at når det var mer spenning var det nærbilde, mens når det ikke var noe spenning var det totalbilde.

Jeg likte veldig godt at boka hadde noen sider imellom dagene som skal fortelle hvilken dag som det skal bli fortalt om og hvordan Amelie føler seg eller tenker på. Noe jeg likte spesielt godt var når Venninna til Amelie var for opptatt med andre venner fra klassen og ikke kunne være med Amelie og det ble vist i tegningene mellom dagene, at hun var litt lei seg basert på at tegningen var i svart hvit. Noe som var veldig kult som jeg likte svært godt var at når Amelie hadde fest og hun hadde drukket, og derfor var alle tegningene i mørkere varger som jeg tror symboliserte at hun ikke hadde det veldig bra.

Det var ganske mange ting jeg ikke likte med boka. Noen ting jeg ikke likte var karakterene i boka. Ja, alle karakterene ble vist fram på en god måte, men det føltes som om hver person var helt lik. Det var ikke noe forskjell mellom karakterene så det ble veldig kjedelig etterhvert. Historien i boka var veldig kort og selve boka hadde en veldig flat spenningskurve. Det var ikke noe som skjedde i boka som var mer spennende og det synes jeg var den største grunnen til at jeg ikke likte boka. Det var noen øyeblikk det bygde seg litt opp, men det var sjeldent i denne boka og den bygde seg ikke opp til noe spennende. Jeg hadde ikke så veldig lyst til å lese denne boka fordi den var veldig sakte og jeg fikk ikke satt meg godt inn i historien og boka før den var ferdig.

Jeg synes den boka kunne ha hvert mye bedre om den hadde en bedre spenningskurve, men jeg ville ikke ha anbefalt denne boka til noen andre fordi jeg ikke likte den. Kan hende denne boka passer mer for andre folk. Jeg gir den terningkast 3.

En helt ok bok

amelie

Flåtestad skole

1.11.2023

Boka jeg har lest er en tegneserie som heter Grip den føkkings dagen, og handler om en jente som heter Amalie. Hun har akkurat flyttet inn sammen med bestevenninnen Vilja, og de har lagt masse planer sammen. Ha pizzakvelder, gossipe, og oppleve masse gøy. Det beste med alt dette er at de starter på samme vgs. De skal gå hver sin linje og forventningene er høye. Problemet er bare at Amalie ikke føler hun ikke får til noe, og hun sliter på vennefronten. Vilja derimot er ute med masse nye venner hver kveld, noe som får Amalie til å føle seg veldig alene.

Dette er en bok med et godt budskap. Boka får frem at det kan være vanskelig å starte på en ny vgs alene der man ikke kjenner noen. Du kan føle deg veldig alene, og kanskje føle at du ikke mestrer noe. Dette er ting Amalie føler mye på i boka. Hun føler hun sklir mer og mer vekk fra bestevenninnen sin, samtidig som hun mister motivasjon for å lage det hun elsker mest, kunst.

Selv om boka har et godt budskap, har den samtidig mange svakheter. Man fikk ikke vite noe om hvordan Amalie var før. Jeg lurer på om hun alltid har slitt med å få nye venner, hvorfor valgte hun å flytte hjemmefra så tidlig, og hvor lenge hun har vært bestevenn med Vilja. Jeg brukte bare et par timer på å lese boka, det hadde vært god plass til en beskrivelse som ga meg svar på de spørsmålene. En annen svakhet er at boka er ganske treig. Det er ingen overraskelser eller plottwister, noe som gjør det veldig kjedelig.

Hvis noe skulle vært annerledes, skulle jeg ønske at man fikk vite mer om forhistorien til både Amalie og Vilja. Jeg skulle og ønske at boka hadde et vendepunkt eller en plottwist. Det hadde gjort boka mye mer spennende. Det skjer ikke noe spesielt i boka som gjør at man får lyst til å fortsette å lese.Det er mye forfatteren kunne gjort annerledes, men jeg synes forfatteren og har gjort mye bra. Grip den føkkings dagen er veldig realistisk, og jeg tror det er flere ungdommer kan relatere til den. Den tar for seg temaene vennskap, skole og festing. Og hva som skjer når Amalie møter på vanskeligheter rundt disse temaene. Det var og mye fine tegninger i boka som fikk frem følelsene til karakterene godt ved bruk av farger og bildeutsnitt. Derfor skjønte jeg alltid handlingen selv om det nødvendigvis ikke sto noe.

Alt i alt synes jeg det var en helt ok bok, som jeg ønsker å gi en svak 4er. Grunnen til det er fordi jeg synes det var for lite som skjedde. Den eneste grunnen til at jeg ikke kjedet meg når jeg leste var på grunn av alle tegningene. Jeg er usikker på om jeg ville nominert denne til uprisen.

En helt grei bok

Ann Kristin

Grøtte skole

30.10.2023

Boken er en tegneserie og den handler om to venninner, Amalie og Vilja som skal flytte sammen i en hybel. Gjennom boken har Amalie stor forandring i følelsene sine, de går opp og ned. Hun føler seg også mer ensom gjennom boken. Vilja henger også mer med vennene fra sin nye klasse enn Amalie. Når Vilja og hennes nye venner bestemmer seg for å ha fest i hybelen til Vilja og Amalie skjer det mye, både klassen til Vilja og Amalie er invitert og noe kaotisk skjer.

Selve historien var grei og det med at Vilja hengte mer med de nye vennene fra sin klasse enn Amalie er et godt eksempel på hvordan livet kan være. Blandingen av engelsk av norsk er helt grei og enkel og forstå. Det med at skisseboka til Amalie er på en måte hennes biografi gir mye mening, på grunn av at den er på en måte dagboken hennes.

Jeg liker tegneserier, men denne ga meg et annet inntrykk enn de forrige jeg har lest. For eksempel hadde den forrige en tegnestil som jeg likte bedre og teksten var enklere å lese. Det var et ord jeg måtte lese minst to ganger fordi jeg ikke forsto hva det sto og på tegningene hadde noen av personene knallrøde ører hele tiden. Fargene brukt i boken er ganske dull og på noen sider er det mer svart og grå-isj. Når fargen blir så si borte på noen sider, tror jeg at det er mørkt i den scenen.

De fleste sidene er panel sider, mens noen er fult bildet på en til to sider. Jeg synes at det kan funke, men da må redaktøren huske på at noen tekstbobler kan komme nærme- eller midt i boken så det blir vanskelig å lese teksten. Boken har også mye banning og sterke ord, men det er ganske forståelig siden det er en bok for ungdommen.

Jeg gir denne boka terningkast 4

Tegneserien med den flateste spenningskurven

Cathy

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

Grip den føkkings dagen av Kjersti Synneva Moen er en tegneserie mange ungdommer kan kjenne seg igjen i. 16 år gamle Amalie flytter inn i en hybel sammen med bestevenninna Vilja. Amalie starter på kunstlinja på videregående. Hun går igjennom mange utfordringer. I mens bestevenninna Vilja sklir sakte bort fra Amalie sklir også Amalie sakte bort fra alle andre. Har Amalie det bra eller ender hun opp med å flytte hjem igjen?

Jeg syntes boka har en ganske bra start. Det tar ikke lang tid før noe skjer, men det er ikke brått på heller. Boka i seg selv var ikke så spennende. Man har ikke helt oversikt over om det er gått en dag, en uke eller en måned i boka. Det var som om vi leste om hvordan dagen hennes var, men at det egentlig hadde gått fler uker.  Boka var veldig enkel å kjenne seg igjen i, særlig for ungdommer som flytter ut. Vi får se at Amalie sliter sosialt, mentalt og med motivasjon.

Boka var veldig lettlest med mange tegninger. Tegningene var bra og passet ganske bra til boka. Mye av tiden kan man lese boka bare ved å se på tegningene. Det var ikke noen spesielle overraskelser i boka. Jeg syntes boka var litt treig, uinteressant og langsom. Det var ikke mye som skjedde, men boka hadde et bra budskap.

Boka har en ganske bra slutt. Det var ikke noe brått på. Jeg syntes det var et ganske bra tidspunkt å slutte boka. Boka minner meg om andre bøker jeg har lest og var veldig realistisk. Jeg gir boka en terningkast 3. Dette var ikke noe jeg hadde lest igjen. Det var ikke noe interresant som skjedde. Handlingen repeterte seg selv veldig ofte og var ikke noe spennende.

Grip den føkkings dagen, eller ikke.

Kristine

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

Grip den føkkings dagen er en tegneserie av Kjersti Synnøve Moen. Den handler om Amalie som går kunst, design og arkitektur-linja på videregående, som flytter inn på hybel med venninnen sin. Amalie føler hun ikke passer helt inn blant de andre i klassen. For å gjøre det enda verre har hun og venninnen hennes litt forskjellige syn på hvordan det er å bo sammen.

Boka var ganske lettlest med lite tekst og enkle, men fine tegninger. Man kunne lese mye av boka bare ved hjelp av tegningene. Teksten og tegningene satt sammen får bra frem temaet. Boka hopper ganske langt frem i tid noen ganger uten å «si ifra» først. Det var da jeg datt ut. Plutselig hadde det godt noen uker og andre ganger var det bare veldig mye som skjedde på en gang.

Jeg likte ikke at boka brukte så lang tid med å ha fullt fokus på en side-karakter som tilfeldigvis gikk i klassen til Amalie. Grip den føkkings dagen er en kjedelig, treg og trettende bok å lese. Vanligvis er jeg en som leser mye og gleder meg til å lese når jeg kommer hjem fra skolen. Dette var dessverre ikke tilfelle den gangen her.

Grip Den Føkkings Dagen

Stine

Hellerasten skole

25.10.2023

Det er en tegneserie om en jente som heter Amalie, hun skal flytte inn i en liten leilighet med venninna si, hun skal begynne på kunstlinja, plutselig er hun ikke best i klassen til og tegne.
Tegneserien egner seg for ungdom, den er ikke for mye, og ikke for lite. Når du først begynner å lese så vil du lese mer.
Boka kan treffe deg, du føler det som skjer. Om å føle seg ensom og være sin egen bestevenn
Boka har mange sider, lite tekst, man føler seg ikke anstrengt når man leser.
Den er realistisk, kunne vært ekte.
Jeg gir den terningkast 4/6
Forfatteren heter Kjersti Synneva Moen
Forlag: Aschehoug

Voksenlivet

Alma

Fyrstikkalleen skole

24.10.2023

"Grip den føkkings dagen", er en grafisk roman skrevet av Kjersti Synneva Moen. Den handler om 16 år gamle Amalie, som er klar for voksenlivet. Hun har nettopp flyttet hjemme fra, og inn på en hybel med sin venninne Vilja. De har shoppa masse nytt og er klar for det neste året, alt er helt perfekt og sånn det skal være. Men Amalie skal starte på KDA linja og Vilja skal starte på Musikk linja. Og ting blir ikke så perfekt som de trodde.

Jeg syntes dette var en lettlest bok, med et enkelt språk. Bildene er tegnet med ikke så mye design, men de passer bra til teksten. Jeg syntes denne boka går gjennom viktige temaer for oss som skal starte på videregående. Som for eksempel Ensomhet, Drikking, Vennskap og hvordan videregående blir. Men jeg syntes at boka blir uinteressant til tider. Det fordi jeg syntes at det tar litt lang ting før noe nytt skjer og at det er ikke så mange spenningskurver. den har også en ganske forutsigbar slutt.

Jeg føler heller ikke at denne boken er veldig original, siden jeg har lest mange bøker som ligner veldig på denne. Men at den er en grafisk roman syntes jeg at gjør den mer interessant, og da enklere å bli ferdig med og følge historien. Som kan være en grunn til å velge den. Men jeg syntes den var en ganske «midt på treet bok».

Jeg syntes ikke denne boka burde nomineres til Uprisen, siden jeg syntes det bare er en helt grei bok. Og egentlig ikke noe spesielt, men en bok absolutt vært å lese og vil anbefale den videre. Og jeg gir den terningskast 3.5.

Kjedelig om ensomhet

Amelia de la vega

Tjøme ungdomsskole

24.10.2023

Kjedelig om ensomhet
Skrevet 5.oktober 2023 av Amelia De La Vega

Grip Den Føkkings Dagen er en tegneserieroman skrevet av Kjersti Synneva Moen. I boken møter vi Amalie og bestevennen hennes Vilja, de skal starte på videregående. De har flyttet sammen og lagd mye fine planer sammen, men for Amalie blir det vanskelig. Hun finner ingen hun trives med, bare en irriterende gutt. Hva gjør Amalie da, når hun blir alene oftere og oftere?

I boken er det mye man kan relatere til som ensomhet. I boken hører vi om Vilja og Amalie som lager planer om pizza kvelder og lignende, men ingen av de planene skjer. Amalie føler seg mye alene og det er noe mange ungdommer kan kjenne seg igjen i. Derfor synes jeg boken er bra for det er en bok som handler om det vanlige livet. Å boken kan vise at det er mange som har det lik og føler seg alene.

Jeg liker hovedpersonen veldig godt, fordi Amalie er så sterk og klarer seg alene mye. Det forfatteren prøver å vise kanskje er at hun er veldig tøff. Hun løser ting på litt annerledes måte og at hun klarer å flytte hjemmefra. Det liker jeg velig godt at forfatteren har gjort hovedkarakteren så tøff.

Noe jeg ikke liker er at boken er litt for hverdagslig, det er liksom ikke noe spenning i boken. Det er kanskje noen par ting som når hun tror hun er gravid. Men så blir den veldig langsom igjen.

Bildene i tegneserien er velig kule. De er helt vanlige og derfor lette å forstå.

Så min mening om denne boka er at den er litt hverdagslig. Men at forfatteren har laget en kul hovedperson som er tøff å kan motivere mange. Synes boken passer bra for ungdom og at forfatteren har treffet riktig mål gruppe. Derfor vil jeg gi boken terningkast 4.

God bok- skuffende slutt!

Solveig

Rana ungdomsskole

24.10.2023

Boka hadde en kjempegod oppbygging, men et uorginalt vendepunkt. Det å miste en venn er noe mange kan kjenne seg igjen i. I starten av boka så fikk man innsikt i vennskapet til Amalie og Vilja og leseren ble glade i deres forhold. Dette gjorde det enda tristere å se hvordan de vokste fra hverandre. Vilja og Amalie hadde avtale om pizza og skravlekveld hver fredag og vi så at gang på gang så kunne ikke Vilja likevel siden hun hadde fått nye venner. Amalie følte at hun ikke passet helt inn. Hun var ikke lenger best i klassen til å tegne og dette var vanskelig for henne.

Illustrasjonen i boka var enkel, men man så hvilke følelser personene hadde på ansiktsuttrykkene, men samtidig var tegningene detaljerte. Ansiktene hadde akkurat nok detaljer til å vise hvilke følelser en karakter har, men det var mange små detaljer på hvert bilde og dette var noe jeg likte. Som i slutten av boken når vi så Vilja og Amalie gå i skogen så var det så mye fokus på naturen som omringet dem at man fikk et helt inntrykk av hvordan stemningen var.

Jeg ble skuffet av slutten, denne boken var en klisje og jeg ble irritert over hvor fort boken ble kjedelig. Jeg syntes at slutten var uoriginal og typisk. Minner om flere nrk-super tenårings-serier. Når boken sluttet med å prate og bli bestevenner så kunne jeg like godt sett på en nrk super serie.

Jeg gir denne boka et terningkast 3

Kunsten er der alltid

Madeleine Byre

Hellerasten skole

24.10.2023

«Grip den føkkings dagn» er skrevet av Kjersti Synneva Moen og utgitt av Aschehoug.


Boken «Grip den føkkings dagen» handler om en jente om heter Amalie. Hun flytter til et helt nytt sted sammen med bestevennen sin som heter Vilja, de begynner på VGS og går forskjellige linjer. Amalie har en skissebok som for henne er som en dagbok. Hun tegner det hun tenker og føler. Vilja får seg mange nye venner og glemmer helt å være sammen med Amalie.

Dette er en bok jeg mener er i sjangeren drama fordi det skjer mye «dameaktig»

Boka er en tegneserie, er enkel å lese og spennende. Det er lite banning og lite metaforer. Bokas forside mener jeg passer bra til teksten. «Grip den føkkings dagen) er en fortelling om det å føle seg ensom.

Noe jeg skulle ønske v fikk vite er litt om fortiden til Amalie, hvorfor flyttet hun i så ung alder, hvorfor går hun på p-piller.

Personene i boka er ikke kjedelige, men heller ikke veldig spennende. Ordbruket er liket, men har variasjon. Jeg liker måten boka er skrevet på og jeg ønsker å lese mer. Jeg håper det kommer en fortsettelse av boka. Dette er en bok som fungerer bra for meg og denne boka anbefaler jeg å lese.

Jeg mener boka «Grip den føkkings dagen» burde nomineres til Uprisen.

Terningkast: 4En stereotypisk ungdomstegneserie

Una

Flåtestad skole

20.10.2023

Grip den føkkings dagen er en tegneserie skrevet av Kjersti Synneva Moen, som handler om Amalie på 16 år. Hun skal starte på kda (kunst, design og arkitektur) på videregående, sammen med bestevennen hennes. De planlegger hvor gøy de skal ha det, men det går ikke helt som planlagt.

Boka starter midt i handlingen, så det kan være vanskelig å vite hva som skjer. Etter noen sider begynner de to jentene å snakke om hybelen de skal bo på og reglene de skal ha, og da begynner man å skjønne mer. Spenningskurve er det ikke så mye av. Det er tre ruter halvveis i slutten som er litt dramatisk, men ellers er det ingen overraskelser. Boka har en ganske forventa slutt, med en “happy ending”. Tegneserien er lett å lese, den har ikke vanskelige ord.

Jeg synes boka generelt minner meg om alle andre ungdomsbøker. Drikking og ensomhet er et gjenkjennbart tema på ungdomsbøker, og jeg blir litt lei. Jeg kjenner meg ikke igjen i temaene, så det ble vanskelig å leve meg inn i handlingen. Jeg tror at hvis boka hadde vært i tekstform og ikke tegneserie, hadde den vært ganske tørr. På en annen side synes jeg “Grip den føkkings dagen” har viktige temaer for ungdom. På skolen til Amalie, har de fått et prosjekt. De skal lage og presentere noe som representerer dem selv. Amalie Du skal være unik, men fortsatt lik som alle andre. Det er lett å føle seg ensom, og det gjør Amalie også. Hun skal ha det fint med bestevennen sin, men bestevennen glir lenger og lenger vekk.

I konklusjon vil jeg si at selv om temaene om drikking og ensomhet er et vanlig tema i ungdomsbøker, inneholder boka viktige utfordringer Amalie møter i hverdagen. Kanskje kunne Amalie gjort noe annet enn å dra på fest? Jeg vil gi boka terningkast 4.

Hvor ble spenningen av?

Sigrid

Flåtestad skole

20.10.2023

"Grip den føkkings dagen" er en bok skrevet av Kjersti Synneva Moen.
I boka får vi høre om Amalie som flytter på hybel med bestevenninna si, for å begynne på vgs. De har planlagt å gjøre masse gøy sammen, ha pizza kvelder og kose seg skikkelig. De begynner på forskjellige linjer og når skolen starter merker Amalie at det er litt vanskelig å få seg nye venner, mens bestevenninna Vilja får masse venner med en gang. Amalie syns det er vanskelig å finne sin plass i klassen sin og alle de koselige kveldene hun og Vilja skulle ha ble brått borte når Vilja fikk nye venner.

Jeg syns boka har et bra tema og budskap. Forfatteren vil nok få frem at det kan være litt vanskelig å begynne på vgs, når du ikke kjenner så mange. Du kan for eksempel gjøre dumme ting du angrer på senere og miste motivasjonen når du ikke føler deg like god i noe som du gjorde før.

En svakhet ved boken er at vi ikke fikk høre noe særlig om livet til Amalie før hun begynte på videregående. Leseren blir nesten litt kastet inn i fortellingen uten mye bakgrunnsinformasjon. Jeg ville gjerne likt å høre mer om hvordan livet til Amalie var før videregående, hvorfor går hun på p-piller i en så ung alder? Har hun og Vilja alltid vært venner? Hvordan var hun på ungdomskolen?

Boka er en tegneserie som både er skrevet og tegnet av samme person. Jeg syns tegneserie sjangeren passet veldig fint til selve boka og fortellingen, men det kan virke som om det er litt for mange illustrasjoner i forhold til tekst. Boka var så lett å lese at man kunne bli ferdig med den på under 2 timer, det syns jeg kan bli litt kjedelig.

Selve spenningen i boka manglet syns jeg. Boka hadde en flat spenningskurve og ingen vendepunkt. Dette var det som ødela mest for meg da jeg leste boka. Jeg syns det kunne vært mer dybde i plotet for å engasjere leseren mer. Greia med denne boka var at det var jo alltid noe som skjedde og var helt greit å lese, men spenningen kom aldri. Det ble nesten får basic å lese.

Språket i boken passer ganske bra til fortellingen og karakterene. Så klart er det noen litt rare setninger med ord ikke alle ungdommer bruker, men jeg syns nesten det gjorde boka litt mer gøyal å lese.

Alt i alt syns jeg boka er ganske grei, men den flate spenningskurven ødela ganske mye for min del. Jeg vil ikke nominere denne boka til uprisen.
Terningkast: 3

Helt grei bok

Ailin

Julsundet skole

4.10.2023

Tegneserien «grip den føkkings dagen» er skrevet av Kjersti Synneva Moen. Boken handler om at Amalie flytter ut sammen med sin bestevenninne, og hun prøver å finne seg selv. Hun skal begynne på kunstlinjen på VGS. Ikke alt går etter planen når bestevenninna hennes aldri har tid til henne som hun hadde tenkt.

Jeg synes boken var helt grei. Etter min mening synes jeg at boken kunne snakket litt mer ungdommelig, ikke så mye cringe engelsk, med cringe engelsk mener jeg at de på ungdomskolen snakker sånn, og ikke videregående elever. Bildene i boka var lett å tolke og den passer perfekt for de som ikke er så glad i å lese. Jeg skjønte innholdet og det var en fin lengde på boka, men boken var ikke helt for meg. Forfatteren kunne for eksempel kommet mer fram om hvordan man kan finne seg selv. Spenningen varte over korte perioder, og var lett å legge fra seg.

Alt i alt gir jeg boken terningkast 3


Kan Amalie gripe dagen

Sofie

Tjøme ungdomsskole

4.10.2023

«Grip Den Føkkings Dagen» er en bok som handler om en jente som heter Amalie, som akkurat har flyttet hjemmefra sammen med sin beste venn. Hun begynner på KDA linja på videregående. Amalie begynner og få det litt vanskelig når venninna begynner på musikklinja og får mange nye venner. Hun har aldri tid til å være med Amalie lenger, fordi hun alltid har planer med de andre fra klassen sin. Amalie begynner å føle seg alene.

Noe jeg syntes var bra med denne boken var at den handlet om noe som kunne skjedd i virkeligheten. Amalie går gjennom noe som veldig mange ungdommer går igjennom på den alderen, og derfor syntes jeg denne boken var veldig bra. Den viser jo også at de fleste ganger så er det viktig og bare snakke sammen, for da finner man løsninger som kan funke for alle.

Jeg syntes at karakteren Amalie er en veldig god karakter fordi hun er ekte og troverdig. I starten fikk jeg inntrykk av at hun var en ganske sjenert jente, men mer mot slutten ble hun mer og mer selvsikker og sto opp for seg selv. Det var mye av grunnen for at jeg likte karakteren. Amalie er en jente som er veldig kunstnerisk og glad i og være med mennesker, men som er litt sjenert i starten.

Forfatteren var veldig god til å skrive avslutningen. Jeg syntes at avslutningen har et godt budskap som er at uansett hva andre forventer av deg, så må du alltid være deg selv og ikke la andre bestemme over deg.

Konklusjonen er at jeg mener at Grip Den Føkkings Dagen er en veldig god bok med et godt budskap og gode karakterer. Denne boken ville jeg anbefalt for alle ungdommer som skal starte på en ny skole, og kanskje spesielt de som skal starte på videregående. Jeg gir derfor boka «Grip Den Føkkings Dagen» terningkast 6.

Ensomhetens kraft

Melat

Vinstra ungdomsskole

2.10.2023

Tegneserieromanen «Grip den føkkings dagen» er skrevet av forfatteren Kjersti Synneva Moen. Den vart gitt ut i 2023 og er en tegneserie under kategorien skjønnlitteratur. Jeg vil si at det er en bra bok for ungdommer som er rundt 15-18år. Mange eldre ungdommer kan relatere sterkt til hovedpersonen i denne boken. Hun må flytte bort fra alt hun kjenner og plutselig vokse opp. Hun føler på ensomhet, hun har heller ikke mange venner som hun kan stole på under denne store overgangen.

Amalie følte seg oversett av bestevenninnen, når de ikke hadde så mye til felles lenger var det ikke så mye som kobla dem sammen. Hver fredag skulle være pizza og skravlekveld, så Amalie føler seg bare enda mere ignorert når Vilja glemmer det gang på gang.Vilja hadde funnet seg nye venner med en gang, og var med dem i fritiden også. Og det var ikke så mye bedre på kunstlinje for Amalie, fordi alle kjente hverandre fra før av og hun var bare den nye jenta. Men ikke bare var det ensomheten som gikk inn på henne, men også det at hun ikke var best lenger. Alle var så utrolig gode og visste hva de drev på med, men Amalie hadde ikke engang tatt kunstopplæring.

Jeg syns budskapet i boken var utrolig sterkt. Det var følelsen på å ikke passe inn og være alene når man trenger andre rundt seg, som mange eldre ungdommer kan relatere til. Som anmelder vil jeg si at boken er rørende og gir en skildring av ensomhetens utfordringer, samtidig som den inspirerer leseren til å finne styrke og mot til å være seg selv.

Jeg syns at tegningene og måten hun skriver på var barnslig og naivt, men det var det som gjorde det så bra. Tegningene og teksten passer bra sammen og gir mening. Et eksempel på hvorfor tegningene og teksten passet så bra sammen er når Vilja sier at hun allerede hadde planer med noen andre, så svarer Amalie «Å ja…» og på bilde ser jeg at hun er trist. Da skjønner jeg at dette er noe som kommer til å ha en påvirkning senere i boken. Jeg vil si at bildene betyr like mye som teksten i denne boken, fordi når jeg ser bildene så ser jeg at Vilja ikke legger så mye merke til Amalie, og jeg tenker personlig at dette er noe Vilja gjør ubevisst. De fleste tegneserieromaner som skal skrive om et så viktig tema som ensomhet og overganger skriver veldig grått og kjedelig, men når hun skriver det så barnslig føles det som om jeg blir tatt vare på og at alt kommer til og gå bra. Noe som kanskje ikke gir så mye mening ved første øyekast er overskriften, men den gir mere mening til slutt når du har lest hele tegneserien.

Det noen lesere kan syns er negativt med boken og kanskje ikke passer så bra for alle lesere er at den er for direkte, men personlig syns jeg at det er en del av bokens sjarm. Hvis du er åpen for et ærlig og inspirerende budskap, vil jeg definitivt anbefale boken for deg. Boken er lett å lese og forstå på grunn av språket og tegningene, og jeg anbefaler virkelig denne boken.

Slutten gir håp på at det kommer til å gå bra. Et eksempel på det er at hovedpersonen bare hadde lyst til og gjemme seg og løpe tilbake til moren og ikke vokse opp men hun ble igjen og grep den fuckings dagen. Jeg ville ha gitt boken terningkast 5.

Eg vil heller sjå ut vindauget!

Gitle

Hatlestrand barne- og ungdomsskule

2.10.2023

Teikneserien “Grip den Føkkings dagen” handlar om to jenter som har flytta i lag og begynt på vidaregåande skule. Hovudpersonen (Amalie) har begynt på KDA linja fordi ho likar kunst, men der slit ho med å få seg vennar. På skulen har Amalie fått ei teikneoppgåve som ho skal presentere for klassen etter ein månad, men blir ho ferdig?

Eg trur boka er lett å kjenne seg igjen i spesielt for dei som nettopp har begynt på vidaregåande skule. For meg som går på ungdomsskulen var det ikkje så lett å leve seg inn i boka sidan eg ikkje har noko forhald til å flytte heimanfrå.

Historia er veldig sannsynleg og realistisk sidan hovudpersonen har mange normale problem når ho begynner på vidaregåande skule. Eg synest også at det er ein ganske forventa slutt på boka.

Hovudpersonen i boka er ganske normal og uinteressant for meg. Det mest spesielle med ho er eigentleg at ho ikkje har vennar. Ho er til og med ganske middelmåtig til å gjere det eg hadde trudd ho skulle vere god i, altså teikning. Heldigvis for boka sin del er forfattaren litt betre til å teikne enn hovudpersonen.

Boka er eit veldig godt sovemiddel for min del sidan det er veldig lite spennande som skjer. Det var eigentleg ingenting som gjorde meg interessert i å lese vidare i boka. Det var rett og slett meir interessant å for eksempel sjå på klokka eller ut vindauge.

Eg gjer boka ein terningkast 2. Den var rask å lese, realistisk og sannsynleg. Likevel var den vanskeleg å leve seg inn i, sidan det ikkje skjer så mykje spennande, hovudpersonen var ganske “normal” og eg trur den hadde passa betre for dei som er litt eldre.

Ingen snakker sånn

Amalie brattrud kvernsveen

Vardal ungdomsskole

27.09.2023

Grip den fuckings dagen
Før jeg offisielt starter anmeldelsen, vill jeg bare si et par ting.
Jeg likte stilen denne boka var skrevet/tegnet i. Det er bra at forfattere viser frem sin unike tegnestil og metoder.
Dette er nok ment og være en hjertevarmende bok om en jente som finner seg selv.
Nå til det jeg virkelig ville si.
Det er tydelig at denne bokas ikke er skrevet av en som har mye kontakt med ungdom.
Måten disse ungdommene i boka snakker er helt urealistisk. De bruker et språk, veldig likt mødre på Facebook.
Jeg forstår at disse ungdommene er av de mindre populære og selv de kunstneriske, men selv ikke de snakker slik.
Halvparten av snakkeboblene er på engelsk. Og hver eneste en er fylt me cringe quotes.
Ikke for og henge ut forfatteren, men ingen sier sånn.
Det er også ingen på videregående som har sin egen tiktok bruker for «inspirational art»
All in all var dett en litt rotete bok. Jeg tror den var ment som en hjertevarmende bok om en jente som fant seg selv. Men for og være helt ærlig, ingen finner seg selv i et fortspor. I en person som har tråkket på bakken.
Denne boka hadde potensiale, men den var dårlig utført.
2/6

Se alle anmeldelser