Hopp til innholdet
Hjem/Bøker/SLAM/

Anmeldelser

SLAM

Av Martine Johansen

Anmeldelser (4)

Bok: SLAM

Kan passe for andre enn meg

Mirabell

Vardal ungdomsskole

11.12.2023

SLAM er ikke en samling av dikt, men heller en type introduksjon av mange forskjellige poeter. Skrevet av Vigmostad Bjørke, med mange ulike slam dikt fra mange forskjellige forfattere. I denne boka vil du møte ulike slam poeter, noen av dem er Reed Mckay, Atia Ijaz, Sofia Knudsen Estifanos og Marta Engevik Fjæreide. Her får du en type introduksjon til forfatteren, som etterfølges av ett eller to dikt som de har skrevet. Jeg er ikke super glad i poesi generelt, men introduksjonene til de ulike poetene var litt gøy å lese. Vigmostad har tatt med en liten tutorial på hvordan du burde lese den, jeg synes dette er en kul personlig vri. Jeg må nok gi terningkast 3, ikke en bok jeg hadde kjøpt eller lest selv. Boka hadde liksom ingen spenning, det var det samme om og om igjen. Jeg er ikke så glad i bøker som ikke har spenning eller en plot. Det er nok en bok som poesi interesserte kan like godt, men ikke boka for meg

Bok: SLAM

Ikke helt for meg

Aurora

Tjøme ungdomsskole

11.12.2023

SLAM er en bok skrevet av Martine Johansen. Boken handler om mye slam poesi, men er ingen diktsamling.

Jeg synes kanskje at boken og bokens sjanger ikke var noe for meg. Det var litt spennende å lese om personene, men jeg liker egentlig ikke dikt til vanlig. Resten av boken var egentlig ganske kjedelig, og det var litt for mange dikt eller litt mye av slam poesien. Det var også litt kjedelig å lese poesien, det er bedre å høre noen si det høyt.

Boken får dermed terningkast 2, grunnet at jeg ikke liker dikt eller egentlig poesi generelt. Men den kan være bra for andre som liker poesi.

Bok: SLAM

En annen type sangbok

Sibell

Tjøme ungdomsskole

30.11.2023

SLAM er skrevet av Martine Johansen. Det er en diktsamling av slampoesi, hvor vi møter forskjellige forfattere.

Boka har en annerledes og kul utforming. Når du leser, eller som det sies i boka «møter», forfatteren, kan utformingen minne litt om en slags reklame, med mye farger og mange former. Det er en veldig unik og kul tanke. Dette gjør at boken for noen kan bli mer interessant, men jeg tror også at noen vil oppfatte den som rotete og ikke like dette.

Ikke helt min type bok. Jeg er ikke så stor fan av å lese dikt fra før. Så selv om dette er en annen type, så er det fortsatt dikt. Det som skiller det, er at slam handler mest om følelser og man skal lese det med mere kraft. Det må man må tenke ganske mye på det mens man leser, og da synes jeg det blir litt slitsomt å lese.

For meg blir det som en sangbok uten at man får lyst til å synge. Boka inneholder bare masse dikt og forfattere, uten at de har noen annen form for sammenheng enn at det er slampoesi. Det gjør at leseren aldri kommer seg inn i boka, og man får ikke lyst til å fortsette å lese.

Alt i alt, synes jeg ikke dette var en god bok. Ja, tanken var bra, men ikke like bra utført og det ble litt for kjedelig. Jeg tror denne boken heller ville passet for de som har en interesse for poesi fra før, eller de som ønsker å utforske det. Jeg gir derfor boken terningkast 1.

Bok: SLAM

Passer spesielt interesserte

Hedda

Surnadal barne- og ungdomsskole

24.11.2023

Denne boken er IKKE en diktsamling. Det er en bok som inneholder mange 40 dikt av 23 poeter.
Boken er interessant, men jeg tror denne boken passer best for de som er spesielt interesserte. Personlig synes jeg at den ikke var så bra, ettersom jeg ikke er så glad i Slam - poesi, men det betyr ikke at boken var dårlig. Den var bra oppbygd og teksten var utformet på forskjellige måter, noe som gir boken et lite løft.
Boken inneholdte flere dikt som var veldig direkte, og som jeg likte, mens andre dikt ga ikke så mye mening.
Jeg gir denne boken terningkast 4, det var en bra bok, men passet ikke helt for meg. Jeg synes at denne boken bør bli nominert til Uprisen.