Hopp til innholdet
Hjem/Boker/

Sidequest. Lik og del

Sidequest. Lik og del

Illustrert av Trine Lise Normann

Utgitt av Egmont

Antall sider: 127

Språk Norsk (bokmål)

Utgivelsesår: 2023

Om boken

For en hver helt i eventyrene, var det tusener av tapere... unnskyld, drømmere, som ikke nødvendigvis nådde opp. Dette er deres historier!

Vigdus har i voksen alder sluttet i sin trygge kommunejobb, for å satse på en karriere som eventyrer. Som følgesvenner har hun fått en pasifistisk skald, en astmatisk kriger og en alkoholisert alkymist, som alle kjenner på at livet som eventyrer virket lettere i litteraturen.

Når en ny selvpromoteringstrend kalt sosial mediering plutselig gjør sitt inntog i den lille bygden deres, ser gjengen plutselig sitt snitt til å oppnå kjendisstatus uten å måtte gjennomføre faktiske heltedåder. Men en skygge truer i kulissene, og planlegger sitt inntog i det hele samfunnet lammes av statusjaget ...

Anmeldelser (42)

Tja

Arvid Johnsrud

Steinerskolen i Vestfold

10.07.2024

Suger balle

Manglar ei raud tråd

Patrik

Fyrstikkalleen skole

18.12.2023
Side Quest er ein teikneserie skriven av David Skaufjord og illustrert av Trine Lise Normann.

Boka startar med hovudpersonen Vigdus som i voksen alder har sagt opp sin kommune jobb for og satsa på ein karriere som eventyrarar. Ho har nokre følges vennar som også har lyst på danna karrieren. Plutseleg så kjem konsept sosiale mediar inn i den vesle bygda og øydeleggar samfunnet.


Teikningane i boka er teikna på ein unik måtte med mykje små detaljar. Man for finne totale bildeutsnitt av boka der man kan sjå og lase detaljar og uttrykk på personane. Man kan også sjå handlingar i bakgrunnen som gir laseren ein lettare forståeleg av boka. Teikningane i boka er teikna så nøye at man kan barre lase på bildane utan tekst.

Det eg likte var at boka har ein fin moral gjennom boken. Konseptet sosiale medier kjem godt fram via teikningane. Dei veljar og ikkje inkludere telefoner og det teknologiske spekteret i boka, som gitt boka ei humoristisk og løyen karakter. For eksempel så brukar dei maleriar i steden for telefonar som også treffer eit større spekter av mål gruppar. Ei seter også stor pris på dei gode miljøskildringane som kjem godt fram i bildane

Det eg ikkje likte med boka var at det ikkje ga ein samanheng. Eg slitter med og forstå heile motivet i boka og handlingane kjemm ikkje godt fram. Teksten forvirrar laseren på eit høgt nivå. Man kan sei at boka gir frå seg ei «Harry karakter». Eg synast også at bildane kan gå i alt for mykje detaljar og forvirrar laseren. Boka tar også alt for lang tid til vi kommer til handlingar og karakter kommer barre plutseleg opp frå ingen stedar.

Eg anbefala ikkje boka vidare fordi den forvirrar laseren. Boka er godt illustrert godt men har også ei ubetydeleg slutt som ikkje hengar sammen med resten av boka. Den manglar ei raud tråd. Eg anbefaler denne boka for ei mindre målgruppe en ungdommar på grunn av skildringar og beskrivingar av karakterar og handlingar. I min meining så er boka sitt språk meir barnsleg og meir forklarande en det trengs.


Terningkast: 3+

Dårlig fortalt om karakterene, og litt for kort bok.

Carlisle

Austbø skole

16.12.2023

Boken handlet om en gruppe bestående av fire folk, inkludert en ugle, som prøver å bli kjent i landsbyen sin. De prøver å finne oppdrag for å tjene penger og for å bli helter, og i boken tenker de at man kan stole på alt som man kan se på bilder. På en måte hvordan det er dårlig å tro alt som står på nettet.

Boken var ganske bra, men de var litt dårlige på å introdusere karakterene, de hadde ingen innledning om karakterene og sa ingenting om hva de het helt til omtrent midten av boken.

Men det var et tegneserie, så det var lettere å følge med på hvordan karakterene ser ut og hvordan de oppførte seg. Og det var lettere for folk som har litt trøbbel å følge med på ting, og av og til går glipp av hva som blir sagt.

Men hva jeg ikke likte var at boken var for kort, fordi det var for lettlest, hvertfall for en ungdom, hvis de hadde rundt 200-250 sider da ville ha vært mye bedre, sånn at det tar mer tid å komme til den spennende delen av boken. Til slutt vil jeg gi boken et terningkast 4.

Min mening om Side Quest

Georgi

Austbø skole

14.12.2023

Side quest handler om en gruppe venner som gjør side quests i et spill. Vigdis er lederen av gruppen. Selve historien er at Nemesis, som er den onde i historien, kom til byen og gjorde noe. De sier ikke hva eller jeg husker ikke.

Jeg synes boka var bra med å lage humor, fantasiverden og unike karakterer, men det har plasser der det kan bli bedre. For eksempel på slutten kommer Nemesis endelig til byen og med en gang blir hodet hans kuttet av og han fikk ikke til å gjøre noe.

Terningkast: 2

Koselig men altfor kort

Aurora

Bryne ungdomsskule

14.12.2023

Denne boka er i ein serie så det tar ei lita stund å komme seg inn i det. Eg likte veldig godt blidene og karakterane i boka og at det var mykje relevant ordforråd som er tilpassa til ungdommar. Nokon av orda er ikkje like mykje brukt idag som dei var før, som bare er “cringe” nå.

Eg hadde likt å bli meir kjent med karakterane og at dei hadde snakka litt meir enn dei gjorde. Eg synest at det var for mange karakterar, som gjorde det litt vanskeleg å henge med nokon gonger.

Boka var ekstremt rask å lesa og tok rundt ein time med tenkepausar. Eg hadde likt viss det var meir om ein spesiell person, ikkje berre vennegjengen og ikkje mange andre folk eg ikkje heilt forstod kvifor var med i forteljinga.

Alt i alt var det ei god ungdomsbok som passa ganske godt til ungdommar i aldaren 14 +, men nokon ord var litt vanskelege.

Terningkast 5.

Basic bok

Gudbjørn

Hedrum ungdomsskole

14.12.2023

Boken SIDE QUEST er en ganske basic fantasy bok/tegneserie.
Boken handler om noen venner som begynner med sosial mediering eller noe.
De prøver og får folk til å følge dem, noe som gjør at byen holder på å kollapse.
Mens de gjør dette er det en slemming som gjør seg klar til å angripe byen.
Denne boken er bok nr.2 i en bokserie.

Boken starter tregt, noe som gjør at boken ikke blir så spennende.
Det er veldig få spenningskurver i boken og den er veldig forutsigbar.
Slutten på boken er som man forventer med at alt ordner seg og alt er bra, noe som gjør det en ganske basic tegneserie.
Når jeg leste boken så hadde jeg veldig lyst til å bare bli ferdig med den, så jeg slapp å lese mer.
Boken var uinteressant og kjedelig å lese på grunn av at det ikke var mange spenningskurver i boken.

Når jeg skriver at boken er ganske basic, så mener jeg at den ligner, eller er som andre tegneserier.
Forfatteren har vært veldig dårlig på å skape spenning gjennom boken, spesielt der det kunne vært litt spenning var det f.eks for lite slåssing når det kunne vært litt mer enn et sving med et sverd, men så var alt over.
Jeg vet ikke om denne boken går innenfor en eller annen trend, men i så fall så er trenden dårlig.

Ingenting av det som skjer i boken er noe som hadde skjedd i virkeligheten, noe som er en selvfølge siden det er en tegneserie med troll og andre typer skapninger.
Det er en ganske lettlest bok uten så mye banning/ nesten ikke noe banning.
Boken har ikke vanskelige ord som gjør det lett for mindreåringer å lese boken uten problemer.
Det er korte setninger, ikke noe form for dialekt eller metaforer.
Språket passer altså perfekt med boken selv om det ikke var en så bra bok.
Samtidig så er boken skrevet på en ganske vanlig måte, som man hadde skrivd en tegneserie på.

Noe som var bra med boken er at den er ganske lettlest som gjør at flere kan lese boken og forstå hva greia er.
Noe som irriterer meg er at det er en ganske basic tegneserie som gjør den litt kjedelig siden det ikke er noe spesielt med den. Hadde den hatt flere spenningskurver så den ikke ble så kjedelig, så kunne den fått bedre rating av meg.

Jeg tror ikke denne boken vinner Uprisen og den får en 2/6 av meg.

Barnslig tegneserie

Brian

Sommerlyst

13.12.2023

Sidequest Lik Og Del er en bok som handler om vigdus, Torkel, Snorre og ugla. Vigdus har sluttet med sin kommunejobb for å bli eventyrer. Vigdus har to venner som skal hjelpe hen, men de blir opptatt av å bli populær på sosiale mediering. Underveis blir de angrepet av Paragon og hans supervåpen.

Jeg synes denne boka var helt ok fordi jeg synes boka var litt barnslig og gikk ganske sakte. Jeg synes også at det var ganske overaskende slutt med at hode til Paragon faller av.

Jeg gir denne boka terning kast 3/6 fordi den var ikke dårlig og den var ikke bra.

Morsom tegneserie

Thea

Ve skole

13.12.2023

Boka “Lik og del” er den 2. boka i Sidequest serien.
Jeg synes ikke boka fungerer som helhet.
Det er fordi det skjer så mye samtidig at det blir vanskelig å forstå selve handlingen. Boka har bra karikaturer og var tegnet fint, men historien til karakterene kom ikke så godt frem gjennom bildene. Det var mange morsomme metaforer i boka. Et eksempel var at bilder blir malt på lerret siden dette er i vikingtiden. Maleriene ble kalt selfies. Det gjorde at folk kunne male hva som helst og folk ville fortsatt tro på det som var avbildet. Budskapet i boka er også et veldig viktig tema,det som kalles “sosial mediering” i boka kan lett oversettes til sosiale medier.Det betyr at boka handler om blant annet likes og følgere.

Boka passer for de som er glad i tegneserier og lettleste bøker, da det er lite tekst og du må se på bildene for å forstå hva som skjer. TERNINGKAST: 5lite eventyr, mye fjas

Daniel

Julsundet skole

11.12.2023

Boka er på en måte et eventyr bare at det speiler et ungdoms liv. Den handler om å få masse følger på sosiale medringer. Som er sosiale medier bare at det ikke er på telefonen at de går bokstavelig talt etter de “populære “og hovedpersonen er Vigdis.
boka var lett å lese og forfatteren prøvde seg noen ganger på ungdoms slang, men fikk det ikke helt til, det var derfor det ble lit vanskelige setninger å lese. noen bilder var vanskelig å tolke i og med at det skjedde rett og slett for mye på vært bilde. Det gikk for fort videre så jeg måtte gå tilbake for å prøve å forstå hva som skjedde.
jeg opplevdet boka litt tung fordi du fikk vite veldig lite om karakterene. Boka startet i in medias res så man klarte ikke å finne sammenhengen til boka før et stykke uti. Det gjord at jeg nesten synes at den ble dårlig jo lenger man leste. Jeg trodde også at vennegjengen skulle ut på et virkelig eventyr, men ble skuffa når det bare handlet om og bli mest populær i byen. Med beskrivelsen bak på boka om hva den handlet om tolket jeg det som om de skulle ut på et eventyr med sine følgesvenner.
Forfatteren prøver å nå et ungt publikum, men klarer det ikke helt når han prøver seg på noen engelske sleng ord fra 90 tallet. Jeg tror forfatteren har lyktes med at ungdommer kan kjenne seg i igjen i teksten. det er bare litt innvikla sammenheng.
Forfatteren har gjort en god jobb med boka den handler om at folk bruker for mye tid med sosiale medier på en inn vikla måte. Jeg synes at boka ikke var så god så jeg gir den en terning kast 3. boka har masse potensiale, men ikke helt min smak jeg ville ha anbefalt boka til noen som er over alt på nette. Boken er definitivt ikke retta mot voksene over 25 men ungdommer mellom 12-20 tror jeg at boken er rettet mot. Jeg personlig ville ikke ha anbefalt boken videre.

En Dårlig Bok

Sebastian

Hellerasten skole

8.12.2023

Sidequest lik og del handler om Vigdus og et par andre hovedkarakterer som prøver å få følgere i virkeligheten. Men det er en annen by som planlegger å angripe dem.

Har ikke så mye å si om denne boka annet enn at den var en dårlig bok fordi den går utrolig sakte, den eneste spenningen den har varer bare en side og det er ikke særlig spennende fordi det skjer ingenting annet en at hodet til den slemme personen faller av. Jeg gir denne boka terningkast 2/6

Jeg synes sidequest lik og del ikke burde bli nominert til Uprisen fordi den gikk utrolig sakte, den eneste spenningen varer bare en side og den var ikke noe spennende fordi det skjer nesten ingenting.


SIDE QUEST LIK OG DEL

IVO

Hellerasten skole

28.11.2023

Boka heter Side Quest lik og del
Boken er laget av David skaufjord og trine lise Normann
Laget av EGMONT og dette er den første boka i serien
Har ikke så mye å si om boken egentlig syns den var kjedelig og barnslig lese

Det er lit humor i bok.
Boka starter ganske treigt, men boka er fengende, boka er ikke så Spennene ut ifra min mening ville jeg sagt at boka er for litt yngre gutter som er litt barnslig og som liker denne type bok.
Boka er ikke en bok jeg syns var vanskelig å legge fra seg jeg levde meg litt inn i boken og syns det var lett og leve seg inn i den boken fordi alle tegningene og ordene og figurene passa bra sammen, slutten syntes jeg var en ganske så dårlig slutt endte ganske brått og bare var masse bilde sider på de siste sidene. Men også bildene sammen med teksten i boka gjorde litt spennende mot slutten.
Ellers syns jeg ikke boka var noe bra og lese for meg ivertfall

Ikkje heilt mi greie

Lars Martin

Bryne ungdomsskule

24.11.2023

Side Quest er ei fantasibok, som handlar om å bli populær. Det er ei gruppe venner som vil bli populære, for å få følgarar.Denne gruppa får bare til småjobbar. For å bli populær treng du store eventyr med mykje action. Og ein dag blei det populært med sosial mendiering. Da var det ein gylden muligheit til å bli populær. Vennene reiste ut på eventyr, snakka med folk og prøvde å få følgarar. Det dei ikkje viste var at Nemesis, skulle ta over verda. Han skulle starta med byen vennene var i.

Eg likte ikkje så godt denne boka. Eg synest ikkje den var noko særlig løyen, eller gøy å lese. Bildene i boka sette eg stor pris på, det gjorde det mykje lettere å lese. Og det såg ut som det hadde tatt ekstremt lang tid å teikna dei.
Terningskast: 3

Hvorfor jeg liker boka

oliver

Steinerskolen i Vestfold

23.11.2023

I den støvete landsbyen Stoic Hollow, hvor tiden syntes å ha stoppet for lenge siden, fant jeg meg selv dratt mot det uventede. Mens hovedoppdraget ventet et sted i det fjerne, kastet et falmet plakat lyset på en uklar sti. "Village's Enigma" sto det med krøllete skrift, og det var starten på en sidequest som skulle forandre hele min opplevelse.

Inngangen til den nedlagte landsbyen var merket av år av forlatthet. Husene stod som stumme vitner til en tidligere blomstring, nå overgrodde av vill natur. Jeg fulgte stien, ledet av spor av en historie som ventet på å bli gjenopplivet.

Underveis snakket jeg med de få gjenlevende landsbyboerne som var villige til å dele fragmenterte minner og mystiske anekdoter. De pekte meg i retning av glemt gravlund, et hemmelig rom i kirken og de ødelegte restene av den gamle møllen. Hver ledetråd var som en brostein i veien, og jeg samlet dem ivrig, formende min egen fortelling av landsbyens enigma.

Hvert sted avdekket nye mysterier og utfordringer. I møllen måtte jeg løse et gammelt maskineri for å finne en nøkkel som lå skjult i den pulserende mekanikken. Kirken avslørte en skjult inngang til et underjordisk rom, der jeg navigerte gjennom labyrintiske korridorer og dechiffrerte gamle pergamentruller for å forstå landsbyens skjulte historie.

Mot slutten av sidequesten, på gravlunden, sto jeg ansikt til ansikt med et gjenferd fra fortiden. Et skyggefullt vesen av sorg og glede, vevd sammen av de kollektive minnene til landsbyens beboere. Det var her jeg måtte ta avgjørende valg som ville påvirke utfallet av deres skjebner, og mine egne.

Da jeg forlot Stoic Hollow, hadde jeg ikke bare tjent erfaringspoeng og skatter. Jeg bar med meg en rikere forståelse av de menneskene som en gang hadde kalt denne landsbyen hjem. Sidequesten var ikke bare en distraksjon, men en unik reise inn i sjelene til de glemte, og en påminnelse om at selv i de mindre oppgavene kan de dypeste historiene bli funnet.

Sidequest lik-del er en bok om hvordan sosial mediar virker denne dagene i verden

JegERbest

Borge ungdomsskole

22.11.2023

Det denne boken handler om kort fortalt er Vigdus og hennes følgesvenner, som prøver å få suksess i eventyrer bransjen. Men en ny ting kaldt sosial mediering tar opp tiden til alle i den lille bygden de kaller sitt hjem.

Boka er vanskelig å lese, med noe vansklig ord og noen har ingen tekst inne seg boka er om hvordan sosial media virker mest dagene her boka har noe drama og humor i det. Boka var vansklig å lese og hadde veldig mye kort tekster og noen bilder hadde ingen tekst på boka.

Boka sin hovedpoenget av boka er at det viser hvordan noe folk bruker sosial media de har dager. Jeg syntes selv ikke boka var så bra, jeg syntes det var vanskelig å henge med og jeg forsto ikke så mye av boka. Det skjedde mye på en gang og ble litt rotete. Det bra i boka var personlighetene til karakterene er realistiske, og jeg føler de kunne ha oppført seg sånn i virkeligheten. Noen sider av boka var vanskelig å lese og å skjønne det jeg gir den en terninkast 2/6

Artig bok men litt liten

Mathias R

Vinstra ungdomsskole

21.11.2023

"SideQuest lik og del" er ei tegneseriebok skriven av David Skaufjord og teikna av Trine Lise Normann.

Denne boka handlar om ein person som sluttar i jobben for å bli eventyrar. Ho får med seg tre ganske forskjellige personar som alle har en ting til felles, og det er at alle vil vere med på eventyret.

Det er ei ganske spennande bok, synest eg. Boka brukar veldig mykje moderne humor, som er mest brukt på internett. Boka fikk meg til å skratte en del. Dette er sjangeren for meg.

Boka var litt kjedelig på starten, men så bygde den seg opp meir og meir spennande. Boka har veldig bra kvalitet på språk og illustrasjonar. Blidene er super klåre og same med skrifta enkle å lese sjølv om skrifta er liten.

Boka er veldig rask å lese, så eg skulle ønske at boka hadde vore mykje lengre.

Eg anbefaler denne boka til alle, eigentleg, fordi alle likar vel litt komedie. Eg anbefalar den først og fremst til ungdom mellom 12 og 15.

Terningkast 5/6. Artig bok!!

Forvirrende

Emre

Borge ungdomsskole

21.11.2023

Sidequest lik og del, er en tegneseriebok Skrevet av David Skaufjord og Illustrert av Trine Lise Normann. Hovedkarakteren i boken heter Vigdus. I voksen alder sluttet hun på sin trygge kommune jobb, for å satse på en karriere som eventyrer. Med seg har hun en pasifistisk skald, astmatisk kriger og en alkoholisert alkymist. De sammen prøver å beseire den onde Nemesis som prøver å ta over Midgard. Klarer de å stoppe han?Når jeg først leste boken så visste jeg ikke helt hvem hovedkarakteren var. Først trodde jeg det var paragon, men etter jeg hadde lest boken fant jeg ut det var Vigdus. Boken hadde noen vanskelig ord for eksempel “Harselerer”, som betyr å gjøre narr av noen. Boken var også ment for ungdommer, men jeg syntes humoren og slangen hadde passet til folk som er eldre. Det er fordi jeg ikke skjønte humoren eller slangen helt. Bortsett fra det så var boken helt grei, den var ikke for lang eller for kort og jeg klarte å leve meg inn i boken.

Terningkast 3


god moral men litt barnslig

Ghena

Finnsnes ungdomsskole

20.11.2023

Boka handler om seks personer og fire av dem prøver å være kjent i byen og en som var ond og heter nemesis og en som var helt heter Hill Paragon og redet byen fra Nemesis. Først så var boken ikke noe for meg fordi den er skrevet på en ikke spennende måte. Men boka gjør god fordi den minner oss på at sosiale medier gjør sånn at man glømmer andre ting som er viktig. Jeg syns andre bør lese boka fordi den har et godt poeng og den kan lære noe til de små unger.
Boken er en fantasybok. en Kort innholdsreferat av boken, Først så starta boka med at de 4 venner de var lei av livet fordi ingen kjent dem så satt dem i en kaffe og snakket om at de er ikke kjent i byen og om at de er lei av alt og mens de snakket så kom en person inn og han var kjent i byen og bynte å snakke med den som tegner om at han skal tegne han mens han gjør noe og de 4 venner hørte det og de tenkte at vi kan gjøre det samme så blir vi også kjent. Så gjorde de det og ble veldig kjent.
Boken startet med 4 venner de likte ikke hvordan det er fordi de hadde ingen følgerer mens andre hadde. Så de satt sammen og tenkte hvordan de skal få seg følgerer. Det var ikke mye spenning i boka, men det var litt morsom noen ganger for eksempel: slutten av boka og slutten var veldig uventet. Boka er treg, men ellers så passer alt i alt.
historien er ikke realistisk den er bare Fantasy, men poenget med boken er realistisk.
Boken var lett å lese fordi de ordene som ble brukt i den er lett norsk og den er litt kjedelig fordi det er ikke så mye spenning i boka. Det er litt banning i boken, men jeg syns språket passet med innholdet og den er skrevet på en helt vanlig måte.
boken har et godt poeng, men vis boka hadde vært skrevet på en måte som passer oss ungdommer så hadde den vært perfekt, men jeg syns at den måten han hadde skrevet boka på en måte som passer de som er 10 eller 11 år.
Boken bør ikke nomineres til uprisen og jeg gir den terning kast 3

Vanskelig å skjønne

Elise

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Sidequest lik og del


Sidequest lik og del er en del av en bokserie som består av 2 bøker. Det er en komedie og fantasy bok skrevet av David Skaufjord og Trine Lise Normann som illustratør. Budskapet i boka syntes jeg er hva sosiale medier kan gjøre med deg. Boka handler om «sosial mediering», som er det de i boka kaller det. Boka viser hva sosiale medier kan gjøre med oss.

Hovedpersonen i boka er Vigdus. I gjengen til Vigdus var det en ugle og to venner av Vigdus. De prøver å gjøre det bra innen eventyr bransjen. Det var en Nemesis som var et ondt skjellet med horn. Nemesis bestemmer seg for å angripe landsbyen i slutten.

Jeg syntes selv ikke boka var så bra, jeg syntes det var vanskelig å henge med og jeg forsto ikke så mye av boka. Det skjedde mye på en gang og ble litt rotetet. Det bra i boka var personlighetene til karakterene er realistiske, og jeg føler de kunne ha oppført seg sånn i virkeligheten.
Jeg gir boka terninkast 2/6.

Ikke lett å forstå

Sina

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Sidequest lik og del


Sidequest lik og del er den andre boka i en bokserie som består av to bøker. Boka er skrevet av David Skaufjord og illustrert av Trine Lise Normann. Boka er en tegneserie bok. Boka handler om det de i boka kaller «sosial mediering». Det er ment som sosiale medier før de hadde telefoner. Jeg tror budskapet i boka handler mye om hva sosiale medier kan gjøre med oss, og også hvordan det påvirker oss.

Det virker som om boka er ment som en komedie, men selv synes jeg ikke den er så morsom. Det var vanskelig å følge med i boka, da det skjedde veldig mye på en gang. Den var skrevet på en litt rotete måte, og derfor var det vanskelig å forstå. Jeg synes at personligheten til karakterene er ganske bra og virker ganske realistisk. De oppfører seg som folk ville gjort i virkeligheten. Jeg tror flere kan finne boka morsom hvis de har mer forståelse for boka, men selv hadde jeg ikke det. Dette er en lettlest bok som jeg mener vil passe for litt yngre lesere.

Terningkast: 2

Er det en bra bok?

Benjamin

Steinerskolen i Vestfold

17.11.2023

Denne boken syntes jeg ikke var spennende. Det skjer ikke så mye i handlingen, og forventningene jeg fikk i starten av boka blir ikke innfridd. Boka er en tegneserie, som er en sjanger jeg liker, men jeg synes ikke at denne boka har så bra bilder. Tegningene har spisse og skarpe kanter, og jeg synes de kunne gjort en bedre jobb med dem. Det er en tegneserie som kan være kult, men de har gjort en dårlig jobb med tegningene som ikke gjør den så spennende. Selve historien er dårlig skrivet (ifølge meg), ordspråket er spesielt med bruk av metaforer blant annet som ikke passer inn i boka. Derfor gir jeg den en 2/6.

Er SideQuest en bra book?

Leander

Steinerskolen i Vestfold

17.11.2023

boka SIDEQUEST var en spesiell bok, tegningen og iden var vel ok men det var det med bruke av humor var i sin egen grad f.eks. ¨Tårnet er metaforen til penis¨ det syntes jeg bare er upassende i boka. historien i boka var helt ok. Og at selve boka kunne vært for noen med spesiell humor eller bare noen mindre. Men ord-bruke var bare rart, og boka var jo bra, det var bare ikke satt sammen med bruk av ord. Historien var litt dry men det var også spenene så jeg gir den en "2,7/6"

Ei god bok med moderande humor

Joakim

Bryne ungdomsskule

16.11.2023

Side quest er ein komedie fantasibok med handling frå  middlealdaren. Den handlar om ei gruppe med dårlege eventyrarar. Dei får kun til småjobbar og lengter etter same mengde popularitet som store eventyrarar. Ein dag kommer den nye trenden «sosial mediering» til byen og alt blir kaos når alle prøver og vere den mest populære på same tid.

Denne boka har ein kvalitet eg aldri har sett før i ei bok. Den brukar moderande humor som kun ein som er mykje på internett forstår. Dette gjer den er morosam og det det høyrest ikkje ut som når ein voksen prøver desperat å vere ung.

Boka kan bli lesen av både gutar og jenter, uansett alder, men den kan kun nytast til det fulle av nokon som kjenner igjen alle referansane i boka. Uansett ei veldig komisk bok med mykje liv i seg.

5/6

Fantasi med virkelighet i seg

Elena 9. trin

Borge ungdomsskole

15.11.2023

SIDEQUEST LIK OG DEL er en fantasi og tegneserie bok skrevet av David Skaufjord, med Trine Lise Normann som illustratør. Det denne boken handler om kort fortalt er Vigdus og hennes følgesvenner, som prøver å få suksess i eventyrer bransjen. Men en ny ting kaldt sosial mediering tar opp tiden til alle i den lille bygden de kaller sitt hjem. Og imens dette foregår planlegger deres største fiende Nemesis et angrep på byen. Hvordan skal Nemesis bli stoppet og hvem tar på seg dette oppdraget?

Noe jeg syntes er at handlingen blir veldig bra fortalt og gjennomført med tegningene i denne boken. Da blir det litt mer tydeligere hvordan alt skjer, sånn at man ikke trenger å finne det ut selv. Og det at bildene passer til det som blir sagt i boken sier er veldig bra, og man skjønner veldig mye ved hjelp av bildene. Jeg likser også veldig godt alle tegningene, stilen og alle detaljene de for fram historien på en sykt fin måte.

Noe annet jeg syntes er bra er teksten til denne boka er at man kan på en måte relatere til den. Sånn at de i boken blir opptatt av sosial mediering på samme måte, som at vi er opptatte av sosiale medier. Og problemet med de tingene er at det kan være dårlige folk, som bruker det til å juge og det kan skape problemer. Man blir også veldig opptatt av det, så man mister litt syn på det som er virkelig og ikke.

Jeg syntes karakteren Vigdus er en veldig forvirende karakter som kan være bra på noen måter. På starten er hun veldig opptatt av det å bli en god eventyrer, som viser at henne er veldig påståelig. Vi ser også at hun prøver å få eventyrer kollegaen sine til å fortsatt være eventyrere, det fikk hun ikke til. Det så vi da hun også startet med sosiale mediering. Noe som også kom fram i boken var egentlig ikke en så sterk person, men en som hadde lyst på suksess, bli likt og fulgt av andre.

Forfatteren fikk fram en veldig bra avslutning til boken, som jeg syntes hadde et veldig bra budskap inni seg. Jeg tolker at budskapet er noe sånn, som at man ikke burde lyve bare for å få venner, og ikke bare bruke tiden sin på en uekte ting og heller tenke mer på den virkelige verden.

Så kort oppsummert syntes jeg at SIDEQUEST LIK OG DEL er en ganske god bok med et godt budskap. Det er også en bok jeg kan relatere litt til. Jeg vil derfor anbefale denne boken til alle ungdommer som liker en god bok å lese i. Så jeg syntes da at SIDEQUEST LIK OG DEL fortjener terningkast 5.

Ikke mye innhold

Theodor

Bøler skole

15.11.2023


Denne boka er en tegneseriebok og den heter Sidequest. Boka handler om en vanlig gjeng med folk i et samfunn som vil være mer enn vanlige. Den er skrevet av David Skaufjord og tegnet av Trine lise Normann.

Denne gjengen vil være kjente som Paragon, han er en person som redder folk og alle syntes han er vakker. Men uansett så vil gjengen være populære å få følgere som Paragon, noen som følger etter deg hele tiden og gir livet sitt til deg. Men en skurk som heter Nemesis planlegger et angrep, han er et skjellet. Etter hvert får gjengen mange følgere og blir til og med mer populære enn Paragon, og ingen husker Paragon lenger. Så kommer Nemesis for å angripe byen med en hel hær. Paragon kommer fram og slår av hodet til nemesis med et sverd. Siden Nemesis er et skjelett så dør han ikke, Nemesis stikker av og Paragon er stjernen igjen, og alle de andre blir glemt. På slutten aksepterer gjengen at de ikke trenger å være kjente og at de er bra som de er.

Jeg likte boka helt passe, den var er morsom bok med kule forskjellige bilder. Man kan se at det er lagt mye tid i bildene og det liker det godt. Men syntes kanskje historien var litt kort og kanskje litt rar noen ganger. Hovedperson i historien er vel sjefen i gjengen, hun har oransje hår og heter Vigdus. Det er Vigdus som vil bli kjent og få mange følgere som Paragon, og da ble gjengen med på det. Det skjer mye rart inni og får ikke vite som mye om hovedpersonen, var egentlig ikke så mye historie. En annen ting med boka er at den ikke gir så mye mening, det bare skjer masse rart hele tiden at det er vanskelig å skjønne noe. Selv om det er noen dårlige ting med boka så er det en bra og det er at det er veldig gode bilder tegnet. Men jeg syntes kanskje denne er for litt mindre barn, ikke helt for ungdom. Den kan være litt barnslig og passer kanskje ikke helt for folk rundt i 14 alderen. Kanskje mer for de som er 10 og mindre. Så jeg tror ikke den passer så veldig inn i U-prisen. Så derfor gir jeg den en 3 av 6 på et terningkast.

Ikke helt 100%

Joachim

Ve skole

14.11.2023

Sidequest er en fantasy tegneserie som har fine tegninger med gode karakterer.

Jeg synes boken er helt OK fordi jeg liker ikke helt bøker som handler om troll og skapninger som ikke finnes i virkeligheten. Jeg liker bedre litt skrekk og bøker som kanskje er litt skumle. Jeg synes den starter litt for lite gøy. Jeg liker når bøker starter på et høydepunkt eller hvertfall litt mer spennende. Det blir litt vanskelig å forstå helt i begynnelsen. Jeg greide å leve meg litt inn i boka, men ikke 100%. Jeg tror den passer for folk som liker litt troll og oppfunnet skapninger.

Den funker som en helhet. Karakterene er bra og jeg kan tro på at det er sånn de hadde oppført seg i virkeligheten, hvis de hadde levd. Jeg liker måten de snakker på, det er noen få sånn halvveis banne ord og det liker jeg. Det blir litt humor for meg.


Terningkast 3

Helt grei tegneserie

Truls

Austbø skole

7.11.2023

Hovedpersonen i boken var en jente som het Vigdus.
Hun hadde to venner og en ugle, det var gjengen deres.
Så var det et ondt skjelett med horn som het Nemesis.
Det handler mest om at de har lyst å bli populære og vil på eventyr. Men så begynner folk å snakke om noe som heter sosial mediering. Vigdus blir med på det og går rundt og får følgere. Til slutt kommer nemesis og skal angripe landsbyen..

Jeg synes boken var helt grei. Men jeg likte ikke personligheten til folkene i boken.De hadde ikke bra humor og de var litt kjedelige. Den onde personen kunne hatt mer makt fordi da kunne han styrt over litt av plassene menneskene bodde, da hadde det vært litt bedre.. Det som var bra med boken var at det var tegneserie.
Jeg gir denne boken et terningkast 3.

Grei tegneserie

Eivind

Hellerasten skole

3.11.2023

Side Quest lik og del er en tegneseriebok som skrevet av David Skaufjord og tegnet av Trine Lise Normann. Denne boka handler om en som slutter jobben for å bli eventyrer. Hun får med seg tre ganske forskjellige personer, men alle har en ting til felles og det er at alle vil være med på eventyret. Det er også en mann i byen som alle bor i, som får med seg at noen skal ut på eventyr. Denne mannen ødelegger.
Jeg synes denne boka har gode beskrivelser av hva som skjer. Eksempel er når de går rundt og snakker med folk. Bildene i boka forteller fint hva som skjer. Det som skjer i boka kunne ikke skjedd i virkeligheten, men personene i boka er folk man kunne blitt kjent med. Det er noen ting som kan være lettere å følge med på, men jeg vil si den er midt på tre overraskende og spennende. Det er noen ganger man begynner å lure på hva som kommer til å skje videre. Den kan være litt interessant å lese for ungdom. Det er mange gode bilder i denne boka, men det kan bli litt mye å følge med på.
Jeg gir denne boka terningkast 4 fordi det er litt mye å følge med på, men av og til vil man følge med på hva som skjer videre.

Alt for sosiale medier

Amalie

Tjøme ungdomsskole

1.11.2023

Sidequest: Lik og del er en tegneserie skrevet av David Skaufjord og tegner av Trine Lise Normann. Boken handler blant annet om en mann som Heter nemesis, han vil få byen for seg selv. Klarer de snille å bekjempe han? I boken finner de ut av at det finnes sosiale medier. Hvem klarer å få flest likes?

Jeg syntes boken startet veldig brått. På starten skjønte jeg ikke helt hva handlingen gikk ut på. Tegningene i boken var bra, men jeg syntes ikke budskapet var noe særlig. Jeg tror forfatteren skriver denne boken for å vise hvor langt noen mennesker er villig til å gå for sosiale medier. Boken skal være morsom, jeg syntes ikke den var det. Det kan være fordi jeg og forfatteren har annerledes humor enn meg.

For meg var det litt utydelig hvem hovedpersonen faktisk var. Det var ikke før etter jeg hadde lest boken jeg skjønte hvem det var. Det virket som Paragon og Nemesis var hovedpersonene, men egentlig var det Vigdus. Jeg føler ikke jeg ble noe kjent med henne.

Boken er veldig rask å lese. Det var noen ord innimellom som jeg ikke skjønte hva betydde. Jeg tror dette var fordi forfatteren bruker litt annerledes ord enn andre forfattere.

Jeg er ikke en person som liker å lese tegneserier, så jeg likte ikke denne boken. Denne boken er kanskje mer passende for voksene. Den var vanskelig å forstå, og hadde litt rart språkbruk. Derfor gir jeg denne boken terningkast 2.

Min bok anmeldelse av Sideqest.

Nahom

Rana ungdomsskole

1.11.2023

Den boka jeg har lest er Sideqest den er en ganske kort tegneserie som tar plass i en fantasi verden som henter Midgard. Historien handler om at de får en sosial media, men på 1700 tallet tror jeg. Men selv om boka snaker om noen ting som er rart med sosiale medier sånn at det vi gjøre på nette er lagret og det kan lett bli tilgengelig til hvem sånn helst. Det er rar bok synes jeg. Det var vanskelig og få med seg hva som skjer og det jeg fikk med meg var at boka var ganske gjenkjennelig.


På bakgrunn av dette, synes jeg historien i boka er lett gjenkjennelig. Den har en kjedelig start og har en utydelig oppbygging og klarer ikke å få meg hundre prosent interessert i boka. Jeg føler at illustrasjon ser ut som er laget for barn i stedet for ungdom. Min konklusjon er at føles mer ut som en barnebok. Til slutt snakker jeg om hvor dårlige humor og at karakterene har nesten ingen individualitet og har kjedelige illustrasjoner.

Terningkast 2


Lange minutter

Mia

Rana ungdomsskole

31.10.2023


Boka heter «Sidequest lik og del» har sjangeren fantasy. Den er skrevet av David Skaufjord.
Boken handler om en landsby som har en fiende. Den onde fienden heter Nemesiss og skal angripe landsbyen.
Boka hadde 127 sider. Det var mange bilder fordi det var en tegneserie. Jeg skjønte mer av hva som skjedde i boken ved hjelp av bildene.

Jeg synes boka starter rett i en handling. Jeg forstår egentlig ikke helt hva som skjedde, og synes boka var rar. Boka hadde en uventet slutt.

Boka fungerer som helhet. Begynnelsen, midten og slutten henger sammen fordi det handler om det samme temaet. Det de sier passer med det de gjør, men det er noen vanskelige ord.

Jeg synes boken var lett og lese fordi det var ikke så masse skrift, og det var ikke så små bokstaver. Det var noen vanskelige ord som jeg ikke forsto helt.
Det var ganske korte setninger. Handlingen var ganske «død» fordi det var lite som skjedde og jeg klarte ikke å sette meg helt inn i boka.

Jeg anbefaler denne boka til barn fra 8-12 år og gir boka terningkast 3.

En artig tegneserie

Alexander Lee

Tjøme ungdomsskole

29.10.2023

Sidequest: Lik og del er den andre boka i Sidequest-serien og er en fantasy-bok skrevet av David Skaufjord og tegnet av Trine Lise Normann. Tegneserien handler om en by med en befolkning som blir helt avhengig av «sosial mediering». På grunn av avhengigheten så legger de ikke merke til at en ond skurk fra nabo byen har kommet for å ta hevn.
Jeg liker at boka er ganske kort og siden den er en tegneserie så var den enkelt å lese gjennom, men det var ganske mye kaos som skjedde i løpet av så kort tid som kan få deg til å ikke få med deg alt som skjer. En ulempe med korte bøker er at blir en kort historie som gjør den litt uinteressant. Jeg nevnte tidligere i teksten at det er nummer 2 i en bokserie. Jeg tenker ikke man trenger bakgrunn til denne boken, men kanskje man vil vite om mer hovedkarakterene i bok én. Fantasybøker generelt liker jeg ikke, som bidrar til at jeg synes den ikke er så veldig interessant.
Tegningene er gode, sånn veldig tegneseriestil som minner meg litt om Donald Duck som jeg pleide å lese når jeg var mindre. Jeg synes at tegneserien er veldig harry, med blanding av barnslige «voksen» vitser og noen tørre vitser. Vigdus og hovedkarakterene synes jeg var veldig rare, men var da litt artige, som er kanskje poenget med en tegneserie som skal liksom være morsom.

I konklusjon så var boka litt artig, og det er en bra tegneserie, så derfor gir jeg den terningkast 3

Anmeldelse av boken Sidequest lik og del av David Skaufjord og Trine Lise Normann.

Magnus

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

Personlig gir jeg boken terningkast tre av seks siden den fikk deg til og lese vidre som du viste når noe komme til å skje, men den ble litt repeterende på noen ord og hendelser. Jeg synes at karakterdesignet var bra siden det ikke var helt samme design på alle karakterene i boken. Noen så ut som troll noen var dyr og noen var store noen var små.

Personlig likte jeg delene der de hadde fått med litt om sosiale medier. Jeg synes det var bra at man kunne tydelig se rollene som karakterene hadde, siden da er det bedre for yngre lesere og forstå hvem som er hvem.

SideQuest

Sofia

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

Boken er skrevet som et eventyr. Den handler litt om drømmer og deres historie. Hovedperson er fin å bli kjent med. Det er en fantasybok. Starten er fengende. Jeg har ikke lest noe lignede bøker før, boka var veldig lett å lese siden det var en tegneserie. Jeg gir boken terningkast 4 fordi tegneserie ikke er helt min type bok og lese.

Vanskelig å forstå

Mali

Bøler skole

26.10.2023

Sidequest lik og del er den andre boken i sidequest serien, skrevet av David Skaufjord og illustrert av Trine Lise Nordmann. Den handler om noen middelalderske menn som bestemmer seg for å starte med sosial mediering. I denne boka prøvde disse mennene og få flere likes og følgere av et maleri av dem selv, enn det «den onde Nemsis» får.

Jeg klarte ikke helt å skjønne hva handlingen og moralen i boken var. Med tanke på at dette er en ungdomsbok, så tenker jeg at den burde vært lenger. Jeg syntes boka hadde en veldig brå start, noe som førte til at jeg ikke helt klarte å henge med i store deler av boka. Jeg måtte også lese ganske langt inn i boka for å bli sikker på hvem Nemesis var noe som er en av grunnene til at boken ble litt uforståelig, så jeg ville gjerne hatt en litt bedre introduksjon av ham litt tidligere i boka. Jeg skjønner at forfatteren bevist har valgt og blande middelalderen som var en tid uten noe form får teknologi, med nåtidens sosiale medier, men jeg personlig synes ikke at det funket så bra sammen. Boken er sikkert fin for litt svakere lesere og kanskje litt yngre, men for oss andre så blir den nok litt ensformig. Budskapet forfatteren ønsker å få frem i denne boken vil jeg tro er hvor stor innvirkning sosiale medier har fått, og hvor mye det faktisk påvirker samfunnet vårt. Det er et fint budskap, men ble ikke tydelig nok og det kunne kommet frem på en annen og bedre måte. Derfor vil jeg gi boken terningkast 2.

Boka som var overraskande bra.

Ellinor

Fyrstikkalleen skole

24.10.2023

Jeg synes boka «Sidequest» var en veldig morsom og kreativ skrevet bok. Sidene var fylt med masse farger og morsomme tegninger med lite tekst, så enn kan vel kalle boka en tegneserie. Jeg brukte omtrent en time på å lese ferdig boka til sammen, den er enkel å lese og illustrasjonene får deg enkelt til å forstå hva handlingen i boka er. Denne type bok er vanligvis ikke det jeg går for, men jeg likte denne boka veldig godt.

Boka handler om flere fantasiskapninger som bor i en liten landsby, og hvor de oppdager «sosiale medier». I virkeligheten så foregår sosiale medier over internett, men her så dukker sosiale medier opp i realiteten. Boka får deg til å forstå hvor dumt sosiale medier kan være og hvordan det påvirker mennesker og livene våre. I boka møter vi blant annet hvordan et falskt rykte kan bli spredd om en person og hva det gjør med kan gjøre med folk.

Jeg anbefaler å lese denne boka fordi den er ikke vanskelig å lese, og det er mye god illustrasjon. Jeg tror motivet til boka er å få oss mennesker til å kunne forstå hvor dumt sosiale medier fungerer. Når sosiale medier ble en ting i realiteten i boka, så fikk man godt se hvordan sosiale medier fungerer, fordi ingen kunne gjemme seg bak en skjerm som enn kan i virkeligheten.

Jeg synes at det var kult at boka var en illustrasjonsbok, men samtidig var skrevet for ungdom. Tegningene var lagt for barn, men ordene er skrevet mer «voksent». Ordene er ikke veldig lette som det er i barnebøker, men de er ikke like vanskelige som en annen mer vanskelig bok.

Hvis jeg skal si noe jeg ikke likte med denne boka så er det at jeg ble veldig forvirra av alle tegningene. Men det handler kun om at jeg personlig ikke er veldig glad i tegneserier.

Jeg pleier til normalt sett å lese lange romaner, så denne boka var helt ute av min konforsone. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var svært skeptisk til å lese «Sideguest», men jeg er veldig positivt overasket. Dette er en bok jeg tror de fleste vil like, uavhengig om du er tretten eller seksten år gammel.

Dette er definitivt en bok jeg mener fortjener å bli nominert til u-prisen.

Terningkast 5.


Actionløs om sosiale medier

Lukas

Tjøme ungdomsskole

24.10.2023

Boka SideQuest er en fantasytegneseriebok som er en tynn bok med lite skrift. Den handler om at landsbyen har blitt helt besatt av sosiale medier og at de ikke merket at de var under angrep av en ond karakter, som heter Nemesis. Han har soldater som er gobeliner og de rir på griser.

Jeg likte ikke boka fordi det var lite action og ikke nok dramatikk i den, som jeg trodde da jeg så boka. Den handlet bare om sosiale medier i en fantasy-verden som ble veldig banal. Jeg fikk ikke lest del 1 og det er ikke bra fordi da blir jeg ikke kjent med karakterene.

Boka var veldig detaljert, den var veldig fargerik steder i den og den gjorde meg glad. Boka var også morsom på slutten fordi den onde Nemesis gjorde et morsomt fjes. Så jeg gir den en terning kast 4.

Rar tegneserie

Magnus

Flåtestad skole

20.10.2023

Sidequest Lik Og Del

Sidequest like og del er en interessant bok. Den er lagd av David Skaufjord. Den har sjangeret tegneserie eller tegneseriebok, så jeg forventet masse bilder og mindre tekts før jeg skulle lese den. Jeg syntes den var ganske rar. Ikke nøvendigvis på en dårlig måte. Den handler om en jente og vennene hennes som finner ut av “sosial mediering” for første gang. Jeg hadde et par spørsmål som ikke ble besvaret, som når i tidslinjen er dette? Årstall?

For å være helt ærlig slet jeg med å forstå boken, og det gjorde den litt kjedelig. Jeg har ikke lest den første bok, men utifra det jeg har lest var det ikke en klar historie, det var liksom ikke et klart mål. Jeg syntes det var litt vanskelig å leve seg inn i boken, fordi det var så mye som skjedde om gangen, mange karakterer og ting som ikke ble forklart. Jeg syntes den mørke humoren er ganske okay, bare litt mer av den, og en klar historie så er denne boken bra. Jeg gir den terningkast 2/6

side quest lik og del

Samuel

Bøler skole

18.10.2023

Bok rapport

Boka heter side quest lik og del og den var ganske kort, Men den var bra og morsom ikke helt min type bok, men den var bra den hadde mye nå tids referanser og det var ganske smart og morsomt, Den hadde mye humor jeg skjønte ikke alt, men mesteparten av det jeg skjønte var morsomt.

Jeg hadde ikke lest vis det kom en toer, men den var bra. Kort fortalt handler boka om en snill kar som heter paragon han er den ¨snille¨ karen og han onde karen heter nemesis han prøver og få byen for seg selv.

Til slutt klarte han ikke og ta over byen, det var en bra bok, men ikke så spennende. 


Jeg likte at:

-jeg likte at det var mye farger

-jeg likte humoren

-jeg likte nå tids referansene


Jeg likte ikke at:

-jeg likte ikke at det var litt for mange unødvendig sider

-jeg likte ikke at det tok så lang tid for nemesis og angripe byen

7,5/10

Ein dårleg miks

Anne Pernille

Hatlestrand barne- og ungdomsskule

17.10.2023

Boka er ein teikneserie som handlar om nokon menn som for første gang høyrer om å drive med sosial mediering. I denne boka er desse mennene på eit eventyr om å få mest følgere og likes av eit maleri av dei sjølve.

Eg synest boka starta veldig rett på og eg synest det var vanskeleg å skjønne kva den handla i byrjinga. Etter kvart i boka så måtte eg stoppe opp å tenke for å få med meg alt fordi det skjedde mykje på ein gong. Eg synest det var ein dårleg miks då boka var ein teikne serie i middel alderen men den handla om å få følgere og likes. Eg synest ikkje at denne boka burde vert ein teikne serie men eigentleg ikkje ein vanleg bok heller etter min meining. Medan eg las boka så hadde eg alltid ein tanke om kva som skulle hende og tanken min var alltid rett. Boka tok meg ikkje med storm for å seie det slik.

Eg gjer denne boka terningkast 2 fordi temaet og boka var vanskeleg å forstå fordi eg forstod ikkje ironien som forfattaren prøvde å få fram med følgjarane og ‘likesene’. Den passer kanskje betre til eldre folk som synest sånn humor er morosam. Det som var positivt var at bildane var fine og den var kjapp å lese.

Fargerik og mangler historie

Alexander sb

Tjøme ungdomsskole

16.10.2023

Boka heter SIDEQUEST LIK OG DEL. Det er den andre boka av Sidequest. Han som skrev teksten, er David Skaufjord og tegneren er Trine Lise Nordmann. Sjangere til boka er humor og denne boka er en tegneserie.

Jeg liker at boka er en ganske fargerik bok og at den er litt spennende. De er og litt morsom av og til. Skulle ønske den hadde en mer tydeligere historie. Det gjorde at jeg ikke klarte å lese den ferdig.

Det jeg ikke liker med boka er at tegningene er ganske rare. Jeg gir den en terningkast 2.


Anbefaler denne boken for folk som liker humor og samfunnskritikk

Alexander

Hedrum ungdomsskole

16.10.2023

Boka Sidequest er morsom og underholdende. Den blander pubkultur, The Office og norrøn mytologi på en kul måte. Den har morsomme kommentarer om samfunnet og sosiale medier, f.eks måten de tar selfies på er å tegne seg selv. Boken passer for lesere mellom 12 og 16 år, og gir en artig og relevant kommentar til sosiale medier. Den har fine tegninger og morsomme karakterer. Selv om historien kan være litt forvirrende på grunn av den litt avanserte historien, er det en morsom og underholdende bok, spesielt for dem som liker humor og samfunnskritikk, jeg gir terningkast 5.

Sekund for sekund

Tobias

Hatlestrand barne- og ungdomsskule

2.10.2023

Fire venner, ei ugle ein trollmann og to riddarar finner ut at den nye trenden sosial mediering er komme til middelalderbygda deira, dei bestemmer seg for å utnytte moglegheitene til og bli helter.

Eg følte ikkje at dette var ei god bok når eg leste den fordi eg klarte aldri og leva meg inni boka, men teikningane var gode og fargerike.

Denne boka fekk meg til og sjekke klokka fordi eg følte at det aldri kom noko skikkelege høgdepunkt. Eg savne eit skikkeleg høgdepunkt fordi eg følte at dei bygde mykje opp til det men så var det nesten ingen ting. Det at dei er egoistiske og selvoptatte er eit pluss for boka.

Eg gjer denne terningkast 3 fordi eg føler at den passer betre for yngre barn, at det var litt vanskeleg og finna ut kva den handla om og at det var dårleg humor.


Se alle anmeldelser