Hopp til innholdet

Kommentarer

Anmeldelser

Nagel. Storm og skygger

Av Sigbjørn Lilleeng

Anmeldelser (61)

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel, hva hadde du gjort om et eldgamelt monster dukket opp igjen

Erik Nordang

Sommerlyst

16.12.2023


Boken heter Nagel. Det er en Sciense-fiction bok, i serien FNRZ. Hovedkarakterene i denne boken er Nagel, Farah og Brage.

Boken starter litt treigt, men historien blir veldig raskt underholdene. Når ting begynner å skje blir boken helt umulig å legge i fra seg. Spenningskurven går konstant opp og ned. Det er nesten alltid noe som skjer. Boken slutter veldig brått, og etter den siste handlingen slutter bare boken.

Karakterene var tegnet som personlighetene deres. Fks, Nagel er veldig sjenert og redd. og han er tegnet som en liten, spinkel, grå person. Når man først kom inn i handlingen kunne man nesten føle det samme som karakterene følte. Noe som førte til at det ble lett å leve seg inn i handlingen.

Denne boken minner meg litt om andre Sciance-fiction bøker. Men den har en helt unik historie og tegnestil. Det er noe av det som gjør boken så vanskelig å legge fra seg. Den får meg til å se på naturen med andre øyne.

Historien for denne boken er troverdig for sjangeren Sciance-Fiction. Det er mye framtidig teknologi, og teknologi som ikke finnes. Det er også mange forskjellige skapninger i boka.

Boka var veldig lett og artig å lese. På noen sider var det lange setninger. Noe som kunne være litt irriterende når man vil ha action. Det var dristig av forfatteren å legge til så mye personangrep, på så små ungdommer. Men det gjorde boken enda bedre, spør du meg.

Denne boken handler om Nagel, Farah og Brage som er på et oppdrag om å stoppe skrømtene i den forbudte skogen. Jeg syntes det beste med boken var at det hele tiden var noe som skjedde. Det som var litt dårlig med boken var at noen ting skjedde litt uten kontekst. Jeg anbefaler denne boken på det sterkeste. Jeg syntes at denne boken er egnet for 6 klasse og oppover. Jeg syntes at denne boken burde vinne Uprisen.
Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel

Aksel

Tjøme ungdomsskole

15.12.2023

Nagel er en tegneserie som er tegnet og skrevet av Sigbjørn Lilleeng. Sjangeren til Nagel er en fantasy. Hovedpersonene i denne boka er en jente som heter Farah, en orangehåret gutt som heter Brage og en skapning som heter Nagel. Boka handler om at Farah kommer til byen Nordheim. Når hun kommer til Nordheim støter hun på Nagel som blir jaget av Ida og gjengen hennes. Nagel blir fanget i et hjørne og holder på å bli banka. Farah skal til å hjelpe Nagel, men så kommer Brage og hjelper Nagel og banker Ida og gjengen hennes. Etter det blir Nagel, Farah og Brage venner. Dagen etter blir Nagel kidnappa og Farah og Brage prøver og finne han.


Jeg likte ikke hvordan de satt Brage som en supersterk karakter når han er tegnet så skinny. Dette likte ikke jeg fordi det er bare ikke sånn verden funker jeg skjønner at sjangeren er fantasy men de kan være litt realistiske med det de skriver.


Grunn nummer to for at jeg ikke likte boka er at jeg ikke liker tegningene. Når jeg sier jeg ikke likte tegningene tenker jeg mest på tegningen av Farrah fordi jeg trodde det var en gutt i starten. Jeg skjønte ikke at hun var jente før jeg leste om at han lille som ble banka av Brage prøvde og rizze opp Farah, men resten av tegningene var bra syntes jeg. Det var bra farger og bra tegninger, men kunstneren kunne jobbe litt mer på Farah og de andre karakterene. derfor gir jeg denne terningkast 2.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel

Nicko

Bøler skole

14.12.2023

Nagel er skrevet av Sigbjørn Lilleeng. Nagel er en serie og dette er det første boken i serien. Sjangeren på boka er sci-fi, drama og norrøn mytolog.

Boken handler om Nagel som blir mobbet for å være annerledes. Farah og familien hennes er på besøk for å feire fred etter de hadde utryddet skrømtene. Farah blir venner med Nagel. Så kommer det en storm og Farah blir med Nagel hjem. De som mobber Nagel, kaster stein på huset hans og Nagel blir borte. Farah prøver og finne Brage fordi han har en klokke som kan spore hvor Nagel er. Så drar de ut i skogen for og finne Nagel. Der møter de på en av de som mobber Nagel.

Hovedkarakteren i boken er Nagel. Han er det eneste vesenet av sin type. Han er flink med tekniske ting og er for seg selv.

Starten av boka er litt forvirrende, og det var vanskelig å forstå. Det startet mitt i handlingen, og det tar litt tid får du for en forklaring. Jeg likte hvordan tegningene er tegnet, men noen av tegningen kunne hatt litt mer farger. Teksten og bildene utfyller hverandre. Språket i boka er ungdomsspråk fordi det brukes noen banneord. Det er flere spenningskurver som gjør at jeg har lyst til å lese videre.

Jeg gir boka terningkast 3, men tenker at boken ikke skal nomineres til Uprisen.Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel

Leander

Bøler skole

14.12.2023

Sjanger: scifiction
Forfatter: Sigbjørn Lilleeng
Boka handler om en Nagel som blir mobbet av mesteparten av skolen. Og blir ikke likt heller i byen og har en bodygard som heter Brage. Og betaler han med å fikse tingene til Brage og blir så vidt kjent med en jente som heter Fara. Og hun bor med tanta og onkelen, foreldrene døde i en bilulykke. og familien til Brage bor i utkanten av byen og har en bil som kan kjøre i skogen. Og Brage bruker den når han er selv om han er forbudt til å bruke den. Og de som mobber Nagel mest er Ida, Bjørn og Peter. som bor i en gate som er møkkete.

Jeg vil gi terning kast 4 fordi for det første så er det veldig bra med action og det andre er fordi at den hadde bra historie og den tredje var at den er at folkene i den gjorde at den ble bra og for det fjerde at den var bra og de to dårlige er at historie ikke ga noe mening og det andre var at den hadde for lite handlinger.
Jeg synes at den burde ikke bli nominert til uprisen.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel bokannmeldelse

Trym

Rana ungdomsskole

14.12.2023

Boken «Nagel»  starter med at en ung jente som heter Farah flytter til en ny by der hun skal bo i et par dager. Der møter hun noen hun blir ganske nær med på kort tid, men én dag etter skolen drar hun til huset til en av vennene. Etterhvert som tiden går blir de kidnappet av skrømt. Farah drar og leter med en annen venn etter Nagel.

Jeg syns at denne boken så ganske spennende ut når jeg begynte å lese den, men etterhvert så jeg at den ble litt uinteresang. Denne boken hadde ikke mange spenningsmomenter som ikke gjør den så passende for meg, men jeg likte at det ikke var så mye tekst i boka, ikke heller var så altfor lang. Jeg vil si at denne boken ikke er troverdig, det er monster og menneskelignende arter som ikke eksisterer.Denne boken tror jeg passer for unger som er mellom 10 til 13 kanskje.
Overalt så tror jeg at denne boken står og vipper på en 2-er kanskje en svak 3-er


Bok: Nagel. Storm og skygger

Den eneste av sin art

Aleksander

Rana ungdomsskole

14.12.2023

I begynnelsen av boka så var den litt uinteressant men når jeg kom utover i boka så vart den litt mere spennende og jeg fikk lyst til å lese mere av boka. Det var litt vanskelig å skjønne hva som skjedde i starten av boka. Jeg fikk litt høye forventninger av boka fordi den så veldig spennende ut. Jeg vart litt skuffet når jeg leste starten av boka fordi handlingen gikk ganske tregt. Det er flere gode ting i boka som illustrasjonene og fargene passer bra sammen, teksten er skrevet godt og detaljert. Slutten av boka vart veldig spennende.

Boka handler om en gutt som blir mobbet og dratt in i en stor skog. Nagel er den eneste av sin art Nagel. Han får en som heter Jørgen, Jørgen beskytter ham mot mobberne. Når Nagel blir savnet må Farah og Jørgen inn i mørket for å hente ham. Inni mørket er det monstre kalt skrømt, som vil ta hevn på menneskene for drapet av lederen deres i krig for 50 år siden.

Så for å oppsummere så har boka bra historie, godt detaljert, flere av karakterene kunne ha levd i virkeligheten. Satt ikke noen følelser i gang og historien var litt forutsigbar jeg vil gi denne bok terningkast 4 og denne vil jeg anbefale til folk som liker tegneserie og drama. Og den er en veldig lett lesende bok.
Den bør nomineres til Uprisen

Bok: Nagel. Storm og skygger

Ikke en bra bok

Gabriel

Bøler skole

13.12.2023

Boken handler om en jente som skal begynne på en skole på grunn av de som passer på henne er kongelige og skal i et møte i en annen by. Hun møter da en fyr som heter Nagel som er noe som het en Nagel som jeg fortsatt ikke vet hva er. Uansett, de møter en fyr som heter Brage som blir betalt av Nagel for å passe på Nagel og så er det en rekke uengasjerende.


Boken startet dårlig, eneste du fikk vite var at hun skulle inn i denne byen på grunn av familien hennes. Du får for lite informasjon, og da er det ikke interessant.


Spenningskurven var ganske forutsigbar, det var ikke noe som var skikkelig overaskende. Det gjør den lite engasjerende å lese.Boken avsluttet veldig forventet, det var brukt overdrevne frempek som gjorde at det var veldig lett å forstå hva som skulle skje. Dette tar spenningen fra fortellingen.Boken var veldig lett å legge fra seg. Jeg gruet meg virkelig ikke til at timen ble over sånn at jeg ikke kunne legge boken fra meg.Jeg vil si at historien var ganske original, men det betyr ikke at historien var bra. Det er lite som ligner, men historien engasjerer ikke. Fortellingen er litt for barnslig for min aldersgruppe. Historien er dårlig, måten de snakker er helt forferdelig, og det er ikke en ting jeg kan ta opp som er bra med den. Det er en ungdoms bok som er skrevet som en Disney Channel serie.
Denne boken er langt ifra realistisk. At to venner skal ut og redde vennen sin fra to ungdoms demoner er ikke så veldig realistisk.Jeg vet ikke om det er fantasi bok eller bare en dårlig grøsser. To demoner er ofte grøsser, men denne er liksom i midten vil jeg si.Jeg tror at forfatteren har prøvd seg på en fantasi bok for ungdommer når jeg personlig mener at det burde vært en barnebok. Hadde den hatt litt mindre blod og banning tror jeg dette hadde vært en god bok for 5-9 år.


Jeg vil si at det som skjer i boken var drømmen til mesteparten av veldig unge gutter. For det som skjer er at de skal liksom til dette ulovlige stedet for og redde kompisen deres. Et sånt farlig eventyr pleide meste parten av gutter og drømme om på et tidspunkt.


En ting jeg liker med boken er hvor den er satt. Jeg liker byen og forhistorien til denne byen.


Jeg har sagt det så mange ganger, men måten de snakker i denne boka er helt forferdelig å lese. Jeg føler at jeg nesten blir flau av hvor dårlig språket i denne boken er. Språket er barnslig og overdrevet. Det er mange dårlige forsøk på å være morsom. Hvis du er et barn i 11 års alderen så tror jeg du ville likt boken, men hvis du er eldre mener jeg at det er bortkastet tid.


Jeg syntes ikke at boka burde bli nominert. Jeg kan ikke se på det her som en ungdomsbok. Det er veldig åpenbart at det er en voksen som prøver å høres ut som en ungdom har skrevet boken.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel storm og skygger

Lukas kristiansen

Wang ung Hamar

13.12.2023

Forfatter Sigbjørn Lilleeng

Denne boka handler om en skapning som menneskene kaller Nagel og at det er monster i en stor skog rett utenfor landsbyen. Rundt landsbyen er det en mur vegg. Den store skogen er forbudt og gå til, men det er fortsatt noen som går inn i den farlige skogen. Nagel er et dyr som har lyseblå hud store hvite øyne og er veldig kort. Jeg synes boka er skrevet på en veldig bra måte og den er lett og lese. Det er mange bilder og ikke så mye tekst. Det er veldig bra tegna og det er veldig lett og se hva som skjer i boka. Det som ikke var så bra var at på slutten av boka så skrev di «fortsettelse følger» det likte ikke jeg fordi det var ganske spennende da di skrev det så det får et lite trekk.

Nagel var også den siste av sin art og han var også veldig annerledes i forhold til di andre. Han ble mobbet, men han hadde en klokke som han trykket på vis han var i trøbbel og når han trykket på den så kom brage. Brage var han som passet på Nagel, men Nagel måtte betale han. Brage var en som ikke var redd for noe og han likte ikke ida og gjengen hennes. Nagel ble lurt inn i skogen og når brage fant ut av det så dro han inn i skogen for og lete sammen med farah. Farah var en jente som ikke var redd for noe hun kom fra landsbyen Aradan. Når di fant ut av hvor Nagel var så var han tatt av monstere. Di tok han fordi di vist at han var smart nok til å få flam det våpenet som kunne drepe alle mennesker og ta hevn.

Jeg gir boka terningskast 5

Bok: Nagel. Storm og skygger

Middels bok

Simon

Finnsnes ungdomsskole

12.12.2023

Nagel
Storm og skygger av Sigbjørn Lilleeng. Jeg syns det var en bok som var helt grei å lese, men det var veldig vanskelig å forstå sammenhengen. Budskapet var dermed lett å forstå. I boken møter vi Nagel som blir mobbet og plaget på skolen fordi han er annerledes. Boken handler om en slags skapning eller alien som er den siste av hannes skapning.
Det jeg syns er bra i boken er at dem har søkelys på mobbing og diskriminering, at ingen skal bli usatt for det her. Jeg syns det var vanskelig å få med seg hva som skjedde i boken, siden det gikk for fort frem og jeg syns ikke at boken hang helt sammen.
Jeg likte ikke boken særlig godt på grunn av at det ikke var lett å forstå innholdet, men det var fine illustrasjoner. Jeg gir denne boken en terningkast 3 av 6.

Bok: Nagel. Storm og skygger

nagel

Emilian

Julsundet skole

11.12.2023

Forfatteren av boken er Sigbjørn Lilleeng.
Boken handler om den store krigen der menneskene utryddet skrømtene, det er nå 50 år siden krigen sluttet. En skapning med navn Nagel blir plaget av noen personer som går på skolen hans. Nagel inviterer en jente som heter Farah hjem til seg så går lyset og Nagel blir kidnappet.

Jeg likte denne boken fordi den var veldig lett å lese å jeg likte denne boken fordi det var en tegneserie bok. Jeg likte at det var bilder på hver side for på andre bøker er det nesten ingen bilder, men masse tekst, jeg likte også hvordan alt skjedde så fort. Jeg er en person som egentlig ikke liker å lese bøker, men nå vil jeg lese fortsettelsen så denne boken anbefaler jeg sterkt.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Ikke helt for meg

Sigrid

Bøler skole

7.12.2023

Boka var skrevet av forfatteren Sigbjørn Lilleeng og ble publisert i 2016. Denne boka er en fantasi bok, siden at det er veldig lite sannsynlighet at noe av dette skjer i ekte liv. Det handler om en jente som flytter til en ny by der har hun null venner og kjenner ingen. Hun blir kjent med folk og får seg venner. Hun kommer inn i vanskelige situasjoner. Det er 3 bøker i denne serien.

Boka starter ganske brått og man får lite tid til å vite hva som skjer, men etter noen sider er lest så tar det ikke lang tid før det skjer ting. Det er ikke så mye spenning i starten, men det er mye man kanskje lurer på siden at det er masse ting som har skjedd, men ikke har bitt forklart. Boka er jo en del av en serie på 3 bøker så den slutter jo sånn at man er midt i en historie. Boka var ganske spennende når man kommer inn i det, jeg i alle fall syntes det ikke var så vanskelig å legge den fra meg jeg ble etter hvert litt lei av boka kjente jeg. Jeg syntes at det var litt vanskelig å leve seg inn i handlingene mest fordi at det som skjedde i boka mest sannsynlig ikke hadde skjedd på ekte, og at det var tegneserie så man ikke kan lage bildene selv i hode og tenke seg ut hvordan det hadde sett ut og sånt.

Jeg tror ikke egentlig at jeg har lest en bok som denne hvor den føles like unik. Det var både for barn og kanskje litt ikke, det er noen banneord der, men den virker fremdeles ut som en barnebok med handlingen og karakterene.

Både miljøet og karakterene er ikke realistiske. De er lilla og grønne og monster og det finnes det ikke i ekte liv. Jeg mener at denne boka ligner mer på Fantasybok med karakterene og miljøet.

Jeg syntes boka var ganske lett å lese, og det var ikke så mange vanskelige ord. Boka har et språk som gjør at barn kan lese den, men det er også litt banning i den. Så kanskje ikke for de aller minste barna.
Handlingen som skjer i boka, er nok mere sånn mindre barn hadde snytes vært gøy. Det er litt banning i det, sånn som litt mindre barn tenker er tøft.

Jeg tror boka egentlig handler om vennskap og mobbing, siden det er en del mobbing i boka og føle seg utafor og anderledels. Jeg tror at forfatteren vil at folk skal tenke på hvordan man er mot andre og at folk kan føle seg utafor og sånn. Jeg syntes at det beste ved boken var at det hadde mange forskjellige karakterer og at det var mye spenning. Noe som var litt irriterende med boka var at det ikke hadde noe bak fortelling eller noe forklaring på hva som hadde skjedd. Sånn hvorfor flytta hun og hvor kom monstrene fra. Jeg anbefaler å lese boka viss du liker Fantasy og action blandet. Og hvis man synes det er gøy med mye spenning. Jeg syntes boka var helt okay, men bare ikke noe for meg. Det er sikkert mange andre som liker å lese sånne bøker, men jeg generelt er ikke så glad i det. Min personlig mening mener at denne ikke burde nomineres til Uprisen.


Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel

Kevin

Hellerasten skole

6.12.2023

Bok tegneserien jeg skal anmelde er Nagel storm og skygger skrevet og illustrert av Sigbjørn Lilleeng
Boka Nagel storm og skygger handler om en skapning som heter Nagel som det bare lever en av. Det har vært en stor krig i Nordheim mellom deres borgere og skrømter.

Boka Nagel storm og skygger er en del av en serie som heter Nagel. Det er flere gode ting i boka som illustrasjonene og fargene passer bra sammen, teksten er skrevet detaljert. De fleste av karakterene kunne ha levd i virkeligheten, men jeg hadde ikke vært venner med de slemme og onde, det er ikke et relevant trema for ungdom. Boka setter egentlig ikke i gang noen følelser og historien er litt forutsigbar noen ganger.

Så for å oppsummere så har boka bra historie, godt detaljert, flere av karakterene kunne ha levd i virkeligheten. Satt ikke noen følelser i gang og historien var litt forutsigbar jeg vil gi denne bok terningkast 4 og denne vil jeg anbefale til folk som liker tegneserie og drama. Den bør nomineres til Uprisen.

Bok: Nagel. Storm og skygger

spennende tegneserie!

sanne

Bø ungdomsskole

5.12.2023

NAGEL, STORM OG SKYGGER

I begynnelsen så var jeg ikke veldig fan av denne boken, men når jeg hadde kommet litt inni den så gledet jeg meg til å lese. Det skjer nesten aldri.
Jeg skjønte ikke så mye når personene var lilla og en person hadde store øyne som lignet på sånne insekter.
Jeg skjønte ingenting i starten på boken, når læreren sa at boken var skikkelig bra, så fikk jeg høye forventinger. I starten så syns jeg den ikke var i nærheten av de forventingene, men når jeg hadde kommet til når Nagel ble kidnappet, og når Nagel ser noen folk han kjenner og den ene gutten ble spist av de vesenene som hadde kidnappet dem. så syns jeg boken kom nærmere de forventningene.
Boken syns jeg passer godt til de som ikke liker så godt å lese bøker med masse tekst. Vis du liker bøker med litt mindre tekst og flere bilder på
Terningkast 5

Bok: Nagel. Storm og skygger

tja, boka va ok

Åsmund

Surnadal barne- og ungdomsskole

30.11.2023

Nagel
Eg syns boka var bra, sidan det var lett å få med seg kva som skjedde, sidan det var ein teikneserie med ikkje alt for mykje tekst.
Eg trur sjangeren på boka er fantasi og kanskje grøss.
Alle karakterane som var med i boka virka på ein måte som romvesen, som for eksempel Nagel, han var flink med elektronikk.
Boka handla om ein som blir mobba, og dratt in i den store skogen av mobbarane. Det kjem nokon for å hente dei, men dei blir tatt av dei stygge folka dei å. Eter ei stund med knoting kjem dei seg ut.
Boka var litt vanskeleg å legge frå seg, men ikkje umogleg.
Boka var heilt grei sidan det var ganske lett å lese, og forstå innhaldet.
Eg gir boka terningkast 4

Bok: Nagel. Storm og skygger

Litt mer enn en grei bok

Fredrick

Bø ungdomsskole

28.11.2023


Nagel er en roman tegneserie som handler om en jente, jenten er på besøk i en annen by og må gå på skole der. På veg til skolen møter hun Nagel som er en slags Aileen lignende skapning. Etter de var ferdige på skolen så går de til Nagel sitt hus, rett etter de kom seg inn begynner det en stor storm og huset blir truffet av lynet og strømmen går, alle blakker ut og etter de har våkent så er ikke Nagel der. Med en gang fara ikke finner Nagel så løper hun for å finne Brage (en som skal beskytte Nagel) brage ser etter signal fra en klokke Nagel har og de finner signaler i den forbudte skogen…


Fargene er ganske mørke gjennom hele boken. Jeg syntes det var passe mengde tekst og jeg anbefaler denne boken sterkt til folk som liker lettleste bøker.

Jeg syntes boken manglet et høydepunkt og en gikk litt sakte for min del, ellers va boken bra og derfor gir jeg denne boken terningkast 4

Bok: Nagel. Storm og skygger

Kjedelig start, spennende slutt

Dagfinn Lantz Haugberg

Rana ungdomsskole

28.11.2023

Denne boken er en fantasybok.
Farah og familien hennes reiser til Nordheim for å drive med handler, og så må hun bo der i en stund. Der møter hun Nagel, som er den siste av sin art. Han blir mobbet og sett på som rar. Nagel har en slags bodyguard som heter Jørgen, som skal beskytte han fra mobbere. Når Nagel blir savnet, må Farah og Jørgen inn i mørket for å hente ham. Inni mørket er det monstre kalt skrømt, som vil ta hevn på menneskene for drapet av lederen deres i krig for 50 år siden.

«Nagel» startet ganske uinteressant, det var lite som ga mening for meg, og jeg synes det var ikke gøy å lese. Men etter hvert som jeg leste mer og mer ga boken mer mening, og ble mer gøy å lese.Boken sluttet bare plutselig, og det var veldig rart. Den var ganske fengende, og den ble vanskeligere å legge fra seg etter hvert.


Jeg anbefaler denne boken til andre, fordi det kan si bitte litt om hvordan der å være ungdom.

Terningkast: 3

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel -storm og skygger

Maren Elise

Vardal ungdomsskole

23.11.2023

Nagel er en ganske lettlest sciencefiction-tegneserie skrevet av Sigbjørn Lilleengen. Den handler om Nagel som er den siste av sitt slag, ikke så godt likt på skolen og mobbet. En dag kommer Farah på besøk og de to og Brage blander seg opp i en del trøbbel. Jeg synes boka var ganske forutsigbar og kjedelig, man visste nesten hele tiden hva som kom til å skje på neste side. Jeg synes derimot at tegningene og illustrasjonene var fine og spennende, selv om handlingen gikk ganske tregt. Jeg har tenkt en del på hva jeg skal gi denne boken i terningkast, siden jeg både likte, og mislikte boken. Jeg endte derfor å gi denne en 4, fordi jeg ikke hatet boken, men jeg hadde ikke frivillig lest en til i samme serie.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel er mitt forbilde

Euler

Grøtte skole

23.11.2023

Særingene Brage, Farah og Nagel blir mobbet, og diskriminert gjennom hele historien, og det gjør at du føler litt empati for dem og det er det som gjør at du liker karakterene.
Brage og Farah Blir kjent med hverandre og etterhvert begynner dem og heng sammen, mens Nagel før han vært kjent med dem to har han opplevd mobbing

I kapittelet her får vi vite mer om hoved karakterene. Her er den første og min favoritt karakter, han heter Nagel og historien sin handler om at for 50 år siden så var arten hanes utryddet og han er den siste. Han er ganske smart og veldig snill, men han blir mobbet av de fleste elever og mennesker.
Den andre karakter heter Brage. Han er en tøff gutt og er litt opptatt av status, penger, og bli likt av andre. Mange sier at du kan ikke stole på han, men han er egentlig en flink gutt på det han gjør, og han er kjent for å beskytte dem som blir mobbet.
Den tredje og siste karakter heter Farah. Hun var kjent for å Lukt krydder og på grunn av der hun kommer fra har dem ganske mye sport med krydder.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Litt kort, men ok

Sebastian

Stadtlandet skule

22.11.2023

Denne boka synest eg er heilt ok, men litt kort. Det som trekker veldig ned er at avsluttninga på boka er alt for kort til å vere ein teikneseriebok. Boka handlar eigentleg om Farah som er på besøk med tanta og onkelen sin i Nordheim. Farah er på besøk der fordi dei skal feire at det var 50 år siden dei vant i den store krigen mot dei grufulle skrømtene. I Nordheim blei Farah kjent/venn med ein annan som heite Brage som også hjelper Nagel som blir mobba og erta av bøller. Dei tre vennane blir utsatt for mange farlege situasjonar, men det som også trekker ned på boka, det er at boka er litt uforståeleg. Eg liker boka, men litt kort avsluttning og uforståeleg. Eg gir denne boka ein terningkast 4.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Bra fortelling, dårlig slutt

Bolla

Austbø skole

22.11.2023

Boken synes jeg var grei. Den hadde et interessant tema og den var generelt ganske spennende. Jeg likte også at boken hadde en god fortelling med en litt mer moderne vri på tegneseriebøker. Men jeg synes at boken manglet en god avslutning, så det jeg mener med det er at boken hadde et veldig godt potensial til å få en super bra slutt med det ble det ikke. Det forfatteren kunne gjort for å få en bedre slutt er å ikke bråstoppe så veldig og å gå litt lenger frem i tid, altså forklare mer.

Selv om jeg likte boken så må jeg dessverre gi den en 3 fordi avslutningen trakk ned veldig.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Spennende, men kort bok

Khaliil

Borge ungdomsskole

21.11.2023

Boka handler om en jente som heter Farah som er i besøk i Nordheim fra Aradan og er kommet med tanten og onkelen sin. De skal feire at det er 50 år siden den store krigen ble vunnet mot de grufulle skrømtene. Henne møter på en særing som heter Nagel en siste av sin art han blir mobbet av tre ungdommer like gamle som han. De blir venner med Brage en annen særing han hjelper Nagel mot de bøllene som mobber han sammen går de i dramatiske spennende farlige situasjoner for så vidt for og redde byen deres.

Kan de redde en verden som ikke har en plass for dem?

Boka er en tegneserie og er en fantasibok.

Boka var veldig lett å lese med enkle ord den har bra stemningen og er veldig spennende

Forfatteren får det til og bli så spennende når jeg leste boka var det som om jeg levde meg inn i boka. Jeg opplevde boka på en bra og gøyal måte veldig fin bok.

Jeg tror at forfatteren mening med å lage denne boka er at vi skal først og fremst ha det gøy med og lese boka at den skal være både spennende og gøyal bok. Den andre grunnen tror jeg fordi han vil at vi skal vite at du må jobbe hardt for og få det du vil i livet og at ingenting er gratis.

Hovedpersonene i boka er Farah Brage Nagel, men av de tre så er Farah hovedpersonen. Jeg hadde prøvd og bli kjent med Farah, men henne er merkelig og litt spesiell, men henne har et godt hjerte.

Det som fikk meg til og forsette var fordi jeg var nysgjerrig må hva som skjedde etter og jeg måtte bare lese boka ferdig.

Det jeg synes var spennende var da Nagel, Brage og Farah møtte på skrømtene inne i hulen det var veldig spennende og se hvordan de så ut etter 50 år.

Jeg har lest noe lignende før og det er sånne typer bøker jeg liker å lese fantasibøker.

Jeg gir denne boka terningkast 5 fordi jeg synes det er det beste jeg kan gi den var veldig spennende, den hadde veldig bra bilder og alt var så perfekt, men det kunne ha vært litt lengre, men al i alt så synes jeg 5.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel (borge ungdomsskole) Lynene spenning

levi

Borge ungdomsskole

21.11.2023Boken handler om Nagel som er den siste igjen av hans art, Nagel har en beste venn som heter Brage. I denne boken er Nagel mobbe ofret for de eldre kule guttene, det er akkurat dette Nagel har Brage til. Når guttene tar og bøller med Nagel kommer brage frem og hjelper han, Nagel er en veldig liten uskyldig gutt som er ekstremt flink med teknologi og smart. en dag byner det en ny jente på skolen hans “Farah”. Disse to kommer veldig godt overhånd og blir veldig godt kjent med hverandre.Boken var veldig fin å lett å forstå, de brukte ikke så veldig mange vanskelige ord så denne er veldig fin for barn og ungdommer. Den har ikke alt for mye tekst og den har en variert ordbruk. Det vil si at de ikke bruker samme ord hele tiden, det gjør boken litt mer spennende. Det er mest bilder i denne boken så dette vil få meg å flere ungdommer til å ville lese flere bøker som dette. Tema er kriger, vennskap, trist kamp mellom de gode og onde. Det er en stor “plottwist” i boken som får leseren til å få veldig lyst til å lese videre og finne ut av hvordan det ender.Sigbjørn Lilleeng skrev boken “Nagel” jeg syns forfatteren lykkes veldig med denne boka, forfatteren har skrevet like bøker før og er veldig i bøker som død, krig og vennskap. Jeg syns ikke forfatteren kunnen gjort noe bedere.Denne boken vil jeg alle dere skal ta dere tid til å lese, jeg gir boken terningkast 4-5

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel

Oskar 8KL

Stadtlandet skule

21.11.2023

Litt kjedelig...
kunne ha hatt litt meir intresant tema, men det var ein god tekst og godt skreve, man skjønte egentlig ganske fort kva den handla om, det var jo heilt tydelig at de var ute etter noe.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Morsom og spennende

Marcus

Borge ungdomsskole

21.11.2023

Nagel: Storm og skygger. Dette er en drama bok som handler om 3 ungdommer som finner ut av noe merkelig. Ordføreren i byen gjemmer noe, men hva?

Jeg mener selv at boka var lett å lese. Det var stor tekst og mange bilder, sånn at det ikke ble kjedelig å lese. Det var korte setninger som gjorde at det ikke ble tørt. Det er ikke veldig mye banning i boka. Det kan være både bra og dårlig. Jeg mener at språkbruken passer fint til tema fordi de viktigste karakterene i boka er ungdommer. Ungdommer pleier å banne mer enn andre aldersgrupper.

Jeg personlig har ikke sett/lest en bok som er veldig lik denne her. Jeg leser ikke så mye så det er kanskje derfor, men allikevel tror jeg denne boka er rimelig original. Jeg har lest noe lignende plot i andre bøker, men det er ikke helt likt.

Boka starter med at en av hoved karakterene Farah drar til byen Nordheim. Der drar onkelen og tanten hennes på grunn av noe med jobben. Farah bor med onkelen og tanten hennes og må derfor bli med dem. Boka starter litt tregt for meg, men det blir bedre etter hvert.

Sigbjørn Lilleeng er en norsk tegneserie skaper og illustratør fra Haugsbygd i Ringerike. Dette var ikke debutboka, men i stedet var det tegneserien Generator fra 2012. Jeg syntes forfatteren lykkes med boka fordi alt hang sammen.

Denne boka handler om historie og hendelser. Forfatteren har orket å bruke tid på å skrive denne boka fordi den første versjonen han lagde av serien var en suksess. Den har ikke noe viktig å si for meg, siden jeg hadde klart meg helt fint uten å lese boka. Det er ingen grunn til å lese boka akkurat nå, med mindre du ikke har noe mer å lese. Boka sin moral er “Dont judge the book by its cover”. Jeg ville ha sagt at målgruppen for denne boka er ungdommer. Begge kjønn. Jeg kunne ha anbefalt boka hvis du vil ha en sci-fi tegneserie.

Terningkast: 4

Bok: Nagel. Storm og skygger

Rart og morsomt vennskap

Moayed

Borge ungdomsskole

20.11.2023

Nagel: Storm og Skygger er en science-fiction tegneserie av Sigbjørn LilleengNagel er den eneste igjen av folket sitt, og han har det vanskelig på skolen fordi alle sier han er ubrukelig og har null verdi. De ble utryddet av skrømtene, mørke skygger som ikke har lyst å gjøre noe annet enn å gjøre noe vondt mot andre. En dag starter det en ny elev i klassen til Nagel som heter Farah Obra. Noe skjer som er overraskende, det er at Nagel blir plutselig kidnappet, var de bøllene Petter, Bjørn og Ida eller var det de skrømtene?Boka var vanskelig å forstå på starten, men jeg har ikke lest noe som det. Noen ungdommer kan kjenne seg i boka, men jeg har ikke lyst å si at denne boka er spesielt for ungdommer, siden denne boka her kan alle sammen på forskjellige alder kjenne seg i tenker jeg.Boka var fantasifull og underholdene siden spenningen var oppe der. Boka var lett å forstå hva som skulle skje videre. Jeg kan si det er mange likheter mellom denne boka og folk på jorda, for eksempel rasisme, Nagel som ikke trives i samfunnet siden han er et dyr.

Boka starter mitt i handlingen siden det er mye som skjer i starten og det bygger seg ikke opp helt, det var vanskelig å forstå hva som var poenget og temaet på starten, men etter hvert så fikk vi litt mer forståelse av hva temaet/konflikten var. Den var spennende midt i boka, men slutten var litt skuffende siden jeg viste løsningen av boka før jeg leste den ferdig.Alt i alt er boka en fin bok ikke bare for ungdommer, men for alle. Det er en bok som alle kan kjenne seg inn i, det er masse ting i boka som er interessant. Den har en veldig unik historie som mange andre bøker ikke har, eks. Forskjellige dyr som kan snakke sammen med mennesker. Hvordan planeten deres er satt oppTerningkast: 4

Bok: Nagel. Storm og skygger

Jeg liker denne boken

Ivar

Vinstra ungdomsskole

20.11.2023

Denne boken her har mange forskjellige karakterer. En av tingene jeg liker best med karakterene er personligheten deres og hvor forskjellige de er. Når det er flashbacks eller karakterene som tenker på et minne, så blir bildene svart-hvitt. Jeg synes forfatteren gjorde en fantastisk jobb med karakterene og personligheten deres.

Jeg liker veldig godt historien i denne boken. Historien handler om en krig mellom mennesker og noen onde vesen som blir kalt ‘skrømt’. Krigen blir ofte pratet om i boka og har en stor rolle i hvordan verden der fungerer selv om krigen var for 50 år siden.

Bildene i boka er også veldig kule. Bildene i boka er alltid veldig detaljerte og gjør så man kan skjønne hva man leser bedre. Bildene gjør også så du kan skjønne bedre hvilken situasjon karakterene er i.
Jeg liker spesielt bildene når de prater om krigen, du kan se alle skrømtene og menneskene krige på forskjellige steder.

Teksten i boka er veldig lett å forstå og den blir skrevet så den passer situasjonen, karakteren og følelsene til karakterene. Jeg liker veldig godt hvordan teksta alltid passer inn i hva som skjer.

Boka er veldig bra. Den kunne vært litt lengre og hatt en bedre slutt, men jeg likte den fortsatt veldig godt. Jeg gir terningkast 6/6, jeg anbefaler alle å lese denne boka.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Det rasket oppdraget

Ghina

Vardal ungdomsskole

17.11.2023Nagel er fantasi, Sience fiction tegneserie bok. Den er skrevet av Sigbjørn Lilleeng, og den er den første boken av serien.

Boken handler om Nagel som er den siste av folke sitt og som blir mobbet på skolen og føler at ingen liker han på grunn av hvordan han ser ut . Vi blir kjent med Brage som forsvarer Nagel når han blir mobbet. Via en GPS får å se hvor Nagel er og hjelpe han. Farah er datter av to opprørere fra det okkuperte Heradan. Farah mistet foreldrene sine i en bil som ble sprengt og hun bor med onkelen og tante hennes.

Boken starter rett i handlingen. En dag mens Farah er på besøk hos Nagel begynner det å storme og han blir borte. Farah forsøker å lete etter han men hun finner han ikke så hun drar til Brage for hjelp. De mistenker at det er Ida som mobber Nagel, men de finner henne ikke. De finner ikke Bjørn og Peter heller, som hjelper Ida med å mobbe Nagel. Farah og Brage bestemmer seg for å dra inn i den mørke skogen for å forsøke å finne Nagel. På veien finner de Ida hun lo på bakken skadet. Ida prøver å si hva som skjedde og at de bare skulle ta igjen med Nagel og skremme han med å kaste stein på han, men plutselig blir de tatt av noen skygger. Brage, Farah og Ida går dypere og dypere inn i skogen og til slutt finner de nagler og Bjørn som er tatt av skyggene som mennesker hadde utryddet for 50 år siden. Da de ser det prøver de å redde Nagel og Bjørn. Det begynner på skje masse. De holdte på å bli tatt, men Brage redder dem med å true skyggene om å skyte hun lille skyggen de tok fra en gammel hus. Til slutt ser vi at Brage, Farah, Nagel, Ida og Bjørn klarte å rømme og gikk ut i det øyne blikke de gikk ut ser de at militære kom til dem for å redde dem.

Avslutningen av boken er ganske spennende siden forfatteren ikke viser så mye om hva som kommer til skje i de neste sesongene, og det gir leseren spenning til å lese videre serien. For mange er det ganske lett å komme seg fort inn i denne boken begrunn av noen ting som skjer i virkeligheten sånn som mobbing. Boken er skrevet på en veldig lettlest måte som er lett for andre å lese, men det er noen begreper som er litt vanskelig for noen å forstå. Boken var veldig interessant å lese der det begynte det å skje masse ting fra starten av boken.

Jeg gir boken terningkast 5

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel. Storm og skygger

Peter

Steinerskolen i Vestfold

16.11.2023

Nagel Storm og skygger er en ganske god tegneserie.
Karakterene er ikke for flate og ikke for tredimensjonelle.
Det eneste problemet jeg hadde var at den sluttet med en cliffhanger.
Jeg liker historien og hvordan det er en post krigs era med at de finner noe de ikke skal. Alt i alt ville jeg sagt 8/10.

Bok: Nagel. Storm og skygger

burde du lese Nagel?

Alma

Bøler skole

15.11.2023

Jeg har lest boken «Nagel storm og skygger». Denne boken er den første i en serie og forfatteren av denne boken er Sigbjørn Lilleeng. Boken har 183 sider med fine tegninger. Boken er innenfor sci-fi, drama og norrøn mytologi. Målgruppen for boken er ungdom.

Boken handler om en jente som heter «Farah» som drar til byen Aradan med tanten og onkelen sin. Der møter hun en «Nagel» som også er på hennes alder. I Aradan er hun på en konferanse hvor hun blir fortalt om en krig som var mellom monstre og mennesker. Menneskene hadde klart å utrydde disse monstrene, i hvert fall trodde de det. En dag våkner Nagel opp i et helt mørkt rom og han visste ikke om han var dø eller om han drømte. Farah på den andre siden fant ut at Nagel hadde forsvunnet og valgte at det var hennes oppgave og redde han. Hun går ut på et oppdrag for å redde Nagel.

Jeg syntes boka var interessant og spennende, men jeg tror ikke jeg hadde lest en sånn bok igjen. Jeg syntes boken gikk litt sakte fremover og var litt kjedelig, men en av de bedre jeg har lest. En annen grunn til at jeg ikke likte denne boken så godt er fordi jeg mener at selve historien er litt kjedelig. Det er ikke en historie som interesserer meg. Jeg syntes at bøker med mer tekst hvor du blir forklar alt i den minste detalj er de beste. Bøkene må også være veldig spennende, og det må skje noe nesten hele tiden.

Boken Nagel er en tegneserie som jeg mener er veldig bra, hvis denne boken var en vanlig bok med bare tekst tror jeg ikke at jeg hadde likt den. Dette er fordi det er en ganske kjedelig fra før av. Boken sine tegninger er ganske bra, men jeg syntes stilen er litt rar. Jeg mener at menneskene har litt rart ansikt, mens hus osv. er fint. Hvis jeg skulle gitt denne boken et terningkast hadde jeg gitt den en 2. Dette er fordi tegningene er ganske bra, men som jeg har sagt, likte jeg ikke selve historien og enderesultatet i denne boken.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Kort, men god!:)

Lucas Emil

Bø ungdomsskole

15.11.2023

NAGEL er en tegneserie som startet veldig tregt, men ble bedre og bedre, og jeg likte den veldig godt.
Den handlet om Nagel som er den siste av sin art. Han blir kidnappet og tatt til fange av en slags Venom-type. Nagel springer fra bøllene hans og løper inni den forbudte skogen og går seg vill. Han blir holdt til fange av Venom-typene og trenger hjelp av Fhara og Brage.
Det er litt lite tekst, men det er masse gode bilder og lydeffekter. Fargene i boka er veldig gode.

Jeg anbefaler Nagel til de som liker lettleste bøker. Jeg liker at det var masse spenning og jeg likte og handlingen i boka. Jeg liker og lydeffektene og jeg syntes at tegningene var gode.
Jeg likte ikke at fargene var så mørke og at boka var så kort
Jeg gir boka terningkast 4

Bok: Nagel. Storm og skygger

En bok med et viktig tema

Agnes

Hellerasten skole

10.11.2023

Boka Nagel er en tegneserie som er skrevet av Sigbjørn Lilleeng. Boken handler om Nagel, Farah og Brage. Nagel er den siste i sin art og blir mobbet for å være annerledes enn de andre. For 50 år siden var det en stor krig der menneskene utryddet alle monstrene, men alle ble vist ikke borte allikevel.

Boka har mørke, men fargerike tegninger. Noen ganger blir figurene tegnet i kun en farge, men oftest blir de tegnet i flere forskjellige farger. Tegningene kan være detaljert noen steder, men andre steder er de ikke det. Jeg synes tegningene passer godt med teksten og viser godt med ansiktuttrykk hvordan personen føler seg.

Noe av det jeg likte med boka var at jeg synes det er overaskende bok, hvor jeg oftest ikke skjønte hva som kom til å skje. Jeg synes boka har et viktig tema og var lett å lese. Noe av det jeg ikke likte med boka var at jeg synes den var litt likt andre bøker jeg har lest før og det var litt vanskelig å forstå hva som skjedde noen ganger. Jeg synes også boken passer for litt yngre aldersgrupper enn ungdom, og flere 10 åringer kan synes denne boken kan være gøy å lese.
Jeg gir boka Nagel terningkast 4 og jeg synes ikke den burde bli nominert til u-prisen.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel, en kald krig

William

Borge ungdomsskole

10.11.2023

Nagel er en skapning som heter Nagel. Foreldrene hans og alle andre Nagler i hele verden har dødd, så staten har bedt alle passe på han. Det er ingen som bryr seg om Nagel og alle bare mobber han. Alle unntatt Brage, Nagel betaler Brage for å være liv vakten hans. Så kommer Farah og Nagel får sin første venn. Så skjer det noe.

Boka var veldig lett å lese, den hadde normale norske ord unntatt noen som de har funnet opp, den var veldig enkelt å lese for å være en tegneserie og jeg kunne lett sett en som ikke er veldig lese dyktig lest denne boka. Selv om den var enkel å lese kunne de brukt mer spennende ord for å bygge opp situasjonen mer spennende.

Boka er nåde lunde original, de har originale karakterer, men historien er ganske uoriginalt. Samme som mange filmer og bøker. Det er krig med monster, en person som blir mobbet, får en venn og så redder dagen. I oppfølgeren så vil jeg se noe mer unikt, noe jeg aldri har sett før. Boka var bra, men med mer unike ting hadde den vært bedre.

Jeg syntes boka starter veldig sakte, det skjer veldig lite veldig lenge. Det var ikke lite men ikke mange sider, det var lite tekts og mange unødvendige bilder. Boka var helt grei i spenningsnivå, men det kunne skjedd mer. Jeg syntes at på så mange sider den boka hadde kunne de ha gjort den litt mer spennende. Det jeg la merke til var at jeg ikke syntes den var veldig bra, men jeg ville lese ferdig, jeg måtte vite hva som skjer før jeg gjør meg ferdig og det er noe positivt som forfatteren fikk til.

Nagel er en egen bok uten en serie, men jeg kan forvente en eller kanskje to bøker til om Nagel. Hvordan jeg vet det er jo fordi det står på siste side “fortsettelse følger” og når jeg leste boken var det åpenbart det kommer en oppfølger, kanskje to siden historien er så stor og hvis boken er like lang som denne må det nok være to oppfølgere. Jeg syntes at kanskje forfatteren Sigbjørn Lilleeng brukte litt for kort tid med hele historien, det var mye hull i historien, historien ga ikke helt mening og historien var rett og slett dårlig, jeg håper han kan gjøre det bedre i neste bok.

Så boken handler egentlig bare om en Nagel som er ett dyr/skapning som heter Nagel, han er den siste igjen av arten sin siden alle de andre døde 50 år siden når mange monster gikk i krig mot menneskene, noe jeg syntes er rart er at han er cirka 12 år, men foreldrene hans døde 50 år siden. I virkeligheten skulle han aldri ha blitt født, men vi sier at det av en eller annen grunn er mulig i denne boka. Karakteren Nagel er også bygd opp rart, på coveret av boken så ser du Nagel som ser ut som han har vært i krig eller noe likt, men ingen steder i boka var han i krig, han ble kidnappet og gjemte seg til de andre kom. Så det er også noe rart. Men boken var helt grei, jeg kjedet meg ikke, men ville heller lest en bedre bok. Boken har for meg målgruppen 10-13 år. Det var noen grafiske bilder som jeg tror en 10 åring greier, men jeg som en 14 åring syntes bare boken var kjedelig. Jeg vil kanskje anbefale boken til noen som han en smak i denne type bøker, men ikke til noen som bare vil ha en bok å lese, denne boken var ikke helt bra nok for meg.

Bok: Nagel. Storm og skygger

ganske spennende tegneserie

william

Bøler skole

9.11.2023

Hoved personen er Nagel og vennene brage og Farah
Farah ser Nagel bli mobbet av tre ukjente personer, men plutselig kommer en bil skrensene i toppen av bakken, så kommer en litt eldre fyr løpende. Det var brage som kom for å hjelpe Nagel, ordføreren hadde betalt for at brage skulle passe på Nagel. Hun hadde gitt dem begge en klokke som hvis Nagel trykket på den når han var i nød, da får brage et varsel og stedet Nagel var.
Nagel er en av skyggefolket, han er den siste av hans rase. Ordføreren vil forske på Nagel så hun gir han et hus.
Farah blir med Nagel hjem til huset som ordføreren ga han, de øver på en prøve sammen så blir huset truffet av lynet så går alt svart. Når Farah våkner ser hun skap som har falt og vegger ødelagt og Nagel er borte. Farah leter over alt etter Nagel men han er helt borte som om han ble kidnappa.
Jeg gir boka en 6/10 fordi den var litt sakte for meg, men ellers var den bra. Dette er fordi det skjedde litt lite på starten og det tok for lang tid å komme seg inn i boka. Tegningene var utdypende og forteller mye av handlingen. Det var passe med tekst og fargene på bildene var fine

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel Storm og Skygger

Hermann

Bøler skole

9.11.2023

Nagel: storm og skygger er første boken i Sigbjørn Lilleengs spenningsserie for ungdommer. Boken er en blanding av sci-fi, drama og norrøn mytologi. Boken er en tegneserie, så jeg ville foreslått denne til alle aldersgrupper.
Boken tar plass 50 år etter «Den store krigen» hvor menneskene utryddet skrømtene. Nagel er den siste av Naglene, men på skolen blir Nagel utsatt for mobbing og andre utfordringer. Farah er fra Aradan og er på besøk for å drive handel, der møter hun Nagel. Byen virker fredfull, men i skogen lusker det noe ondt.
Personlig likte jeg den ikke. Boken går litt treigt og når klimaks mot slutten. Jeg syns boken passer bedre for barn enn ungdommer fordi handlingen var ganske teit og de delene som skulle være morsomt var veldig dårlig humor, som passer bedre til barn. Selv om jeg ikke liker boken tar den fortsatt opp aktuelle temaer for ungdommer som mobbing, som noen kan kjenne seg i.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Klarte ikke å legge boka ifra meg

Ada

Grøtte skole

8.11.2023

Boka er en fantasibok som handler om Nagel, Farah og Brage som kommer fra Nordheim og Aradan. Så blir Nagel blir borte å Farah og brage må finne han. Så finner de et signal om at nagel er i helvettesskogen. Hvem tok han? Hva vil de ha han for?

Jeg syns at boken startet veldig bra. Når jeg så første siden så hadde jeg lyst til å lese videre med en gang. Boka slutter med spenning det finns flere bøker og jeg fikk lyst til å lese neste bok med en gang. Jeg levde meg inn fort i boka på grunn av karakterene jeg relaterte til noen av dem og det er bra. Jeg synes karakterene passet veldig bra med handlingen. Det jeg likte veldig godt med boka var at den var lett å lese så den passer til de som ikke er så gla i å lese også. Den passer godt til ungdom på grunn av at alle karakterene har forskjellig bakgrunn for eksempel noen har ikke foreldre som passer på dem og noen har det og det er viktig og skjønne når man er ungdom. Jeg likte boka veldig godt ikke for lang og ikke for kort. Det eneste jeg ikke likte var at han blir tatt og så må de dra og redde han og det var mange klisjeer. det er det samme som alle andre fantasibøker det kunne ha vert litt mer unikt. Jeg gir boka 4/5.

Bok: Nagel. Storm og skygger

ganske spennende bok

maren

Bøler skole

8.11.2023

«Nagel: storm og skygger» er den første boka i den nye serien til Sigbjørn Lilleeng. Det skal være en spenningsserie som blander sci-fi, drama og norrønmytologi. Målgruppen til boken er ungdom.

Boken handler om en jente som heter Farah som kommer til en landsby med onkelen og tanten sin. Der møter hun en «Nagel» og noen andre på hennes alder. Blant annet en gutt som heter Brage. Sammen må de prøve å komme seg ut av Storskogen og håpe på at det Volven sier ikke er sant, nemlig at Fenris er i ferd med å våkne.

Jeg syntes at boka var veldig gripende og interessant, fordi det skjer noe hele tiden. Jeg syntes også at opplevelsen av boka varte ganske lenge etter jeg hadde lest den ferdig grunnet en åpen slutt. Forfatteren bygger veldig på fortiden og hva som har skjedd i Aradan de tidligere årene. Det syntes jeg at går fint siden det blir fortalt om, slik at man klarer å forstå hva de snakker om og hva som skjer.

Jeg syntes at språket i boken er veldig greit, det er ingen vanskelige ord eller slikt. Det er lett å henge med og jeg skjønner egentlig alt av det som skjer selv om det er en tegneserie. Jeg vil gi boken en terningkast 4 fordi det er et godt språk og mye spennende som skjer, men jeg personlig er ikke så glad i spenning og sci-fi.

Bok: Nagel. Storm og skygger

boka var for kort

aurora

Bøler skole

7.11.2023

Nagel, storm og skygger skrevet av Sigbjørn Lilleeng.

Nagel, storm og skygger handler om en jente som er på besøk i en annen by i landet med foreldrene sine. Foreldrene jobber med ordføreren i byen og derfor må de bli der litt. Jenta må gå på skole i den nye byen og får streng beskjed om å ikke gå rundt alene. På skolen møter hun er gutt som heter Nagel, men han er egentlig ikke et menneske. Han er et slags dyr og han er den siste igjen av rasen sin. Siden han er så annerledes blir han mobbet på skolen, men det er en gutt om passer på han. Jenta blir venn med Nagel og de havner i en dårlig situasjon i skogen utenfor byen.

Språket er veldig falskt, det minner meg om en voksen som prøver å snakke som en ungdom. Det nærmer seg ikke hvordan ungdommer snakker engang. Nagel, storm og skygger er rett og slett en kjedelig bok, den er alt for kort til å leve seg noe inn i boka. Den hopper for mye og jeg skjønte ikke alltid hva som foregikk. Den er liksom helt lik alle andre fantasitegneserier, noe eller noen må reddes og da kommer noen og redder dem.

Jeg synes ikke at den burde være med i U-prisen. Boka er for kort til å være en ungdomsbok. Nagel, storm og skygger passer ikke for ungdommer, det minner meg mer om bøkene jeg leste da jeg var 10. U-prisen er en pris for beste ungdomsboka og jeg synes ikke Nagel fortjener å være med engang. Jeg ville gitt denne boka et terningkast 2, fordi det er ikke en passende bok for ungdom. Jeg tror Nagel hadde passet mye bedre for de som er i 9 til 11 årsalderen.Bok: Nagel. Storm og skygger

Kjedelig og langsom.

Nicolas

Steinerskolen i Vestfold

2.11.2023

På de første sidene virker boka helt grei, men etter du leser mer, virker det som at tiden går langsommere og at alt annet er mindre kjedelig.

Ideen til boka var ganske bra og du skjønner hva de prøvde på, men ettersom de ikke greide å utføre det ble det ikke like bra.

Fra mitt perspektiv var setningene i boka ganske korte, men for det meste var sikkert 1/4 av all teksten helt unødvendig og uforståelig.

Karakterene og personligheten deres var ganske "basic og kjedelige" med masse unødvendig info.

Det som kunne gjort denne boka bedre er teksten og karakterene, det var også litt urealistisk hvordan de brukte så lang tid for og gå i skogen når det er en bok. Vanligvis tar det 5 sider for at de skal komme seg til en plass, men her tok det nesten 50 sider, noe som var veldig unødvendig.

Jeg gir denne boken terning kast 3/6.


Bok: Nagel. Storm og skygger

Anbefaler ikke

Bjørn

Bøler skole

2.11.2023

Navn på boka: Nagel storm og skygger

Forfatter og Illustratør: Sigbjørn Lilleeng

Sjanger: science fiksjon
Nagel, Fara og brage må redde menneskeheten før det er for seint. Boka tar sted i en fantasiverden fylt med skapninger ingen har sett maken til før.
Etter at en diger storm brasser inn og skaper kaos, forsvinner Nagel og verken han eller vennene hans vet hvor han er. Vennene hans Brage og Fara må så gå ut på en farlig ferd inn i en forbrutt skog. På veien møter de mange hindre de må bestå og skapninger de må beseire. Nagel har det heller ikke enkelt mens han prøver å unnslippe monstrenes skarpe klør. Krigen som en gang sluttet, er på vei til å bryte ut igjen.

Bokanmelders mening:

Boka var ikke så engasjerende og dessuten vanskelig å sette seg inn i, fordi den hadde få forklaringer som kunne ha forklart historien på en bedre måte. Det var lite tekst, noe som gjorde det lett å lese, men det fikk også boka til å føles ut som en barnebok. Det var ikke noe som skilte seg sånn veldig ut fra alle de andre bøkene som man kan finne. Boka var bare en helt vanlig tegneserie du ville finne i en bokhylle. Ofte når man leter etter en ny og engasjerende bok ser man etter noe unikt, dette fant jeg ikke i denne boka. Ingenting uventet skjedde, som gjorde at det ble veldig forutsigbart og at det fleste kunne skjønne hva som hender på neste side.

Fargene de har brukt passer veldig til den dystre verdenen som de bor på. De gjør at man forstår stemningen rundt dem og gjør det lettere å forestille seg hvordan de har det rundt seg. Bildene passer godt visuelt til det som blir beskrevet med ord. Man kan tydelig se på karakterene hva de føler og hvordan de har det.

Dette er dessverre en bok som ikke passer mine interesser og smak. Jeg tenker at det hadde passet bedre til en aldersgruppe som var 6-12 år. Derfor må jeg gi boka terningkast: 2
Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel

Johannes

Vinstra ungdomsskole

1.11.2023

Nagel. Storm og skygge, skrevet av Sigbjørn Lilleeng

Jeg har lest boka Nagel. Storm og skygger.
Boka handler om ei jente som heter Nagel som er med foreldrene sine på en tur på et annet sted i verden. Det var noen skumle rykter rundt plassen om skumle dyr som lusker rundt i skogen.
Når Nagel kommer fram på den ukjente plassen er det første foreldrene sier til henne «Hold deg her Nagel. Bare i området rundt hotellet, Nagel»
Nagel går ut i det ukjente og blir tatt til fange til noen unge og onde store udyr. De tvinger henne til å hjelpe dem med å gjenopplive et av det største monstere som finnes i skogen, men Nagel kommer seg unna.

Jeg opplevde boken som spennende, men den var litt vanskelig og leve seg inn i. Det hoppa mye fram og tilbake. Eg levde meg skikkelig in når alle av dei karakteren som var med mest i boken var midt i skogen og kranglet og hadde sloss kamp

Jeg syns likevel at boken var veldig lett å lese - kanskje litt for lett, faktisk, og den hadde mange bilder så det ble litt lettere å forstå seg på hva som skjedde. Jeg vil tro denne boka passer til ungdom og kanskje større barn.

Terningkast 4 av 6

Bok: Nagel. Storm og skygger

Veldig bra bok, vil lese mere av bokserien Nagel.

Theo

Grøtte skole

1.11.2023

Teksten i Nagel er en blanding av sci-fi, drama og norrøn mytologi. Nagel er en bokserie som er veldig lett lest, starten i boken handler om en krig som skjede 50 år siden hvor menneskene utryddet en fæl art som heter skrømtene. Hoved karakterene i boka er en gjeng på tre personer som heter Nagel, Farah og Brage. Senere i boka så forsvinner Nagel etter at en stor og voldsom storm traff huset hanes, også drar vennene hans Farah og Brage ut for å finne han.
Boka starter veldig oppslukende og beskrivende. I boka så er det mye overraskelser og det var litt vanskelig å legge i fra seg boka når man har startet å lese den. Ord som kan beskrive leseopplevelsen er overraskende og litt komisk noen ganger. Snakkeboblene var veldig bra satte opp og veldig fint utvalg av farger på bildene.
Terningkast 5

Bok: Nagel. Storm og skygger

grei bok med kule bilder

Marius

Flåtestad skole

1.11.2023

Nagel er en grafisk roman som har mange fine og detaljerte bilder. Det handler om en jente, en gutt og en alien som havner i en mørk skog, med mange farer som vandrer rundt. Gutten er en gate-gutt som ikke har så mange venner. Jenta er fra en annen by, hun har en velstående familie. Og alienen nagel har en helt annen historie.

Temaet er utenforskap og mobbing. Personene i boker hører så godt sammen siden de alle føler seg utenfor. Jeg liker veldig godt hvor lett den er å lese og hvor mange kue bilder det er i boka. Den har en historie som kan være relevant og troverdig i forhold til dagens samfunn, samtidig som de gjør om noe til at det blir en typisk Fantasy historie.

Hovedpersonene i boken er fint bygd opp og det er veldig troverdig at akkurat de havner sammen i skogen. Hoved personene har veldig forskjellige historier, men de alle føler seg utenfor.

Boka har en mer kjedelig og tradisjonell historie enn kanskje andre Fantasy bøker. Boka har en "vennegjeng" som kommer i trøbbel og nesten redder "hele verdenen" noe som går igjen i tusenvis av bøker. Boka har også kjedelig og dull humor som ikke jeg føler treffen den ungdoms humoren.

Alt i alt er boka lettlest, har fine bilder, kult tema, men ikke så kul historie og humor.
Jeg anbefaler den til alle som syntes tradisjonelle svart på hvit bøker er kjedelig
4/6

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel

Salman

Bøler skole

31.10.2023

Jeg syns boka ikke fortjener å være med i U-prisen. Jeg syntes denne boka ikke passer så særlig for ungdommer fordi den ikke er så veldig realistisk. U-prisen er en pris for beste ungdomsboken. Boken var veldig forvirrende i noen situasjoner. Boken har veldig lite tekst og mye bilder.

Hovedpersonen i boka er en gutt som heter Nagel. Nagel er ikke et menneske, men et dyr. Han er den eneste igjen av sin art og trives ikke særlig i byen han nå bor i. Nagel blir mobbet på skolen så han må betale en gutt som heter Brage. Brage og Nagel har en klokke, hvis Nagel aktiverer den klokka er han i fare og Brage må komme til han med en gang. De har en GPs på klokka med hverandres steder.

Boka er spennende fordi den har mye vendepunkt, du forventer at noe skal skje, men så skjer noe helt annet. Karakterene i boka er veldig unike. Bildene i boka er veldig bra, og illustratøren gjorde en veldig bra jobb på og tegne de bildene. Det er mye sterke farger i boken. Spenningen starter veldig tidlig i boken og når du først har begynt å lese, klarer du ikke stoppe med den.

Språket i boka er ganske lett. Det er lett og forstå hva de sier, men det kan være noen vanskelige ord i boka

Noe som kunne vært bedre er karakterene. Karakterene er litt forvirrrende. Det som trekker boken litt ned er hvordan relasjonen på tvers av familier er litt uklare og kommer som sitater fra enkelt personer. Som hvorfor tanten og onkelen til Farah er med og ikke foreldrene?


Jeg gir boken Nagel en tærningkast 3/6. denne boken passer for litt yngre publikum.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Den beste tegneserien jeg har lest!

Oliver

Hellerasten skole

27.10.2023

Bok anmeldelse: Nagel storm og skygge

Boka handa om en personer som heter Nagel, brage og Farah. Nagel hadde blitt kidnappa av en art som heter skrømtene.
Boka er en Fantasy bok og spennings bok
Spendigspunket er på side 136, der får vi se om «super våpenet»
Boka slutta på en kliffhanger med hovedpersonene fly vekk i et helikopter.
Boka var litt vanskelig å lege fra seg.
Boka var lett å leve seg in i, handlingen gjorde de lett å leve seg in i det.
Bokas styrke er at den er spennende og nesten ikke kjedelig.
Opplevelsen av boka var spesiell fordi hvor overaskende boka var.
Boka er en del av en serie med en ny bok som kommer i 2024.
Boka kan skje i virkeligheten, om 1500 år eller mer.
I boka var de en godt del banning, som F og S ordet.
Språkbruket passa veldig godt til boka og personene.
Boka var lett å lese og eg hadde ingen problemer med å lese den.
Jeg anbefaler at andre folk leser denne boka, den er vært å lese.

Terningkast: 5

Bok: Nagel. Storm og skygger

Lettlest og forutsigbar

Cathy

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

Boken er en science fiction tegneserie av Sigbjørn Lilleeng. Nagel Storm og skygger er den første boka i en bra science fiction serie.

Nagel er den eneste igjen av folket sitt. De ble utryddet av skrømtene, mørke skygger som ikke ønsker folk noe annet enn vondt. En dag starter det en ny elev i klassen til Nagel, nemlig selveste Farah Obra. En mystisk stormfull dag blir Nagel plutselig kidnappet. Var det de avskyelige skrømtene eller var det bøllene Peter, Bjørn og Ida.

Boka starter rett inn i en handling. Det var litt vanskelig å forstå hva som skjedde på starten før kanskje midt i boka. Jeg syntes boka ble mer spennende, mer underholdende jo mer du leser, men slutten var litt skuffende. Jeg syntes slutten var litt forutsigbar. Det var ganske enkelt å løse puslespillet før jeg hadde lest boka ferdig.

For mange, særlig ungdommer er det veldig enkelt å kjenne seg igjen i boka. Nagel ble mobbet veldig mye for hvordan han så ut, og fordi han var annerledes enn de andre. Nagel var ganske usikker på seg selv og prøvde å gjøre mye for å passe inn. Noen ganger overtenkte han også. Jeg likte veldig godt tegningene. De var veldig detaljerte. Jeg fraråder ingen å lese den, men det er ikke den beste boka jeg har lest. Jeg syntes den var litt forvirrende, forutsigbar, men det var ikke den værste boka jeg har lest.

Terningkast: 4

Bok: Nagel. Storm og skygger

Bortkastet tid

Sigrid

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

Nagel er en science fiction tegneserie som er veldig lett-lest. Nagel storm og skygger er den første boka i bokserien. Allerede på starten av boka ser man at det refererer til og handler om mobbing. Man ser og på coveret at det er om mørke skygger som navnet på boka forteller. Nagel som er hovedpersonen er den eneste igjen av sin rase. Han blir ikke bra behandlet av klassekamerater. Nagel har fått det gamle huset til ordføreren og jeg tror det er derfor han ikke blir behandlet bra av klasse-kameratene. Starten av boka var veldig forvirrende og vanskelig å forstå det som skjedde men det ble etter hvert litt lettere å forstå. Jeg gir den terningkast 2 av 6 fordi den har bra budskap men var veldig forvirrende å forstå. Jeg liker noen tegneserier men den her var ikke helt min smak.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel

Madeleine

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

Nagel er en tegneserie som går inn under sci-fi. Boka er skrevet med et veldig lettlest språk, som gjør at det er lett å lese fort eller bare å kunne ikke bli kjedet av. Noen av delene så er språket litt lett å skjønne med at den er lett å forstå og at mange ting er lett å forstå og at mange ting er lett å forstå hva som kommer neste men det er en god bok som er litt lett å følge med på den. Det er fint at i starten så forklarer de mange ting som ikke hadde vert lett å funnet ut av. Man kan lære mye om hvordan karakterene blir bygges opp sånn helst fra starten av boka. Det er lett å forstå hva som skjer i boka. Illustrasjonene er veldig detaljert.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Lettlest og interessant

Patrik

Fyrstikkalleen skole

24.10.2023

Boken «Nagel» er en action tegneserie som er skrevet av Sigbjørn Lilleeng.

«Nagel Storm og skygger» er den første boken i bokserien Nagel. Tegneserien er en blanding av sci-fi, drama.Tegneserien handler om Farah som kommer ankommer byen Nordheim med familien sin fra Aradan for å feire 50 år siden krigen mot skrømtene. Under boken blir vi kjent med hovedkarakterene Farah, Nagel og Brage, der Farah og Brage skal redde Nagel fra og bli holdt av skrømtene.

Boken har en rask start med et tydelig bilde og forklaring av hva motivet er. Boken introduserer karakteren godt og hvordan slags personlighets trekk de har, som gir boken en litt mer autentisk lesing. Man oppfatter fort bakgrunnshistorien til enkelt personer som for eksempel Nagel, at han er den eneste av naglene igjen og blir mobbet på skolen.

Boken starter også i in medias res som gir små blikk om hva boka handler om. Det er vanskelig og forstå motivet med disse sidene, men når man har lest ferdig bukken så er det som pusslebiter som faller på plass igjen. Veldig kreativ og godt bruk av virkemidler som gjør boken mer unik.


Spenningskurven kommer sent inn i bokens motiv. Under boken så bygges spenningen relativt fort, men under hele boka venter man bare på vendepunktet. Men vendepunktet er brått, men hjelper hovedpersonene og rømme.

Bildene i boken er tegnet på en fantastisk måte. Bilden i tegneserien er tegnet med fargerikere farger og tydelige handlinger i boken. Man kan lese hele boken uten tekst. Illustratøren har gøyale fargekombinasjoner som skiller boken ut fra andre tegneserier og gjør den mer interessant å lese. Boken er også tegnet med tydelige ansiktuttrykk der man kan lese og tolke følelsene til hver enkelt person. Dette gjør det til en gripende bok. Bildene har også med en rød tråd mellom enkelte bilder. Utrolig. Det er som å se på en serie med ulike sceneskifter.

Boken hadde en veldig brå og uforventet slutt. På slutten av boken for man en fin helhet av motivet i boken der man får vite begge grunner av krigen fra ulike sider. Fint å lese! Boken har også den typiske slutten «fortsettelsen følger» som lager en «Cliff hanger» som gir leseren et behov for å lese neste bok. Bra gjort av forfatter.

Boken er lettest og anbefales av alle aldrer. Boken er effektiv å lese og man får et klart tema. Det var vanskelig å legge fra seg boken når man hadde kommet kort inn i handlingen. Boken går fort å lese. Boken gir en positiv lese opplevelse ved at det er fin størrelse på tekst, tydelige og bra formulerte og setninger og er unik i sin sjanger.

Det som trekker boken litt ned er hvordan relasjonen på tvers av familier er litt uklare og kommer som sitater fra enkelt personer. Som hvorfor tanten og onkelen til Farah er med og ikke foreldrene?


Overalt, en super bok som kan leses av alle!

Terningkast: 5/6


Bok: Nagel. Storm og skygger

Skugganes plan er å øydelegge menneska

Angelica

Hatlestrand barne- og ungdomsskule

24.10.2023

Nagel, Storm og skygger er ein Sci-fi teikneserie. Boka er del 1 av ein serie og handlar om ein rase som har døyd ut; Nagel, og at det berre finnest ein av den rasen igjen. Ingen er særleg snill mot Nagel og alle trur han er annleis og ikkje velkommen. Lite veit Nagel at alt det skifter då ein ny jente kommer til Nordheim; Prinsesse Farah. Det er lenge sidan krigen mot skuggane vart til, men nå begynner det å skje ting som ingen ville skulle skje.

Boka var lettles, det einaste negative med boka er at slutten vart ein skuffelse. Sjølv om at det er ein bok frå en serie, hadde det vore litt betre om boka var enda meir detaljert og meir informerande slik ein ikkje må venta til ein skaffa den andre boka. Sjølv om slutten vart skuffande, var fortsett boka ganske bra. Teikningane var gode og historia var interessant. Språkbruket i boka inneheld nokon få banne ord slik som ‘’Jævel’’ og ‘’Bitch’’. Det gir ikkje heilt meining kvifor det er banning i denne boka.

Gir boka ein 4 :)

Bok: Nagel. Storm og skygger

Gjesperen

Brink

Tjøme ungdomsskole

23.10.2023

Nagel er en tegneserie skrevet og tegnet av Sigbjørn Lilleeng. Boken handler om to folk som blir venner. De må redde en felles venn som har blitt kidnappet. Når de drar ut så finner de ut om den tragiske hendelsen for 50 år siden og den ekte historien.

Sjangeren er en fantasy. Den er ganske lett å forstå, du kan nesten forstå hele boken av å bare se på bildene. Tegningene er ikke særlig realistiske. Menneskene er rare, men ellers er bildene bra nok til å forstå. Jeg liker ikke overdrivelsene i tegningene, som størrelse på legger og hudfarger.

Jeg synes Nagel og Brage er ok karakterer. De er litt spennende fordi de er dumme. Brage bryr seg ikke om noe eller noen og bare om seg selv, mens Nagel er svak og lettskremt og han kan egentlig ikke gjøre stort, bortsett fra å være smart. Historien starter bra og holder spenningen oppe og leder opp til god avslutning.

Det er for mange frempek i teksten. Jeg la merke til med en gang hva som skulle skje, så det ble litt vel forutsigbart. Avslutningen likte jeg heller ikke, for det var ikke noe avslutning. Man må jo lese en helt ny bok for å finne ut hva som skal skje.

Så til slutt vil jeg ha gitt boken et terningkast sterk 3, fordi jeg tenker boken ikke var så sykt bra men ikke så dårlig. Historien var ok, men den var ikke så særlig realistisk. Hvis de hadde endret litt på karakterene og man ikke måtte lese enda en bok for å finne ut resten, så ville den fått da en høyere karakter.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Lettlest grøssertegneserie

Leon

Hellerasten skole

20.10.2023

Boka er skrevet av Sigbjørn Lilleeng.

Boka er en grøsser/action. Det er en tegneserie. Boka er med i en serie.

Boka handler om at det er en gruppe med barn som skal prøve å redde en Nagel som blir holt fanget av to skrømter/monster. skrømtene tok Nagel fordi de trenger hjelpen hans til å våkne opp skrømtene sin konge. Som kan gjøre stor skade til byen.

Jeg synes det var en ganske uventa slutt. Jeg synes boka var ganske lett å legge fra siden jeg hater å lese, hvis du liker tegneserier med ikke så mye tekst er denne boka ganske god for deg.

Jeg liker forsiden, det er mye farger og masse kule figurer, jeg føler at fargene på forsiden får boka til å se litt skummel ut, og spennende.

Det er mye spenning i boka, ikke så langt inn i boka skjer det ganske mye, jeg ble veldig ivrig på å lese mer, for å vite hva som skjedde med Nagel og de andre.

Det som er dårlig med boka er at den starter ganske rett på fra forrige bok, du må ha litt kunstskap om hva som skjedde fra forrige bok.

Denne boka er ganske unik, den minner meg ikke om noen andre bøker jeg har lest. Så den er ganske unik. Boka har ganske unike figurer som ikke minner meg om noen andre bøker.

Det som skjer i boka er ganske u realistisk, boka har masse forskjellig dyr, mennesker og monster.

Boka var ganske lett å lese, fordi teksten var fordelt ut på flere sider og den hadde masse bilder som jeg kunne se på, sånn at jeg fikk med meg mer. I boka så er det masse tekst bobler med korte setninger. I teksten var det litt bane ord her og der, men jeg synes det passa in i teksten.

Jeg gir terningkast 5/6.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Bortkastet potensial

Tobias

Flåtestad skole

20.10.2023

Nagel er en SCI- FI bok som handler om Farah, en jente som flytter til ett nytt sted. Boken starter midt i flytteprosessen. Det går så videre til at hun ikke blir tatt godt imot på dette nye stedet som heter Nordheim. Hun kommer fra ett sted som har vært i en krig med dette stedet der hun bor nå. Innover i boka møter hun er vesen som heter Nagel, han er den siste av sitt slag og bor i ett hus eid av staten siden de har sagt at de skal passe på han. Farah og Nagel blir bedre venner og hun blir med han hjem en dag etter skolen, det skjer da noe uventet som nesten spoiler eller avslører resten av boka.Boka er innom noen temaer som er viktig for ungdom, mobbing og utenforskap er noen av disse. Jeg syntes at de kanskje kunne vært bedre på å få fram temaene i boka.Selve lesingen av boka var helt ok, den var ganske lettlest siden dette er en tegneserie. Tegningene og landskapet i boka syntes jeg lignet på amulettene mens handlingen var ikke som noe jeg har lest før.Alt i alt vil jeg si at dette er en bok som ikke passer til meg. Det er fordi jeg syntes dette ble mer en barnebok enn en ungdomsbok, det ble rett og slett for mye tegninger. Jeg ville likt og lest denne boka uten tegninger. Jeg gir den derfor terningkast 2.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel: kort og skuffende

Jonas

Flåtestad skole

20.10.2023

Nagel: for kort for historiefortelling

Nagel er en tegneserie roman som handler om en jente som flytter til et nytt sted der hun ikke blir tatt imot godt fordi hun er «annerledes». Så hører vi en historie om en krig og så kommer en storm som kidnapper barn. Så nå skal Nagel og andre barn lete etter de som har blitt borte du vet istedenfor å melde fra til noen som kan dette, som hadde vært det smarte valget.

Boka er altfor kort til å prøve seg på en bra start midt og slutt samtidig er dette samme grunnen som hvorfor det er vanskelig å se om karakterene endrer seg gjennom historien. Selve lesingen var greit, men historien gikk for fort og slutten var skuffende.

Det er også en stor mangel på spenning i boka. Igjen det gikk for fort til å føle på noe som helst. Samtidig er det vanskelig å forstå valgene til karakterene i boka siden mange av de er rett og slett dumme. Hvorfor gå inn i skogen alene uten å si ifra til noen andre, hvorfor kidnappe barn hva gjør det for deg.

Jeg mener at denne boken er rett og slett dårlig. Den feiler på mange steder som historiefortelling og spenning. Samtidig er karakterene dumme som brød og klarer ikke å bruke den dysfunksjonelle tingen i hodet som de kaller en hjerne. I tillegg er slutten en tragedie med så mange dårlig linjer og valg at jeg får vondt og du får ikke engang vite hva som skjer boka bare slutter.

Terningkast 1
Bok: Nagel. Storm og skygger

Hva var dette?

Amalie brattrud kvernsveen

Vardal ungdomsskole

19.10.2023

Som oftest skal man starte en bokanmeldelse med å forklare litt om boka, men her tror jeg det er fysisk umulig.
Boka har en forferdelig story-line, som ikke hadde vert like ille om de hadde klart å forklare den ordentlig. Det klarte den dessverre ikke. Man kunne hoppe over snakkeboblene å forstå like mye som om man hadde lest dem.
På noen sider bakerst i boka er det skrevet opp litt karakterinfo, hvorfor ikke bare gi oss det I boka? Jeg syntes det var ille oppbygning av karakterene, og for å være helt ærlig hadde jeg ikke brydd meg om de døde eller ikke.
Tegne-stilen var kul til tider, men jeg likte ikke at de hadde forskjellige stiler til forskjellige karakterer. Dere føltes som jeg leste en forskjellig tegneserie for hver karakter.
Jeg vil nok si at denne boka er ment for et litt yngres publikum, men dette er tross alt en ungdomspris.
All in all, ikke min favoritt. Den hadde potensialet, men dessverre traff den ikke meg.
3/6

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel: Storm og skygger

Birk

Finnsnes ungdomsskole

16.10.2023

Jeg har nettopp lest Nagel: Storm og skygger, og det er en helt ok bok, ikke noe kjempespennende og jeg gledet meg ikke til å lese videre i boka.
Denne boka handler om en skapning som er den siste av sin type, hver dag når Nagel skal til skolen blir han mobbet og mishandlet. Nagel blir tatt godt vare på av presidenten og av «livs vakta» hans. Men en dag får han seg en venn, han inviterer henne med seg hjem for å drikke en kopp te. Når Nagel har begynt å lage, Blir det helt mørkt og de forsvinner. Når han våkner er han i et mørkt rom, nesten som om han var i himmelen, men han får øye på «mobberne sine». Nagel går bort til dem og de sier «det er 2 monstre her». Å ut av ingenting angriper monstrene.
Boka var ikke så veldig spennende, forfatteren skriver ikke så veldig bra, fordi jeg synes det går altfor fort og jeg forstår ikke så mye av hva som blir sagt pga at det går for fort. Jeg synes at historien er veldig fin, å at man får et innblikk på hvordan folk som er ensom og ikke har venner virkelig har det.
Så jeg ville ha anbefalt denne til noen som er glad i Sc-fi. Så denne boka får terningkast 4.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Veldig god:)

MK

Ve skole

13.10.2023

Nagel har en interessant historie, fine illustrasjoner og en spennende atmosfære.
Den har unike karakterer og er en god begynnelse på serien.
Om det er noe jeg ville endret på ville det vært at boken var litt kort, men den er jo bare begynnelsen!

5/6
Anbefaler denne til uprisen.

Bok: Nagel. Storm og skygger

En dramatisk og nervepirrende historie

benjamin

Hellerasten skole

11.10.2023

Nagel er skrevet av ungdomsforfatteren Sigbjørn Lilleeng og jeg vill si han gjør en ganske god jobb.
Boka Nagel pågår i fremtiden i det jeg tolker som en galakse litt langt borte. Vi blir vi kjent med flere karakterer og en av dem er hovedpersonen Nagel. Han er den siste av sin rase og er den eneste i hele verden som ser ut som han. Dette fører til at han sliter veldig med selvtillit. Han har ingen venner tror han selv men blir beskyttet av en i klassen (Brage) mot noen som mobber han mye. Selvfølgelig er ikke dette gratis men allikevel virker det litt som han bryr seg litt om han allikevel. Vi blir også kjent med en prinsesse som drar til Aradan for å feire fred i riket. men under en storm skjer det noe fryktelig.
Jeg likte boka ganske godt til og være en tegneserie. Den holder spenningen gående og personligheten til karakterene er veldig godt fremvist, så godt at du kan høre måten de snakker på
Hoved personen sliter veldig med selvtillit som får ivertfall meg til og synes synd på han. Oppå der blir han også mobba og har ingen venner (tror han). Jeg må også få med språkbruken i denne boka, Den er veldig inn i tiden og ikke som andre ungdoms bøker som ikke har peiling på hva de forskjellige ordenene betyr.
Tegningene i boka er godt tegna med mørke farger som virkelig setter en litt skummel stemning når du leser boka. De er også veldig detaljerte noe som får den til å skape realistiske bilder og fantasier. Det er god overgang fra og være lyse og koselige farger i Aradan som viser at det er god stemming og feiringen er for fult i gang til mørke og dystre når de kommer in i den forbudte skogen der vor al slags farlige vesener befinner seig.
Dette var jo del 1 av 2 noe jeg personlig ikke er så fan av, men kan forstå det fordi det kan være en grunn til og lese 2-ern og finne ut hva som skjer videre. Personlig blir jeg litt provosert når jeg ikke får vite slutten, men det får vi nok i neste bok.
Jeg synes denne fortjener en nominasjon til og være en av Top 5 fordi den er spennende, riktig ordbruk og den har bra tegninger. Det som trekker ned er det at vi ikke får vite slutten.

Terningkast 4

Bok: Nagel. Storm og skygger

anmeldelse Nagel

Markus 8kl

Stadtlandet skule

3.10.2023

Nagel er ein bra bok, men eg synst at det ikkje burde vær noken banneord ,men borsat fra det var boka bra fordi den er passe skummel og morsom og skrivd på eit enkelt språk å lese. Eg likte at det var ein tegneserie eg likte og at det var slåssing i boka.

Bok: Nagel. Storm og skygger

En interessant tegneserie

Kristian

Hellerasten skole

29.09.2023

Boken Nagel handler om den siste personen av rasen Nagel. Han blir plaget på skolen fordi han er annerledes. Når Nagel er hos Farah så blir det en storm, og han blir borte. Brage og Farah går ut i skogen for å finne Nagel, men han er tatt av to skrømter som egentlig skulle blitt utryddet for 50 år siden.

Boken er en lettlest fantasy tegneserie som passer for alle.
Karakterene er tegnet bra og noen av dem som ikke er menneskelige er tegnet ganske interessant. Boken starter med en ganske lys fargestil, men litt inn i boken begynner de å bruke en litt mørkere fargestil. Den har farger som sort, mørkegrønn, mørkerød, blå, men også gul. Det at tekstboblene har hvit bakgrunn får dem til å stå mer ut.

Boken startet med at vi fikk høre om bakgrunnene til de forskjellige hovedpersonen og bli kjent med dem. Etter det startet boken rolig, men så ble Nagel borte. Det er da spenningen begynte å bygge seg opp. Spennigstoppen var da de fant Nagel.

Boken var ganske fengende og fikk meg til å ville lese mer.
Og når boken var over hadde jeg lyst til å lese resten av historien om Nagel.
Jeg tenker at boken burde nomineres til u-prisen.

Terningkast: 6

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel. Storm og skygger

Sofia

Vardal ungdomsskole

29.09.2023

Jeg vil gi terningkast 5 fordi jeg likte boka veldig godt, det var min type bok.
Forfatteren gjorde jo ikke no sånn ar jeg opplevde boka på den måten, men den fikk meg til å fikk lyst til å lese mer av den boka. Jeg levde meg skikkelig inn i boka. Jeg tror forfatteren hadde giddet å skrive den boka, fordi det var det første som kom opp i hodet til forfatteren. Jeg ville ikke ha blitt kjent med hovedpersonene, fordi de virka litt slemme. Jeg syns ikke noe så veldig mye forventninger av boka, jeg syns den var veldig fin å lese, og skikkelig fine bilder. Det var jo ikke noe jeg reagerte av boka, jeg syns den var bra og jeg reagerte ingenting på boka. Jeg syns ikke boka var kjedelig i det hele tatt. Ja, boka varte etter at den var slutt. Nei, jeg lærte ikke noe nytt angående meg. Nei, jeg har ikke lest no lignende bøker før, men jeg syns den var veldig bra. Ja, boka før meg til å se vante med nye ting. Jeg syns språket passa perfekt for boka. Ja, språket passer perfekt for til handlinga og hovedpersonene. Ja, jeg tror dette kunne ha skjedd i virkeligheten. Ja forfatteren følger reglene sine når hu skriver boka. Nei, boka er ikke skadelig og lese.

Bok: Nagel. Storm og skygger

Nagel. Storm og skygger

Mirabell

Vardal ungdomsskole

29.09.2023

Boka er skrevet med et lettlest språk, som giør at det er lett lese. Nagel er den siste av sin art, men bir godt behandlet av andre der, litt. Han blir fort kjent med Farah nảr hun kommer pả besøk, dette kan skape mange problemer, men hvem vet. Jeg gir terningkast 4, det er lett folge med i boka, illustrasjonene er pene og detaljerte. Liker at bakerst i boka har Sigbjern lagt til de forste sketsjene til Nagel verson 2, Nagel er veldig snill og vil ikke at andre skal bli sure, det er min tolkning. Boka er litt kjedelig noen ganger fordi det ble litt gientagende noen steder, og litt vanskelig a følge med pã hva som skjedde і boka underveis.