Hopp til innholdet

Kommentarer

Anmeldelser

Mørkalven 1. Alene

Av Helen Kaldheim

Anmeldelser (2)

Bok: Mørkalven 1. Alene

Helt ok

Maya

Surnadal barne- og ungdomsskole

22.11.2023

Helt ok
Sjangeren i boka er Fantasy bok.
Boken handlar om ein mørkalv som heiter Caim, og han er ein bestevenn som heiter Kasp som også er ein alv. Caim er den siste mørkalven igjen i verden å derfor så er det mange folk som ikkje likar han så han blir behandla annleis.
Boken er ein seriebok som er ein liten serie på 2 bøker, og det kommer kansje ei tredje bok. Eg synes boka var ei heilt ok bok, fordi eg likar ikkje så godt teikneseriar. Eg begynte å lese boka, fordi eg fekk boka av læraren. Det eg likte med boka er at det var ein spennande slutt. Så viss du likar teikneserie er dette boka for deg.
Eg veit ikkje om denne boka er etterlikna etter nokon andre bøker eg har lest, fordi eg brukar nesten aldri å lese teikneserie. Denne boka er ikkje ei realistisk bok, men boka er ganske lett å lese å ho krevjar ikkje noko lang tid å lese.
Så viss du likar ei bok som er enkel å lese så er dette boka for deg.

Bok: Mørkalven 1. Alene

Bør lese boka om du liker anime eller manga, eller generelt fantasy

Inga

Surnadal barne- og ungdomsskole

13.11.2023

Hovedpersonen i boka heter Caim. Han har følt at han er annerledes hele livet. Han ble ofte mobba på skolen og hadde ingen venner. Ikke før det begynte en ny gutt på skolen, Kasp. Caim og Kasp blir fort venner. Ting skjer, og Caim har ikke noe annet valg enn å dra fra hjemme sitt og Kasp, og reise til skogs.
Jeg syns at boka egentlig var ganske bra. Jeg likte mange av karakterene (Spesielt karakterdesignet til Caim) og tegningene, og plottet var bra. Boka handler egentlig mest om rasisme og mobbing, siden hovedpersonen blir mobbet og folk syns han er mindre verdt som menneske på grunn av hudfargen hans. Sjangeren i boka er fantasy. Jeg anbefaler denne boka, og jeg gir den terningkast 5 av 6.
Det finnes en bok to av denne serien som også var ganske bra. Jeg tror og håper at det kommer en bok tre også, siden jeg er spendt på hva som kommer til å skje neste.