Hopp til innholdet
Hjem/Bøker/Hoffnarren/

Anmeldelser

Hoffnarren

Av Randi FuglehaugAnne Gunn Halvorsen

Anmeldelser (8)

Bok: Hoffnarren

Interessant start

Emilie

Hedrum ungdomsskole

15.12.2023

Jeg har ikke rukket å bli ferdig med boka, men har kommet til kapittel 9.
Prinsesse Margrethe fyller 18 år med tvillingbroren Kalle. Det er selskap på slottet hvor mange er invitert. Blant annet Arnie, kjæresten til Margrethe. Margrethe har hatt det største crushet på den danske prinsen Henrik, og når han da også er invitert i selskapet blir Arnie sjalu. Alt ser ut til å ordne seg når Margrete får gaven fra Arnie, en bil…

Jeg synes boka er bra og jeg kommer til å fortsette å lese den.

Bok: Hoffnarren

Pengeproblemer fra en spennende synsvinkel

Isabell

Tjøme ungdomsskole

15.12.2023

«Hoffnarren» er den syvende boken i «Halve kongeriket» av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Boken sentrer seg rundt Arnie som er sammen med prinsesse Margrethe. Alt han gjør er for Margrethe, og på hennes bursdag kjøper han en bil til henne, som han må nedbetale. Men når faren til Arnie begynner å slite med pengene, da får ikke Arnie månedslønn. Han må finne andre måter å tjene penger på, som gjennom musikken. Men Hva skal Arnie gjøre når han får trusler fra bilselgeren? Og hva med bussjentene som ikke bare betaler for musikken hans?

Jeg syntes boken tok for seg et spennende tema som ikke er så vanlig å se i bøker. I alle fall har ikke jeg lest en bok om dette temaet, nemlig pengeproblemer. Faren til Arnie har en usikker jobb som Arnie har trodd vært sikker. Men da faren satset alt på en app som ble lite populær, da ble penger et problem. Det var spennende å få se synsvinkelen til Arnie, fordi man får se hvordan barnet også må ta konsekvenser av foreldres pengeproblemer.

Arnie er en karakter som er veldig snill og god. Han er den morsomme i gjengen som alltid er omsorgsfull og ser de rundt seg. Jeg fikk veldig medfølelse for han, i og med at han sier i boken at han ikke er like kjekk som andre gutter. Han er litt usikker på seg selv, noe som er veldig vanlig blant unge mennesker. Jeg syntes dette var fint siden det er med på å formidle at du trenger ikke se ut som en prins for å være sammen med en prinsesse, bokstavelig talt og ikke.

Boken har et moderne preg over seg, om man kan si det. Den tar for seg et moderne problem i verden, nemlig krigen i Ukraina. Dette er et grep jeg liker spesielt godt i bøker, når boken drar inn ting fra dagens samfunn.

Bokens heller negative sider, var at den ikke var så spennende. Det er en spennende vinkling i boken av temaet, men spenningen var ikke helt der. Boken trenger ikke gjøre at man sitter på kanten av stolen, men den må skape en nysgjerrighet i leseren som gjør at man ikke vil legge fra seg boken. Dette synes jeg ikke boken helt klarte, men heller delvis.

Alt i alt er bokens tema og synsvinkel spennende, men spenningen er ikke helt der. Boken er derimot moderne og tar for seg problemer fra dagens samfunn. Jeg gir boken terningkast 4 og mener ikke den bør nomineres til Uprisen.

Bok: Hoffnarren

Bok med mange viktige temaer

Mari

Hellerasten skole

14.12.2023

Hoffnarren handler om Arnie om er bestevenn av kronprinsen og kjæresten til prinsessen. Faren hans har en egen app det ikke går så bra med. Så når han vil så gjerne hjelpe alle rundt seg som han er glad i er det ikke mye plass til han selv.

Hoffnarren har absolutt et relevant tema for ungdom, men jeg tenker at det kan være relevant for hvert fall unge voksne også fordi den handler om venner, kjærester og familie og at det er vanskelig å hjelpe alle du vil hjelpe når du har det vanskelig nok selv. Karakterene i boken synes jeg er godt beskrevet sånn at jeg kan se for meg stemningen i samtalene de har. Jeg synes det er troverdige karakterer fordi de gjør feil, de føler på vanlige følelser og bekymringer. Hadde de vært helt feilfrie hadde de ikke vært noe troverdige. Handlingen i boka er uforutsigbar og det sjer flere overaskende handlinger i boken så man får lyst til å lese videre.

Jeg mener at boken bør nomineres til uprisen fordi den har både et relevant tema for ungdom og boken er innom flere viktige temaer. Jeg gir hoffnarren terningkast 5+.


Bok: Hoffnarren

En annerledes historie om å finne seg selv

Frida

St. Franciskus

13.12.2023

Nå har jeg lest boken Hoffnarren som er syvenende bok i serien om "halve kongeriket". Serien handler om en vennegjeng med dyre vaner og som går på en privat videregående skole i Oslo. Kronprinsen og kronprinsessen er også med i gjengen.
Denne boken handler om Arnie, gjengens klovn og han som alltid spanderer. Etter at faren hadde pengeproblemer i sommer trodde han at alt skulle ordne seg til jul. Det ble verre så Arnie får en bekmørk desember. I tillegg er han sammen med kronprinsessen og han er redd for å miste jenta han er så glad i.

Jeg synes at boken er en spennende og moderne kjærlighetshistorie om identitet, utenforskap osv. Forfatterne har brukt eksempler fra nåtiden og det er lett å forstå hva som står der. Det er spennende å lese og på slutten av hver bok er det en liten tvist. Det liker jeg og jeg gleder meg til neste bok.

Det som var litt dumt var at den til tider var litt stillestående og jeg fikk nesten lyst til å bare hoppe over noen sider, men ellers var den bra.

Alt i alt synes jeg at dette var en bra og spennende ungdomsbok så jeg gir den terningkast 5-.

Bok: Hoffnarren

For ei kjekk bok!

Erle

Bryne ungdomsskule

5.12.2023

Hoffnarren handlar om 18 år gamle Arnie, som er saman med prinsesse Margrethe. Han liker å lage russemusikk, og henge med vennegjengen sin. Boka starter med at dei feirer 18 årsdagen til Margrethe og Kalle. Arnie bestemmer seg for å kjøpe ein bil til Margrethe, men det blir eit problem seinare i boka. Faren har gått konkurs, som setter både Arnie og faren i store pengeproblem.

Boka er skriven på bokmål, og har 254 sider. Den er ikkje for lang, og har korte kapitel, som eg likte.

Eg synest at denne boka var veldig kjekk, fordi eg likte alle temaa som det blei skrive om. Den var veldig forståeleg, og ga meining. Det skjedde noko heile tida, som gjorde at eg mest ikkje klarte å legge frå meg boka. Eg likte best slutten, for då blei det veldig spanande.

Terningskast : 5

Bok: Hoffnarren

fattig og rik med samme sinn

Amalie

Tjøme ungdomsskole

4.12.2023


Hoffnarren er bok nummer 7 en bokserie skrevet av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Den handler om en 18 år gammel gutt som heter Arnie, han er sammen med kronprinsessen Margrethe. Begge de to er i samme vennegjeng med bare rike folk. Arnie har også alltid vært rik, men hva skal han gjøre når faren går konkurs?

Jeg syntes boken var litt langsom, men jeg likte den fremdeles. Starten av boken var litt kjedelig, på slutten ble den ganske spennende. Det skjedde en uventet spenningstopp som førte til en åpen slutt. Jeg gleder meg til bok to kommer så jeg kan få svar på alle de ubesvarte spørsmålene mine.

Romanen har både gode temaer og budskap. Blant annet handler boken om fattigdom og selvmord. Jeg syntes dette er to viktige temaer, fordi jeg er helt sikker på at noen ungdommer kan kjenne seg igjen i dette. Spesielt det med pengeslit, man kan føle at man er mindre verdt enn andre bare på grunn av mangel på penger. Forfatter får frem at gode venner holder seg ved din side uansett om du er rik eller fattig.

Hovedkarakteren i boken er Arnie. Han virker som en utrolig snill og god fyr. Han vil alt det beste for vennene og familien sin. I løpet av boken forandrer han seg litt. Han holder følelsene og problemene sine for seg selv, dette fører til at han blir sliten, lei seg og litt sinna. Vennene hans fortsetter å påminne han på at han har forandret seg og det gjør det ikke noe lettere for Arnie. Alle forandrer seg når de går gjennom noe vanskelig, og jeg er helt sikker på at Arnie finner tilbake til sitt sanne jeg.

Boken var veldig lettlest til tross for at den er ganske lang. Forfatteren har beskrevet følelsene og tankene til Arnie innimellom, dette likte jeg svært godt. Det gjorde min leseopplevelse bedre siden da kunne jeg kjenne på og tenke meg hvordan den tøffe perioden var for Arnie.

For å oppsummere syntes jeg boken var veldig spennende til tider, og veldig langsom til tider. Jeg liker hovedpersonen og bipersonene i denne romanen godt. Boken er godt skrevet og har viktige temaer og budskap. Jeg gir denne boken terningkast 5, og jeg syntes den burde bli nominert til Uprisen.

Bok: Hoffnarren

Heilt klart min favoritt!

Ingrid

Bryne ungdomsskule

1.12.2023

Hoffnarren handlar om Arnie. Arnie er kjempefornøgd med livet. Han er saman med prinsesse Margrethe og har alt han treng. Boka startar i 18års bursdagen til Kalle og Margrethe. Arnie bestemmer seg for å gje Margrethe ein bil i bursdagsgåve, det er noko som får konsekvensar seinare i boka. Prins Henrik frå Danmark bur for øyeblikket saman med familien til Kalle og Margrethe. Henrik og Margrethe kjem godt overens, og dette gjer Arnie sjalu og enda meir bekymra enn det han var. På toppen av dette skjer det ei hending som gjer at boka nesten er umogleg å leggja frå seg.

Hoffnarren er den 7. boka i serien Halve Kongeriket, som er skriven av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug. Eg synest at dette var den beste boka i serien, før bok nr.1 Arvingen. Eg synest at ho var spennande og det var alltid noko som skjedde. Eg las boka på under ei veke, og det må jo berre bety at ho er lett å lesa, men samtidig interessant og bra.  Eg har lese alle bøkene i denne serien, og synest heilt klart at det er verdt det. Måten boka blir avslutta på gjer at eg nesten ikkje klarer å venta til neste bok kjem ut.

Dette er heilt klart den beste U-prisen boka eg har lese, og eg synest at ho fortjener å vinna prisen. Eg gler meg allereie til bok nr 8. Eg gjer ho terningkast 6/6.

Bok: Hoffnarren

Frå personlig konkurs til ?

Veslemøy

Bryne ungdomsskule

1.12.2023

Den 7. boka i serien Halve kongeriket handlar om Arnie. Faren hans er personlig konkurs og dette går hardt utover Arnie. Nå må han begynne å tjene eigne penger og måten han gjer dette på fell ikkje heilt i smak hos kjærasten hans, prinsesse Margrethe. Margrethe er ei han tenkjer mykje på, og kjenner spesielt presset når den danske kronprinsen Henrik, flyttar inn på slottet.

Denne boka er skriven på bokmål og har 253 sider. Eg synest det er den perfekte lengden på ei bok, ikkje for lang og heller ikkje for kort. Denne boka var spennande og interessant heile tida. Det var kjekt å få eit innblikk i Arnie sitt liv og å få lære meir om han. Dette er den beste boka som er skriven i denne serien og eg vil anbefale den for dei mellom 12 og 16 år. Eg vil ikkje tru at du må lese dei andre bøkene i serien for å forstå kva som skjer, men eg trur det kan vere lurt for å henge litt meir med på det som har skjedd. For dei som har lese dei andre bøkene i serien er det kjekt å få svar på ting som har skjedd i dei forrige bøkene og få endå større forståing. Bøkene ender alltid midt i noko veldig spennande, som gjer at du ikkje klarer å vente på neste bok.

Alt i alt var det ei kjempebra bok, som eg likte kjempegodt. Eg gleder meg allerede til neste bok og føler at denne boka skaper leseglede eg engasjement. Eg gir boka terningkast: 6