Hopp til innholdet
Hjem/Bøker/Hex/

Anmeldelser

Kommentarer

Anmeldelser

Hex

Av Sigbjørn Mostue

Anmeldelser (67)

Bok: Hex

Spenning

Anine

Tjøme ungdomsskole

12.06.2024

Jeg synes denne boken var god og passet bra for folk på min alder. Den var spennende og fikk meg til og tenke. 10 av 10 stjerner. Den handlet om Diana og at hun ble lurt, og voldtatt og jeg synes handlingen var spennende.

Bok: Hex

Hex

Thuva

Vinstra ungdomsskole

18.12.2023

Boken HEX er ein grøsser og ein krimbok, med eit lite fantasi innslag.
Hovudkarakterane heiter Diana og Simon.
Diana såg at dei hadde fått ein ny gut i klassen, han heiter Simon og han hadde nettopp flyttet. Diana blei med Simon på ein konsert og noen timer seinare blei Diana dopet ned og blei overgrepet, det var da alt begynte å gå galt. Diana begynte å ljuge til foreldrane sine.

Den starta rett på og den var ikkje treig. I den første setninga startar det med « Eg trur ikkje på Gud, eg trur på meg sjølv »
Boken sluttet med ein litt brå, eg vill at det skulle komme ut ein del 2 fordi at boken sluttar med « Eg skal få oppleve våren » da ville eg ha hatt ein ny bok for å vite kva som skjer etter at hun får oppleve våren eller om hun ikkje får oppleve våren.
Eg kunne ikkje kjenne meg igjen i boken, men eg trur at det er veldig mange som kan oppleve det same som henne f.eks: dop, overgrep, russetid og foreldre som blander seg inn i privatlivet til barnet sitt. Vi høyrer mye om dop og russetid, denne boken kan kanskje få opp øyene til mange der ute som ikke tenkjer over hva ungene sine driver med. Mange foreldre tenkjer at det ikke er så farlig hvem ungene er ute med, kanskje denne boken får foreldre og unge mennesker og tenkje over hvem det henger med og at det ikje skal ta imot alt fra folk det ikje kjenner så mye.
Boken har ein helhet, begynnelsen, midten og slutten passar bra sammen og karakterane passar bra sammen med hva som skjer i boken.

Denne boken er veldig bra, denne boken er den beste eg har lest. Boken er kreativ og fantasifull.
Boken er ikkje så mye av ein trend, men denne boken kan få eit nytt syn på livet.

Denne historien i boken kan og er sannsynlig kommer til å skje at noen opplever det samme, med miljø og venner.
Eg synest at boken viser mange folk korleis barn kan ha det og at det ikkje kan stole så my på barna sine om du ikkje bryr seg om hva som barna sine gjør.

Eg synest at boken var lett å lese, den kan være litt vanskelig for folk som sliter med å lese spennande bøker.
Boken var spennande.
Det er ein del banninga boken, denne boken er kanskje ikkje for barn under 10 år hvis man ikkje vil at ungen sin skal lære seg banneord.
Språkbruken passar til det som skjer i boken.
Den er interessant fordi at den er skrevet på ein måte sånn at man må tenke hva som kan skje vidare i boken.

Boken handlar om ein hex, og dop, overgrep og hva som skjer om man får i seg dei forskjellige tinga.
Eg trur at forfattaren har skrevet om dop osv, er at kanskje forfattaren har opplevd noe lignende.
Boken hadde ikkje så mye for meg og si, men denne boken er veldig viktig for folk som ikkje veit så mye om hva som skjer om man får i seg dop eller om man blir overgrepet.
Bokens styrke er at den handlar om mye forskjellig og at den ikkje er kjedelig i starten.
Bokens svakheit er at den hadde ein brå slutt og at vi ikkje får vite hva som skjer.
Boken burde folk lese fordi at den er lett å lese og at den er ganske lærerik.
Boken bør nominerer til U-Prisen.

Bok: Hex

Var dette en bra bok?

Vivian

Hedrum ungdomsskole

15.12.2023

Boken Hex er skrevet av Sigbjørn Mostue. Hex handler om en jente som heter Diana. Diana er en jente som fokuserer mye på skolen og som har toppkarakterer. En dag så starter det en ny gutt som heter Simon. Simon viser interesse til Diana som hun ikke har opplevd før. Diana blir forelsket i Simon. En kveld drar Diana på fest med Simon, festen blir litt kjedelig så de drar ut. Den samme kvelden blir hun beruset av noe.

Jeg synes at det tar litt tid før det kommer til den delen hvor hun tenker at hun er en heks. Jeg fikk høre at denne boken skulle være skummel, men jeg fikk aldri den grøsser følelsen. Etter å ha lest hele boken så ser man at boken handler om mental helse. Diana tror hun har blitt heks, men finner til slutt at det bare var henne som innbilla det. Jeg tenker jo at de fleste kanskje kan relatere til denne boka, fordi det er snakk om stemmen i hodet, mental helse, forelskelse og litt mer forskjellig. Det var ikke den beste boken men heller ikke den verste boken. Det var noen ganger der jeg ikke skjønte helt hva som foregikk. Jeg gir terningkast 3 ut av 6.

Uansett så vil jeg si at den var helt ok.

Bok: Hex

Hex

Victoria

Bryne ungdomsskule

15.12.2023

Denne boka handlar om ei jenta som heiter Diana, ho er den smartaste på heile skulen. Heilt til den nye gutten startar, han fekk bedre karakterar enn Diana i matte. Den nye guten var ikkje bare smart, men og kjekk som gjorde at alle jentene blei forelska i han inkludert Diana. Han viser litt interesse for Diana og inviterer ho med på russetreff. Der drikker dei øl, men Diana merker fort at hun blir meir full enn det ho burde vere etter ei øl. Når ho kommer hjem husker ho ingenting, men merkelege ting begynner å skje.

Eg synest at boka var spennande. Den var litt kjedeleg i starten, men blei meir spennande mot slutten. Eg synest at forfattaren røpte litt mykje av avslutninga, men den var enda overraskande. I boka var det nokon ord eg ikkje viste kva betydde, og den blei skriven på ein litt vaksen måte. Det var mykje skildringar i boka, som eg trur ikkje yngre folk hadde forstått. Eg anbefaler denne boka til 13 år og eldre.

Eg trudde boka skulle vere ein grøsser eller fantasybok, men den viste seg til å vere ei ungdomsbok med viktige temaer som, ungdomslivet, psykiskhelse, overgrep, rusmiddel og doping.
Boka gav ikkje alltid meining, men var ganske bra og eg gir den terningskast 4.


Bok: Hex

Kjedelig bok…

Filip

Vinstra ungdomsskole

15.12.2023

Hex

Sjangeren er: drama
Jeg vil si at boka var litt kjedelig og lese.

Boken handler om en jente som tror hun er smartest og den peneste på vgs. Hun er også veldig glad i drama og få andre jenter sjalu. Jeg syntes att boken i var litt vanskelig og skjønne på starten men det ble litt lettere og lese boken. Boka er nok ikke for de under 9 år, fordi att den handler litt om hvordan de er på fester og sånt og de bruker litt voldsomme ord. Men jeg kjente meg utrulig nok igjen i boken. Jeg mener att den burde få en terning kast 3.

Bok: Hex

Hex, helt ok

Mariye

Austbø skole

14.12.2023

Boken handler om en jente som heter Diana som er en ungdoms jente. Hun tror ikke på noen ting, for eksempel Gud eller seg selv. Hun så en gammel dame som var ekkel, stygg og ond hun løp. Det var også en gutt som heter Simon, han er ny på skolen. Det som var spesielt med gutten var at Diana hatet matte og at han gutten Simon er bedre enn henne i matte. Etter hjelper Simon Diana nesten vær mattetime og da ble de så close at de dro på en fest sammen.

Det jeg synes om boken var helt greit fordi forfatteren hadde gode beskrivelser i boken og i tillegg detaljer. Jeg følte at boka var litt rar og skummel fordi jenta kjente den gamle damen.

Bok: Hex

Angrer på at jeg leste den

Lisa

Bø ungdomsskole

14.12.2023

Denne boka handler om en jente, Diana, som har bare karakteren 6 alle fag. Det begynner en ny gutt som heter simen på skolen som alle jentene er forelsket i, inkludert Diana. Han viste seg å være bedre en Diana i matte. De får følelser for hverandre og går på fest. De drikker øl men Diana merker at hun blir mer beruset enn hun egentlig burde vært av en øl. Merkelige ting begynner å skje etter dette.

Jeg synes det tar alt for lang tid før hun faktisk er heks. Jeg trodde boka skulle være om en jente som er heks og holder på med heksekunst men det skjedde nesten ingen hekse ting og ingen spenning. Jeg hadde lest halvveis i boka og det hadde så vidt skjedd noe som helst.
jeg leste den ferdig så den var ikke så dårlig men jeg stoppet opp flere ganger og tenkte "hva er det som skjer". boka er ikke så veldig accurate i forhold til ekte heksekunst.
Det jeg syns er bra med boka er at vi får se hvordan det er å ha mentale lidelser og hvor farlig det kan være å ikke passe godt nok på drikken sin på fest. Boka er "interessang" på sin egen måte.

Terningkast 2

Bok: Hex

Her kan du kjenne deg igjen i følelser

Erika

Hedrum ungdomsskole

14.12.2023

Boken Hex av Sigbjørn Mostue er en ganske skummel bok. Den handler om en jente som heter Diana som er veldig flink på skolen, spesielt matte. Hun forelsker seg i en ny gutt på skolen som heter Simon. Simon viser litt interesse i Diana, og Diana finner ut en del om han. Deretter blir det bare verre.

Jeg gir denne boken en 3 av 6 i terningkast. Fordi jeg likte boken og budskapet om å føle seg alene, men den brukte veldig lang tid på å komme til “plottet” og den var litt seig å lese i. Slutten likte jeg heller ikke særlig godt fordi den ikke ga helt mening i forhold til resten av teksten. Jeg følte også at ikke boka var helt ferdig, fordi slutten ikke hang helt på greip. Jeg sier ikke at dette ikke var en bra bok, men at den ikke var helt for meg. Følelsene hun har i denne boka kan være ganske gjenkjennelig for noen. Diana følte på ensomhet, savn, og urettferdighet. Dette kan også tydes på en ungdomsbok, som den jo også er.

Til slutt vil jeg bare si at jeg likte følelsene i boka, og opplevelsene man kan oppleve når man er ungdom, men ikke slutten eller at den var ganske treig hvertfall for min del. Jeg anbefaler absolutt boken til de som liker litt skumle og rare ungdomsbøker.

Bok: Hex

Hex

Trym

Rana ungdomsskole

14.12.2023

Jeg valgte denne boken fordi jeg synes den ser litt intresang ut.
Forfatteren heter Sigbjørn Mostue og er 53 år, han kom til live i byen kløfta 8. oktober 1969.
I dag har jeg lest at en jente med toppkarakterer blir forelsket i en søt gutt hun møter på skolen, han er det eneste hun tenker på nør dagene går.
Diana (hovedkarakteren) drar på russefest alene. Hun syns det er ganske kjedelig i starten, men så kom Simon og da ble det litt mer spennende. De drakk litt og så dro de til en bar som het StrongArm. Der drakk de mer før de dro til Simon sitt hus. Der hadde de samleie. Litt senere finner Diana ut at hun har magiske krefter, men hun ser at hun også er en heks

Jeg syns at denne boken virker ganske interesang, den er spennende å lese og har ganske passe mengder med lesing og sider i boka. (S.184)


Bok: Hex

Kjærelighets-reisen til Diana.

Christian

Rana ungdomsskole

14.12.2023

Boka tar oss med på reisen til Diana, en vanlig jente som blir fascinert av Simon. Men så begynner uvanlige ting å skje rundt Simon, og plutselig blir livet til Diana en skikkelig snurr. Historien prøver å blande kjærlighet og skrekk, og selv om det er noen spennende øyeblikk, klarte ikke boka helt å gi meg den skikkelige grøsserfølelsen jeg håpet på.
Det er interessant å følge Diana’s utvikling, spesielt Diana som går fra å være en flink elev til å bli dratt inn i en skummel situasjon. Men jeg følte at skrekkaspektet ikke var helt dypt nok utforsket. Selv om boka har noen sterke øyeblikk, var den ikke helt det jeg forventet når det gjelder en skikkelig skremmende opplevelse. Jeg gir den likevel en solid 3 av 6 på terningen for innsatsen og den overraskende vendingen i historien.

Bok: Hex

Diana, Jente med uforståelige krefter

Nicoline

Wang ung Hamar

13.12.2023

«HEX» er en ungdomsroman skrevet av Sigbjørn Mostue.

Den handler om ungdomsjenta Diana som er best i klassen, og god i alle fag. En dag begynner det en ny gutt på skolen, Simen. Diana ble med Simen på fest, og etter denne dagen fikk hun uforståelige krefter.

Det tok meg en god stund på å skjønne hvorfor boka heter det den heter, og på å skjønne sammenhengen i boka. Den kan derfor i begynnelsen, virke litt uinteressant. Men når man etter hvert greier å sette seg inn i hva som faktisk skjer, er det en fengende bok.

Det er en lettlest bok, men kan også være litt vanskelig å lese. Jeg synes at det går mye frem og tilbake når det kommer til handlingen i boka.
Det er en bok som er ulik mange andre ungdomsbøker. Forfatteren skriver boka på en måte som gjør at du ser på en hendelse med nye øyne. Den viser også hvordan vi ungdommer kan bli dratt med på ting vi egentlig ikke vil være med på. Dette gjør den litt ekstra interessant.

HEX er en bok jeg absolutt kunne anbefalt til andre på min alder. Den tar ikke alt for lang tid og lese og den er skrevet på en måte som gjør at man noen ganger ikke greier å legge den fra seg. Derfor vil jeg gi den 5/6

Bok: Hex

"Jeg holdt på å sovne." sa Mathias den store

Mathias

Ve skole

13.12.2023

Jeg må være ærlig og si at denne boken ikke var noe for meg. Starten er meget treg og jeg holdt på å sovne flere ganger gjennom denne boken. Jeg måtte ta tannpirkere mellom øyelokkene for å holde meg våken.

Litt senere i boken begynner den å komme mer til live. Det skjer mye og boken blir mer spennende. Selv om jeg ikke liker bøker så tror jeg tror det er mange andre ungdommer der ute som kommer til å like denne boken.

Jeg vil anbefale denne boken til ungdomsskoleelever fordi starten krever litt tålmodighet og du må lese ganske langt for å komme til noe spennende.
Alt i alt så er ikke dette en bok for meg. Terningkast 2-3.

Bok: Hex

HEX

Anne Marte

Julsundet skole

12.12.2023


Boka handler om ei jente som heter Diana som går siste året på videregående. Hun har aldri hatt så mange venner. Hun har heller aldri hatt en kjæreste.. Helt til Simon dukker opp som ny på skolen hennes. Hun syntes han er utrolig kjekk, og han er bedre enn henne i matte. Det tar ikke lang tid før han begynner og vise interesse for Diana. De drar på fest sammen og etter det forandrer alt seg, det begynner å skje underlige ting. Hun begynner og se seg selv som en heks i speilbilde. Hun har fått uforklarlige krefter. Ingenting går som Diana har planlagt da hun skal ta hevn.
Jeg opplevde boka som en spennende bok som er verdt det å lese. Den kunne gjerne vært enda mer spennende, men ellers ok bok. Det er en bok som man får lyst til å lese videre for å få vite hva som skjer. Jeg syntes boken kunne hatt med flere vendepunkt og flere ting som skjer. Boka kunne også bygd opp spenningen mer sånn at det blir enda litt mer spenning. Generelt flere spenningskurver og vendepunkt.
Boka har et viktig budskap om at man skal være forsiktig på fest og passe på hva man får i seg. Det er farligere enn man tror og få i seg noe du ikke vet hva er, og det kan gå veldig galt sånn som det gjorde med Diana i boken.
Jeg gir boka terningkast 4. den er bra, men kunne vært bedre. Litt for lite spenning.


Bok: Hex

Hex

Richard

Fyrstikkalleen skole

11.12.2023

HEX handler om en smart og litt antisosial jente, en dag møter henne en super sjekk gutt. Navnet deres er Diana og Simon. De begge ser ut til å like hverandre, derfor overbeviser Simon, Diana om å dra til en fest. Når Diana kommer til festen føler hun seg nervøs og liten, men når Simon kommer ble alt lyst igjen. De bestemmer seg til å gå til en pub og ta en pils, men etter hvert begynner Diana å bli mer beruset enn forventet og til slutt blir det mørkt.

Det jeg likte med boka var at spenningskurvene var veldig store. På kort til går det fra å være en normal skole jente til en nesten gal jente som ikke vet hva som skjer. Boka klarer også å bruke relevante temaer som mentale lidelser, overgrep og overdose i teksten sin. Dette gjør teksten ikke bare underholdende, men også lærerik. Denne teksten går langt inn i det sosiale nettverket til ungdommer og forklarer hvordan de påvirker hverandre på dårlige og gode måter.

Boken er skrevet abstrakt og enkelt slik at leseren kan reflektere og tolke hva som skjer for å prøve å forutsi hva som kommer til å skje videre. Dette gir leseren en gøyere opplevelse fordi når man kan prøve å tolke hva Diana tenker og gjør før man en god og morsom hjerne trim.

Denne boken er spesiell og derfor vanskelig å forklare. Derfor gir jeg den en spesiell anmeldelse av terningkast 6.

Bok: Hex

Heks eller gal?

Elsa

Fyrstikkalleen skole

11.12.2023

«Tilbake fra speilet glodde det ekleste vesenet jeg noen gang hadde sett: ei gammel dame så stygg og ond at hun kunne ha vært hentet rett ut fra en grøsser! Jeg kastet meg rundt for å dytte henne vekk, men det sto ingen bak meg, jeg var mutters alene i gangen.
Diana går siste året på videregående og har alltid vært flink til det meste – bortsett fra det å skaffe seg venner eller kjæreste. Helt til Simon dukker opp. Han er ny på skolen, veldig kjekk, og bedre enn henne i matte, og det tar ikke lang tid før han viser interesse i henne.
Etter en fest, hvor store deler av kvelden ligger i mørke, oppdager Diana at speilbildet viser ei heks! Hun har til og med fått nye, uforklarlige krefter, og skillet mellom fantasi og virkelighet viskes gradvis ut. Diana blir overbevist om at hun har inngått en pakt med djevelen etter det som skjedde med Simon, og bestemmer seg for å ta hevn. Men ingenting går som Diana har planlagt»

Denne boka er en god bok for de som ikke er så glad i å lese. Det er en lettlest bok, men samtidig som at den er lettlest, så er den også vanskelig å lese. Dette er fordi det går veldig mye fram og tilbake, og det kan være vanskelig å følge med i handlingene som skjer i boka.

Jeg syns denne boka er veldig dårlig. Boken har en god start, og har en god historie i starten. Det hadde vært en super bok om det hadde handlet om hvordan Diana hadde gått videre med livet etter hun har blitt voldtatt, men det er det ikke. Jeg syns det er dårlig framstilt for de som faktisk har gått igjennom å bli voldtatt, at man blir til en heks. Det latterliggjør på en måte hele temaet til boken, og ja, temaet er at hun blir en «heks» av at hun har blitt voldtatt.

På slutten av boka finner man ut at hun egentlig bare var veldig syk, og dette også latterliggjør hva hele boken handler om. Det var alt for mye fram og tilbake, og det gjorde boken dårlig. Jeg ville gitt boken en 2/6 og jeg ville ikke anbefalt denne boken.

Bok: Hex

HEX av Sigbjørn Mostue

Jenny

Fyrstikkalleen skole

11.12.2023

HEX handler om Diana, hun går siste året på Videregående. Diana er toppelev og en outsider. Så når Simon starter på skolen, og gir Diana ekstra oppmerksomhet dukker det plutselig opp nye følelser hos henne.

Jeg synes at HEX var en spennende bok, den var interessant å lese med noen steder der du ikke kunne legge den fra deg. En av scenene som gjorde boka spennende var når Diana prøvde å ende sitt eget liv, «vannet treffer meg som et isende sjokk, og på rent instinkt var det like før jeg åpnet munnen og fylte lungene med vann» grunnen til at den var spennende var hvor detaljert den var, og selv om boka har et relativt lett språk.

Selv om boka er lettlest, er det noen ganger vanskelig å koble sammen sammenhengen. Derfor ville jeg anbefalt å lese boka til alle over 12 år. fordi den tar fordi den tar opp viktige temaer, og viser hvor lett det er å bli dratt inn i ting du ikke vil være en del av.

Denne boka traff ganske rett på blink hos meg, den tok ikke altfor lang tid å lese, den har et overaskende vendepunkt som gjør at du får lyst til å lese ferdig boka. Derfor gir jeg den terningkastet 5/6, og vil si at den er en av de beste u-prisen bøkene.

Jenny

Bok: Hex

Spennende historie

Amanda

Flåtestad skole

11.12.2023

Boka "HEX", handler om en jente som går 3 året på videregående skole. Denne jenta heter Diana og har alltid vært en skoleflink jente med de beste karakterene. Etter en kveld ute som hun sjeldent er, er hun helt utslitt, og tanken av hva som skjedde den kvelden gjør hun enda verre.

Min mening om denne boka er at den var litt uforståelig i starten, jeg følte ikke at jeg fikk vite så mye om karakterene før litt ut i boka som gjorde at det ble vanskeligere for meg å skjønne hva historien var. De stedene hvor teksten var skrevet i en annen teksttype falt jeg litt ut av hva som hadde skjedd før dette. Jeg skjønte ikke handlingen og kom ikke inn i historien før CA. 2 sider senere.

Unntatt dette vil jeg si at det er en bra bok, fordi budskapet i "HEX" er veldig fint og mange ungdommer kan kjenne seg igjen i det. Jeg tenker at forfatteren prøver å vise til ungdom at man må være mer oppmerksomme på hva man sier ja til og ikke, som han klarer å få frem på en fin måte gjennom boka. Boka viser hvor mye en person kan bli ødelagt av noe forferdelig.

Jeg vil gi boka terningkast 5, fordi den var litt uforståelig i starten, men det var en bra bok når man kom inn i det.

Bok: Hex

Les boken Hex!

Viktor og Tor

Bøler skole

7.12.2023

Bokanmeldelse
Boken Hex er en mørk, mystisk ungdomsroman skrevet av Sigbjørn Mostue. Boken handler om en ung jente som heter Diana, som er en stille, skoleflink jente, som holder seg til seg selv og som ikke snakker mye med andre medelever. En dag starter en mystisk, men attraktiv gutt på skolen, ved navn Simon. Han fikk høyere karakterer enn henne, noe som forvirret henne, og mange andre på skolen. Simon inviterer Diana på russetreff, og lurer noe inn i drikken hennes. Neste dag husker Diana ingenting, men ser en stygg, fæl heks i speilet. Diana etterforsker saken, og finner overraskende forklaringer til situasjonen hun er i. Nå er Diana fast bestemt på å hevne seg på Simon.
Boken var veldig spennende, siden det alltid var mye som skjedde, og mange detaljer som hjalp oss å leve oss inn i boken. Boken ble aldri kjedelig, og vi hadde ingen vansker med å lese den uten å kjede oss. En sterk side med boken er at den har viktige temaer i ungdomslivet, som overgrep, rusmidler, og gruppepress på fester. Boken viser godt hvordan man kan bli påvirket til å gjøre ting man aldri trodde man skulle gjøre, som at Diana ble dratt med på russetreff av Simon, og drakk alkohol. Boka har et veldig fint budskap, og passer for ungdommer mellom 11 – 15 år.
-Boken har relevante temaer som rusmidler, alkohol, og psykisk helse.
-Boken har mange detaljer som hjalp med å leve oss inn i handlingen.
-Boken viser gruppepress og hva som kan gå galt på fest, konsekvensene av det, som er relevant for mange ungdommer.
-Det er veldig mye action i boka, som gjør boka veldig spennende.
-Boken viser hvordan ungdommer kan bli påvirket av andre ungdommer på kort tid.
-Boken har en bra start, som gir meg lyst til å lese boken videre. Slutten av boken er også veldig bra, siden den har en åpen slutt, og forfatteren har gitt meg muligheten til å fantasere hva som skjer videre med hovedpersonen.
Tor gir boka terningkast 6 på bakgrunn av det som står over. Viktor gir terningkast 5. Han er enig i det som står over, men tenker at slutten ikke var så bra som han tenkte den skulle være, siden den bygde opp til noe som ikke skjedde.


Bok: Hex

Spennende historie, men litt vanskelig å forstå

Aurora

Hedrum ungdomsskole

7.12.2023

Boka “Hex” er en ungdomsroman og handler om ungdomslivet, kjærlighet og drama.

I boka hører vi om en jente som heter Diana. Diana går siste året på videregående og er skoleflink, men hun er ikke så flink til å få seg venner. En dag kommer det en ny gutt på skolen. Han heter Simon. Han er kjekk og bedre enn Diana i matte, men etter de blir kjent drar de på fest og det angrer hun på.
Jeg likte denne boka, det jeg likte var at spenningen bygger seg opp, men den kunne være litt treg noen ganger. Den ligner ikke på en bok jeg har lest før, så det likte jeg. Jeg likte også at den hadde en åpen slutt, og det fikk meg til å ville lese bok nummer to hvis den kommer ut.
Boka fikk meg til å føle litt forskjellig, noen ganger ville jeg ikke legge den fra meg, og noen ganger ville jeg ikke lese videre fordi den var treg.
Jeg anbefaler denne boka til ungdommer fordi boka er lettlest, men den kan være litt vanskelig å forstå noen ganger. Det var litt vanskelig å forstå hva som skjedde, fordi det skjedde så mye forskjellig.
Jeg gir boka terningkast 4.


Bok: Hex

En litt skuffende bok

Elise

Hellerasten skole

6.12.2023

Boka HEX handler om Diana. Hun går siste år på videregående og har aldri vært særlig flink til å få seg venner. Etter en fest dukker en stemme opp i hodet hennes og speilbildet hennes ser ut som en gammel dame.

Forfatteren har fått med mange gode skildringer. Man føler nesten at man er der selv. De ti første kapitlene snakket Diana bare om at hun var veldig smart, at hun ikke hadde noe venner og at den nye gutten Simon var bedre i matte en henne, men så begynte det å bli litt interessant. Etter dette skjedde det nesten ingenting igjen. Det var bare Diana som prøvde finne ut av hva som hadde skjedd imens hun snakket med stemmen i hodet hennes, men når det nærmet seg slutten ble det interessant igjen. Handlingen i boka var ganske forutsigbar. Man skjønte ganske fort hvordan boken ville ende.

«HEX» er relevant for ungdom. Den har noen ganske viktig temaer som psykisk helse, overgrep kroppspress og doping. Karakterene i boka var ikke så troverdige synes jeg, de var liksom ganske stereotypiske f.eks. Gabriel, som var han snille barndomsvennen hennes og egentlig var forelsket i henne.

Denne boka traff dessverre ikke meg derfor ville jeg ikke ha nominert den til uprisen. Jeg gir den den terningkast 3, fordi jeg ble litt skuffet fordi jeg trodde det skulle være en slags grøsser, men det var ikke det.


Bok: Hex

Får fasiten med én gang

Bethany

Julsundet skole

4.12.2023

HEX er en bok skrevet av Sigbjørn Mostue
Boken handler om en jente som heter Diana. Hun er den smarteste i klassen hun får alltid den beste karakteren, helt til en gutt begynner i klassen hennes. Gutten het Simon. Diana begynner å bli litt interessert i ham, og han begynner å vise det tilbake.
Hun blir invitert til et russetreff av Simon og etter hvert dro de, etter det husker hun nesten ikke noe som helst. Hun ser for seg noen bilder i hodet. Konsert, strongArm, Simon, noe skjedde den natten, men vet ikke hva. For når hun ser seg i speilet neste dag ser hun det ekleste vesenet hun noen gang hadde sett.
Jeg synes at boken var kjedelig i starten, og det var en del som ble skrevet sånn som en ungdom hadde sagt det, og det meste av det gidde ikke noe mening. Det gjorde at det ble litt vanskelig å lese boka. Jeg synes at boken ble skrevet på en voksen måte, så det var mange ord som jeg ikke forstod. Mot slutten av boken ble ting mer spennende, så jeg var fornøyd med slutten. Det var også noen ting som skjer i boken som jeg helst ikke ville ha lest. Jeg synes at forfatteren ikke trengte å beskrive enkelte situasjoner i så mange detaljer.
Boken var kjedelig i starten og litt for mange detaljer i enkelte deler av boken, Det var ingen overraskelser heller, forfatteren skrev for masse om hendelsene som gjorde at du fikk det meste av fasiten med én gang. Jeg gir boken terningkast 3.

Bok: Hex

Inne i hodet til en psykopat

William

Tjøme ungdomsskole

30.11.2023

Hex er en ungdomsroman skrevet av Sigbjørn Mostue. Boka handler om Diana, en videregåendeelev med en lys framtid foran seg. Hun er best i klassen, og utmerker seg i alle fag. Men så begynner det en ny sjarmerende gutt på skolen, Simen. Etter at Diana og Simen var på fest, får Diana uforklarlige krefter.

Jeg mislikte starten av boken. Den var banal, og virket mer som en tenåringsdagbok enn en roman. På starten skjedde det bare normale ting på skolen, og det var ikke så mye gripende, annet enn at Simon begynte. Simon var en litt interessant karakter. Fra starten av var han blitt populær.

En annen ting jeg ikke likte med boken var at forfatteren ga for store hint lenge før avslutningen. Det var ikke for åpenbare hint, men man fikk et innblikk i hva som egentlig hadde hendt med hovedpersonen. For meg ga det svar på en del spørsmål, og brøt oppbygningen av spenningen, om hva som hovedpersonen egentlig strever med.

Uansett om forfatteren røpte litt av avslutningen, var den fortsatt overraskende. Det var som en avklaring på det jeg tror hadde skjedd. Det var også i avslutningen at man fikk se hvor bra og godhjertet Gabriel er. På starten av boken, ble han fremstilt som en person ingen lå merke til, selv ikke læreren iblant. Diana skjøv han vekk fra seg. Hun trodde Gabriel likte henne, men hun likte Simen.

Med det konkluderer jeg at Hex var en treg bok. Forfatteren kunne ha spart litt på hintene og holdt mer tilbake for å ikke ødelegge spenningen. Jeg mener at denne boken er for ungdom; det er scener som ikke alle yngre hadde forstått. Alt i alt anbefaler jeg denne boka til ingen, og gir terningkast 3.

Bok: Hex

Hvordan skjedde dette

Nicoline

Borge ungdomsskole

24.11.2023

Jeg har lest boka hex den handler om en gutt og en jente. Diana gikk på siste året på videregående og hadde aldri hatt noen venner eller kjærester. Foreldrene har aldri forventet mye om hun og hun har alltid fått det til. Før nå når Simon kommer opp. Simen var nye på skolen og han ble populær veldig fort. Han var kjekk og høy.Denne boken var veldig lett å lese fordi det var ikke for mange sider eller for lange setninger. Boka hadde også mange kapitler og det liker jeg veldig godt. Jeg opplevde denne boken veldig bra. Jeg elsket hvordan de skrev og lengden på boka. Boka var virkelig bra fordi noe av det kan skje i virkelighetene og hvordan man oppførte seg. Når jeg leste var det som om jeg var i boka og det var nesten virkelig.

Boken handlet mye om hva som kan skje med ungdom i dag og hvordan man blir påvirka. Det er ikke lat i denne boka som er sant, men mye av det kan skje i virkeligheten med alle.Jeg vil gi denne boka en 5- fordi jeg likte dette veldig bra. Jeg har bare positivet tanker om boka, men dette var ikke favoritt boka mi. Jeg likte veldig godt hvordan forfateren beskrev tankene og at man selv skulle forestille seg det selv.

Bok: Hex

Hvordan ble jeg HEX?

vilde

Borge ungdomsskole

24.11.2023

Hvordan ble jeg HEX?

Denne boka handler om Diana, hun er en vgs elev som føler seg veldig usynlig og ikke sett, men hun liker det. Men så kommer det en ny i klassen, som skulle vise seg å endre alt i livet til Diana, det er Simon. Diana faller fort for Simon når han begynner å snakke til henne og spør henne om hun vil være med på en russefest, denne russefesten endte ikke bra. Simon og Diana hadde vært på russefesten i mange timer og bestemte seg for å dra på en bar hvor Diana drikker noe hun får fra Simon. De da drar hjem til Simon hvor Simon voldtar Diana, etter noen dager merker Diana at noe merkelig skjer med henne og søker opp og alt hun finner fram til er en “HEX”.

Jeg syntes jo at denne boka var veldig bra og spennende og at den passer veldig til tittelen og til ungdommer. Det som var veldig bra med denne boka er at det er nok mange ungdommer som opplever det Diana gjør, å føle seg alene eller ha samleie uten at man vil eller at man er for full til å vite hva som skjer. Dette er jo aldri noe som kunne skjedd i virkeligheten at man blir en HEX.

Terning kast: 5

Bok: Hex

Hex

Marielle

Borge ungdomsskole

24.11.2023

Hex

Jeg ville gitt boka en 4-5 i terningkast.

Leseopplevelsen min var veldig grei, det som skjedde underveis var spennende jeg syntes at boka kunne vært litt mer spennende i starten fordi det tok sin tid før man kom til poenget.

Boken startet med at det var en jente som følte seg litt utafor, hun var ikke venn med noen og var som en ingen for mange. Hun begynte og like en gutt som heter Simon og trodde han aldri ville finne interesse i henne, hun tok veldig feil av det. Han begynte å vise interesse i henne og det begynte å henge en dag. Han drakk sefølgelig, hun drikker ikke han prøvde og få i henne litt drikke, han hadde blanda sprit og brus, hun kjente at det lukta ille og de dro til et sted der de drakk øl. Hun likte ikke drikken men latet som at hun likte det fordi han bare prøvde og være høflig. Når de to dro ut derifra hadde han dopet henne og de begynte og kysse osv. Han voldtok henne.

Det er et litt kort forklart om hvordan boka var og hav den handla om.

Bok: Hex

Spennende grøsser

Sara

Bøler skole

23.11.2023

Boken jeg leste heter Hex. Den handler om en jente som heter Diana. Hun går på en skole der hun ikke er så populær, men folk vet hvem hun er. Hun er også veldig flink på skolen. Det er en gutt som starter på skolen, han heter Simon. Diana blir forelska i Simon så fort hun ser han, men Simon har andre planer. Han putter noe i drikken hennes på festen. Noen minutter senere føler Diana seg litt dårlig. Når hun ser seg selv i speilet så ser hun en heks, hun er frustrert. Diana prøver å finne ut hva heksen vil med henne. Heksen gir henne mange forskjellige krefter.

Sjangeren i denne boken minner meg om en fantasi/grøsser bok. Det som gjør boken til en fantasi- og grøsser-bok, er at den har skapninger som er skumle. Det som var bra med boken er at språket var lett å forstå, karakteren var ganske bra beskrevet og det var gode skildringer fordi jeg fikk bra nok informasjon om hva, hvor og når ting skjedde.

Jeg likte boken fordi det aldri stoppet opp, men innimellom gikk det litt sakte fordi det var lite handling, for mange detaljer og jeg mistet tålmodigheten. Det var en spennende bok fordi jeg liker sjangere som grøsser, men ikke fantasi. Handlingen i boken var veldig forståelig fordi som jeg sa så var språket i boken lett å forstå og det gjorde sånn at jeg ville bare lese mer og mer.

Hvis du liker spenning, fantasi og grøsser så er det en bok for deg. Den har gode handlinger og er en grei bok for voksene og ungdommer. Anbefaler andre å lese denne boken, gir terningkast 4/6.

Bok: Hex

Spennende og tankefull

Ella

St. Franciskus

22.11.2023

Denne mørke boka handler om Diana som nettopp har fylt 18år. Hun går nå på videregående ubevisst om hva som skulle treffe henne. Da en ny gutt med navn Simon kommer inn i klassen blir hun betatt på sekundet. Alle av de andre jentene hang rundt han, men Diana valgte å se fra avstand, men når det viser seg at den nye gutten faktisk har en interesse for henne vet hun ikke helt hva hun skal gjøre. En kveld bestemte hun seg for å sosialisere seg og gå på en fest, men lite visste hun at minnet neste dag ikke eksisterte. En stemme kom frem, men ville ikke dra igjen. Den føltes ut som en slags trygghet i starten, men var den virkelig det? Etter hvert begynner Diana å tenke at hun hadde blitt om til en heks og alt var Simons feil. Denne boka er skrevet av Sigbjørn Mostue og gitt ut av forlaget Cappelen Damm i 2023. Dette er en slags drama med et lite hint av fantasi.

Denne boka starter med en slags introduksjon og er lett å komme seg inn i, i hvert fall for meg. Det eneste jeg må si var litt misforstående i starten var alle de andre personene som gikk i klasse med Diana, men ellers syntes jeg det var en god start. Personlig syntes jeg at mesteparten av boken var lettlest og man kunne leve seg godt inn i. Handlingen kunne jeg ikke se skulle komme og forfatteren har vært veldig flink til å skildre og beskrive. Jeg vet ikke om veldig mange kan kjenne seg igjen i denne boken, men det er nok mange som kan kjenne seg igjen i hovedpersonen og dens tanker og følelser. Plot twistene i som man blir kommer over mellom disse sidene, må jeg si er bra plassert og gjør boken underholdene å lese. Alle disse sidene gjør at boken fungerer godt sammen.

I forhold til mange andre bøker syntes jeg denne er ganske original. Den har selvfølgelig noen aspekter som er lett å bruke om igjen, men resten av hele konseptet må jeg si er sjeldent, i hvert fall jeg ser. Dette vill jeg ikke si at er del av en stor trend, men kanskje litt av den siden av nettet som tror på hekser og trolldom. Det er kanskje en liten del av mental helse trenden også, med tanke på Dianas handlinger mot slutten.

Noen deler av denne boken tror jeg oppriktig kunne skjedd i virkeligheten, som de delene der Diana tror hun er en heks og da hun for eksempel gjorde noe som truet livet hennes. Det som åpenbart ikke kunne skjedd er dette med heksen og noen av tingene som skjer rundt henne. Karakterene kunne godt vært virkelige personer. Det miljøet i hodet til hovedpersonen hvis du ser bort fra stemmen tror jeg mange vill kjenne seg igjen i, men det er sikkert noen som også har en slik stemme inne i hodet sitt. Bipersonene syntes jeg kanskje var litt vanskelig å skille, men gjennom boken skjønner du mer og mer. I forhold til sjangeren syntes jeg teksten passet spesielt under drama.

Denne boken oppfattet jeg som ganske lettlest siden de ikke har tatt inn for mange kompliserte ord, men samtidig tatt inn noen her og der. Til denne boken har forfatteren valgt å bruke bokmål fremfor nynorsk noe som for meg bare er positivt, siden jeg har vokst opp med bokmål. Det er litt banning innimellom, men hadde vært merkelig om det ikke var det. Språket passet bra og ordbruket var fint. Noe forfatteren skal ha er at det er lett å se at dette ikke er hans første bok.

Alt i alt handler denne boken om en jente som går igjennom en tøff tid, der hun ikke vet hva som skjer med henne eller hvordan det skal gå. Denne leseopplevelsen viser hvor fort man kan bytte mening og hvordan vi selv kan påvirke hverandre. Vi får også et blikk inn i hvordan det kan gå når man ikke vet hvem man er lengre. Det beste med boken for meg må jeg si er slutten, der vi ikke helt får vite hva som skjer, men har fått sett alt som hovedpersonen gikk igjennom. For meg kan denne romanen meldes på for vinneren av Uprisen og helt sikkert vinne. Denne boken er kanskje ikke min typiske sjanger, men det betyr ikke at den ikke var god. Terningkast 5.

Bok: Hex

Spør om hjelp!

Ingrid

Bryne ungdomsskule

22.11.2023

Diana går siste året på vidergåande skule. Ho er den smartaste jenta på skulen. Diana gleder seg til å bli ferdig på skulen. Ho har ikkje mange venner, og ikkje mange veit kven ho er. Ein dag ser ho Simon, ein ny gut på skulen. Ho blir umiddelbart forelska i han. Simon gjer noko ikkje mange andre gjer, han ser ho. Ser at ho er der. Simon får med seg Diana på ein fest, før dei gjekk vidare til ein bar. Der fikk ho i seg noko, som gjorde at ho blei heilt slakk. Ho våkner dagen etterpå utføre sitt eige hus og hugsar ingenting. Når ho ser seg sjølv i speglen, er det ei anna som ser tilbake. Ei gammal og skrukkete heks.

Eg synast at denne boka var bra. Historien endrar seg og blir meir spennande når Diana møter Simon. Det var nesten litt rart at ho gjekk rundt å trudde at ho var ei heks, men eg forstår at folk kan ha det så fælt. Eg trudde eigentleg at boka skulle vera meir ei fantasybok, og ga ikkje heilt meining i starten. Eg forstod heilt i slutten at boka ikkje var ei fantasybok, men heller ei ungdomsbok med fiktiv kvardagshandling.

Eg likte veldig godt at kapitela ikkje var lange, det gjer det lettare å berre lesa eit kapittel om ein følar for det. Eg gjer ho terningkast 4.


Bok: Hex

Kjemp Diana kjemp

Lerke

Borge ungdomsskole

20.11.2023

Lerke G. Harlem (Skole: Borge ungdomsskole)

Hex, skrevet av Sigbjørn Mostue.

Kjemp Diana kjemp!

Boka handler om en jente på 18 år som heter Diana. Hun går siste året på videregående skole, får gode karakterer, men sliter med å skaffe seg venner eller kjæreste, Det er bare en gutt som heter Gabriel som bryr seg om henne. På skolen har det starta en ny gutt som Diana er forelska i, men det er noe som ikke stemmer helt med denne gutten.

Jeg synes boka var spennende, og innimellom var det vanskelig å legge den fra meg. Det var bra med tekst og ikke for vanskelig å lese og forstå. Dialogen mellom Diana, moren og faren er beskrevet med korte, gode og tydelige replikker. Jeg synes at stemningen i boka gikk om hverandre, innimellom var hun glad og så trist eller sint.

Jeg synes boka var god fordi den handler om hvordan hovedpersonen i boka har det i livet sitt, hvordan hun har det inni seg og uten på. Jeg fikk et inntrykk på hvordan det er å være ungdom i den alderen Diana er i.

Hovedpersonen har det vanskelig i starten, men så får hun det bedre. Boka viser at man må aldri gi opp og at alt går bra til slutt. Det liker jeg.

Terningkast 5.
Bok: Hex

Hex

Susan

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Hex det er en bok som tar med leserne med på en spennende reise gjennom en spiral av bedrag, svik og overnaturlige elementer. Handlingen er når Diana (en vanlig tenåringsjente) blir fanget i et nett av forførende intriger. Boken «Hex» gir en spennende opplevelse for de som vil lese en blanding av overnaturlig mysterium og psykologisk drama. Forfatteren Sigbjørn utforsker grensene mellom virkelighet og fantasi på en måte som vil etterlater leserne med spørsmål om moral, ansvar og konsekvensene av handlinger.

Historien tar en uforventet vending når Simon( den nye gutten på skolen) får følelser/viser interesse for Diana. Det er en blandingen av kjærlighet, svik og overnaturlige krefter. Boken gir en intensitet som holder leserne på kanten av stolen. Det utforsker mørke temaer som manipulasjon og hekse kult, og lager en atmosfærisk bakteppe som gjør bokens mystikk.

Dianas kjemper en kamp mot det virkelighet og fantasi og forsterket av speilbildets forvandling. Det gir et psykologisk til fortellingen. Leserne ser Dianas indre konflikter med skillet mellom det reelle og det overnaturlige viskes ut.

Bokens tematiske utforsker ikke bare hekseri, men også temaer som selvbilde, hevn og konsekvenser av valg. Sigbjørn formidler disse elementene gjennom en engasjerende som får lesernes oppmerksomhet fra start til slutt.

Min mening var at det tok kanskje litt lang tid for å komme seg til boken, men sånn ellers så var boken bra og lett lest for meg. Dette er ikke en bok jeg hadde lest fordi dette er ikke min type bok jeg leser så jeg ville hatt gitt boken terningskast 3,5.

Bok: Hex

Hex

Anna

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Hovedpersonen har ikke særlig mange venner, og ble sett på som en nerd på skolen. Hun fikk som oftest 6ere på skolen og var veldig flink i matte naturfag. En dag kommer en ny gutt på skolen, som viser en spesiell interesse for henne. Etterhvert begynner hun klikke helt, tror at hun er en heks og dummer seg ut på en fest.

Jeg syntes den var helt grei, men slutten virka litt rask. Starten var litt sakte, og tok lang tid for og komme til punktet. Slutten var noe man kunne forventet, og innholdet tok for lang tid og lese til at slutten skal være så rask. Det at jenta ble bedre var bra, men det endte fortsatt ikke sånn som de fleste vil at bøker skal ende. Det virker som om det skal komme en bok til med tanke på hvor fort slutten skjedde. Denne boka passer nok best folk i aldersgruppen 12-13. Jeg hadde gitt terningkast 4.

Bok: Hex

Mental helse dreper!

Marie

Borge ungdomsskole

15.11.2023HEX er en spenningsbok, HEX er skrevet av Sigbjørn Mostue. Da jeg så boka for første gang på denboka.no så jeg en bok som hadde en spennende forside, og den så veldig mystisk ut. Denne boka er en bok med mye spenning som gjør at jeg liker den, fordi jeg er en person som er glad i spenning så da er denne boka en veldig fin bok for meg. Jeg har bare lest 1/3 av boken som gjør at jeg ikke har fått med meg hele historien til Diana. Diana er jenta som boka handler om. Det startet med at Diana var en jente som fikk til det meste. Helt til gutten Simon kom inn i klasse rommet. Han var en helt ny gutt på skolen hennes, han var kjekk og bedre i matte enn henne, det tok ikke lang tid før Simon begynte og vise interesse for Diana. Etter de ble bedre kjent begynte de store utfordringene i hennes liv.

Denne boka kan se veldig spennende ut fordi forsiden ser mystisk ut. Jeg synes at boka kan bli litt for lang når det er veldig mye historie før de kommer til hovedpoenget. Det spennende skjer langt inni boka som kanskje gjør at folk ikke gidder å lese fordi det er ikke så mye som skjer i starten, Så jeg tror at det er mange ungdommer som synes det blir veldig mye og lese før boka kommer til det punktet der det blir spennenes.

Boka kan ha litt vannsklige ord og litt Rare som kanskje barn ikke forstår.

Jeg gir boka HEX terningkast 4/6.


Bok: Hex

Forklarte ikke ting før slutten

Mirabell

Vardal ungdomsskole

13.11.2023

Hex er skrevet av Sigbjørn Mostue. Diana er en jente som går tredje året på videregående. Diana gjør det bra på skolen, men har ikke mange venner. Hun er kjent som den beste i matte og naturfag, og anses litt som en nerd. Boka er en ganske lettlest bok, lett å følge med på underveis. Den blir mer og mer spennende etterhvert i boka. Jeg gir boka terningkast 5, jeg likte den ikke så godt i starten, men den ble bare bedre og bedre. Den er en veldig uforutsigbar bok, men de venter lenge med å forklare ting. Diana har et litt kjedelig sosialt liv inntil Simon starter i klassen. Simon vekker interessen hennes, han er faktisk bedre i matte en henne, for det er det jo ikke mange andre som er i klassa. Jeg synes boka var vanskelig å leve seg inn i på starten, men jeg greide å leve meg mer i det etterhvert i boka. Generelt en ganske bra bok, men tar litt tid å bli vant til.

Bok: Hex

En HEX eller fantasi?

Carina

Grøtte skole

10.11.2023

Boken HEX er skrevet av Sigbjørn Mostue.
Dette er en bok som passer for folk som liker grøssere/mørke temaer. Boken handler om Diana som går på videregående skole. Hun blir bedt med på et russetreff og drikker alkohol og blir med Simon, en gutt fra samme skole, hjem. Der skjer det noe som fører til at Diana får vanskeligheter i sin nærmeste framtid.
Boken starter litt treigt, men blir mer og mer fengende jo mer du leser. Jeg ble helt oppslukt i boka og det var vanskelig å legge ifra seg når jeg hadde først begynt å lese, fordi det skjer ting hele tiden. Jeg syntes denne boka var bra fordi jeg elsker grøssere og fantasi bøker. Jeg ønsker at flere skal lese den, jeg er litt lei meg fordi det ikke er en bok til, men jeg tror også at hvis det hadde vært en bok til så hadde det blitt for mye.
Det er mye som er realistisk i boka. Boken var lett å lese – synes jeg, for folk med dysleksi eller andre lesevansker så er det kanskje best og høre på lydbok siden det er kun tekst og ingen bilder, og det kan være forvirrende. Det er passe lange setninger og det er litt banning og bruk av rusmidler i boka så jeg føler den passer for 14-16 år.
Jeg tror boka prøver og få fram et budskap om å være forsiktig når du er ute alene og er på for eksempel; diskotek eller fest, sånn at folk ikke kan putte noe i drikken din eller utnytte deg i en tilstand der du ikke er helt deg selv.
Bokas styrke tror jeg er mot slutten den har en vending som gir meg lyst til å lese mer. Det som er bokas svakhet, er vel hvor brått den ender. Diana må fortsette å lide, ikke like mye som før, men fortsatt opplever utfordringer av en person som hun trodde hun kunne stole på.
Hvis du er en grøsser fan og liker bøker som dette, er denne boken for deg, du blir overasket og blir fort oppslukt i den.
Jeg synes det skal bli nominert til U-prisen fordi den er skrevet på en måte som får deg til og forstå hva som kan hende i livet hvis du ikke er forsiktig, men samtidig at det er gjemt godt nok bort at det ikke er hele poenget med boka. Den har god innledning, midtdel og en middels avslutning. Jeg gir denne boka et terningkast 5.

Bok: Hex

Har ho inngått ein pakt med djevelen?

Ine

Bryne ungdomsskule

10.11.2023

Boka HEX handlar om Diana, ei smart jente som har 3 månadar igjen av videregående skule. Ho forventa at ho skulle gå fint gjennom dei, men ting gjekk ikkje som planlagt. Diana var både den smartaste på skulen og den som blei lagt minst merke til av alle. Det skulle også endrast, snart skulle ho bli den som alle la merke til. Ein dag begynte det ein ny smart og kjekk gut på skulen, Simon. Alle jentene blei umiddelbart forelska i han, inkludert Diana som aldri hadde vore forelska før. Simon viste ein spesiell interesse for Diana, og bad ho med på ein fest.

Dagen etter festen vakna Diana på trappa utanfor sitt eiget hus, og ho lurte på korleis ho kom dit. Ho hugsa berre nokre få augeblikk frå kvelden før, som å forlate festen med Simon, vere med Simon på ein konsert og å liggje i senga hans. Når ho kjem inn og ser i spegelen så ser ho ikkje spegelbiletet sitt, men ei heks. Etter å ha surfa på nettet eit stund, er Diana sikker på at ho har inngått ein pakt med djevelen.

Eg synest at boka var annerleis enn forventa. Eg trudde boka var ei fantasybok, men viste seg å vere ei ungdomsbok som tar opp seriøse temaer. Boka gav ikkje heilt meining i starten, men begynte å gi meining mot slutten. Eg syntest boka var spennande å lese, men det var ein litt kjip slutt, sidan eg forventa ei fantasybok.

Terningkast 4

Bok: Hex

Spennende fra start til slutt

Emil

Grøtte skole

7.11.2023


HEX er en fiksjon bok om en nerdete jente som heter Diana som drar på byen med en ny gutt i klassen hennes med navn Simon. De har det morsomt helt til hun våknet hjemme og husket ingenting.
Det viser seg at en heks har tatt bolig i kroppen hennes, og hun er overbevist om at det er Simon sin feil. Så hun lager en plan, men ingen ting går som planlagt.
Jeg likte boka, men det var ikke så spennende, mye som skjer, og jeg skjønte aldri hva som skulle skje. Og jeg likte karakterene, spesielt Simon, han er en mystisk karakter. Boken starter ganske seint, men når det starter skjer det mye.
Boken har en veldig forventet slutt. Denne boken er veldig unik, den ligner ikke på noe jeg har lest før, men den er bra. Den var lett å lese med enkle ord, men komplisert historie. Den forteller om å være ung forvirret. Jeg anbefaler denne boka på det sterkeste, den er spennende, overaskende og det er vanskelig å slutte å lese når du først har startet.
Den har noen svakheter også, den er litt forvirrende, tar litt lang tid før ting forklares, men alt i alt er det en god bok.

Terningkast 5

Bok: Hex

HEX var ikke noe for meg

Bjørnar

Grøtte skole

7.11.2023

Jeg fant ikke ut hvilken sjanger boka var.
Boken var dårlig fordi de venter for lenge med spenning, det dreper litt interessantheten. Så for meg var boken dårlig.
Personlig vil jeg si at det ikke er noe spesielt med denne boken.
Kanskje denne boka passer mere for de som er litt eldre.

Boken starter treigt, bare mye babbel om Diana som er kjempeflink i matte.
Jeg syntes ikke at boka var vanskelig å legge i fra seg.

Bok: Hex

Bokanmeldelse – HEX

Emma

Fyrstikkalleen skole

6.11.2023

«HEX» en bok skrevet av Sigbjørn Mostue, boka er en grøsser.

«HEX» handler om en jente (Diana), hun går siste år på videregående. Diana har alltid vært den smarteste på skolen, men hun sliter med å være sosial, hun holder seg mest for seg selv og sliter med å skaffe seg venner eller en kjæreste. Alt endrer seg når en ny gutt (Simon) starter på skolen. Han er kjempe kjekk og bedre enn henne i matte, dette gjør at Diana blir mer tiltrukket til han. Og det tar ikke lang tid før han viser interesse i henne.

Simon inviterer Diana til et russetreff, det hun ikke visste var at denne kvelden kom til å endre henne. Etter at Diana våkner sittende i en trapp, gikk det opp for henne at minnene fra i går ligger i mørket. Det eneste hun husker er at hun og Simon dro fra festen sammen. Dagen etter festen ser hun seg i speilet, men det er ikke hennes øyne som ser tilbake på henne. Det er en råtten gammel heks.

Boka ble bedre og bedre jo lenger jeg leste. Selv om jeg er veldig glad i å lese grøssere og bøker om romantikk, syntes jeg at boka ikke var noe for meg. Kapitlene i boka var korte som gjør det enklere for leserne å sette søkelys på det som skjedde i hvert kapittel. Det var mange urealistiske handlinger i boka som gjør at boka minner mer om en fantasi bok, det er ikke helt min smak i bøker.

Boka er lettlest og har et fint budskap, jeg vil anbefale den til ungdommer mellom alderen 11-13. Jeg gir boka terningkast 3/6.
Bok: Hex

Merkelig grøsser

Aisha

Fyrstikkalleen skole

3.11.2023

Boken «HEX» er en ungdomsroman skrevet av Sigbjørn Mostue. En dag blir hovedkarakteren, Diana, møtt med en overraskelse da en ny gutt, Simon, dukker opp på skolen hennes. Diana vet ikke hvordan hun skal håndtere situasjonen når Simon begynner å vise interesse for henne. På en fest skjer det noe uventet- Simon putter noe i drikken til Diana og utnytter hennes viljeløse tilstand. Når Diana endelig kommer til seg selv, får hun sjokk av det hun ser i speilet: en gammel, rynkete gammel dame. Plutselig har hun blitt til en heks. På nettet finner Diana noe som hun tror er heksekult, og hun blir overbevist på at hun har inngått en pakt med djevelen. Diana ønsker å ta hevn på Simon, men ting går ikke som planlagt.

Kapitlene i boka er ganske korte noe som er ganske fint for lesere som har vanskeligheter å fokusere i lang tid. Det ble brukt flere virkemidler som kontrast, vendepunkt og beskrivelser. Forfatteren bruker beskrivende språk for å skape et bilde av hovedkarakteren og hennes opplevelse og følelser. For eksempel, ble det nevnt i boka om Dianas tidligere suksess i matte og naturfag og at hun føler seg utenfor.

Jeg syntes at handlingene i boka gikk ganske raskt og jeg fikk ikke nok tid til å få med meg hva som skjedde. Boken hadde ganske urealistiske og merkelige handlinger noe som jeg syntes var ironisk. Boken hadde også et ganske seriøst tema og budskap om å si ifra om man har opplevd noe vondt. HEX er en lettlest bok med enkelt språk og jeg anbefaler boken til ungdommer i alderen 12-13.

Jeg gir boken terningkast 3.

Bok: Hex

Hex

Camila

Fyrstikkalleen skole

3.11.2023

I boken «Hex» møter vi Diana. Diana er en usosialt jente som tar vare på karakterene hennes på skolen. Hun er kjent som den beste i matematikk og naturfag, men når det begynte en ny gutten i klassen hennes begynte alt å endre seg.

Boken var ganske sakte på starten, men etter vart ble jeg litt engasjert på boken og ville bare forsette å lese den for å bli ferdig med den. Boken er veldig spennende og engasjerende og den er bra hvis du liker ikke å lese bøker om kjærlighet eller noe annet.

Bøken er ikke min stil, men den er ikke den verste boken jeg har lest. Folk liker forskjellige ting og jeg personlig likte ikke boken så mye. Jeg tror at jeg kan finne bedre bøker som kan bli nominert til uprisen, men for meg så er ikke den en av de.

Boka er for meg terningskast 3 av 6.

Bok: Hex

Knekken kommer, bare vent

Amalie

Tjøme ungdomsskole

2.11.2023

Hex er en dyster roman skrevet av Sigbjørn Mostue. Boken handler om en jente som heter Diana. Hun er den smarteste på skolen, men det er ikke mange som legger merke til henne. Dette var frem til en ny gutt startet på skolen. Diana og han fikk en god tone, men han hadde andre tanker i hodet enn det hun hadde. Etter de hadde vært sammen en kveld ble alt annerledes. Diana var overbevist om at hun hadde blitt besatt av Djevelen.

Jeg syntes boken var veldig spennende, det var vanskelig å legge den fra seg. Mostue har fått med gode budskap i boken, blant annet psykisk helse, rus og overgrep. Dette er veldig viktig temaer i dagens samfunn. Forfatteren får inn disse budskapene på en god og hensiktsmessig måte. Boken var også ganske lett å lese, forfatteren brukte et enkelt og forståelig ordforråd. Boken hadde korte kapitler, noe jeg liker veldig godt. Korte kapitler gjør min leseopplevelse lettere og bedre.

Boken har en åpen slutt. Jeg vil gjerne at forfatteren lager en bok to, sånn at jeg kan få svar på spørsmålene mine. En åpen slutt fungerte fint for denne boken.

Kort oppsummert er boken Hex gripende og interessant. Den passe for alle ungdommer og voksne. Boken har gode budskap og temaer, som er viktig. Forfatteren balanserer det skumle i boken og bokens budskaper bra. Jeg likte denne boken veldig godt, derfor gir jeg den terningkast 5.Bok: Hex

Forvirrende og rar bok

Madeleine

Borge ungdomsskole

2.11.2023

Hex er dramatisk skrevet av Sigbjørn Mostue og den ble gitt ut i 2023. Hex er en bok som Handler om hovedpersonen Diana, og hennes liv. Hun var en normal jente og som tenkte at hun var best i matte og trengte å være det, til Simon kom.

Jeg synes at denne boka var noen rare greier, og at den ikke ga særlig mye mening. Den var tung å lese, men gikk fort. Mens jeg leste boka, så hadde jeg veldig ofte lyst til å stoppe, men jeg leste den ferdig og det ga mindre og mindre mening. Jeg leste den også ferdig fordi jeg ventet på at det skulle skje noe spennende og noe som fikk meg til å like den godt, men det kom aldri. Det var mange skrivefeil i denne boka, og det gjorde så den ga mindre mening. Hvis det ikke var så mange skrivefeil, hadde det kanskje vært litt enklere å lese den. Jeg forstod ganske tidlig hva som kom til å skje, derfor syns jeg boka var en klisje. Likte coveret, Kort, enkel å lese, få vanskelige ord. Det eneste som var bra med boka. Til slutt så gir jeg denne boka terningkast 2.

Bok: Hex

Er hun en HEX?

Karen

Grøtte skole

1.11.2023Boken handler litt om att det er en jente som tror hun er smartest og den peneste på vgs. Og att hun var en drama queen og att hun prøvde å gjøre jentene sjalu. Jeg syntes att boken i starten var litt vanskelig og skjønne den men det ble litt lettere og lettere boken er mer for 16 + for de att den handler litt om hvordan det er på fester og sånt og de bruker litt voldsomme ord. Men jeg kjente meg utrulig nok igjen i boken. Jeg mener att den burde få en terning kast 4 for den var bra. Sjangeren er spenning

Bok: Hex

HEX- en bok som var en stor skuffelse fra start til slutt

Jasper

Flåtestad skole

1.11.2023

HEX- en bok som var en stor skuffelse fra start til slutt
Plottet er at Diana føler seg veldig kjedelig og at hun ikke har noen venner, men deretter møter hun en gutt som heter Simon, som viser en viss interesse i henne. Så skal hun på en fest som Simon skulle komme på, men han var der ikke ennå. Hun så Simon i en gruppe med jenter og gikk ut. Etter det gikk Diana på festen etter festen hadde hun en blackout.
Jeg syntes denne boken er veldig forutsigbar og kjedelig. Jeg trodde dette skulle bli en grøsser med det viste seg at jo mer jeg leste desto mer skuffet ble jeg og hele boka endte opp til og bli mer skuffet enn når jeg startet. Hvis man ikke har lest så mange bøker kan man starte med denne, men det anbefales ikke. Dette er den første boken jeg har lest som jeg som jeg har gledet meg til og bli ferdig med. Jeg syntes denne boken var forutsigbar og kjedelig fordi den kopierte mange forskjellige bøker som har kopiert andre bøker som allerede var dårlig skrevet. Mye av boken er forvirrende og man mister mye av handlingen og boken.
Forfatteren har beskrevet noen handlinger som kan relatere til ungdom, men det er svært få temaer og de dårlig forklart. Når jeg så på forsiden tenke jeg på fantasy og grøsser, men den hadde ikke noe og gjøre med boken som helhet. Jeg syntes boken har en veldig brå og skuffende slutt. Det eneste bra med boken var hvordan forfatteren hadde beskrevet karakterene.
Jeg vil gi denne boken en terningkast 2/6.

Bok: Hex

Overnaturlig, gripende og forvirrende

Sofie

Vardal ungdomsskole

30.10.2023

I boka hex følger vi skoleflinke Diana som går i 3. klasse på videregående.Det starter en ny og kjekk gutt på skolen hennes og han viser en liten interesse i Diana. Han ber henne med på fest og utover kvelden drar de to litt rundt på byen. De drikker litt, men kvelden blir mer og mer uklar for Diana og plutselig våkner hun i Simon sin seng dagen etter. Diana kommer seg hjem og føler seg helt rar, og da hun ser seg selv i speilet blir hun livredd av hva som stirrer tilbake på henne. Hun kan ikke skjønne hva som har skjedd, og hvorfor er kvelden med Simon så uklar?

Boka starter på en måte som gjør at etter du har lest det første kapittelet for du med en gang lyst til å fortsette å lese. Boka er veldig gripende, men etter en stund syntes jeg det begynte å bli ganske repeterende. Boka har noen spenningstopper, og en plot twist på slutten noe som jeg liker. Boka sluttet på en måte som fikk meg til å tenke på hva som kom til å skje videre. Det jeg likte minst med boka var at jeg syns det var vanskelig å leve seg inn i handlingen, jeg datt ofte ut på grunn av at jeg rett og slett syns det ble for repeterende, jeg syns det ble litt kjedelig og fikk litt lyst til å legge fra meg boka.

Jeg må si at jeg aldri har lest en bok som dette før og jeg syns det var en interessant opplevelse. Jeg vil på en måte si at aldri kunne sett for meg at dette kunne skjedd i virkeligheten for det er så rart, men det kan jo skje. Jeg syns folka og miljøet virket realistisk.

Språket og språkbruken passet bra til boka, og boka var lettlest. Kapitelene var heller ikke alt for lange som jeg alltid setter stor pris på.

Jeg tror det forfatteren prøver å vise med denne boka er hvor store konsekvenser diverse rus virkelig kan ha og hvor viktig det er å passe på at du ikke får det i deg.

Alt i alt syns jeg det var en bok som jeg syns folk definitivt burde lese om de er glad i overtro og litt typiske grøsser trekk. Dessverre for min del faller boka litt flat da jeg syns den var litt treg og kjedelig store deler av boka, men jeg syns den ble mer og mer gripende og overraskende mot slutten og jeg ble overrasket av plot twisten.
Terningkast 4

Bok: Hex

En spennende bok for de som liker fantasi og grøssere, men ikke for meg.

Simen

Ve skole

27.10.2023

Boka “Hex” er en grøsser som er skrevet av Sigbjørn Mostue. Boka handler først og fremst om en jente som heter Diana, som er skolenerd og stort sett ensom. En dag startet det en ny gutt i klassen som het Simon, som snudde alt på hodet, fordi Diana ble raskt forelsket i Simon og klarte ikke å holde seg unna. Simon viste stor interesse for Diana og de hadde en kveld sammen. Simon var sleip og lurte noe opp i drikken til Diana, før hun ble med Simon hjem. Etter kvelden så ble Diana sikker på at Simon og faren var en av demonene til Satan, og Diana ville hevne seg.

Boken ble bedre og bedre jo lengre jeg leste, jeg syntes at boka hadde mange spenningstopper og en bok man fort kan bli revet med i. Boka var bra detaljert og hadde godt med spenning, som gjorde at man ikke klarte å legge vekk boka. Alt i alt var ikke dette en bok for meg, fordi jeg ikke liker grøssere så veldig godt, men en god bok for de som liker det. Jeg synes at det var litt vanskelig å lese til tider, fordi det gikk litt fort i svingene.

Syntes forfatteren treffer på målgruppa som jeg vil si er ungdom. Det er nesten bare ungdom i boka som er et stort pluss, fordi da er det noe man kan leve seg mer inn i. Boka er god for både jenter og gutter, men kanskje litt mer jenter fordi hovedkarakteren er en jente. Selv om den kanskje er beregnet for ungdom så er den allikevel ikke noe for meg.

For å oppsummere så syntes jeg boka er spennende, men ikke en bok for meg og ikke en bok jeg ville anbefalt, bortsett fra de som liker fantasi og grøssere.
Jeg mener boka ikke skal bli nominert til U-Prisen

Terningkast: 3

Bok: Hex

En Forutsigbar Bok

Frida

Hellerasten skole

25.10.2023

Når jeg først så på boka Hex, som er utgitt av Cappelen Damm, tenkte jeg at det var en grøsser. Forsiden fikk meg nysgjerrig på historien, spesielt med tanke på at forfatteren, Sigbjørn Mostue, har skrevet krim for voksene. Jeg ble derfor skuffet da jeg startet å lese, og fant ut av at denne boka spiller mer på ungdomsdrama og psykiske lidelser.

Vi følger skoleflinke Diana i 3.Vgs bli betatt av den nye gutten, Simon. Han inviterer henne med på russefest, og hun sier ja for første gang. Diana og Simon drar etter hvert fra festen, og etter at de har vært noen steder, ender de opp hjemme hos han. Der introduserer han Diana til faren, Erik, før de drar på rommet til Simon. Diana starter å føle seg veldig full, som er rart siden hun har bare drukket et glass øl. Hun og Simon ligger sammen, og etter det starter Diana å få en mystisk stemme i hodet …

Jeg syntes Hex er en av de mest forutsigbare bøkene jeg har lest. Jeg kan samtidig forstå at hvis man har lest få eller ingen bøker, kan det være lurt å starte med en bok som denne. Boka er skrevet med veldig enkelt språk, men det var noe som gjorte at jeg ikke kunne leve meg inn i historien. Grunnen til dette er at det var ikke detaljerte nok forklaringer, og handlingen gikk rett og slett for fort frem. Jeg fikk ikke tid til å tenke over hva som faktisk skjedde, og ble ferdig med boka etter bare noen timer å lese på skolen. Handlingen var noe som kunne ha skjedd i virkeligheten, og det var noe av det som gjorde at det ble veldig forutsigbart. Det gjorde også at det som var ment som mystisk, ble livløst og trøtt.

Jeg vil ikke anbefale denne boka, og gir den terningkast 2.

Bok: Hex

Ikke boka for meg

August Løckgyat

Flåtestad skole

25.10.2023

Boka jeg leser heter Hex, skrevet av Sigbjørn Mostue og er publisert i 2023. Det er en ungdomsroman med fokus på kroppspress, kjærlighet og jeg vil si sinne i tillegg. Den er relativt lettlest, men ikke helt min type bok.Boka handler om en jente som heter Diana som går i 3.klasse på videregående. Hun er smart, men sliter sosialt. En dag begynner Simon på skolen. Han inviterer hun på en fest, som de møtes på senere og drar så til han. Deretter drar Diana og Simon opp på rommet hans. Men plutselig så er hun utenfor huset sitt, og husker ingenting. Hun har også fått uforklarlige krefter, og når hun ser i speilet står det en eldgammel heks der isteden for hun.Jeg syntes boka går litt langsomt i starten. I tillegg er den ganske repetitiv med forklaringene om hvor usikker hun er på seg selv. Men når spenninga først kommer i gang så blir det litt bedre, og mindre repetitivt. Temaet kroppspress er også overbrukt i ungdomsbøker, som ikke hjelper rangeringen min av boka. Men den største grunnen for meg er kjærlighetsaspektet av boka. Nesten alle ungdomsbøker har det i seg, og jeg begynner å bli ganske lei. Denne boka var lite original, men ikke helt forferdelig. Det var noe spennende med boka, som da hun fant ut av kreftene og lærte seg hvordan de skulle brukes.Hovedpersonen er litt rar, og ekstremt usikker. Øyeblikket hun får litt selvsikkerhet og oppmerksomhet så blir hun frekk. Jeg liker hun ikke så veldig. Hun er også veldig hevnlysten, men det støtter jeg hun i. Hun går fra å være "taper" til "populær" som jeg hvert fall syntes er uoriginalt.Hvis jeg skulle gitt boka en målgruppe, blir det fort ungdom. I tillegg er det nesten bare ungdomskarakterer i boka. Selv vil jeg si den appellerer mer til jenter fordi hovedpersonen er en, pluss at den har temaer som passer jenter mer. Forfatteren treffer meg ikke så mye, fordi det er gammeldags språk og liten bruk av slang. Alt i alt er det en bok jeg ville anbefalt til jenter i ungdommen som interesser seg for fantasi.Jeg nominerer ikke til u-prisen og terningkast blir 3/6 for meg.

Bok: Hex

En spenningsopplevelse

Mia

Rana ungdomsskole

24.10.2023

Boken Hex handler om en jente som heter Diana. Diana er flink på skolen og holder for det meste til seg selv.
Men så begynner det en ny gutt på skolen som heter Simon. Simon og Diana er på et russetreff. Så drar Diana fra russetreffet med Simon. Hun husker ikke hva som skjedde resten av kvelden, men noe hadde skjedd med henne.

Boken har mange spenningskurver som gjør at man har lyst til å lese videre. Det var vanskelig å legge fra seg boken fordi man blir så oppslukt i historien.
Jeg opplevde boken som veldig spennende. Når jeg leser boken klarer jeg å forestille meg det som skjer og jeg lever meg inn i historien. Jeg likte også veldig at det var en overraskende slutt som jeg ikke forutså. Noe som også gjorde boken ekstra spennende var at forfatteren skaper en litt mørk og uhyggelig stemning. Boken beskriver karakterene på en måte sånn at man klarer å forstå dem bedre.

Jeg opplevde noen ganger at det var vanskelig å forstå hva som skjedde, og at det var litt vanskelig å henge med. Med andre ord så var den litt tung å lese. Temaet til denne boken er ikke noe jeg pleier å lese, likevel syntes jeg fortsatt den var interessant, på grunn av at man klarer å leve seg inn i historien.
Boken forteller om ungdomslivet og om psykisk helse.

For å oppsummere så var dette en veldig spennende bok å lese, og jeg anbefaler denne boken til ungdommer som liker grøssere og spenning.
Jeg mener denne boken kan bli nominert til U-prisen.

Terningkast: 5


Bok: Hex

Spennende, men ikke for meg

Isabella

Tjøme ungdomsskole

23.10.2023

Boka Hex handler om ungdomsjente som heter Diana. Det er en ny gutt som begynner i klassen som heter Simon, han er bedre enn Diana i matte, og hjelper hun med matten. Og lenger og lenger inn i boka så viser Simon mer og mer interesse Diana. Simon og Diana drar på en fest sammen, og Simon henter øl til de begge. Etter Diana har drukket den opp, så ser hun en gammel dame i speilbildet sitt så stygg og skrekkelig at hun kunne vært hentet ut fra en grøsser. Dama trøstet Diana, men, til tider skjelte hun ut. Diana blir nysgjerrig og begynner og søke litt på nett, hun mistenker at hun kan ha gått i pakt med djevelen.

Jeg syntes karakterene i boka var spennende, men det tok tid å bli kjent med dem. Til å begynne med syntes jeg at Simon var en veldig hyggelig person. Da jeg fant ut at Simon puttet noe i drikken til Diana, og hun begynte å se hun gamle dama i speilet, syntes jeg han bare begynte å bli spesiell, og mistenkelig. Men det var nok en grunn til at jeg leste boken ferdig.

Jeg likte ikke boka så godt fordi, den var mye urealistiske hendelser som ikke hadde skjedd i virkeligheten.

Mange ungdommer kan nok like denne boken, men den passet dessverre ikke hundre prosent for meg. Jeg gir denne boken 4 i terningkast, fordi den hadde veldig mange urealistiske setninger, og hendelser som ikke ga mening.
Bok: Hex

Irriterende forutsigbar og merkelig grøsser!

Frida

St. Franciskus

23.10.2023

Nå har jeg lest boken Hex. Hex handler om en jente på 19 år som heter Diana. Hun er veldig sjenert og stille og er veldig flink på skolen. En dag begynner den nye gutten Simon og han gjør noe med henne som gjør at hun begynner å føle at hun blir til en slags heks. Når hun ser seg i speilet er hun en heks men det virker som at ingen andre kan se det. Hun lurer på hva som har skjedd med henne og prøver å finne det ut.

Jeg synes at boken var litt rar på en måte fordi at den ikke virket så veldig realistisk, noen steder var den forvirrende, og slutten var irriterende.

Grunnen til at det var forvirrende var at det skjedde veldig mye på en gang og alle tingene som skjedde var ikke så veldig realistiske og de var ganske merkelige.
Den var heller ikke så veldig spennende til tider fordi det ikke skjedde så mye. Handlingen gjentok seg et par ganger og det gjorde at boken ble ganske uinteressant.

Stemningen var også ganske dyster hele tiden, og jeg liker bedre de grøsserne som har litt variasjon i stemningen.

En ting som var bra var at forfatteren hadde tatt med gode beskrivelser og man skjønte hva sjangeren var og at det var litt skummelt.

Jeg vil gi boken terningkast 2 fordi jeg ikke likte historien så godt og fordi slutten var veldig forutsigbar.

Bok: Hex

En uhyggelig sammensmelting av gru og psykose

Isabell

Tjøme ungdomsskole

19.10.2023

"Hex" er en mørk ungdomsroman skrevet av Sigbjørn Mostue. Boken handler om Diana, som er en smart loner på skolen. En dag starter en ny gutt på skolen, Simon. Han er kjekk og bedre enn henne i matte, og når han viser interesse for henne vet hun ikke hvordan hun skal forholde seg. På en fest lurer Simon noe oppi drikken til Diana. Neste dag oppdager hun at speilbildet viser en stygg, ekkel heks. Diana er fast bestemt på at hun har inngått en avtale med djevelen og hun bestemmer seg for å ta hevn på Simon.

Boken starter rett i handling og forfatteren tar ikke med noen irrelevante detaljer. Jeg satt på kanten av stolen gjennom hele boken, og klarte rett og slett ikke legge den ned, da det skjedde noe hele tiden. Den var altså så spennende at jeg leste den ferdig på to dager.

En av bokens sterke sider en dens korte kapitler, noe som ga boken et kontinuerlig driv. Jeg elsker dette ved bøker, fordi ved kortere kapitler kan du lese flere kapitler i hver leseøkt, noe som for meg er en stor motivasjon. Dette hjalp meg med å komme meg raskere gjennom boken.

Selv om boken har en ganske dyster tone, berører den viktige temaer som overgrep, psykose ved rusmidler og psykiske sykdommer. Det er ikke ofte forfattere tar for seg slike temaer, og jeg syntes forfatteren er god til å balansere det skremmende ved boken med budskapene han ønsker å formidle.

Forfatterens språk er imponerende. Jeg likte det svært godt, da han skaper en utmerket harmoni mellom avansert og ungdommelig språk. Forfatteren er dyktig når det kommer til å skildre både miljø og karakterer. Jeg ble dratt dypt inn i boken, og jeg kunne visualisere både stedene der handlingene utspilte seg, og karakterene. Dette skapte en jevn flyt i boken, noe som forbedret min leseopplevelse.

Boken hadde en åpen slutt som var ganske trist. Jeg foretrekker heller bøker med en lukket slutt, da jeg er glad i å få svar på spørsmålene mine. I denne boken derimot, funket det bra og jeg følte på en form for frykt og redsel når jeg lukket boken. Uvissheten spiste meg bokstavelig talt opp, og jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal tro. Dette har etterlatt mange tanker og ubesvarte spørsmål.

Kort oppsummert har boken spenning gjennom hele boken, og den berører viktige temaer som kanskje ikke er så mye skrevet om i forhold til andre temaer. I tillegg skildrer forfatteren godt, og han skriver et avansert og ungdommelig språk. Boken har også en åpen slutt som får lesere til å tenke. Jeg ville anbefalt boken til de som liker spennende bøker med litt overtroiske elementer og dype temaer. Jeg gir boken terningkast 6, og den bør helt klart nomineres til U- prisen.

Bok: Hex

Udramatisk grøsser

Lukas

Tjøme ungdomsskole

19.10.2023

Boken HEX er skrevet av Sigbjørn Mostue og er en av årets nye bøker. Denne boken er en slags grøsser som handler om en jente som tror hun er en heks og hun ble med en gutt hjem hun mistenker at gutten og faren er demon og satan.

Før jeg leste boken så virket den skummel, men når jeg leste så ble jeg skuffet fordi den var ikke det. Jeg var også skuffet at det skjedde ikke noe hele tiden, som i grøsserbøkene. Boka var veldig kjedelig i starten. Forfatteren kunne også gjort den skumlere og burde gjort den mer dramatisk.

I boka så var det veldig vanskelig å henge med hva som skjedde og det var ikke lett å forstå hva som skjedde. Jeg ble ikke heller kjent med hovedpersonen.

Jeg gir boka terningkast 1

Bok: Hex

En litt spennende bok

Sebastian

Hellerasten skole

19.10.2023

HEX handler om Diana som en dag etter en fest ser en heks i speilet istedenfor seg selv. Ingen andre enn henne kan se heksa. Noe skjer mellom Diana og Simon som gjør at hun vil ha hevn.

Jeg syntes HEX er en veldig grei bok for ungdom fordi den er litt spennende, overraskende og den har gode skildringer og drama. Personlig så syntes ikke jeg at HEX var så bra fordi jeg syntes den var litt kjedelig fordi jeg ikke skjønte så mye av den, men jeg kunne tenkt at noen av vennene mine hadde lest og likt den. Men det var en ganske grei bok, det var noen ganger jeg ble veldig overrasket sånn som da Diana hoppet ut av en bil i fart. Jeg ville gitt HEX terningkast 3,5/6.

Jeg syntes ikke HEX burde bli nominert som beste bok fordi den var ikke sånn kjempebra fordi noen ganger skjedde det litt lite og jeg syntes den var litt vanskelig å skjønne.

Bok: Hex

Nesten for bra til å legge fra seg.

Martine Skibrek

Flåtestad skole

18.10.2023

Hex

Tittel: HEX

Forfatter: Sigbjørn Mostue

Forlag: Cappelen Damm

Antall sider: 191

Sjanger: Roman


I novellen Hex av Sigbjørn Mostue møter vi hovedpersonen Diana. Diana er en skoleflink tenåringsjente som alltid har vært god på det meste, unntatt det alle andre ser ut til å få til bra, nemlig å få seg venner og en kjæreste. Diana er en omsorgsfull og snill jente med mange baller i lufta. Hun er kjent som den "usynlige jenta" på skolen, men alt endres etter at det kommer en ny og kul gutt, nemlig Simon. Hvis du er glad i å lese en overraskende og samtidig nervepirrende bok, er “Hex” midt i blinken for deg.

Det er en bok med detaljerte beskrivelser av følelser og svingninger, hvor man blir godt kjent med hovedpersonen ved hjelp av skildringer. Spenningskurven er med fra start til slutt. Boken starter i medias res og du blir dratt inn i en verden full av ulike relasjoner mellom ungdommer. Boka tar for seg ulike sider ved å være tenåring og er relevant i dagens samfunn.

Boka finner sted i en travel hverdag hvor det er fester, skole, berter og gutter som er i fokus. Boka tar for seg ungdomstidens oppturer og nedturer, gjennom en jentes usikre øyne. Diana ønsker å være populær, men som i virkeligheten møter hun både mennesker som støtter henne og andre som utnytter henne på det groveste.

Plottet i romanen er noe jeg kjenner igjen fra andre bøker og filmer. Vinklingen i boka er derimot original. Derfor er boka i sin helhet noe jeg ikke har vært borti før. Språket passer godt sammenlignet med hvordan vi ungdommer snakker til daglig. Boka er lettlest og passer også for ungdommer som ikke er så glad i å lese.

Det jeg mener trekker ned inntrykket av boka er forsiden. Forsiden kan oppleves voldsom og mer grotesk enn innholdet fortjener. Det visuelle virkemidlet med sterke farger forsterker inntrykket.

Personlig mener jeg boka kunne vist et tosidig ansikt med søkelys på det gode og det onde. I tillegg kunne fargene vært mer balansert med både nøytrale og sterke farger slik at temaene hadde harmonert bedre.

Avslutningen i boka er litt brå og kaotisk. Det skjer mye på en gang og leseren kan bli forvirret av mange endringer og raske sprang i handlingen.

Alt i alt opplevede jeg boka interessant og spennende. Hex er en bok jeg virkelig anbefaler. Terningkast: 5

Bok: Hex

Gripende slutt

Ella

Bøler skole

18.10.2023

Hex er en spenningsroman skrevet av Sigbjørn Mostue.

Boken handler om Diana og hvordan livet hennes ble endret på en kveld. Hun gjør det veldig bra på skolen, men har ikke så mange venner så hun føler seg ganske usynlig. Dette er helt til Simon starter på skolen. Alle synes han er megakjekk, men selv faller han for Diana. De møtes på et russetreff, men når Diana kjeder seg drar de hjem til Simon… Hvorfor husker ikke Diana hva som skjedde etter de dro? Hva har han gjort mot henne? Hvem er egentlig Simon?

Det var gode skildringer og forklaringer, og jeg følte at jeg ble godt kjent med Diana. Vi fikk høre om hennes hobbyer, utseende, følelser og tanker. Det var korte kapitler noe jeg likte ganske godt, siden det ble mer motiverende å lese.

I begynnelsen følte jeg at boka var ganske treg og uinteressant. Jeg klarte ikke leve meg inn i boka fordi jeg ikke synes den var troverdig og jeg forsto ikke hvordan alt hang sammen. Etter hvert ble den bedre og bedre. Det var en veldig bra og gripende slutt, noe som gjorde hele boka mye bedre. Jeg skjønte hvordan alt hang sammen og forsto de tingene som jeg stusset på tidligere.

Jeg synes Hex er en ganske god bok som jeg vil anbefale andre å lese. Alt i alt gir jeg boken terningkast 4.


Bok: Hex

Overnaturlig og spennende.

Henrik

Ve skole

17.10.2023Det er et veldig sent tempo på boken og det tar lang tid å komme i gang. jeg ble veldig lei i starten, men etter hvert så begynte jeg å skjønne noe av boken.

Det var også en veldig uklar slutt og at noe som jeg lurte på aldri ble svart på som gjorde meg litt provosert for at jeg ikke fikk svar på det.

Jeg synes boken var veldig spennende og at forfatteren skaper et mørkt uhyggelig miljø og atmosfære som får boka til å bli ekstra spennende.
Det er kult åssen forfatteren viser hvordan forfatteren blander inn de klassiske heksefortellingene inn i den moderne verden. Dette gjør boka enklere å forstå og får deg til å forestille deg, eller tenke at hekser fortsatt finnes.
Vi får vite mye om de få karakteren som er i boka og forfatteren graver dypt ned i hovedpersonene. Dette gjør at man forstår boka bedre.

Jeg syns denne boka kan bli nominert til uprisen og jeg gir den terningkast 4 av 6

Bok: Hex

fangende

Petrine

Finnsnes ungdomsskole

16.10.2023

Hex er en roman og spenningsbok som handler om Diana. Hun er en «usynlig» og oversett jente som er opptatt av skole og karakterer. Det begynner en ny elev på skolen, Simon. Diana ble straks interessert i Simon, men det viste seg at han var ikke den hun trodde han var.
Boken startet litt sakte, men etter hvert ble den mer og mer spennende og jeg ble ordentlig kastet inn i den. Den er full av overraskelser og vendepunkt, derfor ble den vanskelig å legge fra seg, for min del trekker det veldig opp. Forsidebildet gjorde meg interessert og fikk meg til å ville lese boken. Jeg vil anbefale den for de som vil ha noe spennende og innholdsrikt å lese. Noen ting var litt vanskeligere å forstå, men det gikk fint. Etter hvert utover i boken ble slutten mer og mer forvent, på en god måte. Alt i alt var Hex en god bok som burde bli nominert til u-prisen. Terningkast 5.

Bok: Hex

En uforutsigbar grøsser

Kristian

Hellerasten skole

13.10.2023

Boken Hex minner om en fantasy/grøsser bok.
Karakterene i boken er ganske bra beskrevet og troverdige, språket var lett å forstå og det var gode skildringer. Boken starter med at vi får lære om hovedpersonen Diana og hvordan hun har det.

Diana har vanskelig for å finne venner og å være sosial, helt til Simon begynner på skolen.
Simon er god i matte, kjekk, og viser interesse for Diana.
På et russetreff så kjeder Diana seg så hun og Simon valgte å gå.
Men Diana husker ikke alt som skjedde den kvelden, og noe har endret seg med hun.

Jeg likte boken, men noen ganger så gikk boken litt sakte, ellers var den bra.
Det jeg likte best med boka var at når den ikke gikk sakte, så var handlingen ganske uforutsigbar og det gjorde at jeg ville lese mer for å se hva som skjer.
Utenom det er ikke boken den sjangeren jeg er veldig interessert i så den ville passet bedre for noen som er interessert i grøssere. Uansett så var boken interessant.
I tillegg så dekker boken også et relevant tema for ungdommer som er narkotika.

Terningkast: 4

Bok: Hex

Spennede blanding av virkelighet og fantasy

Angelica

Ve skole

13.10.2023Diana er en vanlig ungdomselev som ikke er like populær som alle andre jentene på skolen hennes. Men når det begynte en ny gutt i klassen hennes begynte noen ting å endre seg.

Jeg synes denne boken var spennende, selv om jeg ble litt forvirret innimellom.
Boken var en blanding mellom virkeligheten og fantasy, som jeg liker ganske godt, for da tenker man ikke at det bare er som en vanlig hverdag, men også mer.

Det jeg likte med boken, er at du blir tiltrukket til den fordi den er skummel og spennende. Du klarer ikke å legge ned boken midt i fordi du vet det kommer til å skje noe spennende.
Det er en veldig grei bok for voksne og ungdommer, hvis du vil få mere enn bare grøsser ut av boken.
Jeg likte også denne boken fordi det var om yngre personer som får det til å bli litt mer realisetende for unge som leser den.

Det var noen steder i boken som ikke ga helt mening, og som var litt forvirrende.

Jeg vil anbefale andre å lese denne boken, og anbefaler den til uprisen.
Terningkast 5

Bok: Hex

Den var midt på treet

Eirik

Ve skole

13.10.2023

Jeg syntes boka starter på en rolig men også oppslukende måte. Det er ikke så mye som skjer i begynnelsen, men det er fortsatt fengende. Boka hadde mange spenningskurver spredt utover hele boka som gjorde at man ikke ble lei. Det som ikke var så bra er at det var fort å miste litt hvor du var og hva som skjer i boka fordi det var en del forvirrende setninger. I begynnelsen av boka gikk det veldig fort framover, men når du kom lengre inn i boka så begynte det å gå veldig sakte. Det ble fort mange sider på samme sted. Tema i boka var heller ikke helt min stil, men det er jo min mening og det kan folk være uenige i fra person til person. Jeg anbefaler ikke denne boken til Uprisen. Terningkast 3/6

Bok: Hex

Noen ser tilbake på meg

Maja

Flåtestad skole

11.10.2023

Diana er en helt vanlig ungdomselev, hun er ofte gjemt bak de populære jentene på skolen. Etter en kveld ute er hun utslitt og tanken på kvelden er vasket bort av susingen i hode. Hun går opp på rommet sitt og ser seg i speilet, skikkelsen som ser tilbake på hun gir hun frysninger.

Jeg synes boka Hex var en veldig bra bok. Forfatteren har skrevet om noe som skal relatere til ungdom, men når du ser forsiden Hex så tenkte jeg med en gang på fantasy- eller grøsserbøker. Etter som jeg kom lenger inn i boken forsto jeg mer hvordan dette kan relater til dagens ungdom.

På slutten av boka skjer det noe uventet som jeg måtte lese flere ganger for å skjønne. Når jeg var midt i boka hadde jeg en mening om hvordan den kom til å slutte, men etter som jeg kom til slutten var det noe jeg ikke hadde tenkt som skjedde. Det som skjedde på slutten endret hele meningen min om boka.

Jeg mener dette er en bok som klarer å fange leseren helt i starten på boka så man nesten må lese ferdig. Det at boka starter med en et høydepunkt gjør at leseren blir mer dratt inn i bokens handling. Jeg gir denne boka terningkast fem.

Bok: Hex

Stemmene tar over

Sara

Tjøme ungdomsskole

5.10.2023

Hex er en grøsser som er skrevet av Sigbjørn Mostue. Kort fortalt så handler boka om Diana. Diana går siste året på videregående, hun har alltid vært usynlig på skolen, men plutselig spør den nye gutten om hun skal bli med på en fest til helga. Etter festen ble hun med hjem til Simon. Etter den kvelden hadde hun begynt å høre en ekkel stemme i hodet. Hun går og ser seg selv i speilet, men hva et det hun ser?

Det jeg syntes er veldig bra med boka er at den er veldig spennende. Det var alltid noe som skjedde og dette gjorde det veldig mye lettere og at det blir mindre lesestopp. Jeg syntes selv at boka var litt forvirrende til noen tider, men etter hvert som jeg kom inn i teksten måtte jeg lese mer for å få med meg hva som skjer lenger inn.

Jeg syntes karakterene i boka er ganske bra. Man tror først at Simon er en snill og en ganske greit gutt, men lenger inn begynner man å gå imot dette.

Boka handler om en psykisk sykdom, selv om det tar litt tid for å få vite dette er det ganske lett og forstå at det er noe. Diana tror jo selv at hun er en heks etter som det hun ser i speilet og stemmene i hodet hennes.

Kort oppsummert syntes jeg Hex er en bra bok som kunne passer for mange, spesielt for de som er interessert i spenning, overtroiske hendelser og drama.
Jeg gir denne boka en terningkast 4 fordi den var litt forvirrende til tider.

Bok: Hex

HEX

Milla

Vardal ungdomsskole

5.10.2023

HEX
Jeg har nettop lest HEX, og jeg klarte ikke å legge den ned igjen. Den var veldig spennende. HEX handler om en jente som heter Diana som våkner etter en russefest og finner ut at hun er en heks. Det blir bare bedre og bedre synes jeg. Jeg synes starten gir et bra eksempel på hvordan det er å være ungdom nå. Forfatteren gjorde nesten alle karakterene enkle å like, like litt for mye egentlig. Alle karakterene er skrevet kjempe bra. De fokuserer mest på Diana som er veldig bra. Slutten ble veldig komplisert for meg, så jeg håper det kommer en bok 2. så den kan forklare litt mer. Men jeg ville ha anbefalt denne boka til alle ungdommer egentlig. Jeg gir denne boka terningkast 4.

Bok: Hex

FOR MANGE TEMA!

Kjetil

Hatlestrand barne- og ungdomsskule

5.10.2023

Boka handlar om Diana som ikkje ville vere russ. Ho vil ikkje vere russ fordi ho synest at ho er smartare og betre enn alle andre. Når Simon dukka opp blir ho forelska, men det fører ikkje til noko godt.

Det som gjer at boka er litt vanskeleg lese for meg er at historia blir forvirrande etter kvart og at den handlar mykje om alkohol og festing. Eg greier ikkje å førestille meg sjølv som hovudkarakteren i denne boka, fordi temaet til boka er ikkje relevant for meg og det gjer at boka er ganske vanskeleg å lese. Eg blei forvirra fordi boka hadde mange temaet som eg synest ikkje gav mening.

Det som gjorde at eg ville lese videre var at boken brukte unike ord som eg synast var morosam. For eksempel “ Din uduglege kjerring” eller ”din feite hore”. Det andre som gjorde at eg ville forsetje å lese boka var at eg ville vite kordan boka vil ende.

Boken handlar eigentleg om psykisk sjukdom, men det tar ein tid til å forstå det. Eg synest forfattaren har brukt ein unik måte å skrive ein bok som handlar om psykisk sjukdom, men det var vanskeleg å forstå at den eigentleg handlar om psykisk sjukdom. Først trur lesaren at ho har blitt til ein heks, heksa seier vonde ting til Diana som ho høyrer i hovuda.

Hovudpersonen er eit pluss for meg fordi ho er tøff og stod opp for seg sjølv, men eg kunne ha tenkt meg at hun kunne ho ha hatt litt meir sympati for andre.

Dersom du liker drama bøker så synest eg at denne boka passer deg.

Terningkast 3/6.

Bok: Hex

Litt for overtroisk?

Elena Sofie

Tjøme ungdomsskole

5.10.2023

Hex er en ungdomsroman som er skrevet av Sigbjørn Mostue. Kort fortalt handler Hex om er en jente som heter Diana. Diana går på ungdomskolen og det begynner en ny gutt i klassen som heter Simon. Etter de ble kjent opplever Diana rare ting. Hun har fått noe rart i drikken sin på fest og det er Simon som står bak. Etter denne hendelsen ser Diana en gammel dame så stygg at hun kunne vært hentet ut fra en grøsser. Dama Diana ser i speilet kan både trøste henne og til tider skjelle henne ut. Diana blir nysgjerrig og leter litt på nett, hun tror hun har gått i en pakt med djevelen. Hva har Simon gjort så Diana ser disse tingene? Og har hun godt i en pakt med djevelen?

Jeg synes denne boken er en velskrevet og en utrolig kreativ bok. Det er en bok som virkelig tar leseren med på en spennende og fortryllende reise, fra begynnelse til slutt. Jeg tenker samtidig at det kan bli litt for overnaturlig til tider. Men Mostue gjør det til en blanding av mysterium, spenning og som jeg sa overnaturlige ting. Det er gode elementer som får leseren til og ville lese videre.

Jeg personlig synes boka tar litt tid å komme inn i, men helheten til boken er veldig fin. Det er en bok som ikke passer for alle. Jeg synes boken var interessant, og jeg ble nysgjerrig over hva som skulle skje videre i boka, og hvorfor Diana begynner å se hun forferdelige dama i speilet. For meg passet den dessverre ikke hundre prosent.

Karakterene i boken liker jeg helt ok. Men de er samtidig lette og relatere til. Mostue har en fantastisk måte å skape realistiske og levende karakterer som virkelig kommer til liv på sidene. I begynnelsen av boken virker Simon veldig snill og grei, han hjelper Diana med matte, drar på fest med henne og henter øl til de begge og jeg som leser synes det føles ut som han er interessert i Diana. Når jeg kommer ordentlig inn i boka så finner jeg ut at Simon har puttet noe i drikken til Diana, da synes jeg Simon blir veldig spesiell. Men det er nok en av grunnene til at jeg leste ferdig boken.

Kort oppsummert mener jeg at Hex er en bok mange kan like. Det er veldig bra budskap og mye forskjellige sider i boken som gjør den veldig interessant og at man føler man vil lese videre. Jeg vil anbefalt denne boken til noen som liker mye spenning, mysterier og litt overtroiske ting. Jeg ga denne boken enn 4 i terning kast kun fordi jeg ikke er så veldig glad i overtroiske ting.

Bok: Hex

Når virkelighet møter fantasi

Aurora

Tjøme ungdomsskole

4.10.2023

HEX er en roman skrevet av Sigbjørn Mostue. Boken handler om Diana som går på videregående, hun begynner å ikke like seg selv og forandrer på utseende sitt. Hun møtte en gutt, Simon og de var sammen på en fest. Etter denne festen så hun seg selv i speilet, men det henne så var ei ekkel, gammel dame som stirret tilbake på henne. Diana skal prøve å få vekk denne gamle dama, men hvordan skal henne gjøre det?

Boken var veldig interessant, og den passer for ungdommer. Boka er en grøsser, og den er en spenningsbok. Den er bra fordi den er gripende og den har litt romanse inni boka. Da jeg leste boka syntes jeg den var veldig fengende. Jeg klarte ikke helt å sette meg inn i situasjonen, litt fordi jeg kan ikke se for meg at det skjer på ekte.

Jeg liker hovedpersonen, altså Diana. Hun var en veldig skoleflink jente i starten, men etter hun møtte Simon og etter hun så en gammel kjerring i speilet startet hun å ikke ha like bra skoleoppgaver, hun gjorde det dårligere på skolen. Grunnen til at jeg liker henne er fordi hun virket egentlig veldig snill og virker veldig menneskelig.

Forfatteren fikk til en bra start, men også en bra avslutning. Boken har et godt budskap. Budskapet er kanskje litt om psykisk helse og at det kan skje på ekte, men at det kan bli bedre. Et annet budskap er litt om selvbilde, hun begynner å ikke like seg selv, altså kropp, sminke og hår.

For å oppsummere synes jeg boken var bra. Selv om jeg ikke kan relatere til boken synes jeg at den var verdt å lese. Jeg vil anbefale boken til egentlig alle ungdommer. Jeg vil derfor gi boken HEX terningkast 5.