Hopp til innholdet

Heltedøden. Thazarenes makt 2

Av Marianne Nelvik

Anmeldelser (1)

Bok: Heltedøden. Thazarenes makt 2

En gripende reise

Sibell

Tjøme ungdomsskole

15.12.2023

Heltedøden er en fantasybok skrevet av Marianne Nelvik. Det er den andre boken i serien Thazarenes makt. Den handler om en jente, Katja, som har en levende, magisk kraft i seg. Denne kraften kan bli ekstremt farlig hvis den ikke håndteres riktig, men dette sliter Katja med. Derfor reiser hun av gårde for å prøve å finne hjelp. Men denne reisen er lang og utrolig farlig. Kommer Katja frem eller dør hun før hun er fremme?

Det som skjer i boken vekker interesse. Man kommer seg inn i handlingene og klarer å se bilder i hodet. Forfatteren har skrevet boken på en måte som får leser til å føle seg som publikum, samtidig som man kommer helt inn i handlingene, dette ser jeg på som veldig positivt.

Selv om handlingene er noe som passer til ungdom, er ikke måten alt er skrevet på det. Det blir brukt mange «voksne» ord, og boken er noen ganger litt klønete skrevet. Selv om det er mulig å skjønne poenget i disse setningene, gjør det at man stopper litt opp og må tenke. Dette gjør innimellom at man mister sammenhengen og dermed kommer ut av lesebobla.

Som sagt innledningsvis er det den andre boken i en serie. For noen som ikke har lest den første boken, er det litt vanskelig å skjønne hva det er snakk om til tider og hvorfor noen spesifikke ting skjer. Jeg skulle ønske at den hadde et kort sammendrag foran i boken, slik at de som ikke har lest den første eller har glemt litt av den får en oppsummering og dermed kan forstå litt mer.

Kort sagt synes jeg Heltedøden var en gripende bok. Den hadde fine handlinger, men jeg synes forfatteren kanskje burde sette seg litt mer inn i ungdomsspråket Jeg vil anbefale denne boken til de som interesserer seg for fantasy og vet de klarer å lese en litt mer krevende bok språklig sett. Jeg vil gi boken terningkast 4. I min mening burde den ikke bli nominert til Urisen.