Hopp til innholdet
Hjem/Bøker/Gangster/

Anmeldelser

Kommentarer

Anmeldelser

Gangster

Av Jan Tore Noreng

Anmeldelser (106)

Bok: Gangster

Dårlig fortalt om karakterene, og litt for kort bok.

Carlisle

Austbø skole

16.12.2023

Boken handlet om en gruppe bestående av fire folk, inkludert en ugle, som prøver å bli litt kjent i landsbyen sin. De prøver å finne oppdrag for å tjene penger og for å bli helter, og i boken tenker de at man kan stole på alt som man kan se på bilder. På en måte hvordan det er dårlig å tro alt som står på nettet.

Boken var ganske bra, men de var litt dårlige på å introdusere karakterene, de hadde ingen innledning om karakterene og sa ingenting om hva de het helt til omtrent midten av boken.

Men det var et tegneserie, så det var lettere å følge med på hvordan karakterene ser ut og hvordan de oppførte seg. Og det var lettere for folk som har litt trøbbel å følge med på ting, og av og til går glipp av hva som blir sagt.

Men hva jeg ikke likte var at boken var for kort, fordi det var for lettlest, hvertfall for en ungdom, hvis de hadde rundt 200-250 sider da ville ha vært mye bedre, sånn at det tar mer tid å komme til den spennende delen av boken. Til slutt vil jeg gi boken et terningkast 4.

Bok: Gangster

Handlinger kommer tilbake

Subeyda

Austbø skole

16.12.2023

Boken handler om en tenåringsgutt som heter Sander, er innenfor dopsalg, han har en selger som heter Onkel Bob. Men politiet fanget Sander og lagde en avtale med ham.

Min mening med boken er at det er en bra bok som handler om dop. Det lærer kunnskapen med å være inne i dophandel, konsekvensene, hvor alvorlig og seriøst det er. Det som er positivt med boken er at den lærer ungdommer i tenåringsalderen å ikke være med på dophandel, fordi konsekvensene kan være alvorlige. Men jeg har ikke så mye negativ med denne boken.


Terningkast: 4
Jeg ga den en terningkast 4 fordi boken var veldig fengende, spennende og bra, men det tok litt tid før jeg virkelig fikk oppmerksomhet på boka. Men etterhvert som jeg kom inn i boka fulgte jeg med og skjønte hva boka gikk i.

Bok: Gangster

Bra bok

Emanuel

Ve skole

15.12.2023

Jeg synes gangster er en veldig actionfylt annerledes bok og ikke kjedelig som andre bøker ute, jeg liker spesielt at det hele tiden skjer noe nytt og den har en tittel som virkelig passer innholdet i boken. Det er et tema som ikke mange andre forfattere velger å skrive om.

Jeg anbefaler denne boken veldig sterkt, hvis du foretrekker en bok det skjer mye. Noen ganger var det vanskelig å legge boken vekk, vertfall når det nærmet seg slutten. Denne boken passer for ungdommer mellom 12 og 14 år fordi den har et litt voldsomt tema som ikke passer bra til små barn.

Bok: Gangster

Norsk GTA

Sigma Tony

Vinstra ungdomsskole

15.12.2023

Norsk GTA

Sjangeren til boka «Gangster» er spennings roman.
Boka handla om ein gutt som heter Sander som solgte dop og har lyst til å bli gangster, men han vart oppdaga av politiet. For at han ikkje skulle få straff, ville politiet at han skulle hjelpe til med å finne ut kven sjefen til onkel bob han som gir dop til Sander.

Boken var egentlig raskt i gang med at ting skjer og at Sander er involvert i noen ulovlige greier med ein han kaller onkel Bob som han får narkotika av som han selger. Det var kanskje litt spenning mitt i boka da han ble involvert med politiet, men litt kjedelig på starten fordi han gjekk egentlig bare rundt å prata med folk.

Jeg må gi denne boka terningkast 3. Det er ikkje helt min smak, men for andre som liker sånne bøker som denne så anbefaler jeg denne boka her.

Bok: Gangster

Gangster

Marcus

Vinstra ungdomsskole

15.12.2023

Gangster bokmelding

Gangster er en bok av Jan Tore Noreng. Boken handler om en 17-åring fra Oslo, som heter Sander. Han har droppa ut av VGS, han selger dop.

Gangster er ei bok med mye faenskap og mye tull
Eg anbefaler denne boken for tullinger
Boken handler om mye rus

Eg synest den var litt dårleg og langsom
Eg vil gi den terningskast 2/3

Bok: Gangster

Ei super bok

Oskar 9b

Vinstra ungdomsskole

15.12.2023

Gangster er ein krim/fantasybok, som er skrevet av Jan Tore Noreng. Boka handler om ein 17 år gammel gutt som heiter Sander som har droppet ut av VGS. For å selge rus midler til andre ungdomar. Det er ei bok som er på 100 sider, den er kanskje litt vanskleg å skjønne på starten, men etter hvert blir den artig å lese.

Eg anbefaler boka for folk som er intresert i krim og litt humor. Det er ein bra bok for ungdomar fra alder 14-17 år. så di kan lære va som kan skje vist du dropper ut av VGS.

Bok: Gangster

Gangster

Mats

Vinstra ungdomsskole

15.12.2023

Gangster.
Gangster er ein bok som er skreven av Jan Tore Noreng.
Sjangeren til boka er humor/krim.
Gangster boken er ein spennande krim bok som handler om ein 17 år gammal gutt.
Gutten heiter Sander og jobber på eit lager.
I fritiden så selger han dop noen ganger.
Sander bor for det meste hos bestemoren sin.

Boken starter treigt men spenningen bygger seg opp.

Eg kjenner meg ikkje inn i hvordan Sander har det så eg synest at det er vanskeleg å leve seg inn i boka
Boka har likevel rot i virkeligheten og er truverdig, fordi vi veit jo at dopmiljø finst.Eg synes at språket til boka er ungdomslig fordi den passer boka sitt namn. Det er mellom anna ein del banning i dialogane. Dette gjer språket meir livat.
Boka er lett og lese fordi det er spennande.


Eg trur at forfatteren har skreven denna boka fordi han kanskje har opplevd det selv.
Boka forteller mye om å være ung fordi det er da ungdommene begynner og prøve mye nytt. F.eks dop.
Styrken til boka er at de forteller at ungdommene kan få ein vanskeleg tid på grunn av rus.
Eg synes at boken har ingen svakheter.
Andre burde lese boka vist dei liker krim/humor.
Ja den burde nominerest.

Bok: Gangster

Gangster Bokanmeldelse

Sindre

Vinstra ungdomsskole

15.12.2023


Denne boka er ein blanding av drama og krim. Historia handlar om ein fyr som heiter Sander. Han sel narkotika til ungdommar og har slutta på skulen. Når han blir 18 år, blir han arrestert av politiet. For å sleppe unna straff, må han hjelpe politiet med å avsløre dei som er sjefar høgare opp i systemet.

Den starta ganske treigt, fekk aldri eigentleg forstått boka. Det er mange personar og bytter stad heile tida. Høgdepunktet er når han blir arrestert og må være på lag med politiet liksom. Sander hadde gjort så mykje for å unngå politiet.
Eg rakk ikkje bli ferdig med boka så vanskeleg å si korleis den slutta.
Boka var ikkje vanskeleg å legge frå seg pga. Den var vanskeleg å skjønne.
Eg trur boka kan være veldig bra, hvis du lever deg inn i den. Men for meg fungerte det berre ikkje.

Eg trur denne boka er ganske original. Det fins bøkar, filmar og seriar om ungdommar som selg dop, men ingen som har skrevet det slek her.

Denne boka er ganske truverdig. Det er ikkje noko utanomjordisk som skjedde.

Gangster brukte relevante ord til ungdommar. Det var ord som eg ikkje skjønte av og til. Det blir ganske kjedelig i noen samtaler der dei brukar setningar som er veldig rett fram, med mykje banning og metaforar.

Eg trur forfatteren skrev denne boka for å få ungdummar til å fortsette på vidaregåande og å ikkje selje dop eller bruke dop, som også er det positive med boka. Eg føler også at boka prøver å vise at ungdommar har et stort press med skole og penger.
Det står at boka er for gutter som aldri lesar, men det følte ikkje slek ut.

Bok: Gangster

gangster

alicia

Bøler skole

14.12.2023

bok for ungdommer Gangster er en bok basert litt på realiteten altså, livet generelt. Det er en bra spesielt.

Sjangeren er litt grøss og litt drama vil jeg si. Men samtidig veldig spennende. Boken starter veldig spennende sånn man får lyst til å lese mer med engang. I tillegg så kan du se for deg alt som skjer siden forfatteren beskriver tingene så bra. Høydepunktet er midt i boka, da begynner spenningskurven.
Jeg har ikke lest en sånn type bok før. Men jeg liker sånne bøker siden de er så interessante. Boka er en blanding av krim og drama
Som er veldig spennende
Historien er veldig realistisk syns jeg, den handler jo om dop-salg, kjærlighet og festing osv. som er ganske vanlig blant ungdommer i det siste
Den var ganske lett å lese, hvorfor? Jo fordi den hadde enkle ord og det var enkelt og forstå boken
Boka handler om en 17 åring som hjelper onkelen sin med å selge dop til andre ungdommer. Men en dag gikk alt galt, han skulle selge dop til noen på en videregående skole, men han visste ikke hvem det var, men det sier seg at det var politiet. Sander kjenner at han er redd siden han har jo ikke sagt til faren og bestemoren at han selger dop, men han har sagt at han jobber. Så han ville virkelig ikke at de skulle finne ut. Sander forklarer alt til politiet og det eneste politiet vil fra Sander er hvem onkelen hans skaffer dop fra så, Sander har en oppgave i å finne ut hvem onkelen får dop av og da slipper han å gå i fengsel.
kort sagt så finner han ut at onkelen kjøpte dop og sier ifra til politiet og da slipper han fengsel.
så jeg gir boka terningkast 5. jeg syns denne boka burde bli nominert til uprisen og jeg anbefaler den sterkt.

Bok: Gangster

dårligere enn forventet

Elise

Bøler skole

14.12.2023

Gangster var en bok som handlet om en gutt som heter Sander som solgte narkotika, men så havnet han i trøbbel på 18-års dagen sin. Gangster var en interessant bok, men den var vanskelig å leve seg inn i og fortsette å lese videre. Boken var kort, med mye skrift, men gikk fort å lese.

Boken var livløs og egentlig ganske dårlig. Jeg hadde ikke lest denne på fritiden min fordi jeg hadde mest sannsynlig lagt den fra meg etter noen få minutter. Den var litt slitsom å lese fordi den hadde mye tekst, den hadde ikke bilder og siden den var livløs.

Det kunne ha vært noen bilder i sånn at vi kunne ha sett litt bedre av hva som foregikk. Boken hadde vært bedre med litt mer spenning og litt annen historie. Hele boken handlet egentlig om det samme og var delt ut på rundt en uke. Det hadde også vært bedre vis handlingen hadde vært delt ut på et år eller en måned og ikke en uke eller et par dager.

Jeg gir gangster terningkast 3 fordi den var ganske dårlig og ganske fantasiløs. Den kunne hatt en annen handling og en litt annen kontekst enn det den hadde nå. Den kunne hatt noen bilder for å gi oss bedre inntrykk til hvordan den «scenen» så ut sånn at det hadde vært enklere å lage bilder i hodet for å følge mer med.

Bok: Gangster

gangster

alicia

Bøler skole

14.12.2023

bok for ungdommer Gangster er en bok basert litt på realiteten altså, livet generelt. Det er en bra spesielt.
Boka handler om en 17 åring som hjelper onkelen sin med å selge dop til andre ungdommer. Men en dag gikk alt galt, han skulle selge dop til noen på en videregående skole, men han visste ikke hvem det var, men det sier seg at det var politiet. Sander kjenner at han er redd siden han har jo ikke sagt til faren og bestemoren at han selger dop, men han har sagt at han jobber. Så han ville virkelig ikke at de skulle finne ut. Sander forklarer alt til politiet og det eneste politiet vil fra Sander er hvem onkelen hans skaffer dop fra så, Sander har en oppgave i å finne ut hvem onkelen får dop av og da slipper han å gå i fengsel.
kort sagt så finner han ut at onkelen kjøpte dop og sier ifra til politiet og da slipper han fengsel.
Den var ganske lett å lese, hvorfor? Jo fordi den hadde enkle ord og det var enkelt og forstå boken
Historien er veldig realistisk syns jeg, den handler jo om dop-salg, kjærlighet og festing osv. som er ganske vanlig blant ungdommer i det siste
Boken starter veldig spennende sånn man får lyst til å lese mer med engang. I tillegg så kan du se for deg alt som skjer siden forfatteren beskriver tingene så bra. Høydepunktet er midt i boka, da begynner spenningskurven.Sjangeren er litt grøss og litt drama vil jeg si. Men samtidig veldig spennende.


Bok: Gangster

leser glede

Amalie

Bøler skole

13.12.2023

Gangster er en ungdoms bok, skrevet av Jan Tore Noreng. Denne boken er full med spenning, plot twists og situasjoner ungdommen faktisk kan kjenne seg igjen i.


Boken handler om en gutt som heter Sander, han har slutta på skolen og tjener godt ved å selge dop. På attenårsdagen blir han ferska og arrestert, for å unngå straff må han hjelpe politiet med å avsløre sjefene lengre opp i systemet.


Jeg har aldri vært så særlig glad i å lese, men denne boken fikk meg til å endre mening. Denne boken fikk meg til å ville fortsette å lese og komme meg til neste kapitel. Dette er en bok full med spenning hvor du aldri vet helt hva som kommer til å skje. Boken er heller ikke så lang, som kan være bra for den som ikke orker å lese så lange bøker. Teksten er stor, så det er enkelt å lese den. Fortsatt kunne jeg ønske at vi fikk vite litt mer om Mona og de andre sidekarakterene, dette var kanskje det dumme med at boken var så kort, introduksjonen med sidekarakterene ble veldig rusha og ga ikke helt mening. Jeg syns også det mangla litt detaljer her og der, men fortsatt er dette en veldig bra bok, du blir lett rivet med og boken er utrolig fengede.

Denne boken anbefaler jeg til ungdom og nye lesere. Denne boken burde bli nominert til Uprisen, jeg gir den et terningkast 5.

Bok: Gangster

Flere unge burdr lese denne boken

Mikkeline

Steinerskolen i Vestfold

13.12.2023

Gangster:
Dette var en spennende og nervepirrende bok og den ga meg en flott opplevelse. Boken handler om en gutt som hadde kommet i et dårlig miljø, og som droppet ut av videregående for å selge dop. På 18-årsdagen hans skjedde det noe som ikke skulle skje: han blir tatt av politiet for å selge dop, og han må hjelpe politiet videre med å finne sjefen til sjefen hans for å sone straffen sin, og dette skaper store problemer for han.
Jeg tror mange ungdommer kan kjenne seg igjen i denne boken, og det er en viktig ting å huske på når man skriver en bok til unge, mener jeg, og derfor var denne boken spesielt god. Det var også noen negative ting med denne boken, som at det var fokus på en ting hele boken som kunne bli litt kjedelig noen ganger, og det kunne vært litt mer forskjellige sider av fortellingen og at man kunne ha sett boken fra et litt annet perspektiv, sånn at boken kunne blitt enda bedre, ellers var boken veldig bra og det var lett å lese den ferdig uten å kjede seg for mye. Jeg gir denne boken en 5 av 6 og synes flere unge burde lese den.

Bok: Gangster

Anmeldelse av boken Gangster

Hans

Sommerlyst

13.12.2023

Denne boken handler om en 17 år gammel gutt som heter Sander. Sander har sluttet på skolen å tjener penger på å sele dop på forskjellige skoler. En dag blir han tatt og for å ikke komme i fengsel prøver han å hjelpe politiet å få tak i de lenger opp i systemet.
Boken er veldig bra og den er lett og lese med ikke for mange personer med i fortellingen. En anenn ting som var bra var at, man ble frustrert over hovedpersonen når han gjorde dumme ting. Fortellingen var også mystisk på en måte som gjorde at man fikk lyst til å lese videre. Boken hadde også en spennende start. Det eneste som var dårlig var att kapitlene var veldig korte noe som gjør at jeg gir boken terningkast 5.

Bok: Gangster

uvant konsept

Anne

Bøler skole

13.12.2023

Boka er om Sander, en 17-åring som droppa ut av VGS, og som selger dop i hemmelighet. Sander tjener masse ved å gå rundt på skoler og selge til videregåendeelever, men boka tar en vending når han blir tatt av politiet. Han blir nødt til å samarbeide med politiet for å ikke få fengselsstraff, men hva kommer til å skje hvis han blir ferska?

Først av alt er jeg egentlig litt usikker på sjanger, men jeg er litt imellom krim og spenning. Boka starter ikke for spennende, men som de fleste andre bøker bygger det seg opp etter hvert . Etter som at han blir tatt må han gjøre saker og ting for politiet, noe som havner han i meget stort trøbbel.

Ikke siter meg på det her, men jeg føler at boka viser litt av en kriminell verden som de fleste av oss aldri legger merke til. Man hører ofte om det i TV-serier og sånt, men da er det ofte med dem som enten er høyere oppe i systemet, og at det ofte kan bli litt glorifisert, og at det blir ganske hypa opp. Boka føles mer realistisk, den får deg til å heie på Sander og situasjonen han er i, selv om det kanskje ikke ville vært moralsk riktig.

Noe jeg føler boka gjør ganske bra, er spenningskurven. Jeg begynte å lese raskere gjennom boka, noe jeg ofte gjør hvis det blir for intenst (for min smak i alle fall). De var flinke til å bygge opp intensiteten, og spenningskurven alene er en god 8/10, kanskje mer til og med . Det jeg ikke likte med boka var at den føltes veldig rushed, for de tok den første halvdelen ganske rolig, men andre halvdelen var bare rett på. De kunne dratt det mer ut, men det var jo første halvdelen man ble kjent med nye karakterer. Jeg forstår jo hvorfor de gjorde det på den måten, men det føltes litt bortkastet da boka bygde opp til noe som ikke ble tatt tak i.

Når det kommer til endingen så var den egentlig ganske fin, jeg likte den ganske godt. Jeg synes det er en ganske grei bok, hadde jeg gitt den et terningkast nå hadde vært 4. Den er bra, men jeg vet ikke hvor sterk den er i forhold til de andre bøkene som har en sjanse for å vinne.

Burde den nomineres?
Jeg føler at ut ifra det jeg har lest av bøkene i uprisen (bare denne), så kan den være en verdig nominasjon, litt på grunn av at det viser bl.a. hva man kan ende opp som hvis man selger dop som ung. Det viser hva slags effekt det kan ha på livet ditt selv om du ikke gjør det selv, og hvordan du kan ende opp hvis du blir tatt.

Bok: Gangster

Bra

Ivar

Vinstra ungdomsskole

13.12.2023

Jeg synes forfatteren gjorde en fantastisk jobb da han skrev boka, men det er noen ting han kunne gjort bedre. Som for eksempel:
-Gjort boken lengre. Jeg leste fort denne boka på et par dager, jeg synes boka burde ha minst 30-50 mer sider.
-Mer historie. Boka har en ganske bra historie, det starter så klart med at noen kjøper dop fra hovedkarakteren, men litt etter det så blir hovedkarakteren kidnappet av politiet. Jeg synes om at hovedkarakteren hadde solgt mer dop og hadde kanskje rømt fra politiet den første gangen kunne ha gjort historien litt mer interresant.

Jeg likte mange ting med boka også da, som for eksempel:
-Hovedkarakteren. Hovedkarakteren i boka heter Sander, han er en 17/18 år gammel gutt som jobber med selge dop, sander har en unik personalitet som passer perfekt med hva boka handler om.
-Andre karakterer. Jeg liker også de andre karakterene, de andre karakterene i boka er viktige fordi de har en stor del i historien.
-Slutten. Jeg trodde ikke at boken kom til å ha en slik slutt, boka hadde begynt å bli mer spennende mot slutten, men plutselig så kom den overraskelsen på slutten.

Jeg gir denne boken terningkast 4.
Meste parten av boka var lett å lese og det var gøy å lese, men den hadde fått en 5 om den hadde vært litt lenger og hadde hatt mer historie.

Bok: Gangster

Tja

Lovise

Bryne ungdomsskule

12.12.2023

“Gangster” handlar om Sander, ein 17 år gamal gut som bur saman med faren og bestemora si. Etter vg1 droppar Sander ut av skulen, og byrjar å selgje narkotika på ulike skular. Sander sin eitt år eldre besteven, Niko, sel også, og dei er meget nøgde med tilværet. Dei tener veldig godt, samstundes som dei nesten er sikre på at dei aldri vil bli tekne. Kvar veke må Sander til utestaden “Golden Apple” der den kyniske, fryktinngytande sjefen hans Onkel Bob held til. Onkel Bob tel opp Sander sitt sal, og gir han nytt stoff om nødvendig. Sander liker verkeleg ikkje Onkel Bob, men utanom dette synest han ikkje jobben sin er noko problem. Men stundom tenkjer Sander særleg på bestemora si, som han er veldig knytta til og glad i. For kva ville eigentleg bestemora sagt om ho hadde funne ut av kva Sander eigentleg held på med? På 18-årsdagen sin vert Sander arrestert. Kva no?

“Gangster” er ei god ungdomsbok. Det er spennande og fengande lesning, og forfattaren har truffe godt med både språk og til tider spenningsfaktor. Eg synest boka vert litt for kort, og hadde likt om ho hadde fleire detaljar spesielt i slutten. Eg synest også ein får vite litt for lite om kva som skjer med Sander heilt til slutt og korleis det går med han. Endinga vart liksom litt for brå og eg sat igjen med ei kjensle av at det mangla nokre sider bakarst i boka. Trass i dette er det ei bra bok som er lett å følgje og passar godt for både jenter og gutar, kanskje best for gutar.
Terningkast SVAK 5.

Bok: Gangster

Gangster

Ella

Vinstra ungdomsskole

12.12.2023

Boka Gangster av Jan Tore Noreng er ei krim bok om dopsalg, den handlar om Sander som er 17 år. Han droppa ut av vidaregåande for å selja fenriss for onkelen sin. Han bur sammen med faren og bestemora si, mora bur langt borte. På 18 års dagen blei han tatt av politiet, han fekk to valg. Enten blei han fengsla for ulovleg narkotikasalg eller så kunne han jobbe med dei og ta han lengst opp i systemet.

Boka blir meir og meir spanande jo meir du les. Boka er lett og leve seg inn i sidan dette er noko som skjer rundt oss. Det var vanskeleg å legge frå seg boka i starten for det var så mykje som skjedde. Boka ga meining og var lett å lese, forfattaren fikk skrive mykje på få sider. Den slutta ikkje så brått, men forfattaren kunne ha beskrive meire på slutten. Historia er truverdig, dette er kvardagen til mange vi kjennar. Kanskje ikkje og bli tatt av politiet men dealing og så videre.

Boka er eit godt eksempel på og ta gode valg å gjere det rette. eg trur forfattaren skriv om det for å gjere folk oppmerksomme på at slik ikkje er bra. Boka beskriv godt kordan det å være ung idag er. Det beste med boka er kor lett den var og lese, det verste var at det ikkje blei forklart så godt. Eg syntes det er verdt å lese boka, og den burde bli nominert til Uprisen.

Bok: Gangster

Gangster

Amalie

Vinstra ungdomsskole

12.12.2023

Gangster er ei dramabok med litt krim. Boka visar fram livet til ein ung gut innanfor dopmiljøet. Korleis dopmiljøet påverkar livet hans og kor mykje han jobbar for å halde det skjult for familien sin. Spesielt når han på 18-årsdagen blir tatt av politiet og stilt eit dilemma. Enten blir det fengsel eller så kan han fortsetje som han gjer og samarbeide med politiet for å finne den «store» sjefen.

Boka var veldig spennande og eg blei fort oppslukt i ho. Det var mange spenningstoppar, men nokon av handlingane var nokså forutsigbare. Gangster er veldig lik alle filmane om dopmiljø, spesielt dei der hovudpersonen infiltrerer det i samarbeid med politiet. Sjølv om slutten var litt forventa, synes eg boka var veldig bra. Språket passa veldig bra til karakterane, var lett å lese og å kjenne seg igjen i.

Eg trur dette er ei bok mange kan identifisere seg med. Handlinga er nokså realistisk og er jo slik vi høyrar ofte om, men den visar ei litt anna side enn vi er vant til å få med oss. Det synes eg er veldig bra. Noko som gjer boka så realistisk er at ho er skrive med eit språk eg som ungdom synes er lett å kjenne meg igjen i. Gangster er prega av slang og røft språk som gjer spesielt replikkane spennande og gjev liv til handlinga. Skildringane som «Hjertet hamrer plutselig mye hardere. Han kjenner seg kvalm og uvel.» og «En mager fyr, eldre enn de andre.» gjer heile opplevinga av boka meir fengslande.

Etter å ha lest boka, sitt eg att med følelsen av at forfattaren prøvar å lære oss ungdommen at det er dumt å bli ein del av eit dopmiljø. Kanskje har han tenkt at hovudpersonen skal vere lett å kjenne seg igjen i, særleg for tenåringsgutar og dei som ikkje klarar å snakke om følelsane sine? Og at det finst alltid ein veg ut, uansett kor langt nede du er. Det handlar kun om å be om hjelp. Eg likte Gangster godt og synes verkeleg den burde bli nominert til Uprisen. Det beste ved boka var at ho ikkje var for lang, ho var lettlest, underhaldande og har eit veldig godt bodskap.

Bok: Gangster

En realistisk bok

Ashvin

Fyrstikkalleen skole

11.12.2023

Gangster er en ungdomsroman fra «Gutta» serien og er den tredje boken. Denne boken er skrevet av Jan Tore Noreng. I boken er hovedpersonen Sander som har droppet ut av Vg1 for å selge dop. Faren og bestemoren til Sander vet at han tjener penger, men de vet ikke at han dekker salget av dop med vikarstillingen sin på et lager. Når Sander fyller 18 år, blir han myndig og risikerer straff når han møter politiet ved en av skolene. Han får et valg om å enten møte konsekvensene for dop salget eller å snu livet sitt opp igjen.

Gangster er en god bok som er troverdig, fordi denne boka forteller oss om at de unge som velger å ta et valg om å bli med inn i et narkomiljø kan ende opp med å til slutt ødelegge livet sitt. Denne boken er spennende, fordi den har en handling som man fort kan leve seg inn i. Boken har noen negative deler. Den ene delen er at boken starter rolig, men det skjer plutselig mye på en gang. Boka har ingen pangstart, men forfatteren klarer å gjøre det spennende. Boken har et tema som handler om rus og kriminalitet.

Boken er skrevet sånn at ungdommer kan lese og leve seg inn i historien. Det kan vi se i et sitat hvor vennen til Sander, Niko sier «Juris synes du er weird, forresten». Boken er kort og lett å lese. Det er kapitler som er korte og språk som er enkle. Boken kan være bra for de ungdommene som ikke liker å lese veldig lange bøker. Jeg synes boka er bra, fordi den lærer oss om hva vi ungdommer bør gjøre eller ikke, når vi er unge og begynner å bli voksne. Boken lærer oss om at, de kriminelle handlingene som blir utført er straffbare og derfor skal vi ikke ta så dumme valg.

Jeg synes boken var veldig spennendene. Jeg anbefaler boken å lese for alle ungdommer. Boken lærer oss hvor farlig det er å bli med inn i et rusmiljø. Boken er spennende og holder oss underholdt, som gjør at det blir vanskeligere å legge fra oss boken. Det som kunne ha gjort boken bedre er at handlingene ikke burde skje så mye på en gang. Boken er lettlest og ikke så lang som gjør det lettere å lese for de ungdommene som ikke liker å lese så mye. Boken har et tema som kan være interessant for ungdommer som engasjerer seg for å bli med inn i et miljø som ikke er bra for dem.

Jeg gir denne boken terningkast 5 av 6 og synes den bør bli nominert til U-prisen.

Bok: Gangster

GANGSTER

Bjørnar

Austbø skole

11.12.2023

Boken er en spennings bok og den handler om Sander som er doppselger og blir tatt av politiet. Han får et oppdrag med og finne ut hvem som sjefen til Onkel Bob var. De finner ut at han samarbeidet med politiet, og tar ham med til en skog…

Boken var god, men mangler humor, ellers var det en spennende bok med mange høydepunkter. Jeg ville anbefalt å lese denne boka, og gir den et terningkast 4/6.
Mangler humor. MEN den er ikke akkurat en bok som trenger humor.
Den har masse spenning.
Har en god historie
Et nytt tema i bøkene.

Bok: Gangster

Bok om dopsalg

Fredrik

Fyrstikkalleen skole

11.12.2023

Dette er en dramabok. Gangster er en del av en trilogi som heter "gutta". Du trenger ikke lese bøkene i rekkefølge for å skjønne denne. Boka handler om Sander. Han er 18 år og droppa ut av VG1 for å selge dop. Etter å ha etablert seg litt i dop miljøet blir Sander tatt av politiet. Politiet vil at han skal få tak i de øverste lederne i dop miljøet for å slippe straff. Sander er veldig usikker på hva han skal gjøre fordi hvis ikke alt går etter planen, er det livet hans som står på spill.

Denne boka er ganske ulik det meste jeg har lest før. Det er en kort bok på 100 sider og er om et tema jeg ikke har lest før. Denne boka er fin for de som er lei av fantasy bøker og En pingles dagbok. De som liker bøker med realistiske handlinger, burde lese denne. Historien er realistisk og kunne like gjerne skjedd i virkeligheten.

Gangster var en veldig lettlest bok. Den hadde et enkelt språk med ikke for mange vanskelige ord. Skrivemåten var veldig enveis, men det gikk fint siden det bare var 100 sider å lese. Siden boka var så kort gjorde det at man ikke rakk å bli lei av den litt kjedelige skrivemåten.

Jeg tror forfatteren har skrevet boka for å fortelle ungdom at det er en utvei av et dårlig miljø og at å selge dop kanskje ikke er det smarteste valget. Boka appellerer bra til ungdom siden hovedpersonene er en ungdom. Jeg vil anbefale alle som er lei av fantasy sånn som meg, å lese boka. Dessverre er ikke denne boka sterk nok til å bli nominert for uprisen.

Bok: Gangster

Gangster

oliver

Austbø skole

11.12.2023

JEg synes at boken var spenende og litt kjedelig fordi den hadde ikke humor.

Bok: Gangster

Uprisen anmeldelse

isak

Austbø skole

11.12.2023

Uprisen anmeldelse

denne anmeldelsen inneholder Spoiler

Boka heter Gangster og det handlet om en gutt som heter Sander som selger dop, og en gang blir han tatt av politiet. Når han blir tatt av politiet så sier politiet at de gjør straffen, hvis han har på en ting så kan de høre hva sjefen hans sier. Boken starter med at Sander forteller seg litt om livet sitt og at han selger dop til mange folk. Den personen som gir Sander alt dopen heter Uncle Bob og er på en måte sjefen til Sander. Politiet lagde en avtale med Sander hvis han gikk undercover for de så skulle de gjøre straffen mindre, sånn at han ikke trenger å være i fengsel like lenge.

Jeg synes boken var veldig spennende fordi den var veldig uforventet, og du kunne ikke gjette hva det neste skulle skje. Jeg synes det dårlige var slutten fordi de var på lag med sander, men han visste det ikke og jeg ville at han skulle dø. Jeg hadde gitt denne boken et terningkast av 3.

Bok: Gangster

Ikke lett å kjenne seg igjen i

Francesco

Austbø skole

11.12.2023

Sander ble endelig 18 og kunne gjøre hva han ville, men så ble han tatt av politiet for å selge narkotika. Han måtte snakke med politiet og filma samtalen, Sander klarte heldigvis å komme vekk ved å hjelpe politiet med å finne folk han fikk dop fra.

Hva syns jeg om boken? Jeg synes det er en veldig bra bok fordi det viser hvordan det er og faktisk være en gangster. Det har masse spenning i det, jeg liker det veldig godt fordi da blir boka ikke så kjedelig. Noe jeg var veldig frustrert over er at det ikke er bilder og at det ikke er den beste røde tråd. Det begynte plutselig med at han måtte hive lydopptak apparater på doen, det ble veldig forvirrende når det skjedde. Boken sluttet brått. Det er ikke en bok som mange kan kjenne seg igjen til men den er fortsatt veldig dyktig.


Bok: Gangster

Gangster

Adrian

Julsundet skole

11.12.2023

Gangster
Sander er en gutt som dealer, han tjener ganske godt og har ingen problemer. Helt til han fyller atten, det var da alt som kunne gå galt, gikk galt. Han blir tatt av politiet og inngår en avtale med de for å redusere straffen og ta ned en av de øverste narkosjefene. Da møter han på mange vanskeligheter på veien mot frihet.

Jeg synes at boka var spennende og vanskelig å legge fra meg, den var både interessant og lett å leve seg inn i siden den var skrevet så bra. Alt som ble beskrevet var bra bortsett fra at vi fikk vite veldig lite om hvem moren til Sander. Det var også lite informasjon om fenris. Boka var veldig lett å lese siden den var skrevet så bra, med korte kapittel og få sider fikk forfatteren like vel fram fortellingen veldig godt.

Forfatteren heter Jan Tore Noreng og han har skrevet flere forskjellige bøker som f.eks. ¨Kunsten å tryne¨ og ¨Alfahann¨. Han er 55 år gammel og bor i Mefjordvær på Senja han har også en lærer utdanning.

Boka handler egentlig om hvordan ¨gangster¨ miljøet er, hvordan det er og være innblandet i det og viser både den ¨kule¨ siden og den vonde siden med vold og politiet. Målgruppen for denne boka er nokk for begge kjønn fra en alder av 13 og oppover. Jeg anbefaler boka hvis du liker spenning og tøffe bøker.


Bok: Gangster

Realistisk om dopsalg

Daniel a

Tjøme ungdomsskole

11.12.2023

«Gangster» er en bok som er skrevet av Jan tore Noreng. Den handler om narkotika smugling og drap.
Handlingen i boken er om en 17 år gamle gutt som heter Sander. Dagen etter han ble 18 blir han tatt for narkotikasmugling av politiet, men de tok han ikke til politistasjonen. De spør han hvem sjefen til sjefen hans er. I stedet for å bli arrestert så ender han opp med å bli en indre mann for politiet. Han får et nummer av politiet som han må sende SMS om han får informasjon om å møte dopsjefen til sjefen hans.
Jeg likte boka fordi den kan være realistisk, den var spennende. Det var masse ting som skjedde og man må følge med på hva som skjer i boka eller så kommer du ikke til og skjønne handlingen.
Jeg gir boka terningkast 4.

Bok: Gangster

Ta dine egne valg

Ibrahim

Vinstra ungdomsskole

8.12.2023

Boka er skrive av Jan Tore Noreng og er gitt ut av Gyldendal forlag i 2023

Det er en spennende bok om en gutt som akkurat fylte 18år. Hovedpersonen har en onkel som introduserer han for salg av narkotika. Etterhvert begynner han å angre på valget sitt. Han blir tatt av polititet men lager en avtale om å tyste på onkelen for å selv slippe fri.
Boka er lett å følge med på fordi den er spennende. Språket forfatteren bruker er litt røft med litt banning og passer med med temaet slik at man glir rett inn i gangstermiljøet. Boka gjør at leseren får lyst til å skrive selv. Boka starter rett i handlingen


Min opplevelse av boka var bra. Jeg føler at jeg lærte mye av den, som for eksempel å ha fokus på framtida og ikke bli med og gjøre ting som ikke er bra.

Den var spennende bok fordi den handler om gangstere.

Eg vil gi boka treningkast 6

Bok: Gangster

Spennende

Ella

St. Franciskus

7.12.2023

Gangster er en bok på 100 sider skrevet av Jan Tore Noreng. Handlingen i disse sidene foregår rundt Sander som er nettopp fylt 18år gammel. Sander valgte å droppe ut av videregående og selger den dag i dag narkotika. Denne “jobben” sørger for at lommeboka ikke går tom, men likevel er Sander livredd for å bli tatt, og enda verre at familien finner ut. Så uheldig som han kan bli blir han tatt på bursdagen og står nå ovenfor et stort valg. Han vet at fengsel ikke er en mulighet så derfor bestemmer han seg for å hjelpe politiet finne de største lederne i miljøet, men hvor stor er risikoen han tar? Ville han vært tryggere i fengsel? I 2023 kom denne korte boka ut av forlaget Gyldendal og er i år med på Uprisen. Hvis jeg skulle ha gitt “Gangster” boka en sjanger ville det vært spenning.

Handlingen er litt forvirrende til å starte med, men likevel tar det ikke mange sider før du henger med. Den var spennende gjennom alle sidene, men må innrømme at den var litt vel forutsigbar etter kanskje bare 30 sider. Plot twistene som er satt inn av forfatteren er bra og gjør at boken er lett å komme seg igjennom. Det er nok ikke så mange som vill kjenne seg igjen i hvordan hovedpersonen har det og det han går igjennom, men de som er inne i dette miljøet har sikkert noen likheter til situasjonen. Noe jeg tror alle vill kunne kjenne seg igjen i på et punkt i livet, er det å være redd for å bli tatt for noe og måtte møte konsekvensene. Alle disse sidene fungerer godt sammen og danner en god bok, men var kanskje litt forvirrende med tanke på sted, der man iblant kan falle litt ut.

I sammenheng mellom originalitet vill jeg si at “Gangster” er sin egen bok, med tanke på valg av handling og situasjon. Der det er få bøker som tar utgangspunkt i en som selger rusmidler og der er heller vanligere å velge å ta utgangspunktet hos den som skal løse et mysterie som handler om rus. Noe som denne boken har litt av, men i en annen versjon. Jeg vill ikke akkurat si at denne korte romanen er en del av en slags trend, men om den skulle vært det må dett være noe om rus og salg av det.

Noe jeg er sikker på er at store deler av hele denne handlingen kunne ha skjedd i virkeligheten, spesielt starten. Slutten er jeg mindre sikker på om kunne vært like virkelig, men det er selvsagt en mulighet for at en slik situasjon hadde oppstått. Personlig fikk jeg ikke en veldig god følelse på hva slags person hovedpersonen var og syntes ikke han visste personligheten sin frem, men det er ikke uvanlig. Likevel syntes jeg at han er en slags troverdig karakter som ikke er alt for typisk hovedperson. En annen ting som jeg oppfattet som litt urealistisk var følelsene til hovedpersonen til bipersonen: Mona, der jeg syntes disse følelsene vokste litt vel fort i forhold til at de nesten ikke hadde tilbrakt noe tid sammen. Hvis vi skulle ha sammenlignet denne boka med sjangeren spenning vill jeg si at den passer godt det er mange høydepunkter som gjør boka underholdene og lett å lese på en lesestund.

“Gangster” boka vill jeg si er veldig lettlest, mest fordi det er få sider mellom kapitlene og ikke mange vanskelige utrykk eller begreper. Til disse 100 sidene er det blitt brukt bokmål noe som ikke plager meg på noen måte. Det er også tatt inn banning, men en overaskende liten mengde i forhold til handlingen.

Hvis vi skal gå dypt i hva denne boken egentlig handler om vill jeg si at det handler om å prøve å beskytte seg selv imens du hjelper noen andre, eller det å se dine handlinger fra en annen vinkel. Forfatteren skrev sikkert denne, fordi han er glad i temaet og vil prøve å føre de som driver med dette ut fra denne perioden eller kanskje han vil vekke oppsikt for de som vurderer å starte. Hvis jeg skulle ha sagt det beste med denne boka ville jeg sagt at den er måten den holder deg underholdt, der den kan være vanskelig å legge ned. Om jeg måtte plukket ut noe som forfatteren kunne gjort bedre ville det kanskje vært det å gå dypere inn i karakterene og få frem litt mer av spesielt bipersonenes personligheter. Jeg tror det er en høy sjanse for at denne vinner Uprisen, mest i grunn av det faktumet at jeg vet at veldig mange vil kose seg imens de leser “Gangster”. Personlig syntes jeg den var grei å lese, kanskje ikke førstevalget, men jeg tror egentlig denne boka kan være noe for alle. Terningkast 4.

Bok: Gangster

Gangsterlivet

Liam

Julsundet skole

7.12.2023

Boka handler om det kriminelle samfunnet. Hovedkarakteren er Sander han fyller 18 år i boka. Han har veldig lyst til å bli en gangster. Han ble inspirert av filmen Scarface som handler om hvordan det er å være gangster og livet til gangsterne. Sander droppet ut av skolen første året. Han startet å jobbe for en fyr som kaller seg for Onkel Bob. Jobben hans var å selge dop. Videregående skolene var dem mest attraktive plassene å selge dop på for Sander. Sander gjorde det bra veldig lenge. Sander og kompisen hans Niko hadde begge lyst til å bli gangstere. Men Sander kom ikke så langt. På attenårsdagen så blir han arrestert av noen politibetjenter på skolen han selger dop. Får at han skal unngå å få en straff så må han hjelpe dem. Det han måtte gjør var å avsløre sjefene hans lenger oppi systemet. Han forstår veldig kjapt at gangsterdrømmen ikke er mulig. Nå vil han bare leve et vanlig liv.
Boka synset jeg var lett å lese. Det gikk ikke treigt å lese den, jeg synes det gikk i et bra tempo. Det var ingen skrivefeil som jeg så og det var veldig mange spenningskurver. Jeg kan føle at hovedpersonen er stressa på slutten. Han er redd for hva som kommer til å skje med han. Jeg kan også føle situasjonen han er i, og hvor mange tanker han får i hode. Er det sånn jeg skal dø? Spør han seg slev.
Selv om det er en bok om et kriminelt samfunn så er det egentlig veldig lite banning. De fleste prøver å få respekten til hverandre. Som sagt så var det mange spenningskurver. Han sier også ofte at han angrer på at han droppa ut av skolen.
Gangster er en nye bok i en bokserie som heter Gutta. Forfattaren av boka er Jan Tore Noreng. Han bor i Mefjordvær på Senja. Han har jobbet mange år som lærer, men nå er forfatter det han jobber med. Han har til sammen åtte bøker for barn og ungdom siden boka «dødens skole» i 2011.
Jeg synes det var en veldig spennende bok med en god oppbygging. Jeg så ingen skrivefeil i boka. Den var bra skrevet og lett å lese. Det eneste minuset er kanskje at den kunne ha vørt litt lengere. Men utenom det var den bra. Så jeg vil gi boka «Gangster» terningkast 5 av 6.


Bok: Gangster

Usannsynlig samarbeid med politiet

Selma Buck-Nordmo

Sommerlyst

7.12.2023Gangster er en actionfylt bok som er med i serien “Gutta”, skrevet av Jan Tore Noreng. I boka møter vi Sander, som har droppet ut av videregående for å satse på lettjente penger, eller retteresagt dopsalg. Dette setter Sander i stor fare for å miste hele fremtiden sin dersom han blir fersket.

Boka starter med at Sander skal selge dop til en annen person, og utfra hvordan han oppfører seg, er det lett å skjønne at han har solgt før. Boka har en ganske treg start, selv om man får mye informasjon i de første kapitlene. Jeg ble egentlig aldri godt nok kjent med karakterene, og i mange tilfeller var det litt usannsynlige ting som skjedde. Et eksempel på det var da Sander møtte en jente som het Mona, og de kysset med en gang. En annen usannsynlig handling er at Sander blir fersket av politiet, men i stedet for å bli fengslet så får han tilbud om å hjelpe dem. Noe han selvfølgelig takker ja til. Dette fører til at Sander må legge en plan for å finne sjefen til han som Sander får dop fra. På første forsøk klarer han så vidt å redde sitt eget liv og må derfor snart bli fengslet av politiet. Men Sander gir ikke opp av en eller annen grunn, og møter til slutt sjefen til sjefen hans. Sander, som prøver å ta lydopptak, blir fersket igjen og blir kjørt ut av byen til et skogholt, hvor han klarer å stikke av inn i skogen. Han blir forfulgt av to menn som jobber for sjefen, men han er rask nok til å finne et skjulested inne i en båt. De to mennene finner til slutt Sander, men en av mennene er egentlig en politimann, som skulle gjøre jobben Sander aldri hadde klart. Slutten blir lykkelig når Sander får et normalt liv igjen, uten noen rusmidler i det hele tatt.

Jeg føler at noen av karakterene bare ble glemt helt av, og at forfatteren bare trengte en kjapp slutt uten så mange detaljer om fremtiden. Boken hadde akkurat hundre sider. Det fikk meg til å tro at forfatteren bare kunne skrive på max hundre sider, og måtte derfor finne på en kort og kjedelig slutt. Spenningskurven i boken er ganske lav. Den svinger litt opp på slutten, men går veldig fort ned igjen, og til slutt stopper den.

Dette er et ganske originalt konsept, men dette gjør også mange ting er usannsynlige og uforutsigbare. Dette er bra noen ganger, men i en bok som er basert på det ekte liv, så fikk jeg ikke levd meg skikkelig inn i handlingen eller karakterene.

Når Sander får tilbudet om å hjelpe politiet ble jeg veldig skeptisk og likte ikke at det var så usannsynlig, men uten den plot-twisten så hadde ikke boken vært med enn 40 sider. Det var mange av karakterene som også er usannsynlige, for eksempel bestemoren til Sander, som røyker selv om hun har pusteproblemer, og familien gjør ikke noe spesielt med det. Derfor synes jeg at boken ikke var så veldig troverdig eller sannsynlig. Noe som jeg også irriterte meg over var at forfatteren bare kastet inn en romanse, slik at Sander skulle forstå at han gjorde noe galt. I tillegg ble Sander aldri kastet i fengsel selv om han solgte dop og feilet oppdraget sitt to ganger. Jeg følte at dette bare var fordi politimannen hadde sympati for han av en eller annen grunn.

Boka hadde relativt stor skrift, og var lett å lese. I tillegg var den kort, og hadde veldig små kapitler, med ca. to sider per kapittel. I boken er det ganske mye banning, alkohol og dop, men siden mesteparten av boka handler om å selge dop og å ikke bli fersket så er det ganske forståelig.

Siden politiet og handlingen de gjør er veldig usannsynlig så går det ikke an at historien har en moral siden den er sånn, du kommer ikke til å unngå fengsel hvis du prøver å hjelpe politiet, og at politiet i det hele tatt tenkte at Sander kunne hjelpe dem i et kriminelt samfunn var helt absurd. Boka føltes uferdig og bare kastet sammen, og jeg tenker at den fortjener et terningkast 2.

Bok: Gangster

den mest realistiske boka av de andre

Oliver

Hellerasten skole

6.12.2023

Bokanmeldelse: gangster.

Denne krim boka handler om en gutt som heter Sander som seller dop. Boka starter rett i handlingen med at vi for vite hvordan Sander seller dop og til hvem. Boka slutter brått ned en forvirende slutt, spenningskurven på boka stiger stadig oppover i hele boka og på slutten så går den rett ned. Boka var litt vanskelig å legge fra seg i vært fall på slutten. Boka er lett å leve seg inn i fordi handlingen var interessant. Språket og handlingen passa bra til boka. Boka var veldig original fordi nesten ingen bøker (som jeg har lest) som gjør handlingen i denne boka. Boka er veldig realistisk og kan skje i virkeligheten. I boka er det mye banning som f s og mf ordene som passer boka godt. Det er ingen bilder og bare tekst, det er også 10 eller mer sider på slutten med ingenting.
Denne viser til ungdommer at å selle dop ikke er så smart og hva som kan skje hvis du gjør det. Styrkene til denne boka er at den er kul og veldig gøy å lese, svakheter er at den er litt slitsom å lese
Terningkast: 5


Bok: Gangster

boka for ungdom

Kevin

Hellerasten skole

6.12.2023

Boka jeg skal anmelde er Gangster skrevet av Jan Tore Noreng.
Denne boka handler om en gutt som heter sander som har slutta på skolen og har begynt å selge rus. Da han fylte atten år så skjedde det noe som han aldri ville at skulle skje. bli tatt av politiet for å selge rus.

Boka har gode beskrivelser når det kommer til personer og når det skjer noe. Jeg syntes at personene kunne ha levd i virkeligheten siden det er mye som føles ekte. Handlingen er overaskende som gjør at man blir mye mer interessert i hva som skal skje videre, fordi det plutselig kan oppstå et stort problem som gjør det vanskelig å stoppe å lese den. Temaet i boka er noe som skjer overalt i virkeligheten så det gjør den veldig bra bok for ungdommer å lese. denne Boka ga meg en forventningsfull følelse fordi det hadde uforventa ting som skjedde flere ganger gjennom historien. Det eneste som var dårlig i boka var at det noen ganger hoppa framover i historien så man ikke fikk lest om de små detaljene.
Så ja jeg tenker at gangster bør bli nominert til Uprisen siden den har gode beskrivelser, det føles som at forfatteren har tatt noe som har skjedd i virkeligheten og skrevet det i boka, veldig overaskende handlinger. Temaet er viktig og alvorlig. Det eneste som er dårlig er an den noen ganger hopper fremover i tid. Terningkastet jeg gir den er 5 og jeg ville anbefalt andre til å lese den.

Bok: Gangster

Trap life or no life

Amalie

Tjøme ungdomsskole

5.12.2023

Gangster er en bok skrevet av Jan Tore Nordeng. Boken handler om en fyr som heter Sander, i starten av boken er han sytten år. Han selger dop og er en del av det lokale narkomiljøet. Sander tjener godt på det, derfor bestemmer han seg for å droppe ut av videregående når han er atten for å ha dette som fulltidsjobb. Når politiet finner ut av hva Sander driver med blir han involvert i en spennende etterforsking. Kommer han seg ut i live og uten fengselsstraff?

Boken holder spenningen oppe under hele leseperioden. Det var rett å slett vanskelig og legge fra seg boken. Nordeng har klart å få med seg noen bra spenningstopper underveis, noe jeg syntes gjorde boken ekstra bra.

Temaet i boken er rus og rusmiljøet. Dette er et veldig viktig tema i dagens samfunn og jeg mener det er flott at Nordeng får frem dette. Det er fler unge den dag i dag som har klart å rote seg oppi forskjellige miljøer. En av disse er rusmiljøet, det kan være svært skadelig, og kan faktisk ødelegge liv. Derfor er det helt fantastisk at det skrives bøker om dette temaet sånn at noen ungdommer faktisk kan se hvor farlig det kan bli.

I boken følger vi Sander. Han har tatt mange dumme valg i livet, og nå må han ta konsekvenser for det. Underveis i boken mener jeg at han gjennomgår karakterutvikling. Han går fra å være en dum ungdomsgutt med dårlige ideer, til å bli en fornuftig og smart fyr.

Boken er veldig kort og lettlest. Det er korte kapitler og enkelt språk. Jeg mener dette kan være en bra bok for de som ikke er så glad i å lese med tanken på at det er veldig lett å lese den. Slutten på boken er litt forutsigbar, men fortsatt bra.

For å oppsummere er Gangster en bra bok med et godt tema. Jeg syntes boken var veldig spennende til tross for at den var litt forutsigbar. Dette er absolutt en bok jeg anbefaler for nye lesere. Jeg anbefaler den egentlig til alle slik at alle skal forstå hvor farlig rusmiljøet er. Jeg likte denne boken godt derfor gir jeg den terningkast 5. Den burde bli nominert til Uprisen!
Bok: Gangster

Gang gang

Alexander

Tjøme ungdomsskole

4.12.2023

Gang gangGangster er en bok som er skrevet av forfatteren Jan Tore Nordeng. Det er samme forfatter som har laget gutta serien. Boken handler om en ungdom som heter sander som havner inn i et kriminelt miljø, det som skjer er at han begynner å jobbe og selge dop for en som de kaller for onkel Bob. Det som skjer er at han begynner å selge dop i nærmiljøet, sånn at alle som har kjøpt av han før kommer tilbake for å kjøpe av han de neste gangene også. Fordi de vet at han alltid har noe å selge. Men så skjer det verste noe som absolutt ikke skulle skje. At han blir tatt og fanget av sivilt politi. Og så prøver politiet å få han til å avsløre de som er lenger opp i det kriminelle miljøet.

Det som gjør boka bra, er at den har veldig mye budskap som ungdom og andre mennesker trenger. Jeg synes boka er bra fordi den viser hva man ikke burde eller skal gjøre når man er ungdom/voksen. Det kan være fordi for eks. at det man gjør kan være straffbart.Det jeg synes kunne vært litt bedre med boka er at den kunne vært litt mere utfordrerne å lese for de som liker det og at noen av hendelsene i boka kunne vært mere utfyllende.Jeg gir derfor denne boka terningkast: 3

Bok: Gangster

Gangster

Noah

Flåtestad skole

4.12.2023

• En god bok
• Gangster er en bok som handler om en gutt som heter Sander, han fylte nylig 18 og velger derfor å droppe ut av videregående for å selge dop for å forsørge faren og bestemoren sin. Som dekkhistorie til bestemoren og faren hans sier han at han har en vikarstilling på et lager. Nå som han har blitt 18 gjør jo det hele selgingen mye farligere og det innser han. Etter hvert blir han tatt på en videregående skole av en politimann. Han får to valg hvorav den ene hadde vært å hjelpe politiet med å ta kollegaene hans eller da å ta fulle straffen.

Jeg likte boken veldig mye og den var skrevet på en måte som aldri gjorde det kjedelig, men jeg syntes at selve handlingen går litt fort og det gjør at boka blir mindre spennende. All handlingen var fordelt på så kort tid så det ga et inntrykk av at det var mye mindre ekte.

Temaet syntes jeg er veldig relevant for ungdom på grunn av de valgene som blir tatt på videregående, og det med konsekvenstenkning og det å ikke bli fristet.

Alt i alt syntes jeg dette var en veldig bra bok som jeg likte å lese, men kunne blitt delt opp bedre. Siden handlingen er fordelt sånn at hvis du ikke leser de 20-30 sidene der handlingen foregår for det meste, går du glipp av nesten all handlingen. Hvis jeg skulle gitt den et terningkast ville jeg gitt den en terningkast 5, jeg syntes denne boka var bra nok til å vinne Uprisen.

Bok: Gangster

treig i starten

Mikkel

Grøtte skole

30.11.2023

Boken gangster er en bok skrevet av Jan tore Noreng.

Sander har slutta på skolen. Han selger dop, og han tjener godt. Men på attenårsdagen skjer det noe som ikke skulle skje-han blir arrestert. For og unngå straff, må han hjelpe politiet avsløre sjefene lenger opp i systemet.

Jeg syntes du kom litt for fort inn i handlingene derfor litt vanskelig å skjønne. Fikk vite litt lite om enkelte presjoner og litt mer om andre.

Det jeg syntes er bra med boken er at den handler om ett viktig tema i dagens samfunn som gjør den spennende. Setningene i boken er meget gode og enkle å lese som gjør til at du har lyst til og fortsette. Jeg syntes midten av boken var best fordi det var alltid noe som skjedde. derfor gir jeg boken terningkast 4

Bok: Gangster

Gangsterlivet

William

Tjøme ungdomsskole

29.11.2023


Denne boken er skrevet av Jan Tore Noreng og er en av årets nye bøker. Den handler om en ung gutt som kommer inn i feil miljø. Sammen med kompisen sin begynner han aktivt å selge dop på videregående skoler. Han opplever at det skal bli vanskelig og komme seg ut av dette miljøet, et møte med politiet skal vise seg og endre livet hans.Personlig syns jeg denne boka var veldig spennende og innholdsrik. Det som gjør denne boken enda mer interessant, er når dopsalget hans går skikkelig bra, men så kommer plutselig politiet og lurer han til og tilstå. En ting jeg syns kunne vært litt bedre, er eventuelt at vi få vite mer om familien hans og oppveksten hans, som kunne ha vært en årsak til at han endte opp med å selge dop. Ett viktig budskap denne boken bærer, er at den viser hvorfor man ikke burde begynne å selge dop, og hvorfor man burde holde seg unna dette miljøet. Når man først kommer seg inn i ett (gangstermiljø), er det veldig vanskelig og komme seg ut av det, noe vi også ser i denne boken. Jeg syns dette er en veldig bra bok og hadde sterkt anbefalt den. Jeg gir derfor boken en 5-er.

Bok: Gangster

små kappitel (ein bra ting)

Lydian

Stadtlandet skule

23.11.2023

For det første er kapitlene i denne boken ganske korte, vanligvis består eit av bare 2-3 sider. Dette er bra fordi det lar meg bestemme om eg vil fortsette å lese eller gjere noko anna. Boken er svært spennende, og mens jeg leste den, opplevde jeg den sjeldent kjedelig; faktisk var det spenandes gjennom hele. Eg har ingen klager med denne boken i det hele tatt. Eg tror mange enkeltpersoner ville ha likt den, selv om den er mest egnet for de mellom 12 og 15 år.

Bok: Gangster

Ei spennande kort bok

Mathilde

Bryne ungdomsskule

23.11.2023

Eg har lest boka Gangster av Jan Tore Noreng.

Boka handlar om Sander. Sander har droppa ut av vidargåande og selger dop. Han selger på dei vidargåande skulande i området og tjenar godt på dette. Dagen han fyller 18 blir han arrestert, men han kan sleppe unna straff viss han hjelper politet å avsløre sjefane oppe i systemet. Problemet er at ingen likar “snitchare” i systemet og det kan straffe seg veldig viss du blir oppdaga i å hjelpe politiet.

I boka ser me korleis Sander kommer seg ut av problem, men også kjem seg inn i nye problem. Eg likte denne boka veldig godt fordi den var spennande, men også realistisk. Eg synest den set dopselging som ungdom i eit godt perspektiv.

Den visar også at det kan gå bra sjølv om du har eit litt røft utgangspunkt. Så for å oppsummere likte eg denne boka veldig godt og syntes den satt ungdomsproblemer i eit bra perspektiv.

Bok: Gangster

Virkelig verdt å lese!

Asley

Rana ungdomsskole

22.11.2023

Boka «Gangster» er en bok som handler om ungdomslivet. Forfatteren til boka heter Jan Tore Noreng. Denne boka synes jeg var en av de beste norske bøkene jeg har lest på lenge.
For hver side jeg leser, vil jeg bare lese mer. Denne boka handler om livet til en tenåring gutt ved navnet Sander, som har tatt noen dårlige valg i livet. Da jeg først leste boka, syntes jeg den virket litt treigt, men etterhvert begynte den å ble mer spennende.

Denne boka er en bok for ungdommer, som handler om et kriminelt miljø.
Hovedrollen i boka er en tenårings gutt som heter Sander, han bestemmer seg for å droppe ut av videregående for å selge dop. Dette føres til en stor konsekvens…
Det jeg syntes var mest spennendes var da Sander skulle spionere for politiet og mot dop selgerne, men ble avslørt. Det var da boka ble vanskelig å legge fra meg. Livet hans var i stor fare, og det gjalt liv eller død.

Boken er realistisk og viser noe som kunne ha skjedd i virkeligheten.
I boka brukes det mye banneord og engelske ord. I tillegg brukes det mye uformelle ord som for eksempel «liksom». Når sånne type ord brukes, så vet jeg at den handler om «nå-tiden». Dette er typisk ungdomsspråk.

Jeg tror at forfatteren har skrevet denne boka for å vise hvordan ungdomslivet kan være og hjelpe oss ta gode valg. Boken er et godt eksempel på hva som kan skje hvis man ikke er forsiktig eller tar dårlige valg. Det jeg liker best med boken er at den er enkel å lese, og sier mye om hvordan ungdomslivet kan være. Jeg vil gi boka en terningkast 6 fordi det var ingenting dårlig med boka. Den var lett å lese, det gjorde som at jeg ville lese mer, og den var nervepirrende da jeg nærmet meg slutten.

Bok: Gangster

Denne boka fikk meg til å sovne

Nicolai

Hellerasten skole

22.11.2023

"Gangster" er skrevet av Jan Tore Noreng. Den er gitt ut av Gyldendal. Denne ungdomsromanen handler om Sander. Sander selger dop og om ikke lenge fyller han atten år. En dag blir han plutselig tatt av politiet, og nå står han overfor et vanskelig valg. "Gangster" er tredje boka i bokserien "Gutta".
Jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt skuffet over boka. Den starter interessant og jeg liker ideen til boka og hva den prøver å oppnå, men jeg tror den bomma litt for å si det sånn. Boka er altfor kort så det føles ut som forfatteren har hoppet over masse ting som er viktig å ha med. For eksempel når Sander møter en jente han liker, blir hele situasjonen skildret med disse ordene: "Han kjenner at han liker denne jenta". Det er så utrolig knapt. Ikke et eneste ord om hvordan Sander opplever situasjonen eller hvordan det føles inne i kroppen hans.
Mesteparten av karakterene er helt endimensjonale, og personskildringene blir holdt på det absolutt minimale. Denne boka føltes mer som et sammendrag enn en bok. Det var veldig vanskelig og bry seg om noen av karakterene. Når Sander havner i livsfare så er det litt spenning, men det er veldig lite. Boka hadde et godt potensial, men jeg tror ikke forfatteren traff helt med denne for å si det sånn.
Terningkast 2

Bok: Gangster

Gangster

Martin

Vinstra ungdomsskole

21.11.2023

Sander har slutta på skolen. Han selger dop og han tjener godt. Men på attenårsdagen skjer det som ikke skulle skje, han blir arrestert. For å unngå straff, må han hjelpe politiet med å avsløre sjefene lenger opp i systemet.
Den var så spennende og umulig å legge fra seg. Synes det er så gøy å kunne lese om situasjoner ungdomen kanskje kjenner seg igjen i. Og synes virkelig at bokaer bra
Forfatter Jan Tore noreng

Bok: Gangster

Gangster i ungdomslivet

9F

Borge ungdomsskole

21.11.2023

Boka handler om en hovedperson som heter Sander og selger dop rundt tenåringer og har slutta på skolen. Men når han fylte 18 år ble han arrestert av politiet. Den eneste veien av og unngå straff måtte han hjelpe politiet med å avsløre sjefene lenger opp i systemet.

Forfatteren gjør meg oppleve den på en måte som noen ungdommer selger dop for å tjene penger veldig fort, men risikerer også problemer. Og jeg føler at jeg er sett denne boka på en film også hvor mange tenåringer går rundt i gata og selger dop. Boka hadde veldig mye spenning inni den og det gjorde meg bla mer for og lese videre. Jeg ble mest berørt når politiet arresterte Sander som er hovedpersonen, lurte på hva som kommer til og skje videre?

Min mening er at noen ganger kan den være veldig spennende, men noen ganger kjedelig, men egentlig mest spenning. Jeg har ikke lest noe liknende før, men jeg har sett på en film som er liknende og boka og filmen har mye til felles. Jeg husker jeg leste boka og det var på en side det var veldig mye spenning fordi Sander måtte rømme fra politiet fordi han ble tatt av og selge dop.

Jeg likte boka når jeg leste den mye, men noen ganger kunne den være veldig kjedelig hvor det er ingen spenning så starter spenninga så det går opp og ned. Det jeg hadde gjort med boka er at det kunne handle mer om andre enn bare Sander det var andre personer som var med, men det var ikke så mye av det jeg gir boka en terning kast av 4.

Bok: Gangster

Kul og spennende bok

Roy

Borge ungdomsskole

20.11.2023

Gangster er en skikkelig spennende bok om Sander, som har nettopp droppa ut av skolen og selger dop. Livet hans tar en dårlig vending når han blir arrestert på attenårsdagen. For å komme seg unna streng straff, må han hjelpe politiet med å si hvem de store sjefene i dop miljøet er.

Historien er veldig intens, og du kjenner virkelig på at Sander er redd for å bli tatt. Jeg likte hvordan forfatteren skrev om dop miljøet og hvordan det er.

Men det er noe jeg ikke likte så veldig, det er så mye tekst på hver side, og det er ingen bilder. Det gjorde boka litt kjedelig etter hvert. Jeg tok mange pauser fra boka, og kanskje noen bilder kunne gjort det lettere å lese.

Med det gir jeg Gangster terningkast 4. Kul historie, men litt vanskelig å lese på grunn av mye skrift og ingen bilder. Men vis du liker krim og spenning og vil se på hvordan det er i gangster og dop miljøet, er dette noe å sjekke ut!

Bok: Gangster

gangster boken

Sverre

Bøler skole

15.11.2023

Gangster
Gangster er en bok av Jan Tore Noreng. Boken handler om en 17-åring fra Oslo, som heter Sander. Han har droppa ut av VGS, han selger dop. Boken er 100 sider lang og ble utgitt i 2023.
Boken starter med at vi blir kjent med Sander. Han bor med faren og bestemoren sin, foreldrene er skilt og moren bor et annet sted. han selger dop av typen fenris. Han gjør sine vanlige salg som vanlig, ofte til litt slitne folk med skitne klær. En dag når han gir over fenrisen hører han, «du er under arrest for narkotikasalg». Han er arrestert. Han sitter livredd i den sivile politibilen for hva faren og bestemoren kommer til å tenke om ham. På politistasjonen blir han tatt til avhør. De kommer med et tilbud for redusert straff, å tyste på sjefene lenger oppe i systemet. Slike miljøer har null nåde for tystere. Burde han ta tilbudet?
Gangster var en ekstremt spennende bok som jeg føler treffer meg og spesielt målgruppen 10-18. Den hadde ekstremt bra spenningskurver. det var mange intense øyeblikk hvor man ikke klarte å senke skuldrene. Som for eksempel turen ut i bilen, der begynner man å tenke skikkelig på hva som skjer. Det likte jeg veldig godt. At den boka visste veldig godt den mørke siden av Oslo og hva som skjer i bakgatene. Boka bygger seg veldig godt opp til slutten, det gjør den spennende og interessant. Dette er en bok jeg anbefaler på det sterkeste for andre å prøve, men det er noen småting som trekker litt, for eksempel at vi ikke får vite mer om fenris og at vi kunne blitt mer kjent med moren. Jeg gir terningkast 5.


Bok: Gangster

En spennende krimbok

Andrea

Grøtte skole

14.11.2023

Jeg har lest en bok i gutta-serien som heter gangster. Boka gangster handler om en gutt som heter sander. Han er snart atten og bor med sin bestemor og far. Men de tror han tjener penger av å jobbe på lager hele dagen, Sander har egentlig droppet ut av skolen og har begynt å selge dop. Sanders bestevenn er Niko og det var han som fikk sander til å starte å selge. På atten års dagen til sander går det galt og han må hjelpe politiet å finne ut hvem som var sander og de andres sjef.
Jeg synes at denne boka passer veldig godt til ungdommer.
Bokas sjanger er krim
Denne boka er veldig spennende, og den er veldig realistisk. Den har en bra begynnelse som starter rett i en handling så det får meg til å ville fortsette å lese. Jeg synes at det er viktig at noen skriver om dette temaet fordi det er noe som kan skje i denne generasjonen og så ungdommer kan se hva konsekvensene kan være. Det eneste som var litt dumt er at den var litt kjedeligere i midtpartiet, men der det ikke er litt treigt var det såpass spennende at det gjorde ikke noe. Jeg synes også det er en bra ting at den ikke er så lang, men fortsatt har fått med seg alle detaljer. Du blir veldig lett revet med og boken er utrolig fengende.
Denne boka fortjener virkelig u-prisen.
Jeg gir den terningkast 5.

Bok: Gangster

Vanskelig å legge vekk

Christoffer

Ve skole

10.11.2023

Denne boka var veldig spennende og gøy. Jeg synes at alle kapitlene var gøy. Det var lett å glemme tiden da jeg leste/hørte på denne boka. Det jeg synes var bra med denne boka var at det var mange spenningstopper. For eksempel jakten på slutten av boka. Det jeg synes kunne blitt til bedre var at kapitlene burde vært lengre. Jeg hadde likt hvis de hadde beskrevet mer karakterene i denne boka. Jeg likte karakterene og ville gjerne hørt mer om dem.

Boka passer til ungdommer og voksne. Jeg hørte på lydbok og synes stemmen som leste inn passet godt til boka. Jeg gir boka terningkast 4 og anbefaler den til Uprisen.
Bok: Gangster

Dette vil du ikkje hamne oppi

Lars Martin

Bryne ungdomsskule

9.11.2023

Sander droppa ut av vg1 og starta selge eit dop kalla Fenris. Niko er Sander sin bestevenn, Naturlegvis var det Niko som fekk han med på å selge. Sander og Niko har bare blitt betre og betre venner.Sander sel til mange ulike personar.

Sander ventet utanfor skulen, som han alltid gjer. Nokon kom opp til han. Han såg litt for gammel ut til å gå på skulen. Sander tenkte seg om, men viste likevel fram dopet. Mannen reagerte. Tok fram handjern og fulgte han til bilen, som var parkert rett utanfor skulen.

Det viste seg at politimannen hadde leita etter han lenge, og når Sander endeleg var myndig tok dei han. Men politimannen var ikkje ute etter han. Han var ute etter sjefen. Sander slapp fengsel, men måtte finne ut av kven sjefen var. Og det viste seg at dette var ikkje lett, for han hamna opp i noko heilt forferdeleg.

Boka var veldig bra, det kunne ha vore ei sann historie. Eg liker veldig godt bøker med spenning kor du aldri veit kva som kjem til å skje. Det var alltid noko nytt som skjedde. Og boka blei skriven på ein sånn måte at du klarte nesten ikkje stoppe å lesa. Terningkast 5. Anbefalast for alle.

Bok: Gangster

Et dårlig forsøk på å treffe ungdom

Eirik

Bøler skole

9.11.2023

«Gangster» er en actionfylt ungdomsroman skrevet av Jan Tore Noreng og den tredje boken i romanserien «Gutta». Gangster er en bok som tar for seg realistiske temaer når det gjelder ungdom og unge voksne.

Boka viser livet til Sander som er en 18 år gammel ungdom som selger dop. Han blir ferska av politiet og står foran et vanskelig dilemma.. Boka gir oss et lite innblikk i narkomiljøet i Norge, som definitivt eksisterer. Boka har for lite kjøtt på beinet, og minner mer om et sammendrag enn en faktisk roman. Sander er forelska i en jente, og dette er alt han klarer å dra opp av ermet: «Han kjenner at han liker denne jenta». Det er så utrolig svakt, ikke noen detaljer om hvordan han føler det.

Jeg synes boka hadde en god spenningskurve som bygde seg opp helt til slutten og nådde klimaks rett før slutt. Politiet og karakterene er urealistiske og dårlig skrevet. Vi blir ikke godt nok kjent med sidekarakterene og vi kjenner så vidt hovedkarakteren.

Alt i alt er denne boka et dårlig forsøk på å treffe ungdom. Jeg gir terningkast 2

Bok: Gangster

STARTEN VAR TREIG

Jude

Grøtte skole

8.11.2023

boka Gangster er en krimbok som er skrevet av Jan Tore Noreng. Det handler om Sander som har slutta på skolen og dealer og han tjener godt. Men på attenårsdagen hans, blir han tatt av politiet, Sander inngår en avtale om å infiltrere narkomiljøet for å unngå straff.

Starten av boka var litt treig og vanskelig å skjønn, men når det endelig kom til handlingen så begynt det å bli artig spesielt etter han ble atten da det begynt å skje ting.
Terningkast 3


Bok: Gangster

Langsom bok

Mathias

Vinstra ungdomsskole

8.11.2023

Gangster av Jan Tore Noreng handler om Sander som har en onkel som er "wanna be mafia-boss". Sander seller fenris og er knark.

Jeg syntest at spenningen i boka flater ut i midten av boka. Forfatteren kommer ikke videre med det han driver med, fordi han forklarer så mye. Det er mange vanskelige ord, som for eksempel "gestikulerer", "komponerer".

Jeg syns det blir for mye detaljerte forklaringer i boka, og forstår ikke helt prinsippet. Jeg må gi denne boka terningkast 3. Det er ikke helt min smak, men for andre som liker sånne bøker som denne så anbefaler jeg denne boka her.

Bok: Gangster

Gangster

Simon

Rana ungdomsskole

8.11.2023

Gangster skrevet av Jan Tore Noreng.


Jeg syns det var en bra tittel, og den passet godt til temaet.
Litt om boken: det handler om en gutt som heter Sander. Han droppet ut av videregående for å bli dopselger. Han driver med dop salg til skoleelever. Han bruker som oftest å selge fenris. Men så oppdager politiet at han selger dop.Politiet vil ikke sette han i fengsel, men de vil ha hjelp fra Sander til å finne han som kjøper inn alt dopet. Så Sander må på et farlig oppdrag for å finne han.

Det var en bra og spennende bok.Likevel synes jeg at det tok litt lang tid før den kom på handlingen. Den var litt vanskelig å lese og forvirrende. Handlingen ble fremstilt litt ustrukturert, og det var vanskelig å følge med som leser. Gangster var også veldig spennene. Det var noe nytt og spennende å lese for hvert kapittel som kom.

Oppsummert synes jeg boken var vanskelig å lese fordi det var forvirrende vite hvem som snakket. Det er alt for mange kallenavn, så det er vanskelig å få med seg alle navnene.
Det var en bra bok fordi de forklart veldig godt over hva som skjedde og det var noe nytt hele tiden. Spenningen holdt seg gjennom hele boken. Savner noen bilder i boken.

Jeg vil gi denne boken terningkast 4 og anbefaler den til ungdommer.

Bok: Gangster

god ungdomsbok

Ronja

Finnsnes ungdomsskole

7.11.2023

Boka handler om en gutt som heter Sander. Han hadde droppet ut av videregående for å jobbe på det han kalte «lageret», eller det va vært fall det han sa til faren og bestemoren. Grunnen til at han egentlig droppet ut var at vennen hans, Nico hadde introdusert han til dop-handels miljøet og Sander ble fort hekta da nullene på kortet 3 doblet seg på bare noen uker. Dagen Sander fylte 18 år hadde han såkalt «jobb» på Vallhall videregående dagen gikk fint, va ikke noe uvanlig da politiet kom og arresterte han. Videre i boken baller det på seg med problemer for sander, han blir og det står om liv og død.
«Gangster» er en godt skreven ungdomsbok som fenger meg som leser, jeg føler dialogene er svært realistiske bra. Dette er en bok mange kan gjenkjenne fra det vanlige livet der man stadig møter på dop. Boken er en lettlest med spennende innhold og anbefaler alle som er glad i litt mindre bøker. Det eneste som kan trekke ned på boken er at den kunne hatt litt flere sider. Boken er skrevet såpass bra, så hvis den hadde vært litt lengre ville den vært «den perfekte ungdomsboken». Terningkast: 5

Bok: Gangster

En spennende leseopplevelse

Karoline

Bryne ungdomsskule

6.11.2023

Gangster handler om en gutt som heter Sander og han droppet ut av videregående får å begnynne å selge fenris (dop), men dagen han fylte 18 så ble han tatt i å selge dop av politiet. For å ikke få straff måtte han hjelpe politiet med å finne ut hvem som var den øverste sjefen.

Jeg synes boka var litt kjedelig i starten, men det begynte å skje litt mer lengre inn i boka. Ungdommer på ungdomsskolen kan godt lese denne. Både gutter og jenter.
Jeg gir den en terningkast 4/5

Bok: Gangster

Realistisk og tankevekkende

Hedda

St. Franciskus

3.11.2023

Gangster er en spenningsroman skrevet av Jan Tore Noreng.

Jeg syntes denne boka er skrevet for ungdommer.

Sander er 17 år og har droppet ut av videregående skole for å begynne og selge dop. Faren og bestemoren tror han jobber på et lager. Sander er bestevenn med Niko, og det var Niko som fikk han til å begynne og selge dop. Etter han har fylt 18 år blir han tatt av politiet, da kan han enten velge fengselsstraff eller å avsløre sjefene. Etter et møte finner han ut av at han må ta en annen vei.

Jeg syntes deler av boka var bra og spennende, men det var også deler av boka som var ganske kjedelig fordi det var mye som tok ganske lang tid. Den var spennende fordi jeg fikk lært hvordan det er i gangstermiljøet. Den var også realistisk som gjorde at jeg kom lettere inn i boka. Alt i alt syntes jeg boka er en midt på treet. Terningkast 3.


Bok: Gangster

Feil miljø, men riktige valg?

Onno

Flåtestad skole

1.11.2023

Boken Gangster er en spenningsroman skrevet av Jan Tore Noreng, dette er en seriebok. Den er med i serien Gutta. Gutta-serien er en serie med 3 bøker til nå. Bøkene er uavhengige av hverandre altså man trenger ikke lese alle for å forstå hva som skjer.

Sander er snart myndig, han blir 18 om noen dager. Han bor hjemme med pappa og bestemor. Pappaen hans er bilmekaniker og drømmer om at Sander en dag skal ta over bedriften. Isteden dropper Sander ut av skolen for å selge dop med bestekompisen imens faren tror han jobber på ett lager. Alt går bra, til det plutselig ikke gjør det lenger...

Denne boka har mye spenning i seg. Omtrent til en hver tid kan man forbedrede seg på at noe nytt skal skje. Det er ingen pangstart, men likevel mestrer Jan Noreng å gjøre det spennende. Temaet i boken var dop, kriminalitet og vennskap. Slutten er overraskende med en veldig rar plot twist. Gangster er en bok som er litt annerledes enn mange andre bøker, for jeg føler ikke jeg har hørt om så mange bøker med tema som dette. Ikke minst dra frem måten han skriver på, den virker veldig realistisk og får deg til å virkelig føle at du opplever dette selv. Budskapet i boka kan være det at du må være forsiktig med hvilket miljø du legger deg i.

Denne boken anbefaler jeg til barn mellom 12-16. Jeg ville gjerne hatt en del 2 av denne boka, for det ligger mye potensial i den og dette temaet. Grunnet dette gir jeg boken terningkast 5+, og absolutt vil nominere den til U-prisen.

Bok: Gangster

Bak fiendens murer

Marcus

Askvoll skule

31.10.2023

i boka Gangster følger vi Sander som sleger dop på ungdomsskular.
eg likte boka veldig godt fordi ho er veldig godt skreve,eg kunne leve meg inn i boka, eg kjente verkeleg frykten hans når han var redd og han var ekstremt spennande

Bok: Gangster

spennende i starten, treig i midten

theodor

Grøtte skole

31.10.2023

Spennende i starten, treig i midten

Boka var spennende og handlingsfull i starten og på slutten. Det var lite som skjedde i midtpartiet. Boka starter midt inn i en handling. Det synes jeg er best fordi da får man noe som skjer med en gang. Da må man lese ferdig handlingen og hvis handlingen er bra så må man lese mer. Det er et bra trekk for forfattere.
Sjangeren på boka er action.
Sander har slutta på skolen. Han selger dop, og han tjener godt. Men på attenårsdagen skjer det som ikke skulle skje. Sander blir arrestert. For å unngå straff må han hjelpe politiet med å avsløre sjefene lenger opp i systemet.
Noe som skjer på slutten er overraskende, men boka slutter på en bra måte.
Det er lurt å skrive om dette temaet hvis man skriver til ungdommen. Fordi det er mange som er nysgjerrig på hvordan dette funker og hva som kan skje. Det er jo mange ungdommer som er i det samme miljøet selv. Så man kan sette seg inn i andres situasjon ved å lese denne boka.
Boka er troverdig fordi det kan faktisk skje på ekte og der er ofte det skjer. Ikke alt, men noe av det som står i boka kan skje på ekte og har mest sannsynlig skjedd.
Boka var lett å lese fordi det var passe lange setninger og måten den er skrevet på. Jeg synes at språkbruken passer til bokas tema. Det er jo sannsynlig at sjefene i narkomiljøet banner.
Boka er skrevet på en måte sånn at det er vanskelig å legge ifra seg. Den er vanskelig å legge ifra seg i starten å på slutten. Det er i midtpartiet det er lettere å legge den ifra seg. Det er ikke mange sidene i midten det går litt treigt.
Etter man har lest boka så innser man hva som kan skje hvis man roter seg inn i det miljøet. Mange tror at det er lettjente penger, men det er en høy risiko å drive å selge mye. Boka forteller om noe som mange ungdommer gjør og opplever. Bokas styrke er at den forteller om noe som kan skje på ekte. Den forteller om noe som man kan sette seg inn i. det er enkelt å sette seg i samme situasjon som sander i boka og hvor nervøs han har vært. Bokas svakhet er at den var litt treig i midten. Mange andre bør lese denne boka. Den fortjener U-prisen uansett om den var litt kjedelig i midtpartiet fordi det var ikke mange sider den va litt treig og handlingene som skjer på starten og på slutten er så bra at det er mye mer spennende enn treig.
Denne boka fortjener U-prisen.
Denne boka får terningkast 5

Bok: Gangster

Lett å lese

Agnes

Hellerasten skole

27.10.2023

Gangster er en ungdomsroman skrevet av Jan Tore Noreng og er den tredje boka i serien «gutta». Boken handler om en gutt som heter Sander. Han har sluttet på skolen for å selge dop, men det vet ikke pappaen hans og bestemoren hans. De tror han jobber på lager hele dagen. Dagen han fyller 18 blir han fersket av politiet at han selger, politiet snakker om hvor alvorlig dette er og han må være i fengsel i noen år. Men før det må han hjelpe politiet med noe først, de trenger hjelp til å finne hvem som er sjefen til sjefen til Sander.

Jeg synes denne boken har en bra kombinasjon mellom at det er mye som skjer gjennom hele boka samtidig som det er detaljer og beskrivelser, selv om det var noen steder det gikk litt for fort med mye som skjedde på en gang. Boken har overaskende handlinger og det er mye spenning gjennom hele boka, spesielt mot slutten av boka. Jeg synes boken passer bra for ungdom. Karakterene i boken sitt språkbruk passer godt til boken og ligner på sånn 17 og 18åringer kan snakke i dag. Jeg synes boken var lett å lese, fordi boken var kort og fordi det skjedde noe gjennom hele boken.

Jeg gir boken terningkast 5 og jeg synes den burde bli nominert til U-prisen.

Bok: Gangster

Ordentlig gangster

Anastasia

Tjøme ungdomsskole

27.10.2023

Gangster er en kort spenningsroman skrevet av Jan Tore Noreng. Kort fortalt handler boka om Sander som driver med dopdealing og han tjener godt. Men så skjer det noe på attenårsdagen, han blir tatt av politiet. For å unngå fengselsstraff jobber han med politiet for å innfiltrere narkomiljøet.

Min mening er at boka er litt treig på starten og det var ikke så mye som skjedde, men mot slutten kom det spenning. Boka var vanskelig å legge fra seg fordi jeg ville vite hva som skulle skje etterpå. Skal Sander bli avslørt? Kommer han ut av situasjonen levende? Noe som gjorde boka spennende for meg var dopsalget. Jeg har alltid lurt på hvordan det miljøet er, og denne boka forklarte det til meg. Boka viser også hva konsekvensene er for å selge dop og hvordan det påvirker livet ditt.

Jeg syntes hovedkarakteren Sander var en spennende karakter og gikk gjennom karakterutvikling. Det starter med at Sander selger Fenris på videregåendeskoler og er 17 år. Etter at Sander har fylt 18 blir han mer voksen og tar smartere valg enn det han gjorde før. Kort fortalt så er Sander modig, ivrig og nervøs.

Forfatteren greide å skrive en god, men forutsigbar avslutning. Noe som var bra med boka var at den var lettlest og hadde korte kapitler. Det fikk meg til å føle at jeg leste mer og fortere enn det jeg gjorde. Jeg anbefaler denne boka hvis noen ville starte å lese bøker.
Derfor gir jeg Gangster terningkast 5.


Bok: Gangster

Lettlest om dop

Ella

Ve skole

27.10.2023

Boka jeg leser heter "Gangster" som er en krimbok. Boken begynner rett i handlingen. Her møter vi 17 år gamle Sander som er hovedpersonen. Han selger dop på videregående skole. Sander droppet ut av skolen, fordi han tjener så godt på det. På 18-årsdagen skjer det noe uforventet som vil snu Sander sitt liv på hodet.

Jeg synes denne boka var spennende, fordi det skjer mye i den. Boka er allerede spennende første siden og jeg ble tatt inn i handlingen veldig kjapt, men den hadde litt brå slutt. Jeg likte at boka var lettlest og kort, men den hadde litt vel mye kapitler. Boka er realistisk, og det kunne skjedd i virkeligheten. Dop blir mer og mer vanlig nå til dags.

Boka var bra. Jeg tror jeg ikke hadde anbefalt boka til de som er 10 år eller under, fordi de vet sikkert ikke hva dop er. Boka hadde jeg sikkert lest hvis jeg hadde sett den på biblioteket fordi den ser spennende ut. Anbefaler boka til folk som ikke er så glad i å lese.

Jeg gir den en terningkast 4,5 og jeg syns den burde bli nominert til uprisen.

Bok: Gangster

Gangster

Magnus

Ve skole

27.10.2023

Boken "Gangster" av Jan Tore Noreng er en bok for ungdom som handler om et kriminelt miljø.
Boka handler om Sander som droppet ut av første videregående for å selge fenris. Sander blir medlem av et gangstermiljø der mye involverer seg rundt narkotika og vold. En dag blir han tatt av politiet, men får sjansen til å forandre seg og hjelpe politiet med å fange de som er høyere opp i dopmiljøet.

Boken er spennende og det er et tema som kan være relevant for ungdommer. Tingene som skjer høres realistiske ut og er handlinger som kan skje i virkeligheten, til og med klarer den å være såpass spennende slik at det blir vanskelig å legge den ifra seg. Boka ble kanskje litt brått slutt, jeg hadde litt å høre mer om hva som skjer i etterkant eller hva som skjer mellom kapitlene.

Boka er lettlest og den bruker ikke særlig vanskelige ord, og personer blir beskrevet perfekt. Det var det eneste man trodde at de var noen bekjente.
Boka er bra og den burde nomineres til U-prisen, jeg gir deg terningkast 5.

Bok: Gangster

Er pengene hvert det?

Sofie

Tjøme ungdomsskole

26.10.2023

Boken Gangster er en spenningsroman skrevet av Jan Tore Noreng, dette er en seriebok. Serien gutta er utgitt av Gyldendal. Det er en serie med korte bøker som er for de som liker lettleste bøker. Likevel fungerer boken fint alene, du trenger ikke lese de andre bøkene for å skjønne hva som foregår eller poenget i boken.

Sander er snart myndig, han blir 18 år om noen dager. Han bor hjemme med bestemoren og pappaen hans som er bilmekaniker. Faren drømmer om at sønnen hans skal en dag studere bilmekaniker og ta over hans bedrift. Istedenfor droppet Sander ut av skolen for å selge stoff, dette holder han på med til det som ikke skulle skje skjedde.

Sander er en gutt som uheldigvis traff på feil miljø. Han er veldig familiekjær og er veldig glad i bestemoren og pappaen sin. Denne hemmeligheten holder han hemmelig for å ikke skuffe de. Sander ser jeg på som en veldig hyggelig gutt, han er kanskje ikke så flink på å ta de beste valgene, men fortsatt en stabil person.

For å ikke si for mye om boka er det en spenningsfull bok til å være så kort. Jeg syntes den var helt grei å lese, men den kunne hvert litt lenger. Boken har en overraskende slutt som ikke er forventet. Gangster er en bok som ikke ligner alle andre bøker, men fortsatt noe som kunne skjedd i den virkelige verden. Den handler kanskje om at du må være forsiktig med hvilket miljø du havner i.

Denne boken vil jeg kanskje anbefale for ungdomsskoleelever. Boken er bra, men litt for kort for min smak, men en perfekt bokserie for de som ikke er så glad i å lese bøker som er treige og lange. Til slutt vil jeg si at jeg liker innholdet i boka og at den er spennende. Derfor gir jeg boken terningkast 5.

Bok: Gangster

Ganske kjedelig

Theodor

Stadtlandet skule

26.10.2023

Gangster er ei bok skrevet av Jan Tore Noreng. Boka handla 17-åring som heite Sander, han droppa ut av skulen for å selge hasj, alt går bra i starten, men so går det galt.

Eg syntest at boka var heilt grei, den var litt tung å lese og var ganske kjedelig i seg sjølv. Temaet virka spennande når eg leste bak på boka, men det var litt skuffandes når eg leste den.

Bok: Gangster

Gangster

Madeleine

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

Skjønte ikke mye av boka, den var ganske tung å lese. Ikke en bok for de som sliter med å lese eller ikke er glad i det.

Bok: Gangster

spennede tema, men kjedelig

Daniel b

Tjøme ungdomsskole

26.10.2023

Spennende tema, men kjedelig
Gangster er en bok som handler om å bruke av rusmidler. Boka ble skrevet av Jan Tore Noreng. Den handler om en gutt som heter Sander som blir 17 år. Sander dropper ut av skolen for å selge hasj. Han tjente godt på starten og så plutselig så gikk alt galt.

Min mening om denne boka er at den kunne ha hatt kanskje litt mer spenningstopper. Historien var også veldig forutsigbar og det skapte mindre spenning. Den mangla overraskelser. når jeg hadde lest sånn cirka 50 sider så begynte jeg og få mer lyst til å lese for å finne ut hva som kommer til å skje med hovedpersonen.

Jeg synes tema ikke var så kjedelig. Det er ofte spennende med historier om rus og sånn. Boka var ganske lett å skjønne og var veldig realistisk, men jeg ville fortsatt ikke ha anbefalt denne boka til noen. Jeg gir den terningkast 2,5 eller 3.
Bok: Gangster

Gangster

9

Borge ungdomsskole

26.10.2023Boka er en Spenning roman skrevet av Jan Tore Noreng.

Gangster handler om en gutt som heter Sander. Han er 17 år gammel og holder på å droppe ut av skolen. Han begynner å selge dop, men er gangsterlivet så kult som det virker? Jeg tror boka egentlig handler om hvordan livet kan bli hvis du er gangster eller prøver å være det. Men også hvilke konsekvenser som vil skje.Min opplevelse av boka var litt treigt, men det kommer spenning etterpå. Ja boka var vanskelig å legge fra seg, det var indre å lett kjenne seg på boka. Ja jeg tror språkbruken er passer til boka. Boka var realistisk, Boka var lett å lese fordi alle ordene på boka var forståelige og mange andre kan lese og forstå ordene.

Boka inneholder en del overraskelser. Boka slutter uventet når man er på slutten.

Jeg tror ikke den boka ligner på andre bøker, den er fantasifull.Jeg liker å lese om spenning og action derfor passer boka for meg. Jeg synes at andre burde lese boka også.Det som er negativt:

Nei jeg levde ikke i boka

Jeg gir terning kast 5 til boka fordi jeg fikk vite hvordan boka er og hvordan livet kan være hvis man prøver være en gangster.


Bok: Gangster

Enda en helt passe ungdomsbok

Matheo

Hellerasten skole

25.10.2023

Boken «Gangster» er en spenning og kanskje litt kjærlighets bok. «Gangster er en del av Gutta serien og er skrevet av Jan Tore Noreng. Utgitt av Gyldendal.

«Gangster handler om en gutt som heter Sander, han har droppet ut av skolen får å selge dop. Han har en venn som heter Niko. Det var Niko som fikk han begynne å selge dop. En dag når han står utafor skolebygget og selger kommer det en mann, mannen ser litt får gammel ut til å gå på skolen, men han prøver og selge like vel. Det var et dårlig valg.

Boka starter rett i handlingen med at Sander står utenfor skolebygget og selger dop. Det tar lang tid før det når en spennings topp og det gjør at det kan bli litt kjedelig.

Jeg synes boka blir mye mer spennende mot slutten, Og så er det noen overraskelser. Boka slutter ganske forventet, og boka fungerer som en helhet.

Jeg synes boka er realistisk og at det kunne skjedd i virkeligheten. Dop blir mer og mer vanlig å deale.

Jeg anbefaler boka til ungdommer som kanskje ikke leser så mye lenger. Jeg gir den terningkast 4.

Bok: Gangster

Gangster

Oskar Refsnes

Stadtlandet skule

24.10.2023

Eg synes at det var en litt kjedelig bok, i tross for at den handler om narkotika. Men det vart litt spenande når politiet kom

Bok: Gangster

Bråe hendelser

Nika

Fyrstikkalleen skole

24.10.2023

Boken Gangster handler om 18 årige Sander som droppet ut av VG1 for å drive å selge dop på forskjellige videregående skoler. Sander dekker salget av dop for faren og bestemoren sin, ved å bruke vikarstillingen sin på et lager som et «cover». Sander har akkurat blitt myndig og merker at han risikerer mye ved å selge dop når han støter på politiet ved en av skolene. Han får et valg om at han enten velger å snu livet sitt opp ned eller om han skal møte konsekvensene fra dop salget.

Gangster en god bok, men boken har noen negative trekk for min del. Ett av de negative trekkene i boken er at historiefortellingen forhaster seg altfor mye. Siden handlingene gikk så fort, ble det brått ganske urealistisk. Handlingene på starten skjer rolig og så plutselig skjer det mye på en gang.

Boken er skrevet på en ungdommelig måte og virker ikke som om en voksen har skrevet den. Det kan vi se med dette sitatet: «-Whatever, sier Niko. -Ses i morgen, Sander Salamander!» Språket i boken er veldig likt sånn som oss ungdommer snakker til vanlig, som gjør det til en bok som er enkel å lese.

Kapitlene i boken er korte som for min del er enklere å lese enn lange kapitler. I boken burde beskrivelsene av steder og personer være mer utbredt, slik at den som leser boken skjønner litt mer om hvordan personene er eller hvordan omgivelsene er.

Temaet er relevant for ungdommer, fordi mange av oss ungdommer står eller kommer til å stå i vanskelige situasjoner hvor vi blir nødt til å ta vanskelige valg som kan snu livet vårt helt rundt det vi forventet.

Jeg synes at denne boken burde bli nominert til u-prisen fordi den passer alderskullet til de som leser den. Boken er lettlest og ikke så lang som gjør det enklere for de som ikke liker å lese mye. Temaet i boken kan være interessant for ungdommer som er under store mengder press og kanskje er engasjert i et miljø som ikke er bra for dem.

Denne boken får terningkast 4 av 6 fra meg.

Bok: Gangster

Spennende

Linn Isabell

Ve skole

24.10.2023


Vi blir kjent med Sander i boken og følger ham gjennom en vanskelig situasjon. Han droppa ut av skolen og begynte å deale med onkelen sin Bob. Faren og bestemoren til Sander vet at han tjener penger, men de vet ikke at det ikke er en vanlig jobb han tjener penger på..
Boka gangster føler jeg er spennende, men kanskje ikke like troverdig som andre bøker jeg har lest. Boken har en god start som starter rett i handling, og jeg som leser merker at jeg fort blir dratt inn i boken.
Noe jeg personlig syntes var bra i boka var at det var mye spenning og at mye av det vi finner i narkomiljøet Noreng skriver om faktisk kan stemme, og at dessverre flere ungdommer kan kjenne seg igjen. Det er derfor det også kan være viktig for ungdom i vår alder å lese denne boka.
Forfatteren skriver veldig bra og kapitlene er delt opp på forståelig og oversiktlig måte sånn at det er greit å lese dem med pauser imellom.
Boka har ikke for liten skrift og er ikke for lang hvis du ikke er så glad i å lese mye om gangen. Det kan derimot være at boka var litt for kort og at ting ble brått ganske urealistisk. Jeg savner rett og slett litt flere opplysninger i den.
Jeg føler at denne boka kan vise ungdommen i dag hvor mye konsekvenser det egentlig kan gi hvis en begynner med salg av narkotika. Det finnes flere eksempler på ungdommer i dag som ikke har forstått alvoret i det før det er for sent. Som for eksempel det som skjedde med Sander i denne boken.
Jeg gir derfor boka terningkast 4/6 og synes den bør bli nominert til u-prisen.

Bok: Gangster

Gangster

Vilde

Wang ung Hamar

24.10.2023

Boka gangster av Jan Tore Noreng er en ungdomsbok som foregår i et kriminelt miljø. Boka handler om Sander som droppa ut av VG1 for å selge fenris, altså dop, på fulltid. Sander er innblandet i et såkalt “gangster” miljø som er påvirket av narkotika og vold. Sander havner i trøbbel og dras inn i aksjoner og hendelser han aldri hadde sett for seg.

Det jeg syntes er kult med boka er at det er en troverdig historie som kunne skjedd i virkeligheten, i tillegg til at det er en interessant handling som man fort blir hekta på og enkelt klarer å leve seg inn i handlingen. Når jeg kom lenger ut i boka, begynte jeg å leve meg mer og mer inn i handlingen, og jeg satt med en følelse av spenning for hvert kapittel jeg leste. Men jeg syntes boka var noen kapitler for kort, bare fordi jeg vil vite hva som skjer etter boka tar slutt.
Språket og ordene forfatteren har brukt er ikke vanskelig og jeg vil si at det passer fint til alderskullet han skriver til. Jeg ble heller ikke forstyrret da jeg leste boka. Omslaget på boka passer til handlingen og det er relevant for boka. Jeg tror også mange ungdommer vil se boka med omslaget å tenke at denne vil de lese.

Forfatteren kunne skrevet tydeligere beskrivelser av personer og steder, så kunne jeg levd meg enda mer inn i boka.

Dette er en bok jeg mener kan nå høyt i u-prisen og gir boka terningkast 5.

Bok: Gangster

Burde vært lenger

Peder

Ve skole

23.10.2023

Jeg synes boka var lett å lese.
Det var veldig spennende hvordan han nesten ble tatt av bossene flere ganger og at han til slutt greide å komme seg ut av narkobransjen og få seg en ordentlig jobb.
Boka greide å leve seg litt inn i ungdommers liv og ikke skrive det som alle voksne tror ungdommer har det.
Jeg synes den er en god ungdomsbok. Men forfatteren kunne gjerne trukket den litt lengre ut fordi den var litt kort.
Jeg gir denne boka terningkast 5 og synes den burde bli nominert til uprisen.


Bok: Gangster

Lettlest

Linea

Ve skole

23.10.2023


Boken gangsteren starter bra, du kommer lett inn i handlingen og skjønner fort hva som skjer. Det er en lettlest, kort bok som er realistisk og har en god spenningskurve. Slutten er litt forutsigbar, men kommer ikke brått på som gjør at den var gøyere å lese. Jeg klarte enkelt å leve meg inn i det som skjedde i boken selv om det ikke var mye jeg relaterte til.

Begynnelsen, midten og slutten passer bra sammen og måten hovedkarakteren reagerer og handler på de forskjellige tingene som skjer i boken er troverdig. Boka kan minne om actionfilmer som handler om lignende ting som da gjorde at slutten ble forutsigbar. Det gikk også veldig fort når jeg leste boken. Dette kan være både positivt og negativt, men for meg så lente det seg mer mot den negative siden. Jeg skulle ønske vi fikk vite litt mer om Sander (hovedkarakteren) og at det var litt mer beskrivelse av hva som skjedde og hvorfor, spesielt mot slutten.

Boken passer godt for folk som ikke er så altfor glad i å lese og som liker spenning. Jeg gir boken terningkast 4, og boka kan godt bli nominert til Uprisen.

Bok: Gangster

Gangster

Paul

Tydal barne- og ungdomsskole

23.10.2023


Jeg leser boken gangster, det er en krim bok, det handler om at Sander (18) har kommet in i dop tjenesten og seller dop for onkel bob. Sander har sluttet på skolen og lyver til sine foreldre at han jobber på lager butikk mens han seler dop. Synes boken er bra så langt det er litt kjedelige i starten og tungt og lese, ikke min bok
Hele boken er veldig rolig og for rolig til meg, for mye om Sander og hvordan han lever og for lite action. Jeg liker egt, ikke bøker så mye så kanskje andre som synes den er bra.

Denne boken får terning kast 2 av meg.

Bok: Gangster

Gangster

Henning

Tydal barne- og ungdomsskole

23.10.2023

Jeg leser boken gangster, og den boken er en krimbok.

Den handler om Sander som fyller 18 år og selger dop (fenris) for onkel bob. Han blir tatt av politiet på 18-årsdagen sin og må hjelpe politiet for å avsløre «overhodet» for å unngå en fengselsstraff. Sander er nettopp ferdig med skolegangen og lyger til foreldrene sine om at han jobber på et lager, men i studentforening selger han dop.


Jeg synes starten på boka var fengende og jeg ville lese mer. Boka er veldig spennende, fordi at den er veldig lett å forstå og leve seg inn i. Det var ikke vanskelig å legge den fra seg, men jeg kunne gjerne lest litt mer.


Boken gangster er en bok av serien «Gutta». Boka forteller noe om det å være ung i dag. Boken forteller at man ikke burde begynne å selge dop eller begynne med det selv. Jeg synes at flere burde lese denne boka. Jeg vil gi denne boka terningkast 4.


Bok: Gangster

Gangter

Ludvik

Tydal barne- og ungdomsskole

23.10.2023


Dette er en bok i krim sjangeren
Jan Tore Noreng skriver boka å serien hetter gutta.
Sander selger dop på videregående
Sander blir tatt i å selge dop av politiet å han får en mulighet av politiet å avsløre sjefene.
Jeg synes boka startet litt brått også ble den kjedelig.
Boka kan ligne litt på virkelige hendelser men ikke alt.
Boka var lett å lese.
Jeg tror forfatteren skrev denne boka for de han bryr seg om å få stoppet dop.
Jeg syntes boka var kjedelig for de den ikke var skrevet etter min smak.

Bok: Gangster

Boka gangster

Erik

Tydal barne- og ungdomsskole

23.10.2023

Boka var ok jeg har sikkert anbefalt boka vis du ikke hadde noe annet og lese om. Hadde ikke anbefalt boka til folk som er 10 år og mindre fordi de sikkert ikke vet hva dop er så derfor hadde jeg ikke anbefalt boka til folk som er under 10 år. Men boka hadde jeg sikkert lest vis jeg hadde sett den på biblioteket fordi den så litt spennende ut. Han der Niko var en underlig fyr fordi han kom fram fra
ingensteds da politiet Snakket med Sander i bilen.

Sjangeren var vel krim eller noe sånt fordi de selger dop og sånt da.
Boka var litt spennende fordi jeg lurte på om han ble tatt av sjefen.
Jeg tror forfatteren skrev boka fordi det er ikke bra og selge dop.
Boka kan sikkert bli uprisen vinner men jeg har ikke lest de andre bøkene som ble nominert så jeg er ikke så sikker. Jeg gir boka ternings kast 3 eller 4 fordi jeg ikke har lest de andre bøkene.

Bok: Gangster

Den er midt på treet

Torje

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Boka er en spenningsroman. Boka heter gangster som er en del av Gutta serien. Den handler om en gutt som selger narkotika. Han heter Sander og har nettopp fylt 18 år. Sander havner i litt trøbbel med politiet.
Boken var litt spennende, men den var ikke veldig overraskende. Jeg viste hva som skulle skje før det skjedde så jeg satt ikke på kanten av stolen min. Jeg har sett en del filmer og bøker som handler om narkotika, men denne er litt annerledes og original.
Det som skjedde i boka, har en liten sjanse til å skje i ekte. Det er veldig mye banning som er ganske realistisk for noen som er rundt 18 år.
Det som jeg ikke likte med boken, var språket. Jeg tror ikke 18-åringer sier «I’m a gangsta», holder opp en usynlig pistol sidelengs og faktisk tro at de er kule.
Boken burde nomineres til u-prisen. Jeg gir den terningkast 3.

Bok: Gangster

Grei bok

Linnea

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Grei bok

Sjangeren til boka er spennings roman.
Boka handla om ein gut som solte dop, men han vart oppdaga av politiet. For at han ikkje skulle få straff, ville politiet at han skulle hjelpe til med å finne ut kven sjefen for onkelen hans som også sel dop.
Boka er ein del av ein serie.
Boka startar med at vi blir kjent med hovudpersonen, Sander. Han jobbar for onkelen sin og sel dop. Handlinga var veldig oppslukande og eg syns det var ganske spennande, sjølv om det gjekk litt treigt i starten. Spenningskurva var litt uventa. Slutten på boka var også litt uventa og overraskande. Det sluttar med at Sander vel å utdanne seg til bilmekanikar for å jobbe i farens verkstad. Det syns eg var ein veldig fin slutt. Eg kan ikkje akkurat kjenne meg igjen i situasjonen hovudpersonen er i, men det er sikkert mange som kan relatere til handlinga.
Boka var flink til å bruke ungdommeleg språk. Den var også flink på å ta opp temaet om dop., ettersom det har blitt litt meir normalisert i rundt ungdom. Eg syns at boka var bra, men det er ikkje den beste eg har lest. Eg vil rekommandere denne boka for litt yngre ungdom. Eg gir boka terningkast 4.

Bok: Gangster

gangster

Marie

Fyrstikkalleen skole

20.10.2023

Sjangeren er litt Krim og spenning
Det handlar om en gutt som seglte narkotika. Boken er en del av en serie som heiter gutta. Det er litt banning i boka.
Eg syntest boka var spennande og vil anbefale andre boken. Eg vill gi den terningkast 4.

Bok: Gangster

bra

Maya

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

bra
Sjangeren i boka er krim og spenning.
Boken handlar om ein gut som sel dop, men ein dag blir han tatt av politiet. Så for å sleppe unna fengselsstraff må han hjelpe å finne ut kven sjefen til onkelen er som også sel dop. Så han må ta eit val skal han hjelpe politiet eller komme i fengsel. Boken gangster er ein serie.
Boka var ei bra bok. Eg synast at boka var bra fordi den hadde høg spenningskurv. Boka var bra, men eg synast det var ein litt overraskande slutt.
Dette var ein bok vi las i klassen så eg kan ikkje seie noko om at boka var enkel eller vanskeleg å lese. Eg synast boka ikkje boka legnar på ei anna bok eg har lest før. Eg synast at dette er ein realistisk bok. Eg meiner at dette er ein situasjon som kan skje i dag, og det er bra at forfattaren tar opp det med dop.
Det som var negativt med boken var at den var treig på starten. Det som forfattaren kunne forandre på er slutten. Slutten var forhasta og eg ville høyre meir om slutten.
Eg gir boka terningkast 4.

Bok: Gangster

Sånn passe

Eiri

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Sjangeren i denne boka var spenning og drama.
Sander seljer dop og når han blir ferska av politiet, så vil dei ha hjelp til å finne han som har hjernen bak det heile. Sander gjer det dei ber om, fordi han vil ikkje kome i fengsel, eller at bestemora skal finne det ut. Boka er ein av tre bøker i serien «Gutta».
Eg synets boka var bra, men i nokon parti kunne ho bli litt langsam og treig. Boka var på det mest spente på slutten, der ho hadde ei bra spenningskurve. Det var også der eg synets ho var best.
Boka liknar ikkje på ei bok eg har lese frå før, så det var bra og litt nytenkande. Det var ganske enkle og korte kapittel, som gjorde den lett å lese. Eg synest også forfattaren skrev bra. Ho kunne også vært sannsynleg og basert på sanne hendingar, så det var enkelt å leve seg inn i ho.
Så min konklusjon er at boka er bra, men kan bli litt langsam til tider. Boka har ei bra spenningskurve, som gjer ho spent. Eg synst forfattaren skriv bra, men kunne lagt inn litt fleire spenningskurvar.
Terningkast 4,5

Bok: Gangster

spennede bok fra stert til slutt

Mostafa

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Gangster handler om en gutt som var 16-17 år som solgt narkotika til ungdom som går i videregående og han blir tatt av politiet. Og politiet ville at han skal ta dem til han som deler ut narkotika til ungdomena for å selge dem. Denne boka er en del av en serie. Også denne boka var spennende å høre på.
Denne boka har startet rett inn i handling at det er en gutt som selger narkotika til ungdom som går i videregående. Den var spennende å høre på fordi jeg er spent på hva som har kommet til å bli med han gutten som selger narkotika. Også denne boka passer til barn som er mellom 13 og 15 og boka var ikke så lang.
Boka er kreativ, og den er realistisk og jeg trur at det er mange ungdommer i andre land som gjør det fordi dem trenger penger for eksempel i India så det er mange ungdommer som gjør det.
Det var lett å lese boka, den var ikke så lang og den er spennende, og språket passer til bokens innhold.
Jeg likte denne boka fordi dette er spennende og fordi jeg liker sånn type bøker. Jeg synes at ungdommer bør lese den boka. Jeg gir den boka sterk 4.

Bok: Gangster

ikkje for barn

Ulrik

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023Sjanger: krim, spenning og drama

Boka handlar om ein gut på 18 år som sel dop. Ein dag blei han tatt av politiet, men i staden for å putte han i fengsel, gir dei han eit oppdrag. Oppdraget er å finne ut kven som står høgare opp på rangstigen i dop miljøet. Boka er med i ein bok serie som heiter Gutta.

Eg likte boka veldig godt på grunn av at eg lika temaet. Eg synes det er eit interessant tema og eg ville berre høyre meir. Eg forstod kva som skjedde gjennom heile boka og karakterane var lett å like. Det var ein overraskande, men bra slutt.

Eg synest boka var kreativt laga. Det var ein historie som ikkje ofte kjem opp i bøker. Handlingane var realistiske og kunne ha skjedd på ekte.

Historia er truverdig, men nokon av karakterane synes eg oppfører seg litt rart. Men eg trur det legg litt meir i boka. Sidan hovudpersonen er så redd for å bli avslørt verkar nokon av karakterane litt rar fordi vi skjer det frå hovudpersonen sitt perspektiv.

Boka var lett å lese. Den var ikkje spesielt lang og med korte setningar. Du kan lese boka sjølv om du ikkje er master på å lese.

Eg trur forfattaren skreiv boka for å gi unge eit innblikk i dopsamfunnet. Forfattaren prøvar å fortelje at det ikkje er bra å slege dop utan å seie det direkte. Heile boka går ut på konsekvensane av å selje dop og korleis hovudpersonen kjem seg ut av dopsamfunnet.

Bok: Gangster

Les denne boka!

Andrine

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Konsekvenser til narkodealing
Sjangeren til boka er drama, krim og spenning.
Boka handlar om ein gut som blei tatt for narkotikadealing. Han får ei oppgåve frå politiet om å finne ut kven som er sjef i narkotikasamfunnet. Etter han fekk med seg mykje informasjon, blei han tatt i å bruke lydopptak. Boka er også ein del av ein serie .
Eg vil anbefale denne boka. Eg synets den var spennande, dramatisk og dristig. Den var også veldig spennande. Eg likte boka veldig godt.
Boka var veldig spennande, som gjorde at den ikkje gjekk treigt. I starten var det litt vanskeleg å skjønne samanhengen i boka, men etter kvart skjønte eg meir kva boka handla om.
Denne boka var ny for meg. Eg har aldri høyrt om den tidlegare eller lest noko som er likt. Eg likar vanlegvis ikkje å lese bøker, men denne likte eg verkeleg.
Det som skjer i denne boka er bra funnet opp, men det er også noko som kunne skjedd i verkelegheita.
Læraren vår leste boka høgt for oss i klasserommet. Det var lett å få med seg handlingane som skjedde, boka er skrevet på ein enkel måte.
Forfattaren skreiv sikkert denne boka, fordi det er noko som kunne skjedd i verkelegheita og det er kanskje eit tema ikkje så mange snakkar eller skrivar om.
Eg gir boka terningkast 6.

Bok: Gangster

Verdt å lese

June

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Sjangeren er spenning og drama.
Boka handlar om ein gut som heiter Sander, han er seljer narkotika. Han møter trøbbel der han må velje korleis side han vil hjelpe. Det er nokre overraskingar, men har også somme føreseielege handlingar.
Boka er med i serien Gutta.
Boka startar fengande med at den kommer fort inn i handlinga. Eg kjenner ikkje meg sjølv igjen i boka, men klarte lett å leve meg inn i teksten med miljøskildringane. Det er fleire interessante vendepunkt og overraskingar igjennom boka. Boka er satt opp bra med samanhengande start heilt til slutt og er gripande så ein klarar nesten ikkje å leggje den frå seg.
Eg syns boka får oss til å sjå hendinga med eit annet perspektiv, vi ser at heilt normale folk kan bli innblanda i dei dårlege miljøa. Med både karakterane og miljøet er boka veldig realistisk, dette er noko som somme kan bli innblanda i.
Boka blei lest høgt i klasserommet, men den har ein god forståeleg tekst og var lett å hengje med på. Det blei brukt fleire banne ord og lit moderne tale for ungdommar og gangstermiljøet.
Eg gir boka terningkast 5.

Bok: Gangster

Veldig spesiell bok

Inga

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Sjanger: Krim, drama, ungdommelig, spenning
Gangster er en bok i serien Gutta. Boka handler om en gutt som heter Sander som selger stoffer på skolen. Han selger godt og tjener bra. En dag kommer han i kontakt med politiet og han må ut på et skummelt oppdrag for ikke å bli fengslet. Dette oppdraget kan koste Sander livet. Om sjefen til Sander oppdager at han snakker med politiet vil han ligge dårlig an.
Jeg syns at boka var ganske dårlig. Det virka som om de prøvde litt for hardt med å få karakterene i boka til å høres ut som ungdommer ved å bruke ord som «Skikkelig gangster» «faen» og andre engelske ord. Etter hvert syntes jeg egentlig at de hørtes litt for barnslig ut for eksempel da Sander snakka om, og lekte som karakterer fra en film og ga engelske, kleine navn til farlige karakterer i boka. Jeg syntes at boka var ganske klein.
Boka starta veldig rolig egentlig. Vi ble litt kjent med karakterene innen boka og hva Sander drev på med i fritiden sin. Slutten var egentlig ganske rolig også.
Siden læreren vår leste denne boka høyt i klassen så vet jeg ikke helt selv, men hun sa at boka var ganske kort og lett å lese. Det var også ganske korte kapittel.
Jeg syns ikke at denne boka fortjener å bli nominert til Uprisen. Jeg fikk nesten frysninger over hvor kleint det var da de som sagt begynte å snakke engelsk. Jeg syns ikke boka er verdt å lese.
Terningkast 2

Bok: Gangster

les denne boka visst du liker adrenalin

Åsmund

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Kva skjer med dei som snyltar på narkotika dealere.
Sjanger etter mi meining: drama og spenning.
Innholdsreferat: boka handlar om ein gut som blei tatt for narkotika dealing. Han får i oppdrag frå politiet å finne ut kven som er sjef i narkotika samfunnet. Han blir tatt for å ta lydopptak etter han har fått med seg mykje viktig informasjon.
Mi oppfatning av boka: eg syns booka gjekk litt sakte på starten, men etter dei første sidene ble den meir oppslukande. Boka hadde ein bra spenningstopp mot slutten i boka, det blei også vanskeleg å legge frå seg boka.
Eg meiner at boka er bra, og passer godt til ungdom mellom 14 og 16 år.
Boka kan gje innblikk i grunner til at man ikkje skal begynne med sånt som boka handlar om.
Eg gjer boka terningkast terningkast: 5

Bok: Gangster

Gangsterne

Denns

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Sjangeren er Krim
En gut på 17 år snart 18 selger narkotika på en skole han blir spurt av politiet om han vill være på spionasje på sjefen sin. Han feiler på jobben så politiet skal ta han til fange, han bestemmer seg for å gjøre det selv. Han får det til, men blir oppdaget. Boka er en del av en serie.
Min opplevelse på boka var langsom og livløs, boka hadde ikke så mye futt på starten og det vart nesten umulig å følge med, men boka vart mere spennende etter hvert, boka var lettlest og ganske kort. Boka er ganske sannsynlig at det kan skje i ekte bare fordi det er så mange som selger narkotika.
Jeg tror at forfatteren skreiv denne boka fordi han vill prøve å stoppe narkotikasalg mellom ungdommer. Jeg vil si at kan få en ternings kast 4 men ikke bli normert Uprisen.

Bok: Gangster

Gangster

June

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Noko for seg sjølv
Sjanger: krim, spenning og drama
Boka handlar om ein 18 år gamal gut som sel dop. Ein dag blir han ferska av politiet, men i staden for fengsel så vil dei at han skal hjelpe dei for å fange de som er øvst i dopmiljøet. Boka ¨Gangster¨ er i serien Gutta.
Eg syntest boka var både spennande og langsam, eg synest at den var litt forhasta og hoppa mykje fram og tilbake.. Eg syntest at slutten var litt forhasta, litt slik at dei ikkje skulle skrive meir enn så som mange sider. Men boka var spennande og eg likte temaet og kva som skjedde i boka. Boka er ei sånn type bok som eg liker og lese, sånn at det er litt spenning i boka.
Eg syntest at boka var sannsynleg, det er mange som sel dop nå til dags, men eg syntest ikkje alt i boka var sannsynleg. Eg syntest at boka var litt original, men det er ganske mange som lager filmar med dopsal eller at folk tek dop. Eg syntest boka var lettles, den var ikkje så tjukk så det tok ikkje så lang tid. Den var kreativt laget, men kunne hat ein litt lengre slutt eller ein open slutt.
Terningkast 4

Bok: Gangster

Spennande

theo

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Sjangeren er krim.

Boka gangster er ein del av ein serie av gutta, dette er den tredje boka. Boka handlar om ein gut som sel dop og ikkje går på skole. Han får dopet av onkelen sin og plutseleg bli han tatt av politiet når han er ute og selger. Politiet tvinger han til å hjelpe dem med å finne sjefen til onkelen hans.

Eg opplevde boka som en spennande og morosam bok. Den var innhaldsrik og hadde med litt action. Det var nokre spenningskurver der det skjedde mykje viktig innhald i boka. Den var lett og leve seg inn i og boka slutta eigentleg litt som eg forvendte.

Eg trur at dette er ei bok som kunne skjedd i verkelegheita i ein by.

Boka handlar om ein gut som har slit litt i livet og som har begynt med å selje dop. Eg synets at det beste med boken er at det er spennande og at du lurer på kva som skjer i neste kapitel. Eg synets at andre også burde lese denne boka. Eg gir terningkast 5 til boka.

Bok: Gangster

Ikke les denne boka med mindre du vil kjede deg

Bjørnar

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Drama og spenning
Boka handler om en ungdom som selger dop. Han blir fanget av politiet og blir tvunget til å hjelpe dem avsløre de som er høyere opp i systemet. Sander og politiet kommer opp med en stor plan for å avsløre dem.. Boka er en del av serien «gutta».
Jeg syntes boka var ganske drøy, og begynnelsen var veldig treig. Vendepunktet er overraskende bra, men det er ikke et av mine favoritter. Boka slutter litt for brått, og slutten føltes som den kom litt ut av det blå. Boka har ganske korte kapitler, jeg liker ikke det, siden det ødelegger litt for spenningen.
Handlingen var ganske realistisk i begynnelsen, men ble litt mindre troverdig etter hvert. Det kunne antakeligvis ha skjedd på ekte, men det er lite sannsynlig.
Jeg tror boka egentlig handler om hvorfor du ikke burde bryte loven og heller finne deg noe du verdsetter ved livet i stedet. Forfatteren har vert god til å bygge opp spenning, men høydepunktet er ofte litt skuffende.
Jeg anbefaler ikke å lese denne boka. Den er så langt den verste boka jeg har lest i 2023. jeg synes ikke denne boka bør nomineres til u-prisen.
Terningkast: 3

Bok: Gangster

Ikke som forventet

Hedda

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Sander selger dop på videregående. Han tjener raske penger noe som han liker bedre enn å måtte utdanne seg. Plutselig blir livet til Sander snudd på hodet når han blir tatt av politiet. Han får beskjed om at han kan få kortere straff om han hjelper politiet med å fange han som er hjernen bak. Men hvor langt er Sander villig til å gå? ...
Dette er en bok fra serien Gutta.
Denne boken går under sjangeren spenning og drama. Jeg syntes at boka var enkel å lese og den var bra skrevet. Måten forfatteren skriver på gjør at du enkelt kan se for deg omgivelsene og du får et tydelig innblikk i livet til Sander. Boken har korte kapittel noe som gjør at du enkelt kan komme deg gjennom den.
Handlingen er veldig sannsynlig, og jeg har ikke lest andre bøker som handler om det samme. Ettersom dette er et veldig aktuelt tema gjør at boken er mer interessant. Jeg synes det kunne vært mer søkelys på de andre karakterene ettersom de forsvinner og alt fokuset blir på Sander.
Denne boken burde bli nominert til Uprisen fordi den er spennende og har et aktuelt tema. Boken har en bra slutt selv om jeg sitter igjen med noen ubesvarte spørsmål. Dette er absolutt en bok å lese.
Terningkast 5.

Bok: Gangster

Umulig å legge fra seg

Kristine

Flåtestad skole

19.10.2023

Jeg har lest boka gangster av Jan Tore Noreng. Boka er en ungdomsroman. Det er en av mange bøker fra serien “gutta”. Gangster handler om Sander som er i et miljø der dop er inkludert. Han droppet ut av VG1 for å starte å selge. Bestekompisen hans Niko, som er et år eldre, pushet Sander til å starte med dette. Imens Sander er i narko-miljøet, tror bestemoren og faren hans at han jobber som vikar på et lager. En dag, midt i et salg havner Sander i trøbbel. Han skulle selge til noen som viste seg for å være politiet. Sander er fanget i et vanskelig dilemma. Skal han sladre på de høyere opp i systemet eller skal han ta straffen sin? Hvordan skal han fikse opp i alt kaoset sitt, og komme seg tilbake til et “normalt” liv?

Før jeg begynte å lese boka, sjekket jeg ut bokomslaget. Forventningene mine steg til værs. Boka virket spennende, og jeg måtte finne ut av hvordan den kom til å ende. Spørsmålet var om boka klarte å nå forventningene mine …

Boka er veldig realistisk bygd opp, og skrevet svært troverdig, som gjør det lettere for leseren å sette seg inn i handlingen. Det er mange gode beskrivelser i boka. Da jeg leste den, var det lett å danne bilder i hode ut ifra beskrivelsene.

Jeg føler forfatteren klarte å formulere språkbruket bra i boken. Språket er skrevet på en måte som appellerer til ungdommen. Selv om man kan høre at det er en voksen som har skrevet boka, og prøver å tilpasse seg et ungdommelig språk.

Boka har mange små spenningstopper som gjør det underholdende å lese. Samtidig som at det er et tydelig høydepunkt. Dette gjorde meg engasjert, og jeg klarte ikke å legge fra meg boka. Spenningstoppene var veldig uforventede, og det gjorde boka ekstra interessant.

Det eneste negative ved boka, er at den er ganske kort og lettlest. I starten likte jeg det, men det tok ikke lang tid før jeg endra mening. Om du er glad i å lese bøker, men går fort lei hvis de blir for lange. Da er “gangster” midt i blinken for deg.

Alt i alt vil jeg si at boka nådde mine forventninger, og enda mer. Jeg syns boka burde bli nominert til uprisen.

Terningkast: 6

Bok: Gangster

Nesten på topp

Sebastian

Ve skole

17.10.2023

I boka møter vi Sander som sluttet på skolen for å selge drugs. Men på 18 års dagen kommer politiet til han, da får han et viktig valg som kan ha noe å si om resten av livet hans.

Jeg syntes boka var spennende og interessant hele veien, jeg lurte alltid på hva som skulle skje nå og mange ganger hadde jeg ikke sett for meg det som skjedde. Jeg likte at boka ikke var så lang i starten, men nå kunne jeg ønske den var lengre. Det var beskrevet bra og følte jeg kunne se for meg alt. Men om jeg skal si noe negativt så savner jeg og får mer informasjon om de andre.
Jeg hørte på lydbok og stemmen passer til boka.


Jeg syntes boka burde bli nominert til uprisen terningkast 5Bok: Gangster

Realistisk og Presist

Leon

Finnsnes ungdomsskole

16.10.2023

Boka handler om en gutt ved navn Sander. Sander droppet ut av VG1 for å selge dop. Faren og bestemoren hans tror han jobber som vikar på lager. Det var kompisen hans Niko, som er et år eldre enn Sander, som pushet Sander og motiverte han inn i narko-miljøet. Men når han fyller 18, skjer det noe. Sander blir tatt av politiet på Mimir videregående, midt i en deal. Sander åpner øynene for hva det er han faktisk holder på med, men hvordan skal han unngå fengsel? Og hvordan skal han klare å snu livet sitt på rett kurs?

«Gangster» er en bok med mye spenning, som gir leseren følelsen av realitet. Hvor lett det faktisk er å havne på feil kjør, og hva en snill og hyggelig gutt som Sander tenker om det hele. Boka er skrevet svært troverdig, slik at jeg som leser får et stort innblikk i et annet og fremmed miljø. Jan Tore Noreng skriver dialogene svært realistisk og presist, jeg får virkelig følelsen av at det er 18 og 19 åringer det handler om. Boka er en av tre bøker i «Gutta» serien Jan Tore Noreng har skrevet. Boka var lett å lese og hendelsene var formulert underholdene. Spenningspunktene var uforutsigbare. Det eneste jeg synes er verdt å ta opp, er lengden på boka. Den var litt for kort dessverre. Jeg hadde ønsket at boka var noen kapitler lengre. Men alt i alt en god ungdomsbok. Terningkast 5.

Bok: Gangster

Gangster - beskriver ungdomsmiljøet bra

Miriam

Ve skole

13.10.2023

Jeg synes boka Gangster har en bra begynnelse, som starter rett i handling. Man får gode beskrivelser om hvor, hvem og hva som skjer, som gjorde den lett å lese og forstå. Jeg synes det er et ganske tydelig høydepunkt, fordi det skjer mange ting som ikke var forventet. Begynnelsen, midten og slutten passer bra sammen, men jeg syntes den sluttet litt brått. Jeg personlig synes at den var litt urealistisk, og kan ligne litt på andre bøker. Boken var veldig lett å lese, med tanke på språk. Jeg synes "Gangster" var en god tittel til boka, fordi det passet veldig bra til temaet. Alt de sa passet bra til tema i boken, og det er ingenting spesielt jeg ville forandret. Jeg tror forfatteren prøver å få leserne til å tenke mer på konsekvensene og hva som faktisk skjer hvis du selger eller tar narkotika. Alt i alt synes jeg det var en veldig bra bok som sier mye om hvordan det er å være ungdom i dag i forskjellige miljøer.

Jeg gir boken terningkast 5, og synes den burde bli nominert til uPrisen, fordi den var så vanskelig å legge fra seg og beskrev ungdomsmiljøet i dag bra.

Bok: Gangster

Interessant bok om kriminelt dopselgingsmiljø

Aksel

Flåtestad skole

11.10.2023

Jeg har lest boken Gangster. Gangster er en interessant bok som handler om en 17 år gammel gutt, som sakte men sikkert trekker seg inn mot et kriminelt dopselgingsmiljø. Sander fyller snart 18 år og tanken på dette gjør han stresset. Nå blir han regnet på som voksen, og dette betyr at han kan bli fengslet. Han står ovenfor et stort og vanskelig oppdrag, og han kan ikke gi seg nå.

Jeg vil anbefale boken sterkt til nysgjerrige lesere, som vil oppleve ett nytt type miljø. Det er en ganske lettlest og kort bok, som passer til yngre i 14-18 alderen. Jeg syntes boka var veldig bra og lærerik. Jeg har lært hvor tøft unge kriminelle kan ha det og de kreative måtene de selger ulovlige stoffer på.

Jeg vil anbefale denne boken til uprisen. Boka har et relevant tema for ungdom, som viser oss hvor ille det faktisk kan gå. Jeg mener den er både interessant og meget lærerik for oss unge lovende. Jeg vil gi boka terningkast 6.

Bok: Gangster

Klarer ikkje legge fra meg

Amalie

Bryne ungdomsskule

6.10.2023

Denne boka handlar om ein gutt på 17 år som heiter Sander, han er ein dopdealer på vidaregåande skule for å tene litt ekstra penger, bestemora og faren trur han jobber på eit lager og har ingen anelse kva han eigentlig gjer. på 18 årsdagen blir han arrestert, og for og ikkje få ein stor straff må han klare å finne ut kven som er hovud sjef.

Siden boka er veldig kort så var det ikkje ein side det var noko kjedelig på, den var spennande, spesielt i slutten og det er ei veldig bra bok for folk som ikkje er så glad i å lese sidan boka ligg på på akkurat 100 sider.

Terningskast 5/6

Bok: Gangster

Denne boka kunne eg ha lest mange gongar

Angelica

Hatlestrand barne- og ungdomsskule

5.10.2023

‘’ Politiførstebetjent Stig Sæterbekken, seier sjefen. - Og du er Sander Volden.’’

Romanen handlar om ein gut på 18 år, Sander, som dealer narkotika. Når han er ute og seljer dop ein dag, blir han ferska av purken og det føre til at han får i oppdrag å hjelpe dei med å fange resten av dealerene.

Språkbruken i boka inneheld banning, men det gir god meining i ei slik bok som dette. Boka er frå ein serie som heiter Gutta. Den var veldig gøyal og hadde ekstremt god spenning og den var heller ikkje så lang å lese som gav meir motivasjon til å bli ferdig med boka. Hadde eg kunne lest denne fleire gonger på nytt utan å vite kva som skjedde, hadde eg gjort det.

Gir boka ein 6, fortenar uprisen 2024 :)

Bok: Gangster

Spennende krimbok

Aurora

Ve skole

29.09.2023

Gangster er en spennings- og krimbok. Boken begynner rett i handling, og her møter vi Sander som selger dop på videregående skoler. Boken er skrevet av Jan Tore Noreng og er gitt ut av Gyldendal. Da Sander gikk første året på videregående, droppet han ut fordi han tjente så mye penger på å selge dop. Han bor med faren og bestemoren sin, og de tror at han er på jobb når han egentlig er ute å selger dop. På attenårsdagen til Sander skjer noe uventet som vil snu livet til Sander på hodet.

Boken er spennende fra start siden den begynner rett i handling og den er lett å komme inn i. Du blir lett revet med og boken er fengende.

Forfatteren beskriver godt hovedpersonen og hvordan han tenker, så du lever deg godt inn. Det er flere spenningskurver, og en større på slutten. Boken ender sånn at det kan bli laget en toer, men der Sander kanskje ikke er hovedpersonen. Slutten kommer litt brått på, men slutt passer til hvordan boken er skrevet. Det eneste er at slutten kanskje kunne vært litt lengre.

Språket i boken er lett å lese, og beskriver godt hele veien. Det er litt banning i boken, men dette passer til hvordan hovedpersonen er. Boken beskriver godt hvordan karakteren til ungdom kan være.

Boken handler om dop, narkotika og gjengmiljøer, dette for forfatteren godt fram i boka. Jeg tror at forfatteren har prøvd å lage en handling som viser hvordan livet ditt kan bli hvis du driver med dop og selger det. Forfatteren viser hvordan den mørke siden av samfunnet vårt kan være. Det beste med boka er at den er veldig spennende, og du får lyst til å lese mer.

Jeg gir boken terningkast 5, og jeg synes at den burde bli nominert til Uprisen.

Bok: Gangster

Vanskelig å legge fra seg

Otilie

Ve skole

29.09.2023

Denne boka var spennende fordi det skjer mye i den. Boka handler om gutter, men kan absolutt leses av jenter og. Det er handlinger og personer det går an å leve seg inn i. Den er ikke for lang og er delt inn i kapitler. Det kunne gjerne vært enda flere spenningstopper, og noen kapitler slutter litt brått. Jeg synes denne boka bør leses av andre ungdommer, og at den bør nomineres til uprisen.
Jeg vil gi denne terningkast 4.

Bok: Gangster

Bra spenningsbok

Jonas

Flåtestad skole

27.09.2023

Boken jeg leste heter "Gangster" og er en krimbok, det går ut på dopselging. Hovedpersonen er Sander, han er en 17 år gammel gutt som har sluttet på skole og bor sammen med mormoren og faren. Han sier at han jobber på et lager, men egentlig så selger han dop på skolen. Han har en kompis som heter Niko, det var Niko som fikk Sander til å slutte på skolen. Det var Niko som startet alt med dopselging, det var Niko som *fucka* det til for Sander. På atten årsdagen til Sander driver han og selger dop, det kommer en mystisk mann som vil kjøpe dop av Sander. Men hvem var denne mystiske mannen?

Jeg syntes at boka ble spennende mot slutten når det kom et viktig vendepunkt midt i teksten. Jeg skjønner hva boka skriver om og klarer og følge med i teksten. Boken ble lagd bra sånn at alle klarer å følge med og forstå den.

Jeg ville sterkt anbefalt denne boken til ungdommer som ikke liker å lese så mye, fordi den er kort og lettlest med mye innhold og mye spenning. Jeg mener at gangster i hvert fall burde være en god kandidat for å vinne uprisen, derfor gir jeg denne boken en terningkast 6.

Bok: Gangster

Den er umulig å legge fra seg

Johanne

Ve skole

26.09.2023

Gangster er en krim- og spenningsbok som handler om Sander som selger dop. Boken er gitt ut av Gyldendal og forfatteren er Jan Tore Noreng. Sander selger dop til videregående skoler, han har selv droppet ut fordi han tjener nok som dopdealer. Han bor sammen med bestemoren og faren, de tror han er på jobb når han egentlig gjør ulovlige ting. På attenårsdagen skjer det noe som vil endre livet hans totalt.

Boka starter rett i handling og spenningen starter tidlig. Boka er veldig fengende fra start. Det er mange spenningskurver og en stor mot slutten. Jeg synes boken slutter veldig brått og rart. Det kunne blitt laget en toer hvor det blir en bedre og lengre slutt. Det er lett å leve seg inn i boka fordi det er spennende og du vil vite hva som skjer på neste side. Det er bra forklaringer som gir en følelse at du ser en film. Det er vanskelig å legge den fra seg. Boken passer bra sammen med karakterer og språk.

Jeg har ikke lest noen andre bøker om dette temaet, men det er en bok fra hvordan den mørke siden av samfunnet er. Historien i boken er troverdig, men jeg synes slutten ikke er like troverdig.

Boken er lett å lese fordi det er en god historie og gode beskrivelser om hva hovedpersonen tenker og gjør. Det er litt banning, men det passer inn i hvordan hovedpersonen er.

Den er veldig spennende og vanskelig å legge fra seg. Boka er også veldig lett å leve seg inn i, fordi den er bra beskrivelser og karakteren er en ungdom.

Boka handler om narkotika og jeg tror forfatteren har prøvd å vise en handling som fort kan skje om du holder på med dop. Boka passer bra for ungdommer og samfunnet vi lever i. Det beste med boka er at den har mange spenningskurver og man alltid vil lese neste side.
Jeg vil gi boka en terningkast 5 og jeg synes den bør bli nominert til uprisen.