Hopp til innholdet
Hjem/Bøker/Blodmåne/

Anmeldelser

Kommentarer

Anmeldelser

Blodmåne

Av Tor Arve Røssland

Anmeldelser (49)

Bok: Blodmåne

Blod måne

Sofija

Wang ung Hamar

17.12.2023

Anmeldelse Blod måne
Denne boken er en uhyggelig grøsse bok, som skal ha en spenning. Boken ble skrevet av Tor Arve Røsland, vi får høre om Hovedpersonene Anne, hun har noen venner som heter Vanja, Benni og Sarah. Anne bodde sammen med moren hennes i Østfløyen.

Boken starter kjedelig og har ikke noe spenningskurven før mye senere i boken, så det var en «plot twist» i boken. Boka hadde uventet mord av en viss person, og boken ga oss ikke hint at det blir mord senere i boken. Det gjorde boken medrivende. Ubehaget i denne boken var at det var dårlig formulering, og rotete. Det jeg mener med rotete var at det var forskjellige hendelser/tider på en side som gjorde det vanskelig å forstå hva som skjedde i boken.
Forfatteren brukte sin egen fantasi, men brukte for lang tid til å komme med spenningen. Det mener jeg fordi det gir mindre leselyst for boken og spenningen starter ikke før litt på slutten av boken. Han var realistisk med personer og alt i boken, det var ikke underjordiske karakterer.
Derfor gir jeg denne boken terningkast 2 fordi boken har dårlig samhandling, oppbygging, spenning og dårlig formulert/skrive måten. Men den positive tingen med denne boken er at forfatteren har brukt fantasien sin og lager den til en god avslutning på boken, det tok bare for lang tid til spenningen.

Bok: Blodmåne

Forvirrende men bra bok.

Rolf

Vinstra ungdomsskole

16.12.2023


Boka “Blodmåne” er ein grøssar/krim skrivé av Tor Arve Røssland. Boka handlar om tre jenter som heitar Vanja, Benni og Sarah. Dei skal sjekke inn på Overblikk Høyfjellshotell for helgen.Faren til Benni hadde kjøpt hotellet usett,og ville att jentene skulle sjekke det ut.Jentene forventa ei helg med luksusspa.
Det viser seg att hotellet er helt forlat,bare i vaktmeisterenboligen bor det nokon.Der venter Anne,ei jente på samme alder som dei tre venninne.
Merkelege ting skjer på hotellet og de føler att nokon holdet øye med dei.

Opplevesensen av boka: Boka er fengande og ein får lyst til å lese meir,men tykkjer att den var forvirrande der teksta skildrar ting som ein ikkje veit om det er virkeligheit, eller om det er overnaturlege ting som skjer, det blei mykje å holde styr på.Måtte stoppe opplenge gonger for å tenkje over kva eg hadde lest.
Mange scener i boka skildrar mykje blod og lemlesting av folk.Tykjer kanskje det var for mykje av det.Det vart liksom opp att det same.
Teksten forteljast også slik att den skildrar personane i boka bra,kva dei gjør og ser,også det dei tenkjer og føler på ein måte att det blir lett og sjå for seg personane, hotellet og plassen hendinga skjer.
Boka tek også opp fleire aktuelle temaer,som venskap, homofili og kristen tro .Mange av desse temaene er noko dei fleste ungdomane enten har opplevd eller kjem til å møte på.
Alt i alt ei god bok.Noko langdryg midt i boka.Helt nesten på å la ho frå meg.Men ho tok seg opp på slutten.Den hadde ein overraskande slutt.Da skjønte eg korleis historia hang ihop.

Bok: Blodmåne

Blodmåne

Emma

Vinstra ungdomsskole

15.12.2023

Boka «Blodmåne» er ei krimbok, det er ei bok der det skjer mykje. Hovudkarakteren er ei jente som heiter Anne, Anne bor saman med moren sin. Ho ser ting som lesaren trur berre er fantasi. Dei bor rett ved eit fjellhotell som har vore stengt lenge, men nå skal det komme nye eigarar til fjellhotellet.
Boka startar eigentleg veldig kjedelig. Det var ei treig bok, sidan det ikkje skjedde så mykje. Boka var ikkje vanskeleg å legge fra seg, eg liker ikkje å lese bok, men denne boka var uansett ikkje serlig vanskeleg å legge fra seg. Kjenner meg ikkje igjen i boka, dette var litt fantasi vil eg si. Boka sluttar helt vanlig vil eg si, på en måte ikkje nokon overaskelse at boka sluttar på den måten.
Eg har ikkje lest mykje bøker, men eg vil ikkje si at denne boka var lik som nokon som dei andre bøkene eg har lest. Eg har høyrt om andre bøker som inneheld litt av det same, ikkje noko meir enn det.
Denne boka får meg ikkje til å se på vanlege hendelsar med nye auge. Denne boka ser eg bare på som ei fantasi bok. Men det kan jo vere basert på en ekte hendelse.
Eg tenkjer at det som skjer i boka kan skje i verkelegheita, men at i ei bok så skjer det mykje såm ikkje kan skje i det hele tatt i virkeligheiten.
Magien i boka høres ut som om ei vanlig forteljing som er funnet på, men at mykje av det stemmer med verkelegheita.
Språket i boka syntes eg er vanskeleg å forstå meg på. At dei hoppar veldig mykje mellom personar, og at plutselig kommer det en ny person som dei begynner og pratar om i boka, eit namn eg ikkje har høyrt om før.
Teksten høres vanleg ut, men at det var litt vanskleg å forstå seg på. At dei hoppar litt hit og dit i teksten som med navn og personar i boka.
I boka er det ikkje mykje banning, bare ord som kan tyde på det. Men eg vil ikkje kalle boka noko særleg stygg i språket. Språkbruket i boka passar 100% inn i boka.
Eg vil jo si at boka var litt interessang, men venta hele tida på at det skulle komme noko som fekk meg til å ville lese mere, noko skikkeleg interessant.
Boka handlar om ei jente som liker å ta utfordringar, likar å utforske småe og store mysteriar. Boka har ein del spenning, venta hele tiden på at de skulle komme eit høgde punkt i boka, men ellers ei bra bok.
Du bør lese boka vis du liker spenning, men ikkje vis du ikkje har tolmod til og vente på eit stort høgde punkt i ei bok. Eg personlig liker ikkje så godt sån type bok, men eg anbefaler andre å prøve den. Eg gir boka terningkast 3 og syntes at boka ikkje burde nomineres til uprisen.


Bok: Blodmåne

spennene bok, men dårlig slutt

frida

Wang ung Hamar

14.12.2023

Blodmåne
Boldmåne er en grøsser som handler om tre jenter som sjekker inn på et gammelt hotell langt oppe på et fjell. Det viser seg at hotellet er helt tomt og veldig gammeldags. Det er bare i vaktmesterboligen det er noe liv, og der venter det Anne som er på de tre jentenes alder. Det begynner å skje merkelige ting på hotellet, og jentene føler at det er noen som holder et øye med dem.
Boken heter blodmåne, forfatteren er Tor Arve Røssland og forlaget er Vigmostad Bjørke.
Boken starter ganske fengende, og den går rett på handlingen. Den starter bra og blir bare bedre og bedre. Slutten på boken er brå og uventet, og den er veldig lett å leve seg inn i på grunn av handlingen som er litt ekkel, men også veldig bra. Språket og karakterene passer godt inn i handlingen fordi handlingen er litt nifs og ekkel og det er noen av karakterene også.
Blodmåne likner ikke på bøker som jeg har lest eller hørt om. Den er ganske realistisk, men det skjer også ting i slutten av boken som er litt urealistisk.
Boken er helt middels lett å lese, det er lett å henge med i historien, men i slutten av boken blir det litt vanskeligere. Det er litt banning i boken, men ingen dialektord.
Jeg gir boken terningkast 5 fordi, historien er veldig bra og realistisk, de fleste av karakterene passer til historien, jeg mener boken passer for ungdom, boken er akkurat passe lang, det er spenning gjennom hele boka, men slutten blir litt urealistisk.

Bok: Blodmåne

Kjempespennande, men vanskeleg å skjønne

Johann

Vinstra ungdomsskole

14.12.2023

«Blodmåne» er ei fantasygrøssarbok med litt overtru. Ho handlar om tre jenter som skal på hotellet som faren til ei av jentene har kjøpt. Hotellet såg fint og oppussa ut på bilda, men er eigentleg heilt nedslitt. Jentene trur at dei skal pusse opp hotellet i fred, men da tar dei heilt feil. Ein gammal vaktmeister bur der og har ein skummel bakgrunn.

Boka startar ganske rett på med at mor til Anne slår ho, men så går det ganske lang tid før det skjer noko etter det. Tempoet i starten av boka er ganske tregt og det skjer ikkje så mykje for lengre ut i boka. Når ting fyst byrjar å skje blir boka kjempeinteressant syns eg. Slutten kjem litt som forventa, men så begynner boka å hoppe fram og tilbake i tid. Da blir det litt vanskeleg å skjønne kva som skjer. Mykje av handlinga er forutsigbar, men i blant skjer det ting som kjem brått på.
Boka har ei blanding av både indre og ytre spenning. Vi les mykje om kva både karakterane gjer og tenkjer. Om du liker nervepirrande scener så er dette ei perfekt bok for deg. Forfattaren beskriv både miljøet og handlinga ganske bra så det er enkelt å gripe seg inn i hendelsene. Det finnest tider i boka kor ting går ganske sakte, men det som er spennande med boka er at ting kan skje når som helst. For mange vil eg tru at boka kan virke litt ekkel, fordi det er nokre scener fylt med blod, gørr og oppkast. I heilhet heng boka ganske godt saman, men som eg har sagt før blir det litt vanskeleg å skjønne slutten.
Boka er ikkje så original fordi det handlar jo om ein sjuk hotellansatt på eit høgfjellshotell. Så boka minner meg litt om «The Shining» (Ondskapens Hotell).

Historia er ikkje så truverdig, men for nokon kan ho vere det. Både djevelen, jesus og spøkelse viser seg fleire gonger i boka. Det er mange som trur på disse tinga i verkelegheiten, og i forhold til sjangeren er boka truverdig.

I starten av boka blei det ganske kjedeleg å lese, fordi det var lange og døde setningar. Etter kvart begynte forfattaren å skildre både hendingar og miljøet som gjer ho fengande. Boka byr på mykje replikkar og nokre gongar er det banning. Eg synst at språket passer til innehaldet fordi det er eit slik type språk ungdommen bruker.

Eg trur ikkje at boka har noko serleg bodskap, men ein spenningsgrøssar slår aldri feil.
Det beste med boka er alle spenningskurvane som kjem mot slutten som gjer at ein alltid kan glede seg til neste side. Det som eg ser på som svakheita ved ho må vere tregheita i starten som gjer at ein kan få lyst til å leggje ho frå seg. Eg gir «Blodmåne» av Tor Arve Røssland terningkast 4 og eg synst at boka burde nominerast til Uprisen. Sjølv om terningkastet ikkje er høgare bør man ta sjansen på å lese ho.


Bok: Blodmåne

Spennande, men forvirrande

Ingvild

Vinstra ungdomsskole

14.12.2023

«Blodmåne» er ein grøsser skrive av Tor Arve Røssland. Blodmåne handlar om tre venninner med namn Sarah, Vanja og Bennie som skal være på eit høyfjellshotell ei heil helg. På høyfjellshotellet er det ikkje liv i det heile tatt, berre i vaktmesterboligen utanfor resepsjonen. Dei merker at verken hotellet eller vaktmesteren er heilt som dei skal og dei får ein rar følelse om at noko ikkje stemmer med denne plassen. Kva kan det være?

Eg synest at denne boka starter litt forvirrande. Vi bli kjent med ulike karakterer frå to forskjellige synspunkt og det tek litt tid før man skjønner heilt kven som er kven og kva som er kva. Men, når man er kome inn i handlinga synes eg det blir lettare og meir spennande å lese. Boka var veldig engasjerande og interessant og det var vanskeleg å leggje ho frå seg. Det trur eg kan være fordi ho var så lite forutsigbar. Eg skjønte aldri kva som skulle skje videre i boka og følte at eg berre måtte lese vidare fordi eg blei så nysgjerrig. Mot slutten, så synest eg boka blei veldig forvirrande igjen og den var vanskeleg å forstå. Eg følte eg måtte tenke veldig mykje for å få orden på kva som skjedde. Slutten var også veldig brå og den sluttet veldig raskt, eg følte at eg ikkje fekk svar på alt som eg lurte på.

Denne boka synest eg var veldig original og spesiell. Eg har aldri lese liknande forteljingar som denne og eg likte den veldig godt. Eg synest også den var ganske realistisk fordi eg trur mange ville handlet likt som Vanja, Bennie og Sarah hvis dei hadde havnet i same situasjon. Boka tek også opp fleire viktige temaer som ungdom kan kjenne seg igjen i på ein truverdig måte. Eg synest også språket i boka er realistisk og forfatteren har gjort ein god jobb med å få karakterane i boka til å prate eit ungdommeleg språk utan å overdrive.

Som heilheit er denne boka ei veldig spennande og underhaldane bok utan noko spesifikt budskap. Den var nokså forvirrande å lese til tider, noko som gjorde det vanskeleg å forstå alt. Utanom det synest eg det var ei bra bok som gjorde meg nysgjerrig og engasjert. Denne boka fortjener heilt klart å bli nominert til U-prisen, og får terningkast 5 av meg.

Bok: Blodmåne

Rett og slett skuffende

Marielle

Wang ung Hamar

13.12.2023

«Blod måne» er grøsser, skrevet av Tor Arve Røssland. I løpet av boken får vi blant annet høre om en av hovedpersonen, Anne. Anne bor sammen med sin mor, som er vaktmester i den østlige delen av hotellet. Nemlig Østfløyen.

Boken starter med at vi får møte tre jenter som skal sjekke inn på Høyfjellshotell for en helg. Hotellet har faren til en av jentene kjøpt, og når de kommer frem er det et utslitt grått hotell, og det er bare liv i vaktmesterboligen. Jentene trodde de skulle få en lukusspa tur på hotellet til faren, men dette var helt annerledes når de kom frem. I løpet av boken hører de mange rare lyder og ser rare ting, det er da de begynner å tro at dette hotellet er hjemsøkt.

Boken inneholder lite spenningskurver, som betyr at det skjer lite spenning i selve boken, og det tar ekstremt lang tid for selve spenningen begynner. Det er nemlig ikke for midten og slutten at man faktisk blir litt oppslukt i boken og at man har lyst til å vite hva som kommer til å skje videre. For meg kom slutten brått på, og var ganske overraskende. Treig er det ordet jeg vil beskrive boken med, når spenningen ikke skjer før en lang tid med lesing. I starten fikk jeg faktisk lyst til å legge fra meg boken, men siden overskriften var ganske oppslukende så ville jeg vite hva som kom til å skje.

Jeg vil godt si at den starter rett i en handling, der Anne og moren venter på de tre hotell gjestene som skal se på hotellet faren har kjøpt. Der det er Anne og moren som har en liten krangel, som gjør at Anne begynner å sprute tårer.

Det at det blir byttet på hvem som er fortelleren i boken, er forvirrende, som generelt hele boken også er. Det er forvirrende at det går fra en jente til en annen, der man bare får hørt om opplevelsen til akkurat den jenta og det den jenta sier og gjør mest.

Jeg vil gi «Blod Måne» en sterk toer, fordi det var såpass mye negativt med den og den var rett og slett ikke oppslukende. Men jeg synes boken klarer å få frem spenningen, men at det skjer for sent og at det bør komme mye tidligere frem i boken.

Bok: Blodmåne

Blod måne.

Tilde-emilie

Sommerlyst

13.12.2023

Blodmåne.
Jeg synes at denne boken er litt spesiell på sin egen måte. Den var bra, men spenningen steg veldig sakte og varte ikke så lenge. Jeg synes at denne boken er bra for de som liker krim, men man må også være veldig tålmodig når man leser for den går veldig sakte. Starten var litt forvirrende.
Tor arve er en veldig god forfatter jeg likte måten han forklarte i detaljer hvordan hun følte seg. Man kan for seg hva som skjer og det likte jeg. Jeg elsket boken hans Glimt og jeg liker krim, men Blodmåne var ikke noe for meg. Handlingen burde ha gått fortere frem og spenningen må vare lengere. Men han er god på og skrive krim. Jeg ville ha gitt denne boken en 7 av 10 eller terningkast 4.

Bok: Blodmåne

Anmeldelse Blod Måne

Amalie

Wang ung Hamar

13.12.2023

Blod måne er en bok skrevet av Tor Ave Røssland, gitt ut 2023. Blod måne er en bok hvor det inneholder grøss, i tillegg til grøss vil du møte på flere personen i boken, men hovedpersonen er Anne. Hun bor sammen med moren sin i Østfløyen, men mye av tiden til Anne og moren blir tilbrakt på et hotell i Østfløyen hvor moren til Anne jobber.
I det du åpner opp boken, blod måne kommer man rett inn i en handling. En handling hvor det er litt som skjer på en gang. Kanskje litt mye til og forstå starten av boken, men ettersom man har lest noen sider kommer hovedpunktet litt merre fram, og det er hotellet. Ett hotell med ny eier og få gjester, noe som var uvant for Anne etter høytiden jul.
Når man leser utraget til boken virker det som at boken skal inneholde spenning, men når jeg sammen med to andre leste boken synes vi det tok alt for lang tid før boken fikk spenning tanke på at det sies at det er en bok som inneholder grøss. Ikke før vi hadde kommet litt over halvveis i boken, synes vi at boken begynner å bli spennende. Det er da litt mord begynne å komme og man ikke vil legge fra seg boken siden det begynner og skje litt i boken. Denne spenningen skulle vi ønske kom tidligere i boken, slik at vi kunne få glede og spenningen av å lese boken tidlig og ikke nærmere slutten av boka.
I tillegg til at vi synes der tar tid før det begynner og bli spenning i boken, synes vi språket er helt ok. Etter hvert som vi leste synes vi at språket i boken var dårlig. Vi slet noen ganger med og skjønne noen ord, fordi at det var ord i boken vi sjeldent bruker som ble brukt i boken. Dette gjorde at noen ord ble vanskelig å forstå og at sameningen mellom setningene vanskelig, fordi det var ukjente ord i boken.
Derfor vil jeg gi denne boken terningkast 2 fordi, jeg synes det er mye dårlig i boken som jeg og vi ville ha gjort mye med. Men jeg synes boken greier og få fram spenningen i boken etter hvert, bare det at jeg synes spenningen kom for sent.Bok: Blodmåne

Evighet å lese

Selina

Rana ungdomsskole

12.12.2023


«Blodmåne» er en bok skrevet av Tor Arve Røssland.
«Blodmåne» er en grøsser som handler om tre jenter som skal på et hotell som faren til en av jente nylig har kjøpt. De forventer et skikkelig luksushotell, men det de kommer til er et gammelt, slitt hotell på et fjell. Når de kommer dit, opplever de masse forskjellige rare ting, og hører masse rare lyder.

Boken startet veldig tregt. Det tok ganske lang tid å bli kjent med karakterene. Boken startet ganske brått på, og kapitlene bytter mellom to fortellere. Jeg var ganske forvirret gjennom hele boken. Spenningen gikk litt sånn opp og ned. Boka var ganske spesiell, og jeg ville ikke ha lest en sånn bok til vanlig. Slutten av boka overrasket meg, og den kom veldig brått.

Boka handler egentlig om ei jente som bor med moren sin i garasjen til hotelle, og den nye eieren til hotelle har ei datter som skal overnatte der med venninne sine. Jentene som overnatter der opplever masse rart og skumle ting.

Vennskap og forhold mellom mor og datter er to av temaene i boka.

Jeg synes likevel ikke boka har noe viktig å si meg eller til andre. Jeg synest kaken den var spennende, og det føltes som om det tok en evigheter å lese den. Jeg likte ikke boken, så jeg ville ikke anbefalt å lese den.

Terningkast 2,5

Bok: Blodmåne

Spennende, men uinteressant

Hedda

Ve skole

12.12.2023

Tema:

Jeg vil si temaet i boka er ondskap, fordi det Anne og moren hennes har drevet med her oppe i alle år er fullstendig ondskapsfullt. Vennskap, fordi Sara, Vanja og Bennis vennskap blir satt på prøve og ender opp med å være det som redder dem. Og religion, fordi Anne og moren hennes mener Jesus er ham som gir dem disse oppgavene.

Viktige personer:

Anne, Benni, Sara, Vanja og Vaktmesteren. Hovedpersonen er todelt mellom Vanja og Anne.

Egen mening:

Jeg synes boken var god på å bygge opp spenningen, men jeg synes forfatteren skriver vanskelig. Det er flere hendelser i boka der jeg ikke forstår hva som skjer og rett å slett ikke får med meg handlingen. Ellers synes jeg boka er overraskende, men samtidig litt uinteressant. Det er spenning, men den blir avbrutt hele tiden og man kommer aldri helt inn i handlingen. Det er også alt for mye som skjer på en gang. Alt i alt synes jeg boken var helt grei og gir den terningkast 4. Jeg synes ikke boka burde nomineres til Uprisen.

Bok: Blodmåne

Blodmåne, bra start men dårleg slutt

Ingrid

Vinstra ungdomsskole

12.12.2023

Blodmåne er ein uhyggeleg grøsser som handlar om 3 jenter som skal på hyttetur på eit hotell langt inn i fjellet. Benni, Sarah og Vanja gler seg til å kome fram til luksushotellet. Far til Benni skal ta over hotellet så i den anledning har jentene fått lov til å overnatte ei heil helg på hotellet. Oppe på hotellet ventar det ei spent jente som ikkje ofte møter folk. Det visar seg at Overblikk Høyfjellhotell ikkje var eit luksushotel og at opphaldet ikkje vart slek dei hadde forventa.
Boka starta rett inn i handliga, med at vi får høyre at “Tårene spruter da den harde handflaten traff Anne”. I denne fyrste setninga begynner det rett på at mor til Anne slår ho, dette gjorde at eg berre ville lese meir og finne ut av kva som skjer vidare.
Boka hadde ein litt skuffande og vanskeleg avslutning. Avslutninga var uventa og eg hadde håpa på noko mykje meir spanande. Noko måtte eg nesten lese fleir gonger for at eg skulle få med meg kva som skjedde. Jentene såg ånder og ting som ikkje finnas.
Ein blei fort dratt med inn i boka og eg ville ikkje legge den fra meg. Eg ville lese meir fordi det var ofte det skjedde noko.
Eg synest ikkje at starten og slutten passa saman. Starten handla om jentene på tur opp på fjellet og om Anne og mor hennar. Slutten var heilt anerledest enn starten og eg trudde starten og slutten kom til å hengje saman men det gjorde dei ikkje.
Blodmåne er ei fantasi bok med ekte menneskjer. Denne historia trur eg ikkje nokon kan kjende seg igjen i. Nokon kan kanskje kjende seg igjen med at denne lille familien er veldig kristen.
Blodmåne er ikkje som andre bøk eg har lese. Denne boka hadde ikkje nokon troll eller trollmenn, men det var ånder som viste seg. Åndene viste seg at det var dei 3 jentene som var oppe på hytta, Vanja, Benny og Sarah.
Boka var grei å lese i starten og eg skjønnte kva forfattaren ville fram til, men på slutten gjorde eg ikkje det. I gjennom heile boka hoppa det fram og tilbake mellom hovudkarakterane Anne og Vanja. I slutten av boka hoppa det både mellom nåtid og fortid, medan det fortsatt hoppa mellom Anne og Vanja. Dette gjorde at eg synest det blei vanskeleg å følgje med.
Språket i boka var bra, det var mykje dialog. Dialogen gjekk mest mellom jentene, men og mellom Anne og mor. Nokre av setninga blei lange å lese og dystere, men dei fleste var bra.
Boka var irriterande på slutten fordi den dreiv å hoppa frem og tilbake frå nåtid og for ca 40 år siden. Det var noko med nokre ånder men jeg skjønte ikkje helt. Det beste med boka var at det var spannande nesten heile tida. De var gøy at forfattaren bytta mellom synsvinklar, viss ikkje han hadd gjort det ville det blitt kjedeleg. Blodmåne passer for ungdommar over 13 år. Denne boka passar ikkje for yngre folk fordi det er ein del ting som ikkje er meint for dei yngre. Eg synest boka blodmåne var veldig bra og hadde en del bra innhold men eg trur det er bøker som er betre enn denne. Eg gjer boka terningkast 3.

Bok: Blodmåne

Det var en uventet twist

Celine Sofie

Hedrum ungdomsskole

12.12.2023

Blodmåne handler om et høyfjellshotell med 3 jenter, og en vaktmester som er veldig mystisk. Vaktmesteren og Anne som er barnet til vaktmesteren bor rett ved hotellet og Anne har hjemmeskole, hun har aldri vært nede i byen eller utenfor hotellområdet.

Denne boken vil jeg si er veldig nervepirrende, dramatisk, tankevekkende og underholdende. Føler den er litt smakløs i starten fordi det ikke skjer så mye, men det blir bedre og bedre utover i boken. Jeg skjønte litt mer av hva som skjedde nærmere midt i boken, det var spennende at nøklene var borte, eller at de ikke var i døren der de la den. Det kunne ha vært en av de andre som kanskje gikk i søvne, eller så kunne det være vaktmesteren, men hvorfor skulle vaktmesteren låse seg inn og gjøre inne midt på natten?

Boken slutter veldig uventet, hvis man ikke skjønte det fra tidligere start. Det var spennende at det var en twist i boken, så det var vanskelig å legge boken fra seg når man først hadde kommet i gang. Man blir fort revet med i handlingen av boken og karakterene ble veldig lett å leve seg inn i.

Jeg synes boka hadde bra språkbruk og det passa inn i boken.
Liker at det bytter på de to karakterene i boken, det har passe med sider i hver karakter, den sier også hvordan de forskjellige karakterene opplever ting.

Jeg gir boka en 5 fordi den var veldig spennende. Men det eneste var at den var litt rotete, Det kunne hatt litt bedre oversikt. Men jeg synes den hadde veldig bra handling.Bok: Blodmåne

Skuffande bok…

Beate

Vinstra ungdomsskole

8.12.2023

«Blodmåne» er en grøsser/roman som er skrive av Tor Arve Røssland. Det handler om Benni, Sarah og Vanja, som skal bo på eit hotell i fjellet aleine. Faren til Benni har nettopp kjøpt hotellet, men det var ikkje akkurat så reklamert. Hotellet er heilt tomt bortsett fra vaktmesteren og dattera. Dattera heiter Anne og er ein av hovudpersonane.

Denne boka var ganske kjedeleg i starten, ikkje mykje skjedde og det var liksom veldig langsamt å lese. Nokon stedar i boka vart det betre å lese, det vart også litt spennande. Det var ein del som skjedde på likt men vist du er flink og har tolmodigheit til å lese, er denne boka super for deg.

Dette ble litt skuffande å lese, spesielt i starten og slutten. Det vart litt skuffande i slutten, fordi det var ganske spennande i midten av boka. I midten av boka var det nesten så spennande at eg ikkje kunne legge fra meg boka, men når det gjekk meir til slutten fekk eg ikkje lyst til å lese meir fordi det gjekk så seindt.

Språket i denne boka var egentleg veldig bra i forhold til at det er ein grøsser. I starten er det litt brutalt språk, uti boka er det vaneleg språk.

Denne boka var spennande i midten men veldig skuffande i starten og slutten. Terningkast 3Bok: Blodmåne

Kva skjedde på slutten?

Jonas

Vinstra ungdomsskole

8.12.2023

«Blodmåne» er ein grøssar skrivet av Tor Arve Røssland. Boka handlar om tre jenter som skal på eit høyfjellshotell. Jentene heitar Benni, Vanja og Sarah. På høyfjellshotellet bor vaktmeisteren og dottera hennar, Anne. Jentene har høge forventningar på korleis hotellet er. Det jentene ikkje vet er at vaktmeisteren som bor der er gal.

Boka starta veldig treigt og den vekkja ikkje interessa mi, men jo lengre ut i boka du kjem jo meir interessant blir den, så det vart etterkvart vanskeleg og legge den fra seg. Blodmåne har fleire høgdepunkt, men også veldig mange uforventa vendepunkt. Noko som gjer boka litt forvirrande til tider. Avslutningen var veldig uforståeleg og var vanskeleg å skjønne.
Blodmåne varierte mykje med indre og ytre spenning. Eg synest at forfattteren har vore god til å variere på forskjellige ting utover i boka, noko som gjer den meir spennande å lesa. Boka er ikkje så veldig lett å kjenne seg igjen i, den tar opp noen temaer som homfili. Alt annet er ikkje så veldig reelt. Personlegheitane til karakterane er veldig passande og miljøskildringene er veldig nøyaktige. Det bidrog til at det var mogleg å sjå for seg hendingane i boka. Det var derimot vanskeleg å leva seg inn i boka.
Blodmåne var utruleg uforutsigbar det skjedde alltid noko som du ikkje forventa i det heile tatt. Eg synest at begynnelsen,midtelen og avlsutninga av boka ikkje heng heilt saman, noko som au gjorde den forvirrande.

Historia i boka er ikkje så veldig truverdig, men det er jo nokon av hendingane som kun ha skjedd i verkelegheita.
Eg synest at setningane i boka var varierande, nokon gongar var de lange og kjeie medan andre gongar var de korte og lette. Den var heilt ok å lese, men det hadde vore positivt vist det hadde vore moglegheit for å fått lytte til boka.
Blodmåne inneholdt en god del replikker. Det var sjeldan bruk av banneord, men det var nemnt nokon gongar.

For å oppsumere. Blodmåne har ikkje nokon spesifikke budskap, og den seier ikkje noko viktig. Eg vil si at bokas styrke er de forskjellige vendepunktene og spenningskurvane. Det fenger lesaren og det gjir lesaren meir lyst til å bla til neste side for å lesa meir. Bokas svakhet og det som irriterte meg mest var den utrulege treige starten. Starten tok altfor lang tid og det skjedde ingenting. Alt i alt så vil eg foreslå Blodmåne til andre elevar som interesserer seg for grøssarare. Det var ein spennande bok og eg vil gje han terningkast 4.


Bok: Blodmåne

Forvirrende

Kasper Brandvold

Vinstra ungdomsskole

8.12.2023

«Blomåne»er èin grøsserspenningsbok skrevet av Tor Arve Røssland. Boka fokuserer på èin vennegjeng, dei heiter Sarah, Vania og Benni som skal sove på eit Høyfjellshotell. Der møter dei på ein vaktmester som er litt mistenksom. Far til Benni har kjøpt eit Høyfjellshotell som han trodde var veldig fint, men det var heilt nedslitt. Etter kvart begynner dei å tro att det er hjemsøkt, dei høyrer mange rare lyder. Den eine natta så trodde Sarah att det var noen utenfor soverom deres, hun såg ein skygge ute i gangen.

Opplevelsen av boka:
Boka startet veldig tregt det tok veldig lang tid før den vart litt spennende, eg synes den var bra men det tok litt får lang tid før de vart spennende. Boka starter ikkje rett inn i handlinga.
Eg vart litt overraska undervegs fordi det var demonar og spøkelser innblandet i handlinga.
Boka slutta litt overraskende, litt forvirrende og rar. Slutten kom brått.
Boka var ikkje vanskelig og legge frå seg. Ho var ikkje fengende kok. Ho var spesiell.
Eg levde meg litt i handlinga da eg såg for meg handlinga med øks i handa og mann i bassenget. Det var litt voldsomt.
Begynnelsen, midten og slutten passar ikkje saman, begynnelsen var var treg, midten var også lite spanande men det tok seg opp og vart spanande på slutten.
Eg tenkjer at språket passar med handlinga og personane. Eg gir denne boka terningkast sterk 3.Bok: Blodmåne

Et blasst måneskinn

Amalie

Rana ungdomsskole

8.12.2023

Boken «blodmåne» handler om tre jenter som skal overnatte på et hotell som faren til en av dem har kjøpt. Det skjer mye rart på hotellet, og det var også noen tidshopp og akkurat de skjønte jeg meg ikke på.
Før jeg leste boka forventet jeg litt at det skulle være mer som filmen «the thing» der de var isolert og alene i milevis med snø, men den var ikke helt sånn.
Jeg syns boken var litt interresant, men en del forvirrende fordi det var en del folk jeg ikke husket eller skjønnte hvem var, og den hoppet litt fram og tilbake i tid (tror jeg) og beskrivelsene av miljøet handlingen befant seg i var ikke forklart på en måte slik at jeg klarte å få et tydelig bilde i hodet. Så ideen av boken var sikkert interessant, og jeg hadde sikkert likt den om jeg hadde skjønnt hva som skjedde i boken bedre.
Originaliteten til boken er det litt vanskelig for akkurat meg å si noe på fordi jeg leser ikke så mye bøker, i hverfall ikke av samme type som denne boka.
Troverdigheten av boken knakk litt da spøkelser ble introdusert. Menneskene oppførte seg relativt vanlig og på et troverdig vis. Områdebeskrivelsene gjore at det ble vanskeligere å skjønne hva som skjedde og hvor det skjedde.
Språket synes jeg at var litt blasst og jeg synes at de kunne krydret det med flere beskrivelser og sammenlikninger for å forstå omgivelsene og handlingen bedre.

Jeg synes at boken var litt intresannt, men jeg føler også at den hadde potensial til å bli bedre hvis det hadde vært mer forståelig. Jeg gir boken terningkast 3 fordi handlingen var interessant, men språket var blasst.

Bok: Blodmåne

ok bok

Ulrik

Surnadal barne- og ungdomsskole

7.12.2023

Blodmåne er ein grøsser som handlar om Benni, Sarah og Vanja, som skal bo på eit hotell i fjellet aleine. Faren til Benni har nettopp kjøpt hotellet, men det var ikkje akkurat som reklamert. Hotellet er heilt tomt bortsett frå vaktmeisteren og dottera. Dottera heiter Anne og er ein av hovudkarakterane.

Boka startar veldig treigt. Det er mykje oppbygging og det blir litt kjedeleg. Men når du kjem deg eit stykke så blir det veldig spannande. Eg hadde ikkje lyst til å legge frå meg boka når eg nærma meg slutten. Eg likte korleis dei bytta synsvinkel frå Anne og Vanja. Eg synes det gjorde boka unik og gøy å lese. Men det blei litt forvirrande etter kvart når dei bytta så fekk eg ikkje heilt med meg kven som snakka.

Terningkast 4


Bok: Blodmåne

Mysterie på hotellet

Mathias

Tjøme ungdomsskole

5.12.2023

Blod måne er en grøsser skrevet av Tor Arve Røssland. Boken handler om tre jenter som sjekker inn på det snødekte Overblikk Høyfjellshotellet for en helg på et luksus spa. Men snart oppdager de at hotellet er isolert og at noe som lurer seg i skyggene. Dette var en ganske spennende bok som jeg anbefaler for alle som er en fan av grøssere.Jeg liker boka fordi alt virker normal på begynnelsen, men så skjer det rare ting og man oppdager at det er et mysterium som foregår på hotellet.Jeg gir boka terningkast 5.

Bok: Blodmåne

Midt på treet

Linn

Flåtestad skole

4.12.2023

Blodmåne er en grøssebok skrevet av Tor Arve Røssland. I boka møter mann på Anne, Benni, Vanja og Sara. Handlingen foregår på et hotell langt opp i fjellet. På hotellet er det vaktmesteren og datteren hennes, Anne som har jobbet der helt siden hotellet åpnet. Videre får man vite at faren til Benni skal kjøpe hotellet, Benni har med to andre venninner Vanja og Sara som skal være med og overnatte på hotellet.

I boka er det to personer som forteller hver sin side som var greit nokk på starten og en veldig fin måte å skrive en bok på som at man kan få med seg flere synspunkt og se et større bilde av historien. Men det ble bare veldig mye forvirring og kluss mot slutten. Man hoppet bare noen år fremover i tid helt brått også tilbake. Jeg følte også at de forskjellige synspunktene ikke passa helt med hverandre på slutten.

Boka gikk litt sakte på starten og ikke så mye skjedde, men på slutten var det bare for mye på en gang og mye forvirring.

Noe som skuffa meg veldig var slutten, vanligvis i grøssebøker er slutten den mest spennende og den skumleste delen, du får følesen over at du vil lese mer og vite hva som skjer etterpå, men i boka ble jeg bare veldig forvirra og syntes at det var veldig kjedelig slutt.

Jeg hater ikke boka, men jeg hadde aldri lest den igjen eller anbefalt den til noen. Det er ikke no spesielt med den boka skylder seg ikke ut på noen måter, den høres kanskje spennende ut, men den er ikke det. Jeg hadde veldig store forhåpninger for boka siden baksiden fikk den til å høres ut som at den var fylt av grøsser, men den er ikke det. Det var et par ganger hvor den ble spennende, men så ble tema bare bytta helt til noe som var irrelevant. Og derfor gir jeg boka terning kast 3 siden den er så midt på treet.

Bok: Blodmåne

Prøv å hold ut

Erle

Bryne ungdomsskule

24.11.2023

Blodmåne er ein grøsser som er skriven på bokmål.

Boka handlar om Benni, Sarah, og Vanja, som skal til Overblikk Høyfjellshotellet. Dei reiste opp der fordi, faren til Benni nettopp har kjøpt hotellet, og då skulle dei sjå korleis det var i stand. Jentene hadde forventa ei helg på luksusspa, men når dei kom til hotellet, var det veldig trist og tomt. Når dei er der, møter dei ein merkeleg vaktmester, som finn på mykje rart. I den andre enden venter det ein hemmeleg venn på dei.

Eg synest at denne boka var heilt grei. Det gjekk veldig treigt i starten, som gjer at ein ikkje ville lesa vidare. Den var kjedeleg, fordi det var bare i slutten det skjedde noko spanande. Boka var bra skriven, men eg skulle ønske det skjedde litt meir, som gjorde at det hadde blitt kjekkare å lesa den.

Terningskast: 3/6

Bok: Blodmåne

Blodmåne

mari

Finnsnes ungdomsskole

21.11.2023

Blodmåne er en roman skrevet av Tor Arve Røssland. Dette er en bok jeg mener kan passe til flere aldersgrupper, men fanger kanskje mest oppmerksomhet i alderen 10-13 år. Boken handler om tre jenter Sarah, Benni og Vanja. Benni sin pappa har nylig kjøpt et høyfjellshotell med spa-avdeling og basseng. Jentene har sett for seg en luksushelg med spa og hotell, men kommer til et helt tomt hotell, som ikke lever opp til forventningene. Det er ikke noe tegn til aktivitet på hotellet i starten, før de merker lys borte i vaktmester boligen der Anne, moren til Anne og vaktmesteren bor. Anne har jobbet og bodd hele livet på hotellet sammen med moren sin.
Boken er spennende til tider, men jeg synes det tok litt tid før den kom til selve handlingen. Men boken tar opp noen viktige temaer oppi alt dette som er veldig fint, bant annet homofili i vennegjengen og vold i hjemmet/familien.
Jeg ville gitt blodmåne terningkast 4.

Bok: Blodmåne

Bra bok, forvirrende slutt.

Helene Porsmyr

Borge ungdomsskole

20.11.2023

Blod Måne skrevet av Tor Arve Røssland

Bokas sjanger er grøsser og handler om tre jenter som skal på et hotell som faren til en av jentene nylig har kjøpt. De var klare til å komme frem til et luksusspa, men når de kommer opp er det helt tomt og nedslitt. Når de er der, skjer det merkelige ting og vaktmesteren oppfører seg veldig rart.

Boken var treg i starten og det tok litt tid å bli kjent med karakterene. Karakteren blir beskrevet så man skjønner hvem som er hvem. Spenningen blir bygget opp en del gjennom boken og man får oppleve noen hint som kan gjøre leseren usikker på hva som kommer til å skje. Både karakterene og rommene blir beskrevet i forskjellige vinkler så det er lett å se for seg hvor dette skjer og hvem det skjer noe med. Boken var lett å lese, men noen vanskelige ord.

Jeg syntes denne boken var god, fordi den bygde opp spenningen gjennom hele boken. Bokens ide var veldig original, og jeg har aldri lest noe lignende. Slutten var ikke så bra fordi den var litt forvirrende og det var en del å holde styr på.

Jeg vil gi denne boken terningkast 4/6 siden det var en forvirrende slutt, men bra bok.

Bok: Blodmåne

Helgen de aldri glemmer

Elena Sofie

Tjøme ungdomsskole

20.11.2023

Blodmåne er en roman skrevet av Tor Arve Røssland. Det er en bok som jeg mener nesten alle aldersgrupper kan lese, det er en spennende grøsser man ikke har lyst til og legge fra seg. Kort fortalt handler boken om tre ungdommer Vanja, Sarah og Benni. Faren til en av de tre har nylig kjøpt et høyfjellshotell. De forventer en helg på luksusspa, men kommer til et tomt hotell. Da oppdager de at det er lite aktivitet og de møter eller ser stadig en snål vaktmester. Det eneste stedet det er tegn til liv, er i vaktmesterboligen der Anne, moren til Anne og vaktmesteren bor. Men hvorfor dukker denne snåle vaktmesteren opp til stadighet og hvorfor skulle den gamle hotelleieren bare plutselig forlate hotellet?Som jeg nevnte tidligere, er boken svært spennende og man får lyst til å lese videre i. Men det tar litt tid å komme inn i boka å få kjenne på denne spenningen, men samtidig synes jeg at forfatteren får meg engasjert i boken og det som skal skje videre.

Selv om boken er en grøsser synes jeg den tok for seg noen fine temaer. Blant annet homofili i vennegrupper, kristen tro og vold. Det er temaer mange ungdommer kan føle på. Jeg synes Røssland har en unik måte og dra inn disse temaene samtidig det er skrekk og spenning i boken.Igjennom hele boken følger vi Vanja, Sarah og Benni. Karakterene i boken liker jeg veldig godt for deres omsorg og evne til å stole på hverandre. Jeg synes alle karakterene er enkle å relatere til da alle har forskjellige problemer og utfordringer.Jeg synes denne boken passet meg veldig fint. Likte den veldig godt, men jeg synes det var noe av det boken begynte med som vi ungdommer ikke trenger og vite så mye om eller trenger så mye detaljer om. Men alt i alt helheten til boken er veldig fin, og jeg likte den godt. Helt i starten ville jeg bytte bok, men jeg valgte å prøve litt mer da jeg hadde hørt om så mange som likte den. Når jeg hadde kommet meg inn i boka, synes jeg den ble veldig spennende, og det var så vidt jeg klarte å legge den fra meg.Kort oppsummert mener jeg at Blodmåne er en veldig bra bok. Som jeg mener, kan være aktuelle for både gutter og jenter. Av meg får denne boken terningkast 5.


Bok: Blodmåne

Bra bok, skuffende slutt

Stella

Borge ungdomsskole

14.11.2023

Jeg har lest boken “blodmåne” av Tor Are Røssland. Boken handler om tre jenter som opplever mye rart på et hotell som faren til en av jentene nylig har kjøpt. Jentene skal se hvordan hotellet er, men det er mye rart som skjer og vaktmesteren oppfører seg veldig merkelig.

Boken inneholder mange skildringer så man får “oppleve” det når man leser. Det er også er godt beskrevne rom så det er lett å se for seg hvor handlingen foregår.

Boken har et fint og variert språkbruk med to forskjellige vinkler; Vanja (en av jentene som overnatter på hotellet) og Anne (vaktmesterens datter). Dette gjør det lettere å forstå og forutse hva som kommer til å skje. Det er veldig mye usikkerhet i boken, man får noen hint innimellom som gjør leseren veldig usikker på hva som faktisk kommer til å skje og det gjør det vanskelig å legge fra seg boken.

Starten på boken var en in medias res så det tok litt tid før du ble kjent med karakterene og greier å skille dem fra hverandre.

Jeg syntes at boken og ideen var ganske original, jeg har aldri sett noe lignende før. Jeg likte ikke slutten på denne boken siden at det var litt forvirrende og mye som skjer i løpet av kun et par sider. Så det ble litt stressende og forvirrende på slutten.

Alt i alt bra, og spennende bok, men slutten var skuffende. Terningkast 4/6.

Bok: Blodmåne

forvirrende start

Nora

Grøtte skole

7.11.2023

Blodmåne er en grøsser skrevet av Tor Arve Røssland. Boka ble utgitt i februar i år.
Blodmåne er en krim bok og den handler om venninnene Benedicte, Sarah og Vanja. Faren til Benedicte har nylig kjøpt et hotell. Benedicte, Sarah og Vanja skal overnatte en helg på hotellet for å sjekke at alt var i orden. Hotellet skulle være et luksusspa, men levde ikke opp til forventningene. Under oppholdet skjer det mange merkelige ting,
Jeg syns boka er helt grei, den er spennende til tider, men hadde også noen trege partier. Noe annet som trekker boka litt ned er at i starten skjønte jeg ikke hvem jeg leste om. Dette blir mer tydelig utover i boken. Også syns jeg de skumle partiene ble repeterende slik at også de partiene ble mindre spennende.
Boken har to perspektiver: Vanja (en av jentene som overnatter på hotellet) og Anne (datteren til vaktmesteren). Dette liker jeg siden det er bra å høre litt fra flere vinkler. Slik at man skjønner mer hvilken personlighet karakterene har.
Jeg gir boka terningkast 4

Bok: Blodmåne

Blodmåne er en bok som var en stor skuffelse fra start til slutt.

Johannes lyseggen

Flåtestad skole

6.11.2023

Blodmåne er en bok om to jenter Anne og Vanja, i boken Bytter det sirka i vært kapitel mellom Anne og Vanja. Anne er en jente som jobber på et ganske gammelt hotell på en fjel med moren alene som hun har drivet med i helle livet hennes der. Vanja skal på tur på det fjellet med hennes 2 venninner Benni og Sara, fordi faren til Benni hadde kjøpt Hotel der moren og Anne jobbet. Når de komme fram til hotell var det ikke i nærheten sånne det så ut på bildene.
Jeg likte ikke boken fordi, det tok for lang tid før det skjedde noe. jeg synes den var for lang og det var ganske mye i boken som ikke trengte å være der. Jeg tror boken hadde vært mye bedre vis den ikke var så lang. og den var ikke noe skummel og den var veldig forvirende. men slutten var ganske bra, men jeg forventa veldig mye på slutten fordi det ikke skjedde noe før i boka.
Jeg gir denne boken et treningskast 2/6

Bok: Blodmåne

Blodmåne

Ida

Vinstra ungdomsskole

6.11.2023

Boka Blod måne av Tor arve Røssland handler om et hotell oppi fjellet, det er en mor og en datter som bor på andre siden av parkerings plassen som er svert religiøse. Det har vert mange som har verdt på hotellet men plutselig kommer ingen dit lenger. Kan det ha noe med at så mange har på mystisk vis druknet i en elv, like ved hotellet. En elv som er så sterk at når isen har lagt seg over elven breker den?
Jeg følte meg ikke så med inn i handlinga, men når det ble skummelt for de i boka var det også for meg som leste.
Jeg syntes boka er veldig spennende, og når den spennende deler først kommer slutter den ikke. Det var delvis vanskelig å legge fra seg boka.
Det var en i boka som utvikla seg til å bli noe helt annet en hva man tror.
Noe som var veldig kult og bra, var det at forfatteren hadde namn på kapitela for hvem person som kapitelet handla om, siden forfatteren jordet det fikk man flere perspektiv på hva den og den personen syntes om hva som hadde skjedd (hvis noe hadde skjedd)
Jeg syntes boka er veldig bra den er ikke for skummel.
Jeg anbefaler boka for 13 og oppover. 4 av 5 på stjerner.

Bok: Blodmåne

spenndene og bra bok

Stian

Ve skole

3.11.2023

Blodmåne er en spenningsbok, og når du leser den så skaper den en skummel atmosfære. Boken startet litt sakte, men boka var god til å introdusere alle karakterene, og boken var også god til å sakte bygge opp til spenningstoppen, f.eks. Når de finner ut at de tre barna som var forsvunnet, ble faktisk drept. Den var også god til å forklare hva som hadde skjedd der før i historien. Jeg hørte boka som lydbok, jeg syntes at det var god opplesning av boken på nlb.no.

Jeg gir denne boken terningkast 5/6 og jeg vil nominere denne boken til uprisen.

Bok: Blodmåne

En bok som tok en stor vending

Sibell

Tjøme ungdomsskole

2.11.2023

Blodmåne er en ungdomsgrøsser skrevet av Tor Arve Røssland. Boken handler om tre jenter, Benni, Sarah og Vanja. De drar til hotellet faren til Benni akkurat har kjøpt, for å kose seg og se hvordan hotellet er. Men når de kommer opp har den tidligere eieren bare dratt og hotellet er i forferdelig form. I boka så bytter vi på å lese fra Vanja sitt perspektiv og Anne, som er datteren til hotellets vaktmester, sitt.

Jeg kunne ikke kjenne meg igjen i karakterene eller historien. Det gjorde at jeg ikke helt brydde meg om de tingene som skjedde. Jeg kunne heller ikke skjønne hvorfor karakterene valgte å gjøre mange av tingene som de gjorde.

Før rundt etter midten av boka var det ingenting som fikk meg til å ha lyst til å lese videre. Derfor er jeg sikker på at hvis boken hadde vært halvparten, så lang hadde den vært mye bedre og mye mer interessant. Slutten derimot, var veldig spennende, og jeg kom meg helt inni den lesebobla som jeg savnet i starten av boka. Jeg ble overrasket, engasjert og til og med litt skremt.

Alt i alt, så synes jeg ikke boka var så bra, på grunn av at den var så treg og kjedelig i starten. Hvis jeg skulle anbefalt den til noen så måtte det vært de som liker bøker med en rolig start og en vri på slutten. Jeg gir Blodmåne terningkast 2.

Bok: Blodmåne

Blod måne

Emilie Marie Fredheim

Borge ungdomsskole

2.11.2023

Sjangeren på boka er grøsser.

Forfatteren på boka heter Tor Arve Røssland.

Det er tre karakterer som er med i boken og de heter Benni, Sarah og Vanja og de skal på høyfjellshotell og er klare for en hel helg med luksus spa men når de kommer fram til hotellet så var det tomt...

Den boka er ikke en serie det er bare en bok.

Coveret på boka ser spennende ut, og jeg tror at de fleste får lyst til å lese den når de ser det coveret der.

Forlaget på boka er Vigmostad og Bjørke.

Boken starter med at de beskriver hoved personene også går de lenger inn i historien de går dypere og begynner å fortelle hvor de er, og når det skjer også forteller det handlingen.

Jeg har jo ikke lest ferdig boka med høydepunktet for meg var da de kom inn i hotellet også var det helt tomt og de skjønte ikke hvorfor.

Jeg syns ikke boka var vanskelig å legge fra seg, fordi jeg hadde ikke lest ferdig så jeg fikk ikke vite hva som skjedde til slutt, og jeg syns ikke den var så bra at jeg ikke ville legge den fra meg.

Jeg syns ikke det var så lett å leve seg inn i boken fordi det var mye forskjellig det handla om på en gang.

Jeg syns boka var litt ekkel i starten fordi når de kom inn i hotellet så var det tomt og det var litt ekkelt, men det var også troverdig tekst fordi det høres ekte ut.

Jeg syns bok var ganske lett å lese fordi jeg syns den var lett og skjønne.

Det var ikke så lange setninger i boka.

jeg gir boka terningkast 4 så langt fordi jeg har ikke rekt å lese ferdig boka.

Bok: Blodmåne

Nytt, men ikke nytt

Julian

Steinerskolen i Vestfold

2.11.2023

3 jenter ble kjørt opptil et forlatt hotell som faren hadde kjøpt.Det var bare vaktmesteren som var igjen,og der skulle de være i 3 dager.Hotellet så helt anderledes ut en det de hadde sett på bildene.Vaktmesteren oppførte seg veldig merkelig,og rare ting begynner å skje.
Da jeg leste boken syntes jeg at den var kjedelig fordi i den første halvdelen skjedde det ikke noe særlig.Det var venskelig å vite hvem karakterene var,fordi beskrivelsen av de forskjelige personene ble veldig flat.Det var ikke lett å skille mellom tidslinjene som forfatteren bruker i et forsøk til å få opp spenningen og overraske leseren.Det anbefales ikke for folk som blir lettskremte å lese denne boken.Historien byr ikke på noe god forklaring hvorfor ting skjer og hvorfor karakterene handler som de gjør.Tema og innhold av boken er ikke noe nytt innenfor grøsser genre og derfor får denne boken terningkast 2.

Bok: Blodmåne

Blodmåne - kjedeleg spenning

Lovise

Bryne ungdomsskule

2.11.2023

Boka handlar om dei tre jentene Benni, Sarah og Vanja som drar opp til eit høgfjellshotell faren til Benni, Henrik, nettopp har kjøpt. Henrik sin plan er at Benni skal reise opp dit for å sjå hotellet og område rundt og dermed sende ei anbefaling og ei liste til Henrik om korleis han bør gå vidare fram med hotellet. I prospektet ser hotellet heilt fantastisk ut, med basseng, fleire peisestover og ein elegant matsal.

Men då dei tre jentene reiser opp til hotellet merkar dei fort at det er noko som skurrar. For kvifor er hotellet heilt nedslite, som ei rønne? Kva skjedde eigentleg med den forrige eigaren Jack Torgersen? Kvifor følar Sarah at nokon eller noko held auge med dei? Og kven er eigentleg den mystiske vaktmeisteren og dottera, Anne, som verkar som dei har ein del å skjule?

Blodmåne er ein grøssar der forfattaren verkeleg har lete fantasien springe fritt. Sjølv måtte eg mange gongar bla tilbake nokre sider, fordi eg mista samanhengen i det eg hadde lese. Eg vart svært forvirra og frustrert, då boka berre fortsette utan at eg heilt klarte å forstå kven, kvifor eller kva som hende. Grunna dette mista eg all motivasjon til å lese vidare, boka vart veldig langdryg og det tok altfor lang tid til å byggje seg opp til slutten, der eg fekk vite korleis alt faktisk hang saman.

I ein grøssar skal ein bli haldt på pinebenken gjennom heile boka, men her var det altfor mange lause trådar å halde styr på. Det endte opp i eit kaos i hovudet mitt, og dei siste 9 sidene var det einaste tidspunktet der eg eigentleg ville forsetje å lese.
Og med tema vener, samhald, ungdom, skrekk og død gir eg “Blodmåne” terningkast 3+.

Bok: Blodmåne

Blodmåne

Nicko

Bøler skole

1.11.2023

Blodmåne er en grøsser skrevet av Tor Arve Røssland

Boka handler om fire jenter Benni, Sarah, Vanja og Anna. Faren til Benni har kjøpt et høyfjellshotell. Benni har fått ansvar for å sjekke ut hotellet i helgen hun tar med venninnene Sarah og Vanja der de skal bo en hel helg. De er klare for luksushotell, men det er bare et tomt slitt hotell. Det eneste som er der er en vaktmesterbolig hvor Anna bor med moren. Det er mange merkelige ting som skjer mens de er der. For eksempel høye skrik og skygger

Jeg syntes at boka var interessant i starten som gjorde at jeg ville finne ut av hva som kom til å skje videre. Jo lenger jeg kom inn i boka syntes jeg det ble uinteressant og mista interessen av boka. Boka mangler den skumle effekten det som skulle ha vært skummelt skjedde i igjen og i igjen og gjorde at det ikke ble skummelt. Slutten av boka ble jeg forvirra av og skjønte ikke hva som skjedde og det var bare rot. Jeg syns det var vanskelig å forstå om de var levende eller døde! Jeg syntes forfatteren kunne ha brukt mer tid på slutten.

Terningkast 2

Bok: Blodmåne

Forvirrende, men god.

Frida

Ve skole

31.10.2023

Boken Blodmåne er en ikke så hyggelig grøsser av Tor Arve Røssland. Boka er anbefalt i alderen tolv til seksten av forfatteren. Den ble publisert 28. februar i år og er blant 20 andre bøker av denne forfatteren.

Hva handler boka om?
Boken handler om tre jenter som heter Benni, Sarah og Vanja. Og de sin opplevelse av det nedsnødde høyfjellshotellet, Overblikk. Benni sin far er den nye eieren av Overblikk. Men boken følger også en person som heter Anne som er der oppe og venter på dem.

Min tanke om boka:
Da jeg først så boka var det tittelen som fanget meg: Blodmåne. Jeg så på mer av forsiden som at månen var dekket av blod, skriften var som metall som ble formet av blodsprut og forfatterens navn som nesten blir visket bort i den kraftige vinden på tegningen. Apropos tegningen, så la jeg merke til øksa med en gang, jeg skjønte at den kom sikkert til å ha en stor rolle i boka, og det hadde den jo på en måte også.
Det var en trist bok, men den kunne bli litt forvirrende til tider.
Når de mest spennende "Scenene" kom gikk det ganske så fort, man fikk liksom ikke følt det ordentlig, eller tid til å tenke gjennom det. Ellers så begynte boka med en rolig begynnelse, og sakte men sikkert ga forfatteren frampek til det som skulle skje.
Jeg liker spesielt krim- og grøsssjangeren så det var derfor jeg valgte denne boka å lese i utgangspunktet. Jeg synes at boka levde opp til mine forventninger og tanker, selv om jeg egentlig ikke visste helt hva den gikk ut på fra starten.
Boka var behagelig å lese for det var ikke for liten eller for stor tekst, og det var veldig mye flyt i teksten så man kjedet seg ikke ofte.
Den var ganske spennende og hadde mange “rare” scener som jeg liker.
Slutten var litt brå og forvirrende, men likte den fortsatt. Boka endte ikke som andre bøker og det liker jeg. Den fikk meg til å diskutere med meg selv og til slutt akseptere slutten, men jeg kan fortsatt sitte å tenke på den flere dager etterpå. Jeg liker bøker som virkelig griper min interesse, og det har denne boka gjort. Men vil jeg at den skal bli valgt, det tror jeg ikke.
Så jeg vil gi den 4. Grunnen til dette er at den ble egentlig ganske rotete, og jeg føler at mange på min alder ikke klarer å sette seg inn i den. At det blir ganske vanskelig å lese for mange. Jeg personlig gir den 4 fordi jeg ble forvirret og måtte tenke mye, noe som jeg egentlig liker, men som jeg tror ikke så mange andre liker, å måtte tenke så mye for å forstå selve handlingen.

Bok: Blodmåne

levde ikke opp til forventningene

Petrine

Finnsnes ungdomsskole

27.10.2023

Boken handler om Benni, Sara, Vanja og Anne. Faren til Benni har akkurat kjøpt et høyfjellshotell som de tre jentene, Sara, Vanja og Benni skal sove på en helg. Det de trodde var et luksusspa var egentlig et slitt, gammelt og tomt hotell. Utover helgen skjer det mange usedvanlige ting som ikke kan forklares. Hva var de skrikene?
Boken var treg, og den var vanskelig å bli engasjert i. Den ga ikke mening og det var dårlig sammenheng mellom de tingene som skjedde. De tingene som skulle være skummel gjentok seg så mange ganger at de til slutt ble vanlige ting, som skrik og skygger. Boken hadde en grusom slutt som ikke ga mening og handlingen var ikke sannsynlig. Boken var dårlig skrevet og ting ble ikke forklart godt nok. Derimot så var forsidebildet bra og det var det som gjorde meg interessert i å lese boken, men gjorde meg skuffet da jeg begynte å lese og innså at denne boken ikke var noe for meg allikevel.
Jeg anbefaler ikke å lese denne boken og den burde ikke bli nominert til u-prisen. Terningkast 2.

Bok: Blodmåne

Hva skjer til slutt?

Annabelle

Tjøme ungdomsskole

27.10.2023

Blodmåne er en roman skrevet av Tor Arve Røssland. Blodmåne handler om tre jenter som skal på et høyfjellshotell alene, og sjekke om alt er som det skal. Den ene jenta er datteren til den nye hotelleieren. Hotellet viser seg lite attraktivt, og de hører og møter bestandig på en merkelig vaktmester. Besøket blir en helg de ikke kommer til å glemme.

Blodmåne er en spennende grøsser, som gjør at man blir veldig nysgjerrig. Boken var litt treig på starten, men samtidig syntes jeg forfatteren klarte å gjøre meg veldig engasjert i det som skulle skje videre.

Boken hadde to forskjellige perspektiver, Vanjas perspektiv, og Anne. Anna er datteren til vaktmesteren på hotellet, mens Vanja er en av de tre gjestene. Jeg likte dette veldig godt, siden da fikk man se boken fra flere synsvinkler.

Jeg liker bøker hvor det skjer mye uventet, og dette hadde Blodmåne. Det var ekstremt mange sjokkerende plottwister, noe som jeg likte veldig godt. Siden Blodmåne hadde så mye overraskelser medførte at jeg ikke klarte å legge den fra meg.

Selv om Blodmåne er en grøsser, syntes jeg boken tok for seg noen fine temaer. Noen av temaene var blant annet homofili i vennegrupper, kristen tro, og vold i hjemme. Alle disse temaene er noe de fleste ungdommer kommer til å møte på, enten via venner eller deg personlig. Jeg syntes det er fint at Tor Arve Røssland klarer å skrive en spennende grøsser, og kombinere det med viktige temaer.

Alt i alt syntes jeg blodmåne er en skikkelig engasjerende og spennende grøsser. Boken hadde mange overraskelser underveis. Hvis du liker dette i en bok, er Blodmåne boken for deg. Jeg gir Blodmåne terningkast 6.

Bok: Blodmåne

super bra bok

Alexander

St. Franciskus

26.10.2023

Først så vill jeg si at blod måne var veldig spenene i alle fall på starten. Den handler om Benedicte/hovedkarakter, Henrik/pappa til Benedicte, Vanja/venninne, Sarah/vennine, Anna/Tjene pike, Mor/mamma til Anna og far/død pappa til Anna. Boka er en grøsser altså en skummel book. Boka starta veldig bra. Starten fikk meg til og få lyst til å lese mer og finne ut om alt som skjedde. Boka var veldig vanskelig å legge fra seg. Jeg tror at forfatteren skrev denne boka for å underholde oss ungdommer. Jeg anbefaler denne boka til alle som har lyst til å lese en god og skummel bok

Bok: Blodmåne

Hvor er grøsserfølelsen?

Julie

Hedrum ungdomsskole

24.10.2023

Blodmåne er en grøsser skrevet av Tor Arve Røssland. Blodmåne handler om fire jenter: Benni, Sarah, Vanja og Anne. Faren til Benni har kjøpt Overblikk høyfjellshotell. Derfor skal Benni og hennes to venninner Sarah og Vanja bo der oppe i en helg. For å sjekke det ut. Det de tror er et luksus spa er bare et slitt og tomt hotell. Mens de er der skjer det masse rare ting som de ikke kan forklare. Hvor kom skrikene fra? Og hvem er den jenta?

Forfatteren har lyktes med en god fortelling. Handlingen er god og spennende. Noe av det fine er at alle jentene har veldig forskjellig personlighet og at de passer så godt sammen. Noe jeg synes er bra med teksten er at jentene er på min alder sånn at jeg kan sette følelsene mine inni der og tenke på hva jeg hadde tenkt hvis jeg var i den situasjonen.

Kort oppsummert synes jeg boka var helt grei. Derfor gir jeg terningkast fire, Jeg synes det tok veldig lang tid før det ble spennende. Og du skjønner veldig fort hva som kommer til å skje der oppe. Jeg synes slutten var veldig rotete og derfor vanskelig å følge med, derfor måtte jeg ofte lese sidene på nytt for å se om jeg skjønte handlingen. Jeg synes også at den ikke var så veldig skummel fordi jeg ikke fikk helt den grøsser følelsen. Jeg tror også at boka hadde blitt bedre hvis jeg faktisk hadde fått den grøsser følelsen. Jeg tror hvis boka hadde hatt mer struktur hadde jeg vært mer med i hele historien.

Bok: Blodmåne

ikke les den

Mikkel

Flåtestad skole

20.10.2023

BlodmåneJeg syntes boken var ganske dårlig fordi den var ganske vanskelig å forstå, også er det en tung bok og lese. Boken er veldig treig og komme til speningspunktet som kommer nærmere side 120. boken gir for mye informasjon eller for mye innhold på en gang som gjør leseren forvirret. Boken er bygd opp via perspektivet til to jenter, men problemet er at det forvirrer boken enda mer. Boken hadde et lavt spennings nivå til hva løfte var, men jeg kan anbefale den til folk som liker tunge bøker, men at det er en bok der man må lese sakte og ha god konsentrasjon for da kan det bli en bra bok. Jeg ville ikke nominere boken på grund av disse grunnene.

Terningkast 2Her er min riktige kommentar:

Tor Arve Røssland er den værste spenings mesteren jeg noen gang har møt. En bok som har mer spenning på forsiden en rest av boken. Til alle som tror at boken fortjener og bli nominert du tar så veldig feil. Jeg har aldri lest en så dårlig bok ikke noe spenning, ikke noe som gir mening, og de aller første boken til og gi meg Hodepine. Les dette før boken. Ikke les den

Bok: Blodmåne

Ikke verdt bryet

Hedda

Surnadal barne- og ungdomsskole

20.10.2023

Når Vanja, Sarah og Benni drar på et hotell langt oppe på fjellet forventer de et stort basseng, luksuriøse rom og gourmet måltid. Ingen kunne forberede dem på den falleferdige rønna som gikk under tittelen «hotell». Hvis de ser bort i fra muggen inne på kjøkkenet, det tomme bassenget og de slitte veggene, virker alt normalt … Ikke sant?
Denne boken går under sjangeren skrekk og krim. Jeg synes boken var treg og uinteressant, og den var vanskelig å forstå. Handlingen hopper frem og tilbake noe som gjør at det er utrolig vanskelig å få med seg alle detaljer. Boken hadde en forferdelig slutt som ikke ga mening.
Handlingen er ikke sannsynlig, og historien inneholder mye overnaturlig. Jeg synes boken var dårlig skrevet ettersom at ingenting ble ordentlig beskrevet og alt gikk fort for seg.
Jeg synes ikke denne boken burde nomineres til Uprisen ettersom den har dårlig språk og handlingen er uforståelig. Plottet hadde potensialet, men det ble presentert på en fattig måte.

Bok: Blodmåne

Snubler i tid og person

Alva

Tjøme ungdomsskole

19.10.2023

Grøsseren Blodmåne er en bok skrevet av Arve Røssland. Boka handla om vaktmesteren og datteren hennes som jobbet på hotellet langt oppi fjellet. Vaktmester og datteren hadde jobbet på hotellet helt siden åpningen. Moren var veldig streng og veldig kristen. Det skulle komme en ny eier av hotellet og datteren skulle komme for å sjekke det ut med to venner.

Boka Blodmåne var veldig spennende. Jeg likte veldig godt hvordan det var to personer som fortalte hver sin side av historien. Det gjorde at man fikk mer inntrykk av hele historien og ikke bare ett synspunkt. Selv om det var veldig kort mellom personen som fikk meg til å bli veldig forvirret lenger inn i boka.

Jeg blir veldig forvirret mot slutten av boka. I noen av kapitlene står det årstall på, de måtte man følge veldig godt med på å huske de godt for å skjønne boka når man kom nærmere slutten. Boka var skrevet som i noen tidligere år og uten å få klar beskjed hoppet den over mange år, frem i tid. Dette måtte jeg blad frem og tilbake i boka igjen for å skjønne tid og sted.

Starten av boka virket veldig bra og jeg likte hvordan historien ble forklart, men videre mot sluttet virket det mer og mer som at forfatteren bare skulle kjappe seg med å få skrevet en slutt. Det ble veldig rotete, og det kom veldig brått på hvordan alle plutselig var døde og mange folk man ikke hadde fått vite noe om.

Alt i alt likte jeg boka, men det var vanskelig og holde følge med historien. Den ble forvirrende, og slutten var veldig forhastet. Hovedrollen eller hovedrollene var vanskelig å skjønne hvem det var, eller om det var fler enn en. Boka var spennende, men burde vært lenger med tanke på historien og hvor fort alt skjedde. Jeg gir boka Blodmåne et terningkast 3. denne boka var vanskelig å holde følge med, og veldig forvirrende med de forskjellige tidene, men i tillegg en spennende historie.

Bok: Blodmåne

En god grøsser

Petter

Hellerasten skole

18.10.2023

Blodmåne er en grøsser bok som handler om tre ungdommer som skal sjekke tilstanden til et hotell som faren til en av de har kjøpt. Men oppfører ikke vaktmesteren der seg litt rart?

Boka starter rolig så blir det mer og mer som skjer etter vært. Det var litt vanskelig å skjønne hvem som var hvem i starten, men etter det var det bare en bra bok med gode miljøskildringer og stedsskildringer. Slutten på boka er ganske uforventet.

Den var ganske lett å lese og det er lite stykt språk i boka, men du får noen ekle bilder i hodet av boka.

Blodmåne er en bok som får deg til å ville lese mer. Det gjør at dette er en bok jeg synes flere burde lese. Dette er en veldig bra bok som jeg vil gi terningkast 5. Jeg synes denne boka burde nomineres i år fordi det er en bok som får deg til å ville lese mer.

Bok: Blodmåne

Fantastisk grøsser

Ronja Michelle

Finnsnes ungdomsskole

16.10.2023

Boken handler om ei jente som heter Anne. Hun og moren bor i vaktmesterhuset ved siden av hotellet og har bodd der hele livet hennes. Hun har aldri vært bortfor hotellet og har ingen venner. De siste månedene hadde det ikke vært særlig med folk og Anne viste det var på grunn av morens dårlige oppførsel. Etter julen ble hotellet solgt, og det kom ny eier. Den nye eieren Henrik hadde gitt beskjed til vaktmesteren (moren til Anne) at hennes datter og 2 venninner, Benni, Sarah og Vanja skulle komme og overnatte på hotellet i noen dager. I løpet av de dagene skjer det skumle ting på hotellet. De hører rare lyder på natten, nesten som om noen følger med på dem. Etter noen dager begynner de å bli skeptisk. Ingen mobildekning, ingen folk og en rar hissig vaktmester. I løpet av dagene skjer det rarere og skumlere ting på det gamle slitte hotellet. Venninnene finner et gammelt arkiv der de finner dokumenter og avisutskriv om alle dødsfallene og forsvinningene som har vært på hotellet.
«Blodmåne» er en spennende grøsser som er lett å leve seg inn i. Jeg synes den er en perfekt ungdomsbok og passer perfekt til de som liker en skikkelig grøsser der det skjer noe noe hele tiden. Den er bygd opp så vi får et innblikk i både Anne, Benni, Sarah og Vanja sine tanker og setting. Jeg synes dette var veldig bra. Kapitlene var skrivet med passelig mengde så jeg fikk lest meg inn på den karakteren før det kom nytt. Noe som trakk litt ned var rett før slutten da det var vanskelig og skjønne hva som skjedde. Jeg synes boken kunne gått litt mer i dybden på noen scene som for eksempel da venninnene blir låst inne i garasjen eller da Anne sniker seg inn på hotellet og skjuler seg for moren. Da hadde boken kanskje hatt en mer «hoveddel». Ellers synes jeg boken var en perfekt ungdomsbok som er lett og lese. Terningkast:5


Bok: Blodmåne

Skuffet

Linea

Ve skole

10.10.2023

Boka starter litt tregt, men det bygger seg fort opp. Den er enkel å lese i starten, men mot slutten begynner ting å gi litt mindre mening. Spennende var den, men jeg synes forfatteren ikke var veldig god til å beskrive verken personer eller ting. Det er vanskelig å se for seg handlingene og dette gjør det vanskeligere å leve seg inn i boka. Oppbyggingen er bra og du har ikke lyst til å legge ned boken, som alltid er et godt tegn, men slutten var forvirrende.
I boken så er det ikke bare en hovedperson, men flere. (Sara, Vanja, Benni og Anne) Reaksjonene og handlingene til de fire jentene i boken synes jeg er urealistiske, det passer ikke helt til hvordan personlighetene deres er. Ikke det at det er lett å finne ut av personlighetene deres da, siden forandres ofte.

Slutten av boka var et sjokk, den var overraskende, og ikke forventet. Den ga lite mening og det var vanskelig å forstå hva som skjedde, når det skjedde og hvor det skjedde. Boken hadde mye potensialet, men slutten ødela det for meg. Jeg synes ikke boka burde bli nominert til Uprisen, den får terningkast 3 av meg.

Bok: Blodmåne

En rød helg uten dekning

Isabell

Tjøme ungdomsskole

4.10.2023

Blodmåne er en ungdomsgrøsser skrevet av spenningsmesteren Tor Arve Røssland. Handlingen sentrerer seg rundt Benni og vennene hennes, Sarah og Vanja, som sjekker inn på Overblikk Høyfjellshotell med forventninger til en helg med luksusspa. Det viser seg at hotellet er tomt, men det er liv i vaktmesterboligen der vaktmesteren og Anne bor. Men hvorfor oppfører vaktmesteren seg så merkelig? Og hvorfor forlot den forrige eieren plutselig hotellet?

Historien starter litt treigt, men i første kapittel står det en pussig linje: «Mor likte å bruke øksen til andre ting. Ting som Anne ikke ville tenke på,» dette fanget oppmerksomheten min og jeg fikk lyst til å finne ut hva dette betydde. Til tross for den treige starten, utvikler handlingen seg og blir mer spennende etter hvert.

En av bokens sterkere sider er dens uforutsigbarhet, da det kan føles veldig deprimerende å lese en forutsigbar bok. Den er også svært spennende og den ender med en overraskende avslutning, noe som etterlater deg tanker om den.

Gjennom historien følger vi Vanja, Sarah og Benni. Jeg likte disse karakterene godt for deres omsorg og evne til å stole på hverandre. Alle har sine egne unike trekk og problemer som de sliter med, noe som gjør at karakterene er mer relaterbare siden alle mennesker har sine egne problemer og utfordringer.

I tillegg følger vi Anne, datteren til vaktmesteren. Selv om hennes synspunkt er nødvendig for å formidle visse budskap i boken, så kunne den bli etterlatt for å skape mer mystikk og en bok som er mer for ungdom.

Forfatteren lykkes med å belyse hvordan folk bruker guds ord som en unnskyldning. Han får meg som leser til å reflektere og tenke over hvordan folk misbruker guds ord. Likevel syntes ikke jeg dette er relevant eller interessant for ungdom, som er målgruppen for denne boken.

Det å være lesbisk er også sentralt i boken og forfatteren formidler dette budskapet på en god måte, da to av karakterene i boka er lesbiske. Dette er bra når målgruppen er ungdom fordi vi er med på å påvirke fremtiden, da normalisering av skeivhet vil stoppe en mengde hat og hets.

De fleste bøker jeg har lest foregår i realiteten, noe som denne boken også gjør. Forfatteren skildrer omgivelsene og karakterene godt, og imens jeg leser føler jeg at jeg får gode bilder av stedene i historien der handlingene foregår. Noe forfatteren ikke skildrer så godt er utseende til karakterene, men i dette tilfelle er det en god ting siden utseende spiller ikke en stor rolle i denne historien.

Forfatteren har gjort en halvgod jobb med å skape en følelse av tristhet i meg når jeg leste. Jeg følte et hint av tristhet, men jeg må grave litt for å huske den følelsen. Jeg mener at hvis en bok virkelig har fått deg til å føle noe, da trengs det ikke å grave.

Kort oppsummert mener jeg Blodmåne er en spennende bok med gode karakterer og gode budskap. I tillegg til mye bra har boken en treig start og har kanskje noen ting som ungdom ikke interesserer seg i. De aller fleste ungdommer, sånn jeg opplever det, har ikke interesse for å lese en bok der Gud og djevelen er sentralt i boken. Derfor er ikke denne boken for alle, men den er helt klart spennende. Jeg vil ikke anbefalt boken til alle ungdommer, men gjerne til ungdommer som liker å lese spennende bøker med en interessant plottwist. Jeg gir da boken terningkast 4.

Bok: Blodmåne

Blodmåne

Theodor

Stadtlandet skule

3.10.2023

Eg vil sei at eg har lest ein grøssar. Temaet er ungdom egentlig. Boka er skrevet med lett språk. Boka handler om tre ungdommer Benni, Vanja og Sarah som skal på et luksushotell som faren til den ene jenta har kjøpt, men når dei kjem fram er det ikkje som dei forventa hotellet var tomt og råttent.

Boka blei spennande sånn midt i boka. Det dårlige med boka var at den var litt kjedelig i starten, men det var bra at den blei spennande litt seinare i boka. Det tok tid før eg kom inn i boka. Det skjedde noke veldig spennande mot slutten i boka da eg fann ut at Anne satt fast i tid. Eg anbefaler denne boka den passar til alder tolv og opp.

Bok: Blodmåne

På tuppen av stolen

Iver

Hatlestrand barne- og ungdomsskule

2.10.2023

Boka handlar om tre jenter som skal overnatte på eit gammalt hotell, det dei ikkje veit er at vaktmeisteren er ondskapsfull.

Det var nesten vanskeleg å leggje frå seg boka når det skjedde noko spennande, men det var nokon få gongar når eg sat og las der eg berre ville leggje den frå meg fordi det skjedde ingenting. For eksempel ¨Uten å stoppe grep hun øksen fra kjøkkenbenken og gikk mot bakdøren¨. Når eg las frå Vanja sitt perspektiv fekk eg innblikk og såg for meg korleis da var å vere på dette hotellet.

Boka var også lett å lese fordi i staden for å ha få lange setningar så har forfattaren skriven korte og mange setningar.

Eg sat på tuppen av stolen min og tenkte kva skjer no. Eg anbefaler denne boka høgt og synes denne boka passar best for dei som er interesserte i gode grøssarar.

Terningkast 5

Bok: Blodmåne

Ekstrem

Eline

St. Franciskus

29.09.2023

Jeg vil si at Blodmåne er en krimbok. På starten av boken var det ingen spenning og jeg var litt forvirret. Etter hvert som jeg fikk lest mer kom jeg meg mer og mer inn i boken og ble kjent med hovedpersonene. Hovedpersonene er Benni, Vanja, Sara og Anna. Jeg opplevde denne boka som ekstrem og litt trist. Ingen mødre skal behandle datteren sin slik som moren til Anna gjorde. Jeg trodde denne boken skulle være forutsigbar på et punkt, men så kom det en plot twist som overasket meg veldig. Forfatteren føler jeg har skrevet med følelser og gode beskrivelser av personene og landskapet. For å lese denne boken må du være forberedt på drap, blod og en voldsom historie.

Det var noen jenter som skulle opp på et hotell som faren til en av dem nettopp hadde kjøpt. De tittet rundt på hotellet som var slitt og gammelt. De trodde alt var normalt til de så noe de aldri skulle ha sett. Historien bare fortsettet og bli mer ekstrem utover boken så av og til måtte jeg ta meg noen pauser fra boken.

Det jeg ikke likte med boken var at det var litt for mye blod og drap. Det er ikke jeg så veldig glad i og, lese om. Den var litt forvirrende, fordi den hoppet fram og tilbake på to personer som gjorde at jeg ikke visste helt hvem som gjorde hva.

Jeg anbefaler folk å lese denne boken. I tillegg burde den bli nominert til Uprisen.

Terningkast 4