Hopp til innholdet

Kommentarer

Anmeldelser

Bilde av en brennende Tesla

Av Fanny Vaager

Anmeldelser (66)

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Anmeldelse av “En brennende Tesla”

Johannes

Austbø skole

16.12.2023

Boka handler om en historie om noe som skjedde med 3 jenter: Ivy, Asha og Farzana. I historien skulle de lage en sang for et selskap men det går ikke som planlagt og folk blir skadet og noen dør nesten.

Jeg syntes boken var helt grei, den var litt kjedelig og men den var litt interessant på samme tid så jeg vet ikke helt hva jeg syntes om boken. Boka var morsom og det var mange vitser og. Boken var morsom fordi det var banneord i boken og det gjør de litt morsomt det var og vitser som var morsomme. Boken ga og ikke mening fordi det var så mye som skjedde på likt det var som og lese 3 bøker på likt. Boken ga ikke helt mening fordi det var så mange forskjellige ting som skjedde om gangen.

Jeg ville gitt boken en 3 av 6 fordi den var litt morsom, men den var litt vanskelig å forstå fordi det ga ikke mening. Jeg synes ikke at boken skal bli nominert til Uprisen fordi som jeg har sagt gir den ikke mening i det hele tatt.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Tenk før du forstår

Helene

Bryne ungdomsskule

15.12.2023


Boken handler om Asha, Ivy og Farzana som lager rapmusikk. De blir spurt om å lage en låt til oljeselskapet Noröil.

Boken starter veldig brått på med at de tre jentene er med i en podkast som jeg ikke henger med på hva de snakker om. Sangen som de lagde for selskapet het brennende tesla og hadde bildet av en brennende tesla. Sangen deres gjorde at noen begynte å tenne på Teslaer og en mann ble drept.

Boken hadde masse bilder uten tekst og går fort for leseren å lese. Forfatteren har forsøkt på å bruke ungdomsspråk i boken med forskjellige slangord. Jeg synest ordspråket er dramatisk og overdrevet.

Innholdet i boken var greitt, men jeg likte ikke temaet på bilder og utseende på karakterene.

Terningskast 3.


Bok: Bilde av en brennende Tesla

Vanskelig å skjønne

Liam

Bøler skole

14.12.2023

Bilde av en brennende t3sla er en bok skrevet an Fanny Vaager.

Boka handler om Ivy, Asha og Farzana som lager rapmusikk. De blir spurt om å lage en kampanjelåt for oljeselskapet Noröil. Boka starter ganske brått på med at de tre jentene er med i en podkast som jeg ikke skjønte så mye av. Sangen som de lagde for selskapet het «Brennende tesla» og hadde cover av en brennende tesla. Sangen gjorde at noen begynte å faktisk tenne på teslaer og en mann ble drept.

Boka har mye tegning og lite tekst og går fort å lese. Det virker som at forfatteren har prøvd å bruke et ungdommelig språk med forskjellige slengord. Personlig syntes jeg at det ungdommelige språket blir overdrevet og bare virker ironisk.
Jeg syntes at handlingen i boka var uryddig og for rask og det var vanskelig å skjønne handlingen eller historien.
Siden boka har mye tegninger er det lett å forstå handlingen som skjer og man får et klart bilde på hvordan karakterene i boka ser ut.

For meg så ble det for mye tegninger og for vanskelig å skjønne, men jeg skjønner godt at den kan passe for andre. Derfor vil jeg gi den terningkast 3.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Fra bilder til tekst, fra bilde til tekst og sist, men ikke minst fra bilde til tekst

Ulrik

Bøler skole

13.12.2023

Forfatter Fanny Vaager og Annika Linn Verdal Homme
Bokens sjanger er blandet med krim og drama relatert til ungdommer.

Boka handler om 3 jenter som driver med musikk. De blir med på radio for å bli intervjuet om sangen de har lagt ut. Den har hatt store konsekvenser for samfunnet Etter hvert får jentene en mail fra et selskap som heter Noröil dette kan forandre dem mye. De opplever et stort press og må finne en løsning.

Boka starter rett i en handling noe jeg syns er overraskende da for man ikke helt med seg hva som har skjedd tidligere i boka.

Jeg syns at spenningskurve starter høyt, men etter hvert roer det seg litt ned, men holder seg oppe, fra alvorlig til dramatisk.
Jeg trodde det skulle skje mer, men, nei det slutter brått. Skulle gjerne ha fått svar på hva som skjer videre med jentene.

Jeg syns at boka var lettere og legger fra seg enn andre bøker jeg har lest. Jeg foretrekker bøker mest tekst.

Jeg synes historien i boka er troverdig, fordi det har skjedd at noen biler har blitt tent på for at folk vil bli hørt. Jeg tror at karakterene fins i virkeligheten. Jeg boka terning kast 4 fordi jeg liker bøker med tekst bedre.Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bilde av en brennende tesla

Emilie

Wang ung Hamar

12.12.2023

Bildet av en brennende Tesla skrevet av Fanny Vaager

Dette er en bok som er skrevet av Fanny Vaager og illustrert av Annika Verdal Homme. De tre hoved personene i boka heter Ivy, Asha og Farzana. De lager musikk og får tilbudet om å starte ett samarbeid med ett firma som heter Noroil, de reklamerer for olje og er opptatt av klima. I starten fungerer samarbeidet bra, men i slutten av boka byr det på litt utfordringer og samarbeidet fungerer ikke så veldig bra!

Bokomslaget på boka kan virke litt spesielt, men tittelen gir jo mening med bilde på omslaget. Hvis man leser den korte beskrivelsen bak på boka har det en liten sammenheng med omslaget. Førsteinntrykket mitt på boka var at jeg trodde det kom til å handle mye om biler, brann, ungdommer som møttes for å tenne på biler og gjøre ulovlige ting, men det viste seg og handle mer om andre ting! Jeg synes boka var veldig spesiell og kjedelig, en ganske spesiell historie. Innholdet var veldig spesielt og litt merkelig. Dette er en lettlest bok med lite tekst og mye bilder. Bildene var litt vanskelig å forstå, men jeg klarte å forstå en del av dem. Derfor boka ikke falt i smak hos meg tror jeg kan ha en sammenheng mellom historien, bildene og hvordan boka var bygd opp. Det er veldig spesielle bilder, noen av bildene ligner bare på kruseduller og gir ikke så mye mening. Flere av sidene er bare helt svarte uten noe tekst.

Boka har jo mange bilder, men jeg klarte ikke helt og se sammenhengen mellom bildene og innholdet. Det gjorde boka veldig kjedelig og uinteressant. Det er totalt 301 sider, men mange av sidene er bare bilder uten tekst og de sidene hvor det er mere tekst er det velig lite. De fleste tror jeg klarer å lese denne boka på mellom 1 og 2 timer! Liker du litt sånne rare bøker med masse bilder og lite tekst så kan dette være en bok for deg, men jeg kommer ikke til å anbefale den til folk jeg kjenner! Boka kan passe til både jenter og gutter på alder rundt 13-14år.

Jeg gir denne boka terningkast 2. To ting som var bra med boka var at den hadde mye bilder og lite tekst, som førte til at boka var lett å lese. Siden det var så lite tekst og mye bilder klarte jeg å lese over halve boka på ca 30-40min. Så har jeg fire ting som ikke var så bra med boka, blant annet at det var en veldig rar og spesiell historie med mye spesielt innhold. Jeg synes også det var litt rotete skrevet. Litt vanskelig å henge med rett og slett. Tegningene og illustrasjonene var også veldig spesielle det var mye rare bilder, måter de har tegnet bildene på var også litt spesiell. Alt dette førte til at boka ble kjedelig å lese og kommer ikke til å anbefale den. Alt i alt en kjedelig og rar bok.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

BILDE AV EN BRENNENDE T3SLA

Eva Cathrin

Julsundet skole

11.12.2023

BILDE AV EN BRENNENDE T3SLA
Forfatterene er Fanny Vaager og Annika Linn Verdal Homme.
Denne boken er om en jente trio Ivy, Asha og Farzana. Om påtente biler, hemmelig rave, pappagutter og forvokste babyer. Om maktmisbruk, radikale protestgrupper og skitne griser med slips og dress. Om glede og sinne, om vold og vennskap.
Jeg synes boka var utrolig lett og lese det var litt mer sånn tegneserie. Det er få setninger, men det er nok til og forstå mere hva boken handler om. Det er litt vanskelig og forstå uansett fordi det er egentlig en bildebok altså mange bilder uten tekst der du må tolke bildene som du føler. Man må egentlig bruke flere av sansene og flere følelser for og forstå boken enn hva man vanligvis gjør når man leser en bok.
Boka var generelt ganske bra. Som jeg sa det, er ikke masse tekst og veldig masse bilder. Det er litt om ungdommen nå og nådagen det er egentlig gjort godt inntrykk av ungdom i dag. Det er litt banning i teksten, men de blir brukt i moderate mengder. Språkbruken passer nok egentlig til temaet i teksten. Synes boka var litt spennende, men også litt uforventet.
Boken er virkelig ikke lik en bok jeg har lest før i det hele tatt. Det er realistisk, men også ikke. Det eneste som er utrolig urealistisk er babyen til han mannen fra NorOil. Resten er for det meste mere realistisk. Den får deg litt til og innse at en liten ting kan føre til enda større ting.
Den starter egentlig litt sakte med at du på en måte får møte de tre jentene og får være me de igjennom reisen. Det var litt morsomt at det ikke er dypt inni fantasiverden, men at det fortsatt er litt av hvert. Man kan egentlig også veldig bestemme selv om man vil leve seg inn i boken eller ikke.
Alt i alt var boken okay. Kunne ha vært litt bedre i min mening, men jeg likte den som den var.
Jeg gir den en terningkast 4.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Brennede bok

Sigurd

Julsundet skole

11.12.2023

Boka handler om 3 jenter som heitar Ivy,Asha og Farzana, forfatteren er Fanny Vaager og Annika Linn Verdal homme. Gruppen til jentene heite YMGM. Det handler om påtente biler, hemmelig rave,pappagutter og forvokste babyer.Om maktmisbruk, radikale protestgruppe og skitne griser med slips og dress, om glede og sinne, om vold og vennskap,og et olje firma som heitar NorOil
Jeg opplevde boka som en actionfylt og medrivende fortelling om den vanskelige balansegangen mellom kunst og kommers, aktivisme og krimilitet og det er en drama tegneseie.
Boken var ikke så morsom som jeg hadde sett for meg at den skulle være. Det var for mye som var vanskelig å fortså det gav liksom ikke mening for meg. Det ble kjedelig å lese når ting skjedde om igjen og om igjen og jeg ikke klarte å se sammenhengen i fortellingen.
Dette her kunne ikke ha skjedd i virkeligheten. Om noen hadde gått rundt og brent biler så hadde det vert vanskelig å finne hvem som har gjort det. Boken slutter overraskende for meg, noe som er bra. Jeg gir denne boka terningskast 3/6.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bilde av en brennende T3sla

Sigurd

Fyrstikkalleen skole

11.12.2023

Jeg synes denne boken er dårlig og ikke ville anbefalt til andre. Grunnen til at jeg mener denne boken er dårlig er fordi den er rar og har veldig rare bilder. På den ene siden er det et veldig rart bilde av barnet til den ene «skurken». En ting som kan være positivt og negativ er at det er mange plottwist på starten så ser jentene(de skal reklamere for Noroil) ut som de snille og de som jobber Noroil(firma de reklamere for) ut som skurken/de onde men senere så ser jentene ut som de onde og firmaet som de snille, men helt på slutten så ble firmaet de onde og jentene de snille. En positiv ting er at den er veldig lite tekst så det kan være lettere å lese for de som har lese vansker. Selv om boken har lite tekst kan man få vondt i hodet av å lese den, jeg fikk vondt i hodet av den.

Til å oppsummere så ville jeg ikke anbefalt og jeg liker ikke boken

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Brennende Tesla er forvirrende

Daniel a

Tjøme ungdomsskole

11.12.2023

Boka handler om et jenteband, som lagde en sang som ble kjent. Sangen het «Brennende Tesla». I sangen dissa jentene forskjellige folk. Så var det et oljefirma som ville ansette dem, men da måtte de bare synge positive ting om oljefirmaet, og det var noen av dem som ikke ville det.
Boka var veldig forvirrende. Boka var veldig rar. Boka gir ikke mening. Den er ikke realistisk. Jeg liker faktabøker, derfor likte jeg ikke boka. Boka var en historie som aldri kunne skjedd i virkeligheten.
Jeg likte ikke boka fordi den hadde veldig lite spenning. Tegningene var dårlige og ikke alle hadde noen mening. Det kommer tilfeldige bilder midt i boka, selv om det ikke skjedde noe spesielt.
Det eneste jeg likte med boka er at den ikke var for leng eller for kort. Det var heller ikke så mye tekst og en del bilder i boka.
Jeg gir boka terningkast 2.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

sjønte ikkje

bok

Surnadal barne- og ungdomsskole

8.12.2023

Boka er en fortelling om kor vanskeleg balansegangen er mellom kunst og kommers, aktivisme og kriminalitet.
Boka blander overnatulrige ting inn i verkelegheita.
Boka begynner rett på handling.
eg syns denne boka er dårleg, fordi i starten sjønte eg ikkje noko. Og når eg begynte å sjønne ting var det berre dårleg.

Eg gir boka terningkast.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bilde av en brennende tesla

Anna

Vardal ungdomsskole

7.12.2023

Bilde av en brennende tesla
Boken var litt spesiell, Den handlet vel en god del om miljø og det med og støtte selskaper som skader miljøet, og konsekvensene av det på sosiale medier. Det viser hvor lett det egentlig kan være å bli lurt, og det med og få deg selv til og se ut som den dårlige personen. Penger kan få de fleste til å gjøre nesten hva som helst, og hvis det er nok tenker man kanskje ikke på konsekvensene det kan gi. Boken er lett å få lest, med masse bilder og lite tekst. Men på grunn av innholdet, synes jeg fortsatt det er mer passelig for alderen 10-14 år. Den er litt morsom med bildene, og har om et mer seriøst tema. Jeg ville gitt terningkast 4, fordi den var ganske bra men ikke helt for meg. Det ble litt for mye bilder, og litt for lite tekst.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Rareste og viktigaste boka eg har lese

Aurora

Bryne ungdomsskule

6.12.2023

Ei rappegruppe blir spurt om å lage ein kampanjelåt for oljefirmaet NorOil men det går ikkje som dei trudde. Det var for kødd ,men det blei mykje større enn det, til og med ulovleg.
Boka er ei bildebok, den var interessant ,men litt rar. Mest som at det er muleg i verkelegheita, men i år 3000.

Veldig rar bok, eg gjetter det er mest om at vi må bli meir miljøvennlege og slutte å produsere like mye co2 som vi gjer i dag. Det var fint å sjå korleis eit oljeselskap i vår verd faktisk kan bli slik, og at folk set fyr på ting.

Eg elska bildene i boka, og at nokon kan fortelle ein historie nesten utan tekst. Å formidle slike idear utan å forklare det er noko som ikkje mange klarar å gjere.

Boka var litt vanskelig å henge med i, som ein rar drøm. Boka var ganske lettelsen, ein klarer nok å lese heile boka på ein dag. Det er veldig godt nokon gonger og ikkje lese samme boka i fleire veker. «Bilde av ein brennande Tesla» passer nok best for ungdommer i 14-17 årsaldaren. Terningkast 4

Bok: Bilde av en brennende Tesla

ikke bra bok

Kevin

Hellerasten skole

6.12.2023

Boka jeg skal anmelde er Bilde av en brennende Tesla skrevet av Annika Linn Verdal Homme og tegnet av Fanny Vaager.
Boka handler om et band som skal lage en musikk reklame for et selskap som heter noroil.
Jeg syntes boka er irriterende å lese, ikke nok tekst på hver side, alt for mye blanke sider som man skal gå gjennom når man leser, jeg syntes personene kunne ha levd i virkeligheten, men jeg hadde ikke vært venner med dem, handlingen er ikke overraskende, det er veldig lett å stoppe å lese den og bare legge den fra seg. Boka har bra farger i illustrasjonene. Forsiden passer bra med bokas innhold. Men det kan hende at andre sier noe annet.

For å oppsummere syntes jeg boka er irriterende å lese ikke nok tekst på hver side, for mange blanke sider, handlingene er ikke overaskende, men personene kunne ha levd i virkeligheten. Boka gjør sånn at jeg har veldig lyst til å legge den fra meg. Men det er noen bra ting i boka som at fargene i illustrasjonene, bokas forside passer med innholdet. Jeg mener at boka fortjener Terningkast 1 og at boka ikke bør nomineres til Uprisen

Bok: Bilde av en brennende Tesla

bilde av den brennende tesla

alexander

Wang ung Hamar

4.12.2023

Bilde av en brennende tesla


Boka handler om fire jenter som skal lure noen rike selgere. Så en dag begynner de et partnerskap så lager de en sang som disser bedriften så begynner masse folk å tenne på biler og drepe folk og masse annet så får tre av jentene nok og den siste vil ikke gi slipp på bedriften fordi hun vil få mer penger men så spør sjefen av bedriften som den ene jenta kan komme ned for noe hjelp, men så blir hun tvingt til å filme inn en video der sjefen spiller in truende ting som at de skal drepe deg og masse annet så ser jentene videoen på telefonen så kommer de bort får å hjelpe så kommer de bort ditt også ser de venninna si bare stå der helt rolig. Men til slutt tar de henne med ut også neste dag sier den andre sjefen til bedriften at alt var jentene sin skyld. Også fikk de alle på sin side. Også fikk bedriften tillit til å bruke naturen i Norge til å forske så mye di vil så lenge de vil.
Jeg har lest en tegneserie bok skrevet av Fanny Vaager. Jeg syns at boka var litt rar med masse rare bilder i boka. og ikke helt for meg så jeg gir den terningkast 3.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bilde av en brennende tesla

Matheo

Hellerasten skole

29.11.2023


Jeg har lest en bok som heter «Bilde av en brennende tesla». Det er en drama tegneserie. Boka er skrevet av Fanny Vaager og illustrert av Annika Linn Verdal Homme. Publisert av Aschehoug. Boka handler om tre jenter, de heter Ivy, Asha og Farzana. De har en rap gruppe sammen som heter YMGM. De får et tilbud om å reklamere for et oljefirma som heter NorOil.

Boka starter rett i handlingen med at de tre jentene er med på en podkast. Boka er egentlig ganske uforståelig og vanskelig å skjønne, men den gir mer mening og blir mer spennende på slutten. Boka slutter på en overaskende måte. Men alt i alt er boka egentlig bare litt merkelig.

Det er en rar og unik bok, men den er veldig lettlest. Boka har 294 sider, men bare 200 av de har tekst (det er ikke mye tekst heller) så da ble den ikke så vanskelig å lese.

Jeg tror boka prøver å fortelle noe, men jeg vet ikke hva. Boka prøver å være annerledes, men det blir litt for uforståelig. Jeg synes boka ikke burde bli nominert til uprisen. Jeg gir den terningkast: 2

Bok: Bilde av en brennende Tesla

den brendene teslan

safina

Bøler skole

29.11.2023

de er unge og liker å synge, de har sitt eget band. De blir spurt om å gjøre et samarbeid med selskapet Norli om de gjør det får de penger. De er jo unge jenter og takket selvfølgelig ja til dette tilbudet. Det går Jo helt fint begynnelsen, men, Jeg likte boka ganske godt, men jeg liker som sagt, mer realistiske bøker. Boken var veldig morsom og det var gøy å lese, men det ble litt kjedelig inni mellom . Boka kan også vise deg at, man ikke burde stole på hvem som helst. Det var åpen slutt, jeg liker ikke så veldig godt en åpen slutt, siden jeg blir så nysgjerrig, jeg vil si igjen at boka ikke va helt min type men fortsatt en bra bok.

Boken handler om 3 jenter ender ikke opp bra. De lager en sang/rap
Boka jeg leste heter Bilde av en brennende t3sla , forfatteren er Fanny Vaager og Annika linn Verdal homme. Jeg syntes boka var ganske interessant. Jeg vil ikke ha lest en sånn slags bok igjen fordi, boka var ikke helt min type og den var veldig urealistisk. Jeg syntes realistiske bøker er mer interessante enn fantasi/urealistiske bøker

Boken var morsom det som var morsomt med den, var at mange folk døde og mennesker sprakk osv. Det som var veldig kjedelig var det ikke skjedde så mye, det bare skjedde ting om igjen. Mye skjedde på slutten som var ganske vanskelig og forstå alt, siden det var mye som skjedde.

Dette her kunne ikke ha skjedd i virkeligheten. Om noen hadde gått rundt og brent biler så hadde det vært ganske lett og finne ut hvem som hadde gjort det. Boken slutter med at jentene slutter på bandet men, det var en ganske åpen slutt fordi, jeg fikk ikke vite hva som skjedde med Norli selskapet.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

brennende tesla

simon

Finnsnes ungdomsskole

28.11.2023

Brennende tesla Boken var vanskelig og forstå. Det var veldig lite tekst men mye bilder. Jeg vil ikke anbefale denne boken. Den var så kjedelig at jeg så vidt husker noe av boken. Terningkast 1.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Lettere å lese enn en barne bok

sander

Borge ungdomsskole

27.11.2023

Denne boka handler om en rap gruppe som består av 4 jenter Ivy, Asha og Farzana Som da lager en sang for firmaet noroil som heter brennende tesla også skjer det mye rundt denne sangen. Jeg selv syntest boka var veldig kjedelig og ikke så spennede, den hadde alt for mange bilder og tegninger i boka. Hvis jeg hadde hatt 3 bøker og velge mellom så hadde jeg ikke valgt den boka.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Uforståelig bok

Linnea

Surnadal barne- og ungdomsskole

22.11.2023

Bildet av en brennende tesla var en veldig forvirrende og uforståelig bok. Jeg syns det var en veldig dårlig bok fordi det var vanskelig å forstå handlingen. Det var også ikke så fine illustrasjoner. Jeg merket at jeg kjedet meg mye og ville ikke fortsette å lese.
Sjangerne er drama og tegneserie. Boka handler om rapperne Asha, Farzana og Ivy som blir tilbudt en pengesum av et selskap som heter NorØil. De skulle lage en låt som handler om klimaendringer og energi. Rappegruppen finner sannheten om dette selskapet og mye drama oppstår.
Jeg syns ikke der var så mye bra denne boken. Derfor rekommanderer jeg ikke denne boken til folk som fort mister interesse og syns det er vanskelig å sette søkelys på å lese. Jeg mener at boken ikke burde nomineres til Uprisen.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Rotete bok

Zoe

Hellerasten skole

22.11.2023

Jeg leste boka «bilde av en brennende tesla» skrevet av Fanny Vaager og Anniken Linn Verdal Homme. Dette er historien om rapperne Ivy, Asha og Farzana. De får et tilbud om å reklamere for oljefirma NorOil der de skal lage en låt.

Jeg ville sagt at boka har et rart plot som jeg skjønte lite av. Den tar oss inn i en rar og interessant verden og samtidig der jeg tror forfatteren har prøvd å ta opp relevante temaer for ungdommer. Denne tegneserien passer fint for folk som liker lite tekst og mye bilder. Bildene er veldig fargerike og fantasifulle. Karakterene ser menneskelige ut og det er mye variasjon mellom bruk av farger. Innimellom er det bilder som er helt svarte eller som er mystiske og som jeg ikke skjønte noe av. Ordbruken er veldig lik så synes det hadde vært bedre hvis det var mer variasjon. Slutten ender brått der jeg skulle ønske man fikk svar på mer. Boka inviterer deg virkelig inn i en ekkel og mørk verden med ekle og mørke etiske dilemmaer. Boka balanserer fint mellom fantasy, drama, vold og vennskap.


Rett og slett en unik ungdomsbok som ikke er likt noe annet jeg har lest før. Terningkast 2 fordi jeg likte ikke boka spesielt godt og det var dessverre ikke noe for meg. Jeg synes ikke den burde bli nominert til U-prisen fordi jeg tror boka kan bli litt for komplisert å forstå for mange.
Bok: Bilde av en brennende Tesla

Lettlest, men rotete

Simon

Rana ungdomsskole

22.11.2023

Denne boka er en grafisk roman, som betyr at den inneholder bilder og tekst. Boka handler om rappebandet YMGA. De skulle lage en låt for oljeselskapet Noröil, og de skulle få masse penger.

Innholdet i boka var helt ok, helt til vi fikk vite om en kjempestor unge, som jeg synes tok over hovedfokuset i fortellingen. Jeg synes det var rart at ungen var så stor. Jeg hatet ikke boka, men jeg likte den heller ikke, det var langt i fra den beste boka jeg har lest.

Boka var veldig rotete, og vanskelig å forstå, og jeg synes den hadde alt for mange bilder som ikke ga mening. Den hadde ofte mer enn 10 sider uten tekst, og med bilder som for meg var umulig å forstå.

Jeg gir boka en 2-er, for den var ikke veldig bra, men heller ikke veldig dårlig.
Det synes at de har prøvd å lage enn lettlest bok med masse bilder i stedet for tekst, men det blir for mange bilder. Jeg synes ikke denne bør nomineres til U-prisen.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Forvirra

Elli

Ve skole

21.11.2023

Jeg leste boka Brennende Tesla av Fanny Vaager og Anniken Linn Verdal Homme.

Jeg synes denne boka var kul, men veldig vanskelig å forstå. Da jeg leste den, følte jeg at det var en del fakta som jeg måtte kunne fra før av, om økonomi og miljø og eiendom. Jeg tror det var et slags budskap i boka, men jeg sleit med å finne ut av det.
Boka hadde mange kule tegninger og noen av sidene hadde skarpe linjer, for eksempel hvis noen var sure eller sinna, og myke linjer hvis de var glade. Det var mye bruk av farger og noen tegninger jeg ikke visste hva betydde helt til på slutten av boka. Det var mange tomme sider midt i boka som bare var helt sorte og det gjorde meg forvirret.

Helt ærlig så synes jeg boka var ny og annerledes, men også veldig forvirrende så den får en 3 av meg. Dette var ikke noe bok for meg, så jeg anbefaler den ikke mest på grunn av at den var litt vanskelig å forstå.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Enkelt å lese, men litt kjedelig

Kaja

Borge ungdomsskole

21.11.2023

Jeg leste boka “Bilde av en brennede tesla” skrevet av Fanny Vaager. Rappgruppen, Ivy, Asha og Farzana fikk en tilbudt av et stort oljefirma, NorOil. Tilbudet var om rappgruppen kunne lage en reklame låt for oljefirma deres. Rapgruppen planlegger om hva de skal gjøre med tilbudet. Etter hvert når de publiserer låta, så begynner folk og legge ut videoer med låta de lagde på en negativ måte.

Jeg synes boka er lett, men det er en viktig del og få med seg på starten av boka. Boka var veldig lett å lese, med ganske lite tekst. Mange av sidene hadde ikke noe tekst. Jeg synes denne boka ikke er den beste jeg har lest, men heller ikke den verste. Det som gjorde boka kjedelig, var at det skjedde litt lite hendelser i boka. Mange steder i boka ble det skrevet på en litt rar måte. Det høres ut som at forfatteren prøvde og snakke på den måten ungdommer snakker på. Jeg anbefaler denne boka til barn mellom 11-14 år, fordi boka er enkel, og den er lett og forstå.

Jeg gir denne boka en terningkast 3/6.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Jeg trenger mer informasjon!

Rahma

Bøler skole

21.11.2023

Bilde av en brennende tesla er en dramabok lagd av Fanny Vaager. Boka handler om en rappe-gruppe som kaller seg YMGM. Grrupa består av tre jenter: Ivy, Asha og Farsana, låten deres blir veldig populær. De får et samarbeid med oljeselskapet NorOil som betalte dem en bra pengesum. Oljeselskapet som ønsker mer oppmerksomhet, ønsker at rappe-gruppa skal lage en sang for selskapet. Resultatene fører til katastrofe.

Jeg synes ikke boka var noe interessant å lese, den hadde masse innhold jeg ikke syntes ga mening og den var rett og slett rotete. For eksempel, på forsiden av boka, er det en stor rosa baby som jeg ikke helt skjønner meningen med, selv etter jeg har lest boken.

Jeg føler boka er litt meningsløs fordi midt i boka kommer det svarte sider som ikke gir mening. Jeg synes boka var veldig lett å lese fordi det ikke var så mye skrift i boka, men mange bilder. Likevel savner jeg mer tekst. Jeg føler hvis boka hadde hatt mer skrift enn så mange bilder så hadde det vært litt lettere å forstå innholdet. Man forstod hva teksten prøvde og si med snakkebobler og lite tekst, men likevel føltes det ofte utydelig. Bildene fungerer ikke helt som de skal i denne boka.

Noe jeg synes var bra med boka var språket, jeg følte jeg kunne relatere litt til språket fordi det kunne vært en måte jeg kunne snakket på. Også føler jeg at noe i denne boka kunne ha skjedd i virkeligheten, spesielt på måten de forsøker å løse deres vanskelige situasjon på.

Jeg føler boka er ikke bra nok til og nomineres til U-prisen. Det var for mange ting som ikke ga mening for meg, og det var rette og slett ikke en bok for meg. Jeg gir boka terningkast 3.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bra,men kort

Mohamed

Borge ungdomsskole

20.11.2023

Dette er en historie om Ivy, Asha og Farzana. De var på en reklame også rett etter reklamen begynte huset brenne. Boka hadde veldig masse bilder og den hadde lite tekst, men den var bra egentlig bra det var litt gøy å lese den, teksten var ikke så vanskelig å lese, men skrifta var sann ikke normalt så ja. Jeg gir Bilde av en brennende tesla terningkast 3 kan være 2, men ja du skjønner vist du lese den.Det som gjør boka god er at de forklarer med bilde og tekst for et eksempel side 23. Jeg hadde aldri visste om de er på en samtale med hverandre i samme bord vist de ikke vise det i et bilde. Men det som gjør boka dårlig er at de har skrevet teksten på en dårlig måte dårlig rytme/dårlig skrift, og at det har alt for mange sider bare for en liten historie.Jeg gir den terning kast 2-3 fordi historien er egentlig ikke så bra og skrifta er veldig dårlig i forholdt til andre bøker, men det er ganske bra at forfatteren tokk veldig mye bilder. Han kunne har funnet kanskje litt mer om den historien og vist han hadde bytta skriften til en bedre en så hadde jeg kanskje likt den mer men jaja det flunker det, vi kan ikke forvente at forfatteren kan gjør alt vi ønsker i en bok, du kan lese andre bøker i din type. Den kan passe for voksene og barn likevel.Den beste scenen som jeg likte i boka var når et barn var sur så sprengte den så brann alt i huset. Fordi da var det litt spennende å vite hva som skjer neste, men min egen mening til den boka er at den treng mer informasjon og ting som skjer det er veldig liten historie

Bok: Bilde av en brennende Tesla

har lest verre

even

Borge ungdomsskole

20.11.2023

Brennende tesla er en bok om 3 jenter som fikk en sang sponsor fra oljekompaniet.

Men dem prøvde å lage sangen mot oljekompaniet på en hemmelig måte.

Dem gjorde det, men da kom det masse drama etter. Men jeg likte ikke boka så mye siden det var mye abstrakt kunst. Og det skjønner jeg meg ikke på.

Det er ikke mye annet jeg kan skrive enn at det var originalt. Jeg hadde rekommandert boka til dem som liker abstrakt kunst, men jeg personlig må gi det en 2/6

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Enkel å lese, men lite fengende

Leander

Tjøme ungdomsskole

20.11.2023

Bilde av en brennende T3sla, Skrevet av Fanny Vaager og Illustrert av Annika Linn Verdal Homme.

Jeg mener at denne boken er enten Drama eller Krim, men jeg vil si at det er en blanding av begge. Bilde av en brennende T3sla er en tegneserie type bok som handler om handler om en ungdomsgruppe som lager musikk for ett oljeselskap for å få penger. Rappegruppen heter YMGM, de er 3 jente-medlemmer som heter: Asha, Ivy og Farzana. Det store oljeselskapet NorÖil spør YMGM om ett møte hvor miljøfolka planlegger at YMGM skal lage en låt om NorÖil fordi YMGM trender på sosiale medier.

Boken har litt action, men ikke så veldig mye. Lite grann treig, men den blir enklere å forstå etter at du virkelig har skjønt hva de mener med alt. Boken er god og har mange gode dialoger og illustrasjoner som jeg syntes er veldig interessante. Etter hvert kom karakterene litt mer på sin egen side av saken, at gruppen ble litt ødelagt og splittet opp på en måte og de utviklet seg veldig mye gjennom denne boka.

Jeg synes boken passer for ungdom fra min alder og oppover. En ting jeg liker med denne boken er at snakkeboblene er enkle og lette å forstå. Boken var ikke veldig fengende eller så spennende, men den har sine egne synspunkter og øyeblikk.

Derfor gir jeg denne boken var en svak terningkast 4.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bokanmeldelse av boken «bilde av en brennende t3sla» av Fanny Vanger og Annika Linn Verdal Bomme

Magnus

Vardal ungdomsskole

17.11.2023

Personlig synes jeg boka er dårlig siden mange av sidene var tomme med kun ett bilde jeg ville si at rundt 20-50 sider er kun bilder, men jeg tror tegningene egentlig har en mening bare at jeg ikke klarte og finne den meningen. Boka var lett og lese men det kommer naturlig når det er en tegneserie. På skrivemåten til forfatteren så virket det som at han prøvde og snakke som mange ungdommer basert på det han har hørt men bomma litt.


Terningkast 2

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Dype bilder

Gabriel

Steinerskolen i Vestfold

16.11.2023

Denne boken handler om en influencer-jentegjeng,som oppdager at små handlinger kan få store konsekvenser, men ikke på den enkle måten. Influencer-jentegjengen (som driver med podkast) mottar en samarbeidsforespørsel fra et stort firma (noroil), der jentene kan tjene masse "gryn", det eneste problemet er at firmaet de skal jobbe med bryr seg bare om penger, og gjør hva enn som helst for og få mer av det, selvom det starter en voldsbølgetrend, og en av jentene begynte og bli revet med av pengene.

Jeg synes denne boken var unik, og rett og slett nesten kunst. Bildene i boken var spesielle, unike, fargerike og dype. Det var perfekt mengde tekst, og det var ikke noen "yapping"(tomme setninger). Jeg koste meg gjennom hele boken og boken kunne gjerne vært lenger.

Jeg gir denne boken 5/6, og ville anbefalt denne boken til alle!

Bok: Bilde av en brennende Tesla

En veldig bra bok

Gudbjørn

Hedrum ungdomsskole

16.11.2023

Jeg tror boken Bilde av en brennende Tesla er en halvveis fantasy bok, men ikke helt det heller. Den handler om tre jenter som er artister som kommer i noen problemer når de lager en ny låt. Etter hvert i boka etter at jentene har gitt ut låta begynner folk å legge ut videoer på Tik Tok der de bruker låta dems, men ikke på en positiv måte. Folk bruker dem på en måte som gjør at jentene etter hvert kommer i store problemer.

Boken starter med et intervju, så det startet litt rett inn i handling synes jeg. Boka startet litt tregt og kjedelig, men etter hvert som jeg leste, gikk spenningen rett til topp. Gjennom boken så var det vanskelig å forutse hva som skulle skje og det dukket opp noen overraskelser her og der som gjorde det veldig spennende å lese.
Boken hadde ikke en forventet slutt som jeg trodde.
Den stoppet ikke brått, men ikke rolig heller, fordi det begynte å skje så mye på en gang.

Jeg synes det var litt vanskelig å legge fra meg boken da jeg kom til der spenningen begynte.
Det var en bok som jeg føler at kunne ha skjedd i virkeligheten som gjorde at jeg levde meg litt inn i boka på noen steder.
Boka har også en sammenheng gjennom hele boka så det ikke er forvirrende å lese den.

Boka ligner ikke på noen andre bøker/tegneserier jeg har lest. Bildene skiller seg ut fra andre bøker. Det er veldig mange bilder av babyer i boka som jeg syntes var litt rart helt til jeg fant ut hvem sitt barn det var.
Utseende/forsiden på boka er liksom mye flammer som gjør boka til å se spennende ut når man skal finne en bok å lese.
Derfor synes jeg forfatteren har vært veldig kreativ når hun skrev boka.
Siden boka ikke ligner så veldig mye på noen andre bøker jeg har lest så er kanskje ikke denne boka så veldig trendy som andre type bøker, men istedenfor så har forfatteren laget en helt ny historie som skiller seg ut fra de andre.
Boka har på en måte gitt meg et innblikk i hva som kan skje hvis du ikke tenker deg om før du finner ut av at du skal kødde med noen som f.eks har mye penger eller makt.

Boka er ikke vanskelig å lese, men det er en del banning så det er ikke en bok for små barn, men heller en passe bok for ungdommer.
Det er korte fine setninger med lette ord uten noen form for dialekt.
Forfatterne har vært veldig ryddige med snakkeboblene så det er lett å vite hvem som sier hva i boka.


Jeg har hatt en fantastisk leseopplevelse med denne boken og håper den blir årets ungdomsbok. Jeg gir terningkast 6.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Vold, brann og forvokste babyer

Synne

Bøler skole

15.11.2023

«Bilde av en brennende tesla» er en av de mest unike bøkene jeg har lest. Boka handler om rapgruppa YMGM, og medlemmene Ivy, Farzana og Asha. De blir med på en litt kontroversiell reklamekampanje der de skal lage en låt for NorÖil. Hele prosjektet starter ganske uskyldig, men går fort over til et kaos av vold, brann og forvokste babyer.

Flere steder i boka får vi se noen ganske blurry bilder av en baby. I starten forsto jeg ikke helt hva den skulle bety, eller hvorfor den var der. Det var ikke før andre gang jeg leste boka at jeg forstod hva babyen betydde. For meg er babyen et symbol på alt kaoset som skjer på grunn av reklamekampanjen. Den starter som en uskyldig liten baby, men vokser helt til den er på størrelse med en elefant, og samarbeidet mellom YMGM og NorÖil har gått til helvete. Jeg synes babyen var et veldig kult innslag. Den gjorde boka litt mer levende. Samtidig var det ganske vanskelig å forstå hva den skulle bety. Hadde jeg bare lest boka en gang tror jeg ikke jeg hadde skjønt hvorfor den var der i det hele tatt.

Det er lett å se hvordan karakterene føler seg. Selv om tegningene er veldig forenklede, har karakterene gode ansiktsuttrykk. Når de er sinte eller triste er det veldig lett å se det, og personligheten til karakterene kommer også godt frem. Tegneserierutene blir også brukt som et virkemiddel for å få frem følelser. Når de er sinte på hverandre og roper blir kantene piggete og intense.

Alt i alt synes jeg dette er en veldig kul bok. Den ga meg et nytt perspektiv på hvordan samfunnet er satt sammen. Boka fikk meg til å tenke over akkurat hvor mye makt media og de store selskapene har. Det var deler av boka som var vanskelige å forstå, særlig hvis man bare leser den en gang. Jeg vil gi boka terningkast fem og vil anbefale å lese.Bok: Bilde av en brennende Tesla

Brendene Tesla

Sunniva

Borge ungdomsskole

15.11.2023

Bildet av en brennende Tesla er en politisk ungdomsroman som er skrevet av Fanny vaager og Annika linn Verdal homme. Boka handler om tre jenter Ivy, Asha og Farzana som har en podkast, så blir de spurt om å lage en sang for en oljefabrikk, men når de sier ja til det, blir det bare kaos mellom dem og andre folk.

Jeg syntes at denne boka var veldig kaotisk og den ga ikke så veldig mening helt til jeg kom til slutten, vi får ikke hvite så mye om karakterene så man blir ikke så kjent med dem så jeg ble ikke så engasjert til å lese den neste siden. Det er så mange konflikter så det lit vanskelig å føle med på hva som fåregår.

Jeg er ikke så sikker på hvem som er hoved personen, men jeg tror det er Asha, hun er en ganske sina karakter som ikke liker at bli svart nei, hun er veldig sta, hun er en ganske dårlig person som ikke hører på andre. De bruker noen upassende ord i denne teksten, men det er ikke så mye.

Bildene i boka er rare, men de er også samtidig ganske kule, noen sider er bare helt svarte og neon har telefon samtaler, det er også noen sider med noen veldig rare bilder med mye farger og former, det er også noen sider som ser ut som at Asha skriver en son logg eller dagbok hva som skjer i å hva hun tenker, det er mange forskjellige fargere, for eksempel Asha er lilla og Farzana er grå.

Jeg kan ikke relatere til denne boka, men kanskje noen kan relatere til den. Jeg gir denne boka terningkast 1

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bra, men ikke best

Tona Rittner

Hellerasten skole

14.11.2023

“Bilde av en brennende tesla” er laget av Fanny Vaager og Illustrert av Anikka Linn Verdal Homme. Forlaget av boka er Aschehoug.
Boka handler om 3 jenter som driver med musikk, de heter Asha, Ivy og Farzana. De fikk et tilbud om å reklamere for oljefirma NorOil. De var litt skeptiske på starten, men etter hvert sa de ja til tilbudet. Senere gjorde NorOil noe som fikk 2 av jentene til å ikke ville reklamere for NorOil lenger, dette fikk jentene til å splitte seg, siden de hadde så forskjellige meninger.
Jeg synes at forsiden ikke passet helt med innholdet i boka. Den brennende bilen passet bra siden boka handler om brennende biler, men jeg mener at babyen ikke hadde så stor rolle i boka.
De tilfeldige bildene ga ingen mening. Hvorfor var det så mange svarte og tilfeldige bilder imellom nesten hver side? De tomme sidene kunne man brukt mer fornuftig. Det var mye farger også. Jeg skjønner hvis de sidene hadde kommet 2 ganger gjennom hele boka, men de kom flere ganger.
Boka var realistisk, og mange kan kjenne seg igjen i de forskjellige sitasjoner de møtte på. Man kunne leve seg inn i boka helt til den babyen eksporterte. Jeg likte ikke at man ikke fikk vite hva som skjedde senere etter en «sjokkerende» hendelse. Jeg synes boka er bra, men den kunne vært mye bedre.
Boka var veldig enkel å lese fordi det var enkelt språk og tegningene hjelper med å forstå mer om hva som skjer i boka selv om boka ikke er så lett å forstå i seg selv. Man kan bli ferdig med boka på mindre enn 2 timer. Jeg gir denne boka terningkast 3.


Bok: Bilde av en brennende Tesla

Creepy karakterer

Tiril Kristiansen

Hellerasten skole

10.11.2023

«Bilde Av En Brennende Tesla» er en bok som handler om rapperne Ivy, Asha og Farzana som får et samarbeid med firmaet NordÖil som de skal lage en reklamekampanje for, for å tjene penger.

Boka er en tegneserie skrevet av Fanny Vaager og illustrert av Annika Linn Verdal Homme, laget av forlaget Aschehoug. Jeg synes det egentlig var ganske vanskelig å skjønne hva slags sjanger dette var. Den forvokste babyen var veldig tilfeldig, og jeg skjønte ikke hva den hadde med boka å gjøre. Illustrasjonen passet til boka, men noen av karakterene så litt overnaturlige og forstyrret meg når jeg prøvde å lese.

Boka starter litt treigt, og det tok lang tid før jeg skjønte hva den faktisk handla om. Jeg følte at spenningen begynte å oppbygge seg når jeg var halvveis in i boka og den gikk aldri ned igjen, samtidig som at den ikke fikk meg interessert. Den slutta ganske brått uten at jeg skjønte helt hva som var ment til å skje. Jeg tror de prøvde å gjøre den humoristisk, men den traff meg ikke. Boka var rotete og vanskelig å forstå. Når jeg leste den føltes det ut som noe mangla, noe jeg ikke klarte å lese mellom linjene. Jeg ser hva boka prøvde å få fram, men det kunne vært bedre skrevet. Men jeg kan si at den har potensialet. Jeg gir denne boka et terningkast 2.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bilde av brennende tesla

Maren Elise

Vardal ungdomsskole

9.11.2023

Brennende tesla er en grafisk tegneserie, skrevet av Fanny Vaager og Annika Linn Verdal Homme. Den handler om rapgruppa YMGM som inngår et samarbeid med oljeselskapet Noröil. Gruppa skal lage ei låt og låta får mye oppmerksomhet i media. Biler blir påtent og folk blir banket opp, og midt oppe i alt dette er det en baby. Jeg skjønte meg ikke på boka, handlingen var vanskelig og tyde og det var mye bilder som bare ikke ga mening. Jeg avsluttet boka med mange spørsmål i hodet som; hva har babyen med handlingen i boka og gjøre og hvorfor skjer de forskjellige tingene. Jeg føler også navnet på boka var litt misvisende og det kunne vært noe annet. Jeg velger og gi boka en 1 da jeg ikke skjønte noe av handlingen omtrent og jeg rett og slett bare ble forvirret.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

fra dit til dat

sander dyrvik

Grøtte skole

8.11.2023

Fra dit til datt
Jeg vil anbefale denne boken til de som er 6-8 år. dette ble nok for barnslig og forvirrende for de som er eldre, men de som er yngre er det nok midt i blinken for di bryr seg ikke så mye om innholdet, men det blir en humor for de yngste.

Jeg gir den terningkast 2 på grunn av at du ikke klarer å plukke opp alt som skjer og at boken kunne het noe annet. Det er også veldig dårlige tegninger og du må bla nesten helle tiden på grunn av kort tekst og bare bilder.

Navne på boken kunne hvert noe annet som for eksempel hvem er det som ødelegger gruppa da tror jeg folk har blitt dratt mer mot boken

Det som gjør den til en 2 istedenfor 1 er at på slutten skjønner vi mere om hva som skjer.

Det er uskarpe bilder og veldig rare bilder i boka det blir også lit for mange bilder etter min smak jeg ville vel heller hat tekst på flere av bildene for til slut vil du egentlig kaste boken bort på grunn av kjedsomhet.


Det er forbedrings potensial over alt i boken både fra start til slutt jeg skal gi tre eksempler
1. boken blir forvirende når vi hopper fra sak til sak så visst forfatteren har fått en bedre sammenheng så tror jeg at boken har blitt mye bedre
2. istedenfor at det skal være så mange bilder kan forfatteren ta bort noen sider
3. få lit mere spenning i boken istedenfor å bli irritert på boken
terningkast: 2

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bildene sier ikke mer enn 1000 ord.

Elise

Bøler skole

8.11.2023

Denne boken var ikke en av de beste bøkene, fordi den forklarte ikke så mye med bildene og det gjorde at den ble uengasjerende å lese. Boken jeg leste hadde ikke vært en jeg hadde lest på fritiden, fordi den var ikke så bra som det jeg forestilte meg, som gjorde at den heller ikke var så veldig interessant å leve seg inn i, eller fortsette å lese videre.

Den hadde ganske lite skrift og veldig mye bilder. Jeg skulle gjerne ønsket meg litt mer skrift siden det tok ganske kort tid å lese boken. Jeg synes det hadde vært bedre med mer skrift fordi bildene forklarer ikke like mye som det man håpet på når det var såpass lite tekst, så hvis det var mer skrift kunne vi ha fått vite litt mer i detalj hva som faktisk skjedde. Bildene viste oss bare litt av hva som skjedde, de kunne ha vist oss mer sånn at det hadde vært enklere å forstå handlingen. Dersom bildene hadde vært mer informative hadde det gått bra om det var så lite tekst som det er i denne boken.

Handlingen kunne man ha levd seg inn i, men det var vanskelig i denne boken. Boken handlet om 3 unge jenter som ville bli verdenskjente sangere og rappere, men så var det noe som skjedde som endra livet til de 3 jentene, både bra og dårlig.

Språket i boken var ganske ungdommelig og realistisk, men noen ord her og der var litt vanskelige å forstå, som noen ord som voksne typisk bruker som de fleste barn/ungdommer ikke forstår like bra. Det virker ikke helt som en voksen har skrevet denne boken, for den virket som den var ganske lett å skrive, fordi språket, måten den er skrevet på, bildene ser ut som en 13-15 åring kunne ha gjort.

Jeg skjønte ikke helt de siste 100 sidene cirka fordi alt skjedde samtidig og det gjorde det vanskeligere å få med seg alt som gjorde at slutten ble litt mer merkelig enn det de kunne ha skrevet isteden. Slutten kunne gått litt saktere sånn at flere kunne skjønt slutten bedre, eventuelt hatt en annen slutt.

Jeg synes ikke denne boken burde nomineres til U-prisen, fordi den ikke var i det beste laget, den kunne vært bedre med mer forklarende bilder eller mer tekst, en litt annen handling og en annerledes slutt.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Brennende tesla

Lukas

Rana ungdomsskole

7.11.2023

Jeg har lest en bok som heter brennende tesla. Jeg opplevde boken kjedelig fordi det var mange sider som var svarte i boka å boka ga ikke mening for meg. det er alt for lite tekst. Å alt for mange bilder. Det er en tegne serie, denne tegne serien handler om et jente band, som tar en skitten reklame jobb for Nöroil. De tre hoved personene Asha, Ivy og Farzana. Denne boken handler om mye vold, brann, biler, vennskap å teknologi. Brennende tesla er en drama bok skrevet av fanny vaager. Det er en lett lest bok, men med altfor mange sider.


Jeg syns den bør hete noe annet fordi det handler ikke bare om en brennende tesla. Jeg sliter med å forstå hva forfatteren vil få fram i denne boken. Det er ikke en vanskelig bok å lese, men det er så mange oppdrag i denne boken som er å vanskelig å forstå. Jeg syns boken er for tykk for å være en tegne serie, og hvorfor så mange svarte sider i boken som ikke gir mening? Det lurer jeg på. Boka gir rett og slett ikke mening for meg. Lite tekst men nesten 400 sider. Boken handler om tre jenter som er interessert i musikk.

Jeg syns boken fortjener terning kast tre fordi mye var greit å mye var dårlig. Bra med det med at ungdommene ville ha en jobb for å tjene letttjente penger. Men ble til vold, biler, musikk, brann, teknologi og vennskap. Sjangeren på boka er action. Jeg anbefaler ikke denne boken til ungdommer. Denne boken bør ikke nomineres til u-prisen mener jeg.Bok: Bilde av en brennende Tesla

Livløs bok av brennende t3sla

Daniils

Bøler skole

7.11.2023

Bilde av den brennende t3sla.
(skrevet av Fanny vaager.)

Jeg opplever at boka er veldig rar det er bare bilder i boka.
Det er veldig fort å lese boka. Boka handler om vennskap, vold, glede, og mase andre rare ting. Boka er ikke interessert å lese.
Jeg levde meg ikke inn i boka. Jeg tror det er usannsynlig og se handlinga for andre fordi boka er rar, ikke levende, og u-imponerende og lese.
Jeg syns at det er ikke interessert og bli kjent med hovedpersonen i denne boka og ikke med handlingen jeg likte ikke denne boka. Jeg hadde ikke lyst og bla boka videre fordi jeg syns at handlingen og karakterene og selve boka er veldig rar syns jeg og jeg tror at andre folk kommer og ikke like denne boka.

Boka er veldig fort å lese denne boka. Jeg tror det er ikke meningen og lese boka fordi mange ungdommer og jeg selv syns at det er veldig rar bok og det er veldig vanskelig å forstå handlingen i denne boka. Denne boka er veldig fort tegnet syns jeg. Det er veldig mye bilder i denne boka, men nesten ikke tekst i boka.
Boka forteller oss at vi kan tjene penger fra naturen som olje og det er tre jenter i boka som hetter Asha, Ivy og Farzana de tre jentene vil tjene penger av og lage reklamer de lagde små reklamer, men en dag skrev en man fra olje kampanje og spurte dem om de kunne lage en stor reklame for dem. Da skrev hun ja til dem, men hun tenkte å lage den fort og dårlig bare de ville få pengene fort og de skule de aldre møte dem i igjen.

Når det bare skal stå liten tekst i boka er den skrevet på en MacBook side i en PDF-sider. Jeg syns det er en kult ide i boka som gir mer interesse og lese, men selve boka er livløs og er ikke spennende og lese.
Jeg syns at sjangeren i boka er fantasi fordi det skjer umulige ting som kan ikke skje i virkeligheten f.eks. som et barn sprenger eller noe som er usannsynlig at presjonene har lit rare former og er andre varger det er derfor det er fantasi som sjanger i denne boka.

Jeg syns at boka fortjener terning kast 2 fordi den er livløs og den er ikke spennende og lese, det er og så at boka er veldig fort og lese og har nesten bilder i seg. Det eneste jeg likte i boka er at det var en bra ide og lage MacBook sider som PDF-sider.
Takk for meg.


Bok: Bilde av en brennende Tesla

Ga ikke mening

theodor

Grøtte skole

7.11.2023

Ga ikke mening
Sjangeren på boka er action.
Boka handler om en rappegruppe som ikke er kjent i det heletatt, men så lager de en sang som heter (Brennende tesla) Den blir superkjent. Alle hører på sangen som de har laget. Det begynner å skje fæle ting på grunn av sangen.
Boka starter midt i handlingen. Det er ikke noen spenningstopp i boka. Den er ikke spennende. Boka slutter som forventet. Boka er lett å legge ifra seg fordi den har ikke noe spenning i seg. Boka var lett å legge ifra seg fordi at man kan ikke kjenne seg igjen i det som skjer og at det ikke var noe spennende som skjedde. Man kan ikke leve seg inn i boka når det ikke er spennende eller når det bare er rart og ikke gir mening. Selve boka var bare rar. Fordi at det skjedde bare ting som ikke går an, eller at det ikke hadde en sammenheng. Boka kan passe for de ungdommene som liker eller lager musikk.
Det var mange forskjellige farger i boka. Det var noen sider det bare var farger og ikke tekst. Det er uinteressant å lese en bok med tjue sider med bare farger og ikke noe tekst. Det var flere ganger i boka det var mange sider med bare farger. Boka er ikke troverdig. Den er ikke troverdig fordi det som skjer er usannsynlig og rart. Det var korte setninger fordi det er en tegneserie. den forteller deg noe. Den forteller deg at du ikke skal la penger forandre deg. Den forteller deg ikke noe om å være ung eller ungdom. Bokas svakhet er at det ikke er noen spenning i boka. Andre bør ikke lese boka. Den bør ikke nomineres til U-prisen.
Terningkast 2

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Vel mye bilder

Mathias

Ve skole

6.11.2023

4 positive ting jeg synes var bra med boka, var at det var mye action, mye lærerikt om sosiale medier og deling på nett og ulovligheter. Det er en god sammenheng mellom det som skjer og det bildene viser. Men noen bilder er svarte og tomme, og gir ikke så mye mening. Bildene veksler mellom å være tegneserieformat og vanlige bilder. Bildene har ulikt perspektiv. Mye ulike farge men det er mye svart i de fleste bildene.

2 negative ting, Det er mer bilder enn skrift i denne boka, noen vil oppleve det som litt tungt. Jeg synes det var plagsomt. Også er det 300 sider om det samme hele tiden! Det blir egentlig for mange bilder.

Jeg gir boka terningkast 4. Jeg synes ikke boka skal nomineres til uprisen.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

litt for lite

jonas malmo

Flåtestad skole

6.11.2023

Litt for lite
Bilde av en brennende tesla er bok som handler om tre jenter Ivy, Asha og Farzana. De tre jentene bor sammen og lager låter, de har en egen gruppe og er sånn halvveis populære. De blir spurt om å lage en reklame sang for et selskap som driver med olje som heter nöroil, men de vil egentlig ikke lage reklame for dem fordi de driver med olje som ikke er bra for jorden.
Jeg syntes at boka var litt kjedelig fordi det nesten ikke var noe å lese, det var nesten bare bilder som jeg ikke skjønte noe av. Jeg klarte ikke leve meg inni boka fordi det var så lite å leve seg inni så den ble aldri gøy eller spennende. Jeg trodde det skulle være mere tekst i boken så forventningen min ble ikke møtt. Det kunne gjerne ha vært mer tekst så mange kunne leve seg inni i den og bli `med` på reisen deres. Boken var kjedelig og ikke noe for meg.
Jeg gir den en terningkast 3. Jeg tenker boka passer for barn som ikke liker å lese eller syntes at det er vanskelig.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bilde av en brennende t3sla

Ida

Vinstra ungdomsskole

6.11.2023

Bilde av en brennende t3sla av Fanny Vaanger og Annika Linn Verdal Homme, handler om 3 jenter som slapp sin første låt som rappere, og de ble populere med en gang, siden de ble populære spurte NorÖil om de ville lage en sang om olje. De skulle bare vist at det var en stor tabbe.
Jeg bare leste for å bli ferdig egentlig, den var ikke så spennende.
Nei, jeg følte meg ikke inn i handlinga.
Det var en person som ble egoistisk gjennom boka.
Det var ikke noen kapitler egentlig, men det var noen «pauser» i boka som var noen svarte sider.
Det som var bra men boka var det at de brukte ungdoms-språk. Det som ikke var så bra var det at jeg kjønte ikke så mye av det som kjedde.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

BILDE AV EN BRENNENDE TESLA Maktmisbruk, radikale protestgrupper og ekle griser med slips og dress.

Eyra

Wang ung Hamar

6.11.2023

De 3 jentene Ivy, Asha og Farzana blir spurt om å gjøre ett samarbeid med den skitne bransjen NorOil for en ganske så grei pengesum. Etter de har publiserte blir det satt i gang radikale protester mot NorOil arbeidere, men er dette egentlig de 3 jentene sine oppfordringer?Boken har mye bilder og illustrasjoner som gjøre det mye enklere og forstå en litt vanskelig bok som bilde av en brennende tesla. Jeg brukte kanskje 2 timer på å lese hele boken fordi det var relativt lite tekst, kanskje ha litt mer tekst sånn at man får brukt litt lengre tid på og lese den og få litt mer ut av pengene sine.

Min opplevelse av boken var ganske så spennende og litt brå, det kom mye uventet og det var noen litt merkelige ting med den. Man får begynner og se hvor “fucka” denne verdenen er til enkelte ganger, og de viser hva slags verden vi lever i med “maktmisbruk, radikale protester og ekle griser med slips og dress”.

Det er lenge siden jeg har lest en sånn type bok, boken var veldig original og dette var en bok jeg likte utrolig godt fordi den fikk deg til å tenke om kapitalisme, politikk og generelt ekle griser i slips og dress.

-Jeg ville gitt denne et terningkast 5. Boken var akkurat min type bok og jeg var underholdt hele tiden under lesingen og det føltes ut som jeg var i min egen verden mens jeg satt og leste denne boken. Forfatteren har fint kommet inn i “ungdomsspråket” og får nok oss til og bli mer interessert i boken. Det eneste var at den kunne vært litt lengre.
Bok: Bilde av en brennende Tesla

En skuffende tegneserie

Kristian

Hellerasten skole

3.11.2023

Boken handler om Ivy, Asha og Farzana som er rappere.
De fokuserer mye må natur og klima og er imot store olje firmaer som noroil.
Etter en stund så blir gruppen splittet på om de fortsatt skal jobbe med noroil fordi det har gått for langt

Karakterene er godt tegnet og de fleste karakterene ser menneskelige ut og realistiske.
Det er brukt en lys fargestil gjennom mye av boken med farger som rosa, gul, lyseblå og mer.
Noen ganger gjennom boken er det bare svarte sider eller veldig abstrakte tegninger.

Ivy, Asha og Farzana har et møte med noroil for å reklamere for dem.
Etter møtet så velger å prøve å lure dem ved å lage en sang som egentlig kritiserer dem uten at de vet det.
Etter det så begynner det å gå mer og mer dårlig og alt gikk feil.

Boken var litt vanskelig å forstå fordi det var lite tekst og noen ganger var det bare svarte sider eller mange abstrakte bilder.
Det var mye som ikke ga mening som en gigantisk baby som sprenger og historien gikk ganske sakte.
Det eneste som egentlig var bra med boka var at det ble brukt en bra fargestil og tegningene er detaljerte og fine.

Terningkast: 2

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Hva har dette med en baby å gjøre?

Cathy

Vardal ungdomsskole

2.11.2023
Brennende tesla, mer urealistisk baby
Bilde av en brennende tesla er en bok med mye drama i, skrevet av Fanny Vaager og illustrert av Annika Linn Verdal Homme. Boka handler om rapgruppa Ivy, Asha og Farzana. De tar et samarbeid med Noröil som er et oljeselskap som ønsker mer oppmerksomhet. Noröil ønsker derfor at rapgruppa skal lage en sang for selskapet. I gjengjeld får gruppa en stor sum. Det gruppa ikke vet er at dette er en av de verste tingene de kunne ha gjort for fremtiden deres.

Jeg syntes denne boka rett å slett var litt dårlig. Jeg syntes boka bare var rar, gjentagende og rotete. Boka var ganske urealistisk. Det er ingen voksne menn som har en høy stilling i et oljefirma som har et språkbruk som en 13 åring, og det med babyen på slutten av boka syntes jeg bare var rart. Slutten av boka før det med babyen var egentlig den eneste delen av boka jeg likte. Denne her boka skulle nå unge, men den nådde ikke meg. Jeg skjønner hva boka prøver å si, men syntes det heller burde ha blitt sagt på en annen måte. Illustrasjonene var ganske bra. De var kule og passet til boka. Boka hadde potensialet til å bli en god bok, men det her likte jeg ikke. Dette var ikke min type bok. Jeg gir boka terningkast 2.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

bra bok men kunne vært bedre

Mads

Grøtte skole

1.11.2023

I dag skal jeg anmelde boka brennende tesla av Fanny vaager. Brennende tesla er en bok som handler om 3 jenter som er musikere som sier ja til å lage en sang for noen miljøfolk som de kaller brennende tesla, men denne sangen ender til mange katastrofer gjennom hele byen.
Jeg synes boka passer for barn min alder og jeg vil si at sjangeren er en blanding av krim og drama. Boka er god fordi at den har mange interessante dialoger og litt action, det var og kult å se hvordan en av karakterene utviklet seg PGA grådighet. Men samtidig blir det litt mye dialog og litt lite action. Denne boken er annerledes en det jeg pleier å lese fordi jeg pleier å lese bøker med mye tekst mens denne har nesten ikke tekst. Denne boka starter litt treigt, men jeg liker det best hvis de starter litt brått. Boka sluttet litt overaskende som om jeg lurer på om det kommer en bok nr. 2. noe jeg også liker med boka er jeg føler at dette fort kunne skjedd i virkeligheten, spesielt det med at folk vandaliserer private eiendommer. En ting jeg liker er at det er lette og korte setninger i snakkeboblene.
Det jeg føler boka sier til leseren er at selv om du gjør feil kan du fortsatt gå tilbake å rette de opp, og det synes jeg er et bra budskap å si til de som er i min aldersgruppe for det er i min alder man begår feil. Selv om det er en bra bok føler jeg ikke den er bra nok til å bli nominert til u-prisen. Jeg rater denne boka -4/6.


Bok: Bilde av en brennende Tesla

FOR MANGE DÅRLIGE ILLUSTRASJONER

nikolai

Grøtte skole

1.11.2023

Persongalleri: Ivy, Asha og Farzana.
Jeg har ikke fått med meg alt jeg har lest, det jeg har fått med meg er at det er en trio med jenter som rapper og de får en deal med norOIL. Men de vill snakke dritt om de så de lager en sang, men det skjer noe uforventet. Fænsa begynner å brenne biler og banker opp folk.
Jeg syns at boken er kjedelig fordi det er for mye bilder, det er en del svarte bilder sånn at jeg ikke forstår helt. Hvis forfatteren har tatt bort bildene uten tekst så har det sikkert vært 100 sider mindre og da har du tid til å skrive en bedre bok.
Det som var bra med boka var at språket var lett å forstå. Her er for eksempel et sitat fra boka: «Det høres ikke ut som deg å svindle noen, å lage musikk for å … kødde med noen?»
Jeg synes at det er bra at boka har lite tekst fordi jeg liker ikke bøker med mye tekst.
Jeg gir boka terningkast 3.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

litt bra

Snorre

Grøtte skole

1.11.2023

Boka er action og tegneserie. Boka handler om Ivy, Asha og Farzana. De lager musikk. En dag skal de på et møte hos et reklamebyrå. Lederen av møtet er en gal fyr som har en stor baby. Boka starter med veldig lite tekst og mye bilder og den var litt kjedelig litt kjedelig. Boka var egentlig ikke sa fengende. Spenningskurven i bildet av en brennende tesla var litt på slutten. Der møtte de en stor baby. Jeg synes boka var lett og lese og passer kanskje litt til 10 åringer og 11 åringer. Jeg vil gi den en 4. Grunn 1 den var bra fordi den hadde lite tekst. Grunn 2 det var kule bilder. Grunn 3 de brukte farger bra. Grunn 4 karakterene i boka var kule. Grunn 5 den ga mening. Dårlige grunner 1 boka hadde mange sider der det ikke var tekst, de kunne ha spart penger med og ta de sidene bort. Dårlig grunn 2 boka var veldig rask å lese.

Terningkast 4.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Uforståelig og livløs

Zenab

Bøler skole

31.10.2023

Bilde av en brennende tesla hadde masse farger og mange bilder. Forsiden viser en baby som holder en gul Tesla i hånda og en bil bak som brenner. Babyen er uvanlig stor, og holder en brennende bil.

Jeg synes boken var bra fordi jeg relaterte til både måten de snakka på, vennskapet deres og de tre hovedpersonene Asha, Ivy og Farzana. Jeg likte også at hun skrev underveis på et dokument, men om boken var mer forståelig kunne den vært mer spennende. Denne boken handler mye om vold, brann, musikk, biler, vennskap og teknologi. Boken handler om tre ungdommer som er interessert i å være med på et musikk band.

Boken passer fint for ungdommer. Den Har ikke så vanskelig språk og lett å forstå. Språket de bruker, har ofte banning og kan snakke på en aggressiv måte, men jeg mener at hovedpersonene kledde å snakke slik.

Jeg mener at boken fortjener en 3 fordi den var absolutt død. De starta rett på historien uten bra innledning som fikk boken til og se rar og uforståelig ut. Jeg synes denne boken var ganske meningsløs. Den var veldig urealistisk og hadde noen bilder som ikke ga noen mening. Med en gang boken starta, begynte Ivy å skrive på et dokument som avslørte litt av slutten og konsekvensene for det de gjorde. Dette dokumentet kunne heller vært på en av de siste sidene.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bedre enn det jeg hadde hørt om den

Simon

Bøler skole

31.10.2023

Bilde av en brennende te3la
(skrevet av Fanny Vaager, illustrert av Annika Linn Verdal Homme)

Bilde av en brennende te3sla er en ekstraordinær bok. Jeg har aldri lest noe lignende før, og vil mest sannsynlig aldri gjøre det igjen. Den er skrevet på en veldig kaotisk måte, som får en til å revurdere hva egentlig er.

Når det bare skal stå tekst på en side bruker forfatteren bilder av en PDF-filer åpnet på en MacBook. Alle snakke boblene er stappet het opp i venstre hjørne, og personene i boka er tegnet veldig abstrakt måte slik at det er vanskelig å fokusere på teksten. Mellom kapitlene får vi også se en baby som bare vokser og vokser tegnet på en så abstrakt og ekkel måte at du egentlig ikke får lyst til å lese videre. Det er ofte mange svarte sider mellom kapitlene som ikke gir mening. Når jeg så på boka først trodde jeg at den skulle var en stund, men i stedet leste jeg den på under er times tid.

Historien i boken er derfor ganske vanskelig i få med seg. Etter min tolkning er det fire jenter som har et band, som får et tilbud fra et oljeselskap om en reklame sang. Dette selskapet minner litt om Equinor eller gamle Statoil, fordi de er det største olje og gass selskapet i landet. Disse jentene lager en sang, hvor coveret er en brennende Tesla. Etter en stund begynner folk å legge ut bilder og videoer av dem som brenner Teslaer eller skader andre på grusomme måter. Jentene liker ikke dette og vil slette alt som knytter dem til hendelsene. En av dem vil fortsette på grunn av pengene, men hun skjønner til slutt at det er dårlig også. Slutten er veldig ekkel og mørk, men det viser hvor mye makt selskaper som «Nordöil» kan ha. Boken passer for alle som liker bøker som er litt utenfor det vanlige, og med temaer som klima, musikk, maktmisbruk og alt for store babyer. Boken er veldig klima rettet og viser hvor lagt selskaper er villige til å gå bare for å få litt mer penger og tillit fra samfunnet.

Alt i alt er det en bok som man ikke glemmer med det første, men den burde nok ikke nomineres videre i u-prisen programmet. Jeg hadde hørt mange kritiske utsagn om denne boken før jeg begynte a lese, men den var bedre enn jeg trodde. Terningkast 6 for illustreringene og 3 for historien.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bare Bilder!

Theodor

Finnsnes ungdomsskole

30.10.2023


«Bildet av en brennende tesla» er en dramabok skrevet av Fanny Vaager.
Boken handler om tre unge damer, Asha, Ivy og Farzana som har sin egen rap gruppe kalt YMGM. Asha, Ivy og Farzana får ett tilbud om å lage en reklame for NorOil, de takker ja til tilbudet, men, det skal de få angre på.
Det er egentlig ikke så mye mer å si om handlingen en det, fordi resten egentlig ikke er noe spennende, noe forfatteren åpenbart har prøvd på.
Det eneste positive å komme med er at illustrasjonene er veldig fine og at temaet er bra. Etter å ha lest en stund for man egentlig bare lyst til å stoppe, da måten boken er skrevet på ikke føles helt rett. For eksempel e-postene på telefonen som er veldig vanskelig å forstå siden det ikke står noe om mottaker eller sender. Boken burde også hatt mer historie bak de forskjellige karakterene, så man kunne blitt bedre kjent med dem.
Temaet til boken er velig uoriginalt, man kan egentlig spå hva som kommer til å skje videre i boken uten å ha lest den. Jeg vill anbefale denne boken til gutter og jenter i 12/13 års alderen. Boken burde ikke bli nominert til u prisen, og jeg gir den terningkast 2.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Vanskeleg å forstå, men heilt ok

Sebastian

Stadtlandet skule

27.10.2023

Eg har lese ein politisk ungdomsroman som er ein teikneserie.

Bilde av ein brennande Tesla.

Glede, sinne, vold og vennskap.

Boka er skriven på ganske lett ungdomspråk og bokmål.

Denne boka handler om rapperane Ivy, Asha og Farzana som har eit band. Om påtente biler, pappagutter og forvokste babyer. Om maktmisbruk, radikale protestgrupper og skitne griser med slips og dress i bingen. Om glede, sinne, om vold og vennskap.

Boka begynner med mange merkelige bilder som ikkje heilt gjer meining. Etter cirka femten sider med bilder kjem vi innpå eit dokument der Ivy, Asha og Farzana skriver at dei aldri vil lage noko som helst reklame til NorOil, men så blir alle tre tatt innpå eit møte med NorOil. Der får dei tilbod om dei vil lage ei låt til NorOil der oret energi må vere med, slik at NorOil blir meir ungdommeleg. Der er mange ugler i mosen og det blir til slutt eit farleg oppgjer der brennande teslaer og andre videoer er overalt på instagram. Historia er spennande og skummel, men også morosam. På slutten kjem ein spennande twist.

Det som er bra i boka er at den er lett å lese og lett å forstå. Og sjølv om den inneheld alvorlege tema har den framleis humor. Det negative kan vere at der er ein del underliggande bodskap som ikkje alle lesarane nødvendigvis får med seg.

Det tok litt tid før eg skjønte bodskapen og eg blei litt forvirra av alle sidene som kun hadde bilder på seg eller var heilt svarte.

Høgdepunkte er når gruppa YMGM gjer det motsatte av det dei er forventa å gjere. Dei lagar ei låt som eigentleg drit ut NorOil og ingen kan ta dei på det.

Eg syntes at boka passar for ungdommen, sjølv om den var litt vanskeleg å forstå.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Den brennende tesla

Madeleine

Vardal ungdomsskole

26.10.2023

Denne boka er kjempe lettlest! Digger lettleste bøker. Den er super fin for de som ikke leser mye. Den er helt grei, kanskje litt kjedelig.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

den rare boka bilde av den brennende tesla

markus 8kl

Stadtlandet skule

24.10.2023

boka bilde av den brennende tesla er ein bra bok mange morsome og rare tegninga eine setninga var lit sus/rar eg synst at det kune ha vore andre or en baneor for eg er ikkje så glad å lese eller sei baneor. Eg synst og at datra til espen var veldig stor og det var tristat datra eksploderte.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Original, men meningsløs

Marcus

Tjøme ungdomsskole

23.10.2023

Bilde av en brennende tesla er en bok basert på et lydspill skrevet av Fanny Vaager i samarbeid med Brageteatret. Illustratøren er Annika Linn Verdal Homme. Boka handler om et jenteband YMGA som har blitt spurt om de vil lagge en sang for olje selskapet NorÖil. De tenker det er en god ide og lettjente penger.

Boka er veldig spesiell når det kommer til handlingen og bildene. Den er veldig lettlest man kan være veldig vanskelig å forstå til visse tider og gir noen ganger ikke mening.

Jeg skjønner at forfatter har prøvd å være annerledes, men dette pusher grensa. Den har en slutt som ikke gir mening i det hele tatt, men boka er veldig kreativ. Det eneste jeg synes de greide var å lage et bra cover og en original bok.

Terningkast 2

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Rotete og veldig spesiell

Malene

Vardal ungdomsskole

23.10.2023

Denne er en grafisk roman som er skrevet av Fanny Vaager og Annika Linn Verdal Homme.
Boka handler om rap gruppa YMGM som består av de tre jentene Asha, Ivy og Farzana. De trenger penger og gjør en avtale med olje firmaet Noröil som har lyst til å høre hva de unge mener, siden det er de som er framtiden. Siden YMGM er så populære blant de unge, tenkte Noröil å bruke YMGM til å få flere følgerne på sosiale medier. Men etter hvert går det for langt.
Asha blir etterhvert alt for opphengt i pengene og bryr seg ikke om at denne avtalen med Noröil gjør at folk kommer til skade. Men det gjør Ivy og Farzana. De løsriver seg fra bandet og Asha kutter kontakten med dem. Men ikke for lenge. Han som gjorde avtalen med YMGM, Espen bryr seg også bare om pengene og om oppmerksomheten, og bruker kjempe babyen sin om bakgrunn i en live tik tok video med bilde av en brennende t3sla sangen i bakgrunnen. Babyen eksploderer, og boka slutter. Ja…

Dette var en veldig rar bok. Den var så random…det eksploderte en baby i slutten av boka liksom. Også syntes jeg at ordvalget i denne boka var helt på trynet. Det så ut som om forfatterne ville få de som jobba for Noröil til å snakke som ungdommen, men det gjorde alt bare veldig rart. Ingen ungdom snakker sånn. Jeg vet ikke om det var meninga at de skulle høres så cringe og dumt ut. Men like vel.
Jeg gir boka en 2. Boka var veldig rotete, og jeg syntes den ikke burde blir nominert til uprisen.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

En frisk pust

Oliver

Hellerasten skole

20.10.2023

Bokanmeldelse: bilde av en brennene tesla

Boka var en drama, mysterie Bok.
Den starta med 4 jenter som lagde en podkast.
Boka sluttet i en rar vei. Jeg skjøte ikke hva som skjedde.

Jeg synes at boka er veldig interessant og ganske vanskelig å følle med på, men var litt gøy å lese. Den og den var ikke så slitsom å lese.
Boka var ikke så spennende, når de dukket opp noe spennedene så hoppa den til et tidspunkt etter på.

De var veldig mye banning, som F ordet.
Karakterene var veldig brae, jeg likte de veldig godt.

I boka var de litt ungdomsdrama om vennskap og sånt.
De som skjedde i boka kan skje i virkeligheten, bortsett fra slutten.

Jeg forventa at boka skulle handle mer om den brennene teslaen, men den dukka opp bare 1 eller 2 ganger.

Den var ikke så slitsom å lese.
Boka berørte meg ikke.
Boka hadde et mysterium.
Det finnes ingen andre bøker i serien.
Det er lett å leve seg inn i handlingen.

Terningkast: 4

Bok: Bilde av en brennende Tesla

HVA VAR MENINGEN MED SLUTTEN?

Sebastian

Flåtestad skole

20.10.2023

Boken bilde av en brennende tesla starter med at du ser 4 personer som sitter I et podkast rom og snakker med en host om musikk kjendiser og drama. Litt lengre inn I boka får de 3 hovedkarakterene et tilbud om og lage en reklame musikk for en oljebranse som ikke går like bra som de håpet.

Bilde av en brennende tesla en ganske ok bok. plotten er litt vanskelig å forstå i starten, men du starter og skjønne mer av den jo lengre inn i boken du kommer, unntatt slutten den skjønte jeg ikke helt.

Karakterene er ganske enkle de er dine vanlige ungdommer du skjønner deg på de ganske lett. Men mye av dramaene/kranglene i boken føler jeg ikke er veldig virkelig det føles mer ut som det er falsk film drama.

Boken har ikke veldig mye tekst så jeg leste den ganske fort. hvis du ikke liker å lese så mye er denne boken for deg.

Jeg vil gi denne boken terningkast 3.
Bok: Bilde av en brennende Tesla

Umulig å skjønne historien

Maren

Bøler skole

18.10.2023

Jeg kjedet meg ikke da jeg leste boka, men det betyr heller ikke at jeg likte den. For jeg skjønte egentlig ikke helt historien i boka, det med at det var en baby som bare vokste og vokste. Og så var det egentlig litt meningsløst med alle de sidene tilfeldige steder i boka hvor det bare var svarte sider. Boka var veldig lett å lese fordi det var lite tekst og en tegneserie, og det gjør jo at det er en bok som er lett å lese for de fleste, men historien var nesten helt umulig å skjønne, og det kan godt hende at det er en bra bok hvis man bare skjønner historien, men det er i så fall veldig vanskelig.
Jeg syns også at boka var ganske rotete, og det virket av og til litt som at forfatterne bare hadde skrevet den på noen få timer og hadde veldig dårlig tid, for ting skjedde veldig fort, og de forskjellige historiene passet ikke helt sammen. Det var også veldig vanskelig å henge med på hvor de var og hva som skjedde, for det hoppet så mye fram og tilbake.
Boka ser mye tjukkere ut enn det den egentlig er, for mange av sidene er bare helt sorte, eller meningsløse bilder uten tekst. Det er en bok som de fleste kan lese ferdig på under en time, og det kan være bra, men jeg syns i alle fall at det kan være litt kjedelig med en bok som man leser ferdig så fort, for da føler man at man ikke har blitt ordentlig ferdig med boka, og at den stopper veldig brått uten at man helt har fått svar på ting.
Jeg synes at boka fortjener terningkast 2.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Bilde av en brennende Tesla

Cassandra

Bryne ungdomsskule

16.10.2023

Eg skjøna ikkje så mykje av denne boka. Den var litt forvirrande og vanskeleg å setje seg inn i. Sikkert ei bra bok når du forstår den, men denne boka passa best til ungar. Det meiner eg fordi det er lite tekst, og det meste av handlinga skjer i bilder. Kan og passe godt for folk med for eksempel dysleksi.

Eg skjøna ikkje kvifor det var mange svarte sider og nokre sider med prikkar på.

Eg gjer boka terningkast 3.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Kaotisk om et bilde

Celina

St. Franciskus

12.10.2023

Jeg opplevde boka som at det var litt kaotisk mellom en jentegruppe og en jente. Den gruppa var veldig gode venner før det faktisk skjedde ting. Det som er dårlig med boken er at det er ikke så lett å forstå hva den handler om på starten. Det som er bra med boken er at den begynte å bli litt spennende i slutten for da skjønte man mer av boken og om hva som faktisk skjedde.
Boken er sånn passe bra, den kunne kanskje ha hatt litt mer skrift og ikke bare bilder, men jeg anbefaler denne boken til en som liker å lese tegneserier og liker masse bilder. Boken var lett og lese på skriften, men ikke helt på begynnelsen. Denne boka er en litt fantasybok siden det ikke er ekte!

Det boka egentlig handler om er at det er en jente som har en podcast og en musikkgruppe som lager sanger. De jobber for noe som heter Noroil. Den musikkgruppa har nettopp gitt ut en nye låt som går veldig over nettet. Etter hvert blir det bare mer styr og bråk om den sangen og et bilde. Bildet går viralt og liv står i fare. Noroil inviterte en av jentene fra musikkgruppa til en video, men det gikk ikke etter planen!

Jeg gir denne boka terningkast 3.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Kunsten kan skade

Madeleine Byre

Hellerasten skole

11.10.2023

«BILDE AV EN BRENNENDE TESLA»
FORFATTER: Fanny Vaager
ILLUSTRATØR: Annika Linn Verdal Homme


«Bilde av en brennende tesla». Denne handler om tre jenter som rapper. De blir bedt om å lage reklamelåt for et selskap som heter NorÖil som er et oljeselskap og ting går ut av kontroll. Hovedpersonene i denne boka heter Asha, Ivy og Farzana.

Boken sitt språk var veldig rett fram og enkel å lese, det var mange ord som gjentar seg ofte og det blir brukt flere setninger på rad. Boka er litt forvirrede, og det er til tider ikke like lett å få med seg handlingen. Forsiden passer ikke så veldig godt til handlingen i boken.

Boken er en tegneserie. Jeg vet at det skal være bilder i tegneserier og at det ikke skal være så mye tekst, men i denne boken var det mange sider med masse rare bilder av bare farger som ikke ga mening.

Personene i boka er veldig kjedelige, altså de er litt livløse. Ordbruket er veldig likt, og det er ikke noe variasjon. Måten boka er skrevet på er veldig rett fram og får meg til å ikke ønske å lese videre. Boken fungerer nok bra for noen, men denne boka passet ikke for meg.

Boken «Bilde av en brennende tesla». Det er valgfritt å velge om du skal lese boken eller ikke, men jeg ville ikke anbefalt å lese denne boken om du ikke liker å lese sånne typer bøker.

Jeg mener at «Bilde av en brennende tesla» ikke burde bli nominert til Uprisen

Terningkast: 3

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Hva skjedde?

Amalie brattrud kvernsveen

Vardal ungdomsskole

5.10.2023

Et bilde av en brennende tesla.
Hva var den boka her? Jeg vet ikke hva jeg skal si egt.
Det var nok en del ting jeg ikke forsto, men fortsatt.
Jeg forstår at boka skal være litt edgy, men det er ment som en måte og røre de yngre. Det gjør den absolutt ikke.
Også er det det med den babyen. Dette var en bok med et helt realistisk plott før denne scenen. Hva skjedde?
Jeg kann ikke unngå og si at stilen var kreativ iallfall. Det var et kult design på karakterene og verdenen.
MEN, selv ikke Pablo Pickasso hadde klart å tegne så bra at det distraherte fra det kjedelige og lite sannsynlige plottet.
Alt i alt var dette en bok jeg ikke fant glede i å lese.
Terningkast 2/6

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Boka var veldig rotete

Mirabell

Vardal ungdomsskole

4.10.2023

Boka er en grafisk tegneserie, skrevet av Fanny Vaager og Annika Linn Verdal Homme. Vi møter rapp gruppa YMGM, de har blitt spurt av Noröil om de vil ha et samarbeid. De har hatt mye bra musikk, Noröil vil ha den publisiteten, det virker som en god ide. Vennegjengen synes at dette var en lett jobb for mye penger. Det var veldig vanskelig å følge med på hva som skjedde, handlingene var litt overalt. Generelt vanskelig å skjønne hva som skjedde. Jeg gir terningkast 3, jeg tenkte litt at den vippet mellom 2 og 3. Boka bevegde seg litt kjapt, men den var veldig original. Den var ganske vanskelig å legge fra seg etterhvert som jeg leste, det var mange type ‘plot twists’ synes jeg. Boka er skrevet med et veldig lettlest språk, men boka var veldig rotete. Det føltes ut som om de bare hadde masse ideer satt sammen som ikke egentlig passet der. Pene illustrasjoner, bare ikke min type bok.

Bok: Bilde av en brennende Tesla

Ikke boka for meg

Noah

Flåtestad skole

27.09.2023

I boka en brennende tesla møter vi rapgruppa YMGM bestående av Farzana, Asha og Ivy. De gjorde det veldig stort som rapgruppe og fikk derfor et jobbtilbud av et oljeselskap kalt noroil hvor de skulle markedsføre selskapet ved å poste bilder på Instagram og lage dem en låt. Poenget med å ha jentene som markedsførere var jo å treffe et yngre publikum og det tror jeg de fikk det til. I denne markedsføringskampanjen gjorde de noe som gikk mye lengre enn de hadde forventet, men så vil ikke alle i gruppa gi seg.

Boken forteller om klimaendringer, og hvordan de rike blir rikere og fattige fattigere. Den er jo veldig annerledes på grunn av bildebruken fordi den er en grafisk roman. Bildene er på alle sidene, men sidene er noen ganger til og med bare bilder. Bildene er fargerike og forteller en historie. Det var vanskelig å føle på noe spenning når man leste boken, men jeg kom fram til at spenningen bygger seg opp ganske jevnlig og er på det mest spennende etter når trenden deres går viralt og de ser videoen av den lille gutten. I denne boken er det bruk av veldig mye gjentakelse og det blir etter hvert bare en plage syntes jeg.

Jeg ville anbefalt denne boka til de som liker grafiske romaner og som er woke. Jeg syntes ikke den bør være top 5 fordi den hadde ikke så bra plot som noen av de andre bøkene jeg har lest. Denne boka treffer ikke helt hos meg, men jeg kan se for meg noen som er litt mer woke enn meg nominere denne her til u-prisen.